Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos@Chiefs: hengerlés az Arrowhead-en

2009.12.10. 20:59 - StormST

A New York Giants elleni győzelmen felbuzdulva és a hosszú pihenő után felfrissülve érkezett vasárnap a Broncos (7-4) Kasas City-be, hogy megmérkőzzön a Chiefs-el (3-8). A két csoportriválisnak ez volt az első találkozója ebben a szezonban, de a nyáron történtek (Cassel KC-be érkezése) hoztak egy kis pikantériát a dolgokba. A Broncos decemberi mérlege az Arrowhead stadionban mindig is rossz volt, ezen szeretett volna a csapat javítani, valamint egy esetleges győzelem a playoff reményeket is még magasabbra tolhatná.

Sajnos a Broncos szempontjából szomorú apropója is volt a hétvégének: ottani idő szerint szombat hajnalban 69 éves korában elhúnyt Tim McKernan, vagy ahogy többen ismerték: The Barrel Man. 30 éven keresztül 3 kivételével minden hazai Broncos meccsen ott volt, 2007-es visszavonulásáig minden meccsen csak egy hordó, egy cowboy kalap és egy pár csizma volt az öltözéke, ezekben buzdította a csapatot és igyekezett a többi szurkolót is hangosabb ovációra sarkalni. Ő volt az igazi szurkoló, emlékét soha nem fogják elfeledni Denver-ben. Nyugodj Békében Barrel Man!!!

barrelman

A lelátón feltűnően sok 58-as Chiefs mez volt látható, ennek az volt az oka, hogy a hazai csapat a mérkőzés félidei szünetében vonultatta vissza a 2000-ben 33 évesen elhunyt Derrick Thomas mezét, aki idén került be a Hall of Fame-be. Thomas ’89-’99 között volt a Chiefs védelmének oszlopos tagja, több, mint 120 sack-et ért el és a 45 forced fumble-je azóta is fenn álló NFL rekord. A ’99-es szezon rájátszásának NFC döntőjére tartott éppen, amikor autójával leszaladt az útról és bár a balesetet túlélte, lebénult, majd nem sokkal később meghalt.

Hosszú idő után először nem kellett senkit se sérülés miatt kihagyni a keretből, a legfontosabb visszatérő a hosszú idő óta sérült Ryan Harris RT volt. A másik oldalon a hét közepén Kolby Smith, a backup RB került sérültlistára, helyette a Practice Squad-ból jött föl az újonc Javaris Williams.
 

A Chiefs nyerte a pénzfeldobást és úgy döntöttek, hogy ők inkább a második félidőben szeretnének kezdeni. Ryan Succop kickoff-ja a 7 yard-on ért el Eddie Royal-hoz, aki egészen a 33-ig visszahordta. Ha már belemelegedett a játékba, akkor Royal el is kapott gyorsan egy passzot is Kyle Orton-tól, 18 yard-ot hozva a csapatnak. Knowshon Moreno futott 1&10-re 8 yard-ot, majd 2&2-re egy 10 yard-os futással jegyezte az újabb 1st down-t. Újra Orton passzolt, ezúttal a TE Daniel Graham volt a célpont, a pontos passz és a jó elkapás 13 yard-ot eredményezett, jöhetett az újabb 1&10. Moreno futott 4 yardot, a 2&6 play a Chiefs 14 yard-járól jöhetett. Sajnos a szép kezdő drive eddig tartott, Orton passzolni akart, el is dobta a labdát az endzone-ba befutó Tony Sheffler és Royal felé, de az egyik védő bele tudott érni, felütötte a labdát, amit Mike Brown, a KC CB-je el tudott így kapni. Ő gyorsan le is térdelt az endzone-ban, így a 20-ról kezdhette a támadást a hazai csapat a labdaszerzés után.

A Chiefs első play-e ezen az estén egy futás volt, a Larry Johnson távozásával első számú futóvá előrelépő Jamaal Chales kapta a labdát és 4 yard után tudták csak földre vinni a védők. Másodikra Cassel passzolni akart, de a labda kicsit túl magas lett a FB Mike Cox-nak. 3&6 jött, újabb passz kísérlettel, Cassel hosszú passzot próbált meg Bobby Wade-nek, aki egy hibás váltás miatt nagyon üresen futott előre, de a passz egy kicsit hosszú lett és Wade nem tudta megcsinálni az egy kezes elkapást.
 

Dustin Colquitt első punt-ja következett, elrúgta egészen a Broncos 16 yard-os vonaláig, de Royal-nak sikerült egy szép visszahordással a 37-ig visszahozni a játékszert. Correll Buckhalter is bemutatkozott ezen az estén, 1&10-re futott 7 yard-ot a bal oldalon. Orton Brandon Marshall-t célozta meg 2&3-nál, de a CB Brandon Flowers egy szép mozdulattal az utolsó pillanatban leütötte a labdát. 3&3-ra már jobb volt a passz, bár kicsit alacsony lett, de Marshall el tudta kapni és meg is tudta csinálni a 1st down-t, 10 yard-ot haladt előre. Buckhalter futott újra, csak 1 yard-ot haladt, de középen Casey Wiegmann facemask-ját nagyon megrángatták, amit a bírók is észrevettek, 15 yard-os büntetést kaptak értek a hazaiak. Sajnos Ryan Harris megsérült a play közben, azóta már tudjuk, hogy rásérült a korábbi sérülésére, a csapat kénytelen volt sérültlistára tenni hétfőn. A 30-ról folytatódott a támadás, Buckhalter ezúttal elkapóként volt eredményes, 6 yard-ot hozott a megmozdulása. 2&4-nél Royal tudott szépen elszakadni az emberétől, 14 yard-os elkapás lett a jutalma. Moreno futott 1&10-re 3 yard-ot, jött a 2&7 a 7 yard-os vonalról. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy Orton bajban lesz, de hamar kiderült, hogy egy nagyon szépen eltervezett screen passzot vetettek be JMD-ék, a QB átívelte a felé rohanó 3 védő feje fölött a labdát, amit Daniel Graham el is kapott és berobogott vele az endzone-ba. Matt Prater jó szokásához híven ezúttal is bevágta az Extra Point-ot, kicsit túl magabiztosan is, átrúgta a labdafogó háló fölött -> 7-0

Prater kickoff-ját a 6 yard-on kapta el Charles és a 31-ig jutott vele, mielőtt a denveri ST csapat el nem kapta. A FB Tim Castille kapott lehetőséget a futásra és élt is vele, egy 8 yard-os futást mutatott be. Charles másodikra ehhez még 3-at tett hozzá, amivel meg is lett a 1st down a Chiefs-nek. Cassel passza ezúttal se lett sikeres, újra Wade volt a célpont, de most Andra Davis volt elég szemfüles és le tudta ütni a labdát az elkapó elől. Charles futott 5 yard-ot 2&10-re, majd Chris Chambers 6 yard-os elkapása hozta a 1st down-t. Trükkös play-el próbálkoztak 1&10-nél, Castille kapta a labdát először, majd ő visszadobta Cassel-nek, aki egy hosszú passzot indított el Chambers felé, de ezúttal Renaldo Hill volt az, aki az utolsó pillanatban meg tudta akadályozni az elkapást. Charles előtt FB is volt 2&10-nél, adtak is neki pár szép blokkot, aminek köszönhetően egy 11 yard-os futással tudta hozni a 1st down-t. Folytatódtak a futások, elsőre 3 yard-ot, másodikra 4-et futott Charles. 3&3-nál Cassel-t majdnem sikerült elkapni de kiszabadult és dobott egy rövid passzot a TE Leonard Pope-nak, aki át tudott törni Brian Dawkins szerelési kísérletén (közben a védő sisakja is leröpült) és csak 7 yard után tudták megállítani. Időt kellett kérni a Broncos-nak, mivel Dawkins szerelését nem sikerült időben helyrerakni és nem lett volna idő lemennie. Charles kapott egy screen passzot 1&10-re, de Kenny Peterson nem engedte messzire jutni, 3 yard után földre vitte. 2&7-re futással próbálkozott Charles, de Davis 0 yard-on tudta tartani, 3&7-re viszont tudta hozni a 1st down-t egy szép futással, 8 yard-jával a 12-ig vitte a csapatát. 1&10-re a héten a keretbe került Javaris Williams próbált futni, de kemény beavatást kapott az újonc, Mario Haggan -4 yard-on kapta el. Cassel nagy bajban volt 2&14-re, nem talált célpontot, ezért inkább a futás mellett döntött és 13 yard-ot futott vele. A 3&1 play még belefért az első negyedbe, Charles futott 2 yard-ot, így az 1 yard-ról jöhetett 1st down-nal a Chiefs. Az első negyed után az eredmény: 7-0



Charles futásával próbálták elsőre megcsinálni az 1 yard-ot, de -3 yard lett belőle, hála Dawkins-nak és DJ Williams-nek. Másodikra passzolni próbáltak, Lance Long lett volna a célpont és majdnem meg is lett az elkapás, de Champ Bailey ki tudta ütni a kezei közül. Harmadikra Charles lett volna a célpont, Cassel az utolsó pillanatban engedte el, épp mielőtt a blitz-elő Dawkins odaért volna, de a passz így se lett pontos. Ryan Succop érkezett a rövid, 22 yard-os FG-ra és értékesítette is -> 7-3

Royal a 10-en kapta el a kezdő rúgást és egy kis trükközés után a 38-ig vitte vissza. Sajnos a visszahordás közben holding-ot láttak Alphonso Smith-nél, így a 38 helyett a 21-ről kezdhettünk támadni. Marshall kapta el Orton passzát 1&10-nél és egészen a 35-ig tudott jutni a labdával. Az újabb 1st down újabb passzot hozott, de a rövid átadást Royal-nak nem sikerült a földre érés előtt elkapni. Moreno futott 2 yard-ot 2&10-re, 3&8-ra pedig Marshall elől tudták leütni a védők a labdát, így jönni kellett Mitch Berger-nek. A punt még további 5 yard-dal hátrébbról jött egy Alphonso Smith false start miatt.

Wade kapta a labdát a 16 yard-on és egészen a 29-ig vissza tudta vinni. Charles futását 1&10-nél DJ állította meg 6 yard gain után, 2&4-re Long-ot akadályozták meg a védőink a labda megfogásában. 3&4-nél Cassel hosszú passzot akart csinálni, de alaposan túldobta Wade-et.

Colquitt második punt-ját fair catch-el kapta el Royal a 20-on. Buckhalter talált egy nagy lyukat 1&10-nél, ha Mike Brown nem kapja el a bokáját, akkor nem csak 26, hanem 80 yard lett volna a vége, mivel ő volt az utolsó, akinek lehetősége volt megfogni. Moreno 4 yard-os futása után a félpályáról jött a 2&6, Buckhalter ismét egy szép futást mutatott be, ezúttal 17 yard-os eredménnyel. Moreno jött be újra 1&10-nél, 3 yard-os futást tudott csinálni. 2&7-nél Marshall kapott egy passzot, lerázta a védőjét és 16 yard-ot volt képes előre menni a labdával. A 16-ról jött a 1st down, Buckhalter újabb gyönyörű futásával, 13 yard után ment a földre a 3 yard-on. 1st&goal-nál Moreno 1 yard-dal osont közelebb, másodikra azonban már nem tudták megállítani, bevetődött az endzone-ba. Prater bevágta az XP-t -> 14-3

















Quinten Lawrence kapott lehetőséget a visszahordásra, Prater kickoff-ját a 0 yard-on kapta el és onnan a 24-ig tudta kihozni. Charles és Cassel közt nem volt teljesen jó az összjáték 1&10-nél, a handoff után a labda a földre esett és Charles kénytelen volt rávetődni, de a play-nek így is -3 yard lett az „eredménye”. Cassel másodikra megtartotta a labdát és dobott egy jó passzot Wade-nek, akit Dawkins és André Goodman 9 yard után nyomott ki a pályáról. 3&4 helyett 3&9 lett, mivel Pope alaposan kiugrott. Cassel nem talált szabad célpontot és ezért Elvis Dumervil meg is büntette, egy 3 yard-os sack-kel, ami neki már a 15-dik volt idén és ezzel már csak 1-el van elmaradva a csapatrekordtól.

Royal a 33-on kapta el a punt-ot, táncolt vele egy kicsit, de csak 6 yard-ot tudott vele haladni. 1&10-nél a 39-ről, Moreno próbált futni a labdával, de nem lett túl sikeres, mindössze 1 yard-ot jutott vele előre. Másodikra is az újonc futott shotgun-ból, de nem sikerült meglepni igazán a védelmet, csupán 3 yard lett a play-ből. Jött a 3&6, Orton passzolt Sheffler-nek, de a TE annyira biztos volt az elkapásban, hogy egy pillanatra levette a labdáról a szemét és ez lett a veszte, kipattant a kezéből a játékszer.
 

Berger következett tehát ismét, Wade a 5 yard-on kapta el a hosszú rúgást, 4 yard után a hibája miatt még mérges és ettől feltüzelt Sheffler lökte ki a pályáról. A 9-ről indíthatta a drive-ot a Chiefs 3:46-al a félidő vége előtt. Goodman akadályozta meg Charles első futását, 0 yard-on tudta tartani egy szép szereléssel. Másodikra Wade következett egy elkapással, de csak 7 yard-ot tudott vele haladni. 3&3-ra Cassel passzát a TE Brad Cottam ejtette el, pedig a 1st down meglett volna neki simán.

Colquitt rúghatott ismét, Royal csak a 25-ön tudta elkapni, de mégis előre tudta vinni 10 yard-ot. Buckhalter futott 1&10-re 8 yard-ot, majd a 2 perces szünet előtt futott még 11-et, átlépve félpályát és hozva 1st down-t. A szünet után ismét Buckhalter-hez került a labda egy screen passz után, 4 yardot követően lépett ki az oldalvonalon. Orton sajnos túl sokáig nem tudott passzolni 2&6-nál, Tamba Hali megkergette és végül el tudta kapni a bokáját, ami egy 7 yard-os sack-et eredményezett neki. 3&13 jött, Orton újra bajban volt, de úgy nézett ki, hogy el tudta dobni a labdát, de beleértek a védők még időben és a labda a földre esett, Glenn Dorsey pedig rá tudott vetődni. Végül Hali-nak írtak be egy újabb sack-et és a Chiefs megkapta a labdát a félpályánál 1 perccel a vége előtt.

Cassel passzával indult a drive, Pope elkapta és egy vetődéssel 11 yard-ot csinált az elkapással. A Chiefs kikérte az első idejét, ami után 0:50-nél újabb passz jött volna, de az irányítónak futni kellett és 4 yard után rohant ki a pályáról. Chambers kapta el a passzot Cassel-től 2&6-nál, de fél yard-dal kevesebbet tudott csak haladni, mint amennyit a 1st down-hoz kellett volna. Újra időt kértek, hogy kidolgozzák a jó play-t. 3&0,5 jött, de a hazai irányító nem talált üres elkapót, kifutott az oldalvonal felé majd végül elhajította a labdát, hogy ne veszítsen yard-okat. Haley mester úgy döntött, hogy nem próbálnak meg nekimenni, hanem inkább Succop-ot küldte be FG-t rúgni és az idei draft Mr. Irrelevant-ja nem hibázott is 47 yard-ról, igaz volt ideje koncentrálni, mert a Chiefs kikérte az utolsó idejét a rúgás előtt -> 14-6

23 másodperc maradt a félidőből, a kickoff után Royal a 28 yard-ig futott vissza a labdával a 10-ről. 0:19-nél jött az első snap, Buckhalter futott gyorsan 7 yard-ot, amivel le is pörgött az óra és mentek pihenni a csapatok. A félidei eredmény: 14-6


















Charles return-je nyitotta a második félidőt, a 7-en kapta el Prater rúgását és a 26-ig vitte vissza. Castille futhatott elsőre, de a védők hamar elkapták, csak 2 yard-ot tudott hozni. Cassel-t nagyon megkergették a denveri védők 2&8-nál, de a kergetőzés végén el tudta kerülni a sack-et egy kidobott passzal. 3&8-ra is passz jött volna, de Pope elől Hill el tudta ütni a labdát. 52 másodperc után jött a punt, azaz jött volna, mert egy trükkös play-el próbálkoztak inkább a hazaiak, a backup QB Brody Croyle kapta a snap-et és passzolni akart, de nem tudták összezavarni a Broncos játékosokat, az újonc TE Richard Quinn hamar odaért Croyle-hoz, aki kénytelen volt eldobni a labdát.

Kitűnő helyről, a Chiefs 27 yard-járól kezdhetett támadni a Broncos, Moreno futott elsőre 1 yard-ot futott, Orton passza másodikra pedig rossz lett Sheffler-nek, jött tehát a 3&9, amikor Orton majdnem újra sack-kelve lett, éppen el tudta dobni a labdát. Prater-en volt a sor, hogy növelje a pontjaink számát és nem is hibázott a 44 yard-os FG-nál -> 17-6

A rúgó kickoff-ja is jó lett, az 1 yard-on kapta el Lawrence és a 21-nél kapta el az ezúttal ST-ben is szereplő Champ Bailey. Az újonc Javaris Williams jött be újra futni, de ezúttal se sikerült túl jól a próbálkozása, -1 yard-on állította meg DJ. Cassel indított el egy passzot 2&11-nél, de nagyon ráfázott, mert André Goodman leleste a passzot és egy nagyon szép interception-t csinált, ami után a 21-ig vissza is tudta vinni a labdát.

Újabb nagyon jó kezdő field position-t kapott a Broncos, Moreno pedig egy 8 yard-os futással még közelebb hozta a line of scrimmage-et az endzone-hoz. 2&2-re is Knowshon futott és a 2 yard-os play hozta a 1st down-t, ami 1&10 lett a 11-ről. Folytathatta a futást Moreno, 4 további yard-ot jegyzett ezzel. Úgy nézett ki, hogy másodikra is ő fut majd, de Orton megtartotta a labdát a playaction után és Marshall-nak dobta, aki az elkapás után talált egy lyukat a védők közt és befutott az endzone-ba, egy 7 yard-os TD-t elérve. Prater hozta a kötelező XP-t -> 24-6

Terrance Copper kapta a Prater kickoff-ot ezúttal, de ő is csak a 24-ig jutott a 6-ról. Charles futásával kezdett a KC, ez alkalommal 7 yard sikerült neki. 2&3-ra DJ csak 2-t engedett a futónak, ami után a 3&1-et azért meg tudta oldani Charles egy 2 yard-os futással. Cassel hosszú passz kísérlete jött, de két elkapó közé dobta az üres területre. 2&10-nél újabb Cassel hiba következett, ezúttal Renaldo Hill örült neki a legjobban, ő kapta el a QB labdáját a 42 yard-os vonalnál és gyorsan ki is lépett vele.

Harmadik drive-ukat kezdhették Orton-ék a Chiefs térfeléről. Buckhalter futásával indítottuk a támadást, 13 yard gain-ig meg se állt, ami egy új 1st down-t is jelentett. Úgy nézett ki, hogy a következő Buckhalter futást hamar megállítják a hazai védők, de ő küzdött egy kicsit és 1 yard helyett 10 és egy 1st down lett a végeredmény, de sajnos egy picit megsérült a végén. Bejött helyette Moreno, akinek 1&10-re csak 1 yard-ot sikerült előrébb jutnia. Marshall kapott egy rövid passzot 2&9-re, de a védők egyből rajta voltak és hátranyomták, végül -2 yard lett belőle. 3&11 jött egy denveri időkérés után, Marshall volt Orton célpontja, de csak a védőnek sikerült elkapnia a labdát és neki is csak a vonalon kívül. Prater jött újra, ezúttal 38 yard-ról és ezt a FG-t is magabiztosan értékesítette -> 27-6

Lawrence a -2-n kapta el a kickoff-ot és a 20-ig jutott vele mielőtt földre tudták vinni. Wade kapta el Cassel passzát 1&10-nél, 5 yard lett a jutalma. 2&5-nél is passzolt Cassel, de a labda Charles keze előtt ért földet. 3&5-re megkergették Cassel-t, messzire hajította a sack előtt a labdát, de Wade-nek túl hosszú lett.

Royal a 17-ről ezúttal a 24-ig jutott, onnan kezdhettünk tehát támadni 5:03-al a harmadik negyed vége előtt. Visszatért Buckhalter, de csak 1 yard-ot tudott előre haladni. Egy end-around-al próbáltuk meglepni 2&9-nál a védőket, de Marshall futása csak 2 yard-osra sikerült. 3&7 következett, Jabar Gaffney volt Orton célpontja, de sajnos a passz nem lett sikeres, jött tehát a punt egység.



Berger-hez majdnem odaértek, de a rutinos rúgó átrúgta a felé futó védő kezei között a labdát és egy jól pattogó punt-ot rúgott, ami után a 23 yard-on kapták el a társai a játékszert. Cassel első jó hosszú passza indította a Chiefs drive-ot, Long csinált vele 16 yard-ot és így meglett a 1st down is egyből.

1&10 helyett &15 lett egy false start miatt, Charles próbált futni a labdával, de Haggan hamar odaért hozzá és ki is tudta ütni a kezéből a labdát, amit André Goodman gyorsan felkapott a földről és szaladt vele 30 yard-ot az endzone-ig. A szokásos Prater XP is jó lett -> 34-6

Ismét Lawrence kapta a kickoff-ot, most a 9 yard-on, de csupán a 22-ig jutott vele. Charles futott elsőre, 3 yard lett belőle, majd 2&7-nél Cassel jó passza jött Wade-nek, 15 yard és egy 1st down lett az eredménye. 1&10-nél Vonnie Holliday lett a főszereplő, és az ex-Chiefs DE csinált egy -3 yard-os sack-et Cassel-en. 2&13-nál passz jött, de túl magas lett az elkapónak és majdnem újabb INT lett belőle. 3&13 előtt időt kért a KC, majd Cassel egy gyors passzot próbált dobni Chambers-nek, de nem voltak egy hullámhosszon, a labda a földet találta csak el.

Sajnos Royal visszahordása eléggé félresikerült, a 8-on kapta el, de csak hátra tudott menni vele és a 4 yard-on ment le a földre. Lent is maradt egy darabig, mivel egy védő futás közben leszedte a cipőjét és a lábujja egy kicsit megsérült. 0:51-el a harmadik negyed vége előtt indult a drive egy 3 yard-os Moreno futással, majd 0:10-nél Orton megint sokat várt és Hali újra ki tudta ütni a kezéből a labdát, 3-dik sack-jét elérve ezzel ezen az estén.



















A Chiefs védői ezúttal is rá tudtak vetődni a szabad labdára, a 3-ról kezdhetett támadni a KC 2 másodperccel a negyed vége előtt, Cassel helyett ekkor már Croyle kapta a snap-et. Croyle hátra felé esve dobott egy passzot Cottam-nek, de csak -1 yard lett belőle, amivel a negyednek is vége lett. A harmadik negyed után az állás: 34-6

A 4-ről folytathatta a támadást a hazai csapat, Charles pedig gyorsan hozta is azt a 4 yard-ot egy futással, majd a TD-hoz Succop hozzátette az XP-t -> 34-13

Buckhalter volt a visszahordó ezúttal Royal helyett, a 6 yard-on kapta el a kickoff-ot és a 20-ig vitte vissza mielőtt az ellenfél játékosai le nem vitték. Moreno 4 yard-os futása nyitotta a drive-ot, 2&6-nál pedig Orton inkább a földre dobta a labdát, amikor látta, hogy Graham-nek nem sikerült szabadra játszania magát. 3&6 következett, Marshall kapott egy gyors screen passzot és olyan jó blokkokat kapott Graham-től és Gaffney-től, hogy 49 yard-ot tudott vele szaladni, egészen a Chiefs 27 yard-os vonaláig. Moreno futott 1&10-nél, 3 yard lett belőle, majd újra ő haladt 1 yard-ot. 3&6 jött újra, most Buckhalter kapta a screen-t, de csak 5,5 yard-ot tudott haladni mielőtt kilépett a pályáról. 4&inches jött a 18-ról, de FG helyett inkább futáshoz álltunk fel. Moreno kapta a labdát és annyira jól sikerült kijutnia a bal oldalra, hogy meg se állt az endzone-ig, második TD-ját elérve ezen az estén. Prater megcsinálta az XP-t -> 41-13

Lawrence ezúttal a 4 yard-on kapta a kezdő rúgást és egy szép return után a 30 yard-on vitték le Champ-ék. Croyle volt bent ismét, de a hosszú passzát Lawrence nem tudta elkapni. 2&10-nél is passz kísérlet jött, de ez is rossz lett. A 3&10-es kísérlet célpontja Wade volt, de túl hosszú lett. Colquitt jött punt-olni ismét.

Royal visszatért és ha már ott volt, akkor a Broncos 20 yard-ról egészen a Chiefs 41 yard-os vonaláig visszavitte a puntot, ez egy 39 yard-os return volt. Orton passzolt 1&10-re, Sheffler ezúttal szépen elkapta és a 23 yard-nál ment a földre, onnan jött az újabb 1st down. Buckhalter futása csak -1 yard-os lett, 2&11-nél Marshall elkapása csak 3 yard-ot hozott egy screen passz után. 3&8-nál Royal kapott lehetőséget a futásra, de csak 1 yard-ot sikerült elérnie az elkapónak, ami után Prater-nek kellett jönnie egy 37 yard-os FG-ra, aminek a végén a labda a két gólpózna között középen szállt át -> 44-13
 

Lawrence return-ölhetett ismét, a 7-ről indult és a 27-en állították meg. Croyle sikeres passza nyitotta a támadást, Cottam kapta el, 13 yard és egy 1st down lett a play vége. 1&10-nél újra Cottam volt az elkapó, ezúttal csak 9 yard lett belőle. Castille futott 2&1-re, talált egy lyukat az egyre több cserével felálló denveri védelemben, 16 yard-ot tudott elérni. 1&10 jött újra, Wade lett volna Croyle célpontja, de ő nem tudta megfogni a hosszú passzot. 2&10 jött, újabb Croyle passzal, Lawrence kapta el és 9 yard-ot ért el vele. 3&1-re screen passz következett, Long ért el belőle 12 yard-ot és a 1st down is meglett. A denveri 13 yard-ról jött az 1&10, Croyle egy TD passzot próbált meg adni Long-nak. de túl magas lett a passz. Wade-nek újabb elkapás ment át a kezei között 2&10-nél, jött tehát a 3&10. Időt kértek a fontos play előtt, ami után már csak 1 maradt a hazaiaknak. Croyle-t megkergették, így a Wade-nek szánt passza nem lett pontos. A KC head coach Todd Hailey úgy döntött, hogy minden mindegy alapon nekimennek a 4&10-nek, ezúttal a passz jó lett Castille-nek, de a 1st down nem lett meg, mivel Darcell McBath és DJ 8 yard után a földre vitte a FB-et.

Saját 5 yard-os vonaláról kezdhetett támadni a Broncos 6:03-al a vége előtt, Orton helyett ekkor már Chris Simms-el a QB poszton. Buckhalter és Moreno is pihenőt kapott, Peyton „Traktor” Hillis jutott lehetőséghez bizonyítani. Az első futása 5 yard-os lett, a második pedig 4 yard-os. 3&1 jött volna, de Chris Kuper kiugrott, 3&6 jött tehát. Újra Hillis futott és pont 6 yard-ot tudott futni, amivel meglett a 1st down. Folytatódtak a Hillis futások, 6 és 1 yard után 3&4-re 13 sikerült neki, ami után a 2 perces szünet következett. A következő futásnál egy ember lepattant a robosztus fehér futóról, három másikat pedig tolt maga előtt több yard-on át, összesen 12 yard-ot haladt előre, amivel a 1st down is meglett. Ez után már csak három Simms térdelés jött, amivel a maradék időt lefuttattuk az óráról. A végeredmény: 44-13.



Nyilatkozatok a mérkőzésről:

"Úgy vélem, remekül felkészültünk erre a meccsre. Nagyon jó játékosaink vannak, és a 3-4-es védekezést is jól sajátítottuk el, magabiztosak voltunk. A következő fordulóban a lehető legjobb játékunkra lesz szükség, mert egy nagyszerű ellenféllel fogunk játszani" - említette a LB D.J. Williams.

"Csapatként nagyot teljesítettünk. Voltak időnként jó megmozdulásai Champ-nek is, D.J.-nek is, Andre'-nak és például nekem is. De az a lényeg, hogy az egyének együtt játszva legyenek, egy csapatban legyünk eredményesek, szerintem ma erre is képesek voltunk. Elég jónak tartom a védelmünket" - jegyezte meg a safety Brian Dawkins.

"Nehéz mérkőzésre készültünk, és a sima eredmény ellenére könnyen meg is izzadhattunk volna. Fontos volt, hogy az elején megfogtuk a támadásaikat, nem hagytuk, hogy túl sokáig szoros legyen az állás, vagy netán vezessenek, mert akkor bizonyára nagyon fellelkesültek volna, és iszonyatosan kemény mérkőzés alakulhatott volna ki. Szépen kontrollálta az eseményeket a védelem, a futójátéktól pedig én is óriási támogatást kaptam, szinte bármit képesek voltak megoldani. A következő fordulóban biztosan nehezebb dolgunk lesz, de fel fogunk pörögni a Colts ellen, nem félünk tőlük, mert nagyon erősek vagyunk" - jelentette ki a QB Kyle Orton.

"Szerintem is borzasztóan jól működött az offense. Futásban és passzolásban is azt tettük, amire szükség volt, erre a tökéletes játékra bőven lehet építeni" - értett vele egyet az elkapó Brandon Marshall.

"Jó formában érzem magam egész évben, Mitch-csel is kifejezetten jó kapcsolatban vagyunk, remekül megértjük egymást. De ez nem nagy dolog, ez a munkám, be kell rúgnom a mezőnygólokat, örülök, hogy jól megy" - tette hozzá a kicker Matt Prater.

Josh McDaniels véleménye:

"Nagyon akartam ezt a győzelmet, hiszen én is egy Bronco vagyok. Több nagyon szép momentumunk volt a mérkőzésen, nehéz is lenne kiemelni közülük néhányat. Knowshon és Buck egyaránt nagyszerű futóteljesítményt mutatott be, mindig kérdezgetik tőlem, hogy most ki az elsőszámú, nincs ilyen külön személy, mindkettejükre egyformán számítunk, kicsit különböző stílusú futók, de abban egyeznek, hogy mindketten rendkívül hatékonyak, és nagyon sokat tudnak segíteni a csapat számára.
Aztán kiemelném még Quinn mentését, amikor egy special team akcióban kívántak meglepni minket, az is egy hatalmas megmozdulás volt. De nagyon tetszettek Eddie visszahordásai, Larsen ST-beli szerelései, és Matt magabiztos rúgóteljesítménye is például.
Elégedett voltam a csapatommal az egész meccs alatt mutatott mentalitás miatt, mert végig nagyon keményen pörögtünk, és végig ott voltunk maximálisan fejben, pontosan amire szükség van minden egyes mérkőzésen.
Egy igazi tiszteletre méltó ellenféllel találkozunk legközelebb. Még veretlenek idén, ami miatt természetesen le a kalappal előttük, de ahogy kiérünk a pályára, félretesszük a tiszteletet, és csak arra fogunk koncentrálni, hogy legyőzzük őket, mivel azáltal 9-4-es mutatónk lehetne, ami igazán fontos lenne a rájátszás szempontjából. Kiváló csapattal fogunk játszani, a New England-del sokszor találkoztunk velük, rendszerint nagyon nehéz meccseket vívtunk ellenük, most sem számítok másra, óriásit kell küzdenünk, ha versenyben akarunk lenni velük."


A legjobb egyéni statisztikák:

Passzok:
Orton 245 yard, 15/25, 2 TD, 1 INT - Cassel 84 yard, 10/29, 2 INT; Croyle 50 yard, 6/14

Futások:
Buckhalter 12 db, 113 yard; Moreno 21 db, 86 yard, 2 TD; Hillis 7 db, 47 yard - J. Charles 18 db, 56 yard

Elkapások:
Marshall 7 db, 94 yard, 1 TD; Royal 2 db, 32 yard; Graham 2 db, 20 yard, 1 TD - B. Wade 4 db, 36 yard; Long 2 db, 28 yard; Cottam 3 db, 21 yard; L. Pope 2 db, 18 yard

Rúgások:
Prater 3/3 FG, 5/5 XP, 14 pont - Succop 2/2 FG, 1/1 XP, 7 pont

Puntok:
Berger 3 db, 45.7 yard AVG, 1 db I20 - D. Colquitt 7 db, 41.9 yard AVG, 1 db I20

Rúgás visszahordások:
Royal 3 db, 33 yard AVG, Buckhalter 1 db, 14 yard - Q. Lawrence 6 db, 21 yard AVG, J. Charles 2 db, 22 yard AVG, Copper 1 db, 18 yard

Punt visszahordások:
Royal 6 db, 13 yard AVG - B. Wade 2 db, 9 yard AVG

Tackle-ök összesen (solo+assistant):
D.J. Williams 8 (8+0); Dumervil 5 (5+0); Fields 5 (5+0); Haggan 4 (4+0); Dawkins 3 (3+0); Goodman 3 (3+0); A. Davis 3 (2+1) - Hali 10 (9+1); M. Brown 8 (8+0); McGraw 8 (8+0); D. Williams 6 (4+2); Mays 5 (5+0), Flowers 5 (4+1); Vrabel 5 (3+2)

Sackek:
Dumervil 1 db, Holliday 1 db - Hali 3 db

A legfontosabb csapatstatisztikák (Broncos - Chiefs):


Szerzett yardok: 413 - 222
Futott yardok: 245 - 94
Passzolt yardok: 168 - 128
First downok: 24 - 14
Third down hatékonyság: 4/13 - 6/17
Büntetések: 3 (20 yard) - 3 (25 yard)
Touchdownok: 5 - 1
Extrapontok: 5/5 - 1/1
Field Goalok: 3/3 - 2/2
Pontok: 44 - 13
Labdabirtoklás időben: 35:55 - 24:05


AFC West állása a 13. hét után:


1. San Diego Chargers 9 - 3
2. Denver Broncos 8 - 4
3. Kansas City Chiefs 4 - 8
4. Oakland Raiders 3 - 9


A San Diego változatlanul vezet a mieink előtt, de a legjobb másodikak vagyunk az egész konferenciában, ezzel tehát tartjuk a rájátszást érő pozíciónkat, és várhatóan a playoff-hoz elég lehet már csupán kétszer nyerni a hátralévő négy meccsől. A következő körben rögtön a lehető legnehezebb ellenféllel, a 12-0-val AFC-ben egyedüliként még veretlen csapattal, az Indianapolis Colts-cal fogunk megmérkőzni idegenben, vasárnap 19 órától.

kcleafs

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr201589635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.12.11. 02:59:21

király lett, jók a képek. ahhoz képest h mondtátok nehéz lesz velük idegenben ez volt a szezon legnagyobb gyözelme:D

Tomi_Tanguay 2009.12.11. 03:02:23

jah és persze RIP...:(
és Moreno a legnagyobb:D

milo_hedgie#23 2009.12.11. 09:30:33

@Tomi_Tanguay: olvasd el orton nyilatkozatát:)) jól játszottunk,és nagyon megvertük őket,de lehetett volna nehéz meccs is.
go broncos:)) hunt for colts:)))

Tomi_Tanguay 2009.12.12. 04:36:18

@milo_hedgie#23: értem én mester:) most hétvégén készüljünk a biztos vereségre aztán majd jol meglepjük öket?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.12. 10:50:52

Moreno megint rookie of the week lett. :)
Bucks pedig a ground player of the week. Szar a denveri futójáték valóban, ahogyan év elején sokat ócsárolták ezt is. :P

Tomi_Tanguay 2009.12.12. 17:03:23

morenoooooooo:) negyedszer lett idén row? lehet reális esélye a végén a royre?:P


süti beállítások módosítása