Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Akciók a cserepiacon

2010.11.04. 11:19 - Filip89

Az elmúlt héten a Colorado Mammoth vezetősége ismét komoly lépésekre szánta el magát a jövőévi játékoskeret erősítése érdekében. A változások egyre nehezebben követhetők, de azért megpróbáljuk tartani a lépést a klubigazgató Steve Govett munkatempójával, és ebben a kiadásban az egymás után bejelentett három csereüzletet vázoltuk fel, valamint foglalkoztunk a további friss tranzakciókkal, és végre a csapat 2011-es szezonjára való felkészülésének menetrendje is napvilágot látott, amely immár belátható közelségben van.

Első csere: A Colorado a Rochester-hez küldte a kapus Matt Vinc, a hátvéd Matt Zash és a csatár Brad Shelf játékjogát, valamint a 2012-es draftra szóló első és harmadik fordulós cédulákat, cserébe érkezett a Knighthawks-tól John Grant Jr, Mac Allen, illetve egy-egy 2011-es és 2013-as első körös draftolási lehetőség.
- Az üzletet leginkább az tette szükségessé, hogy az Orlando feloszlató draftján a közelmúltban kiválasztott Vinc nem volt hajlandó elfogadni a mieink szerződésajánlatát, így a csapat még időben megpróbálta ellenértékre váltani a sztárportást, és egy komoly csomagért cserébe nem mást, mint a sportág egyik legnagyobb alakját, Grant Jr-t szereztük meg érte. Mellette még a kőkemény Allen személyében egy igen kemény hátvédet hoztunk el ebben a trade-ben, így a Vinc mellé csapott két játékos távozása abszolút vállalható volt. Grant Jr tíz évet töltött el Rochester-ben, ezalatt összesen 976 pontot szórt, vagyis meccsenkénti átlagban 6.33 egység került a neve mellé, ami az NLL történetének valaha volt egyik legjobb statisztikája. Hozzá hasonló kaliberű játékos a legendás Gary Gait óta nem erősítette a denveri csapatot, hatalmas fegyvertény a megszerzése. Bár Grant Jr egyelőre szerződés nélküli, biztosak lehetünk benne, hogy ő nem kíván máshová kerülni: "Nagyon izgatott vagyok, hogy Colorado-ban játszhatok, hiszen a liga egyik legprofibb csapata, évről évre nagyon erős a Mammoth kerete. A Pepsi Center pedig az egyik legnehezebb hely az ellenfelek számára, alig várom már, hogy mostantól ez a csodálatos közönség ne ellenem, hanem értem szurkoljon!"

Második csere: A támadó Cory Conway-t a Calgary-hoz cseréltük, a Roughnecks a kapus Matt King-et és a jövőévi második körös draftjogát bocsátotta a rendelkezésünkre érte.
- Vinc távozásával mindenképpen szükségünk volt egy elsőszámú hálóőr megszerzésére, melyet a King-csere keretein belül hajtottunk végre. A veterán kapus tíz szezont húzott le a ligában, mialatt a Portland, az Edmonton és a Calgary csapatait erősítette, s legemlékezetesebb sikerét 2009-ben aratta, amikor a 'Necks az ő főszereplésével elhódította a Bajnokok Kupáját. King ebben az idényben 10-0-s győzelem-vereség mutatóval segítette csapata boldogulását, mindenkori rájátszásbeli védési hatékonysága pedig 81.4 %-os. A távozó Conway sajnos az elmúlt szezonban kevésbé váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket, így szerintem már csak a 2nd rounder miatt is jobban jártunk ezzel a cserével a partnerünknél, nem mellesleg csatárposzton jókora tumultus alakult ki a keretünkben, egy ilyen kapusra pedig nagy szükségünk volt - ennek fejében abszolút érthető volt az üzlet.

Harmadik csere: A Toronto-tól megszereztük a támadó Mike McLellan-t, akiért a 2012-es eredeti 2nd rounder draftlehetőségünket áldoztuk fel.
- Kicsit talán már túlzásnak tűnhetett, amikor újabb csatárral erősítettünk, de McLellan egy második körös lehetőséget mindenképpen megért. Az új szerzemény korábban a megszűnő Titans csapatát erősítette öt éven át, legutolsó szezonjában 22 gólt és 13 asszisztot szorgoskodott össze, személyében az NLL-mezőny talán egyik legveszélyesebb góllövőjét szereztük meg, hiszen évek óta a bajnokság egyik legjobbjának mondhatja magát a lövési hatékonyság terén, egy igazi kulcsjátékos, aki a fontos találatok mestere lehet.

Egyéb tranzakciók:
- Szabadügynökként szerződést kötöttünk a kapus Rob Blasdell-lel, aki 13 éve szerepel az NLL-ben, valódi kihívója lehet King-nek az elsőszámú helyért, egy megbízható kapusról van szó, s 2002-ben posztja legjobbjának választották.
- A kapusposzton kialakult forgalom mérséklése végett elbocsátottuk az egykor nagy ígéretnek tartott Andrew Leyshon-t, aki az elmúlt három szezonban nem tudott hosszabb távon megfelelő teljesítményt nyújtani.
- A rutinos hátvéd Bruce Murray egy éves szerződést kötött az Edmonton Rush csapatával, így három év után elhagyta a Mammoth-ot.
- Ugyancsak az elbocsátás sorsára jutott a 2010-es szezon előtt leigazolt Chad Culp, miután a veterán támadó a további csatárok érkezése miatt létszámon felülivé vált.
- Két fiatal hátvédünk, Matt Wilson és Matt Davenport sorsa is bizonytalan, miután a közelmúltban mindketten a hold out listára kerültek.
- Újabb egy évre aláírt a csapathoz az ifjú Jamie Floris, így ismét megkapja a lehetőséget rá, hogy beverekedje magát az összeállításba.
- A középpályás Nenad Gajic újabb három évre kötelezte el magát a mieinkhez. A legidősebb Gajic-fivér szezonok óta a csapat középpályás játékának motorja, a továbbiakban is komoly erősítést jelenthet.
- Az idei drafton kiválasztott sztártehetség Ned Crotty is megkötötte a megállapodást a klubbal a következő évre.
- Sikerült megegyezni több közelmúltbeli csereüzletben megszerzett játékossal is a közös folytatást illetően, így Craig Conn, Mike McLellan és Matt King is biztosan a Mammoth-ban kezdheti a következő idényt.


Az aktuális játékoskeret:

Kapusok: King, Blasdell, Levis, Palidwor
Hátvédek: Allen, Gallant, Ethington, McKay, Leveque, Forsythe, McFadyen, Clausen, Rae, Bennett (próbaszerződés), Davies (próbaszerződés), Farthing (?)
Középpályások: Carlson, Richardson, Martin (próbaszerződés), Park, Carey (PUP), N. Gajic, Smith (?), Thompson (?)
Csatárok: Crotty, Dhaliwal, Grant Jr (?), Jones (próbaszerződés), McLellan Langtry, Prossner, Malawsky, Shewchuk, Conn, Floris, I. Gajic (?), A. Gajic (?), Burton (?), Barrett (?)
(A kérdőjellel jelölt játékosok egyelőre nem rendelkeznek élő szerződéssel a 2011-es szezonra.)


A Mammoth az elmúlt hétvégén a csapat újonc játékosai számára tartott egy jó hangulatú közös edzőtáborozást, több fiatal, új igazolás, valamint természetesen a 2010-es általunk draftolt lacrosse-osok részvételével. A gárda idei hivatalos Training Camp-jére november 19-től 21-ig kerülhet sor, illetőleg a közelmúltban azt is bejelentették, hogy az egyetlen előidénybeli mérkőzésünket december 4-én, szombaton fogjuk megvívni hazai környezetben a tavalyi döntős Toronto Rock ellen.

A 2011-es bajnokság kezdetéig tehát már csak alig két hónap van hátra, az események pedig egyre élesebbé válnak, és hamarosan megkezdődik a csapat számára a felkészülés, hogy jövőre feledtessük az elmúlt esztendő kudarcait, és újra a klub nevéhez méltó eredményeket érjünk el.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr222422606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.11.04. 13:00:24

kicsit elvesztettem a fonalat a végére:-D

foppa21 2010.11.04. 13:02:00

az utolsó képen ugye a három gajic tesó van? ők ugye maradni fognak mindannyian?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.04. 14:21:06

Igen, balról jobbra Ilija, Nenad és Alex. Reméljük, hogy itt marad a két másodéves is, ha már a bátyjuk aláírt. :)

milo_hedgie#23 2010.11.04. 15:12:22

jók lettek ezek a csere elemzések külön-külön:))

milo_hedgie#23 2010.11.04. 17:12:41

ebből a legjobb hír még mindig leyshon kibaszása:)) a king-blasdel páros önmagában brutális,nem igazán értem minek kellett akkor megtartani levist és palit. meg szerintem még tyacke is a csapat alkalmazásában áll,de ő labdába se rughat ilyen mezőnyben:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.19. 14:34:26

Májusban Prágában lesz a fedettpályás lacrosse VB. Az amerikai keretbe bekerült Langtry és Park, a kanadaiaknál pedig Comeau segédedző.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.19. 14:35:56

Még jobb hír, hogy Carey aláírt erre a szezonra, szóval elvileg játszhat, ha formába tud lendülni. És Grant Jr is megállapodott a csapattal.
Viszont Malawsky kikerült a holdout list-re.

milo_hedgie#23 2010.11.19. 15:32:04

@Filip89: akkor már csak a gajicok vannak szerződés nélkül a fontosak közül:))
careynek pedig külön örülök

milo_hedgie#23 2010.11.29. 16:18:03

itt egy hír,hogy a gajic tesókat is aláírattuk fejenként még három évre:
nll.com/article.php?id=4645
mostmár csak pár apró név van hátra,de lehet hogy megvoltak a szerződések,csak nem jelentették be azokat.
hétvégén pedig előszezon meccs a rock ellen
szóval filip lassan érik egy új helyzetjelentés szerintem:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.29. 20:26:43

@milo_hedgie#23: Mindenképpen tervezek még erre a hétre egy kis Mammoth-bejegyzést, hogy ráhangolódjatok a lacrosse szezonra! :)


süti beállítások módosítása