Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos: Az első mozgások

2014.03.16. 07:54 - Filip89

- Renningan írása -

Az őrült szabad ügynöki nyitás után sem pihent a Denver Broncos és komoly ráfordítások árán klasszisokkal erősítette meg a tavaly gyengélkedő védelmet. Sikerült megerősíteni a gyengécske secondaryt, klasszis DE-vel a pass rusht, ugyanakkor fontos játékos távozott a linebacker sorból, valamint többek között elvesztette a harmadik számú elkapóját a csapat. Ezzel együtt kijelenthetjük, hogy a 2013as szezonhoz képest, ha csak névleg is, de erősödtünk!

Érkezők:

1. T.J. Ward, S

4 év, 23M$ (14M$ garantált), Osztályzat: A+.

Ilyen olcsón megszerezni egy ennyire jó, a liga talán legjobb strong safety-ét tökéletes munka. Olcsóbb volt, mint Whitner a Brownsnak, ami azt jelenti, hogy a motiváltsággal nem lesz probléma. Gyűrűt jött nyerni! A tavalyi évben 112 tackle, 1,5 sack és 2 TD került a neve mellé. Még mindig csak 27 éves, tökéletes igazolás egy hiányposztra. Amennyiben Ihenacho kellő ütemben fog fejlődni, ligaszinten is top safety páros áll majd a csapat rendelkezésére.

2. Aqib Talib, CB

6 év, 57M$ (26M$ garantált), Osztályzat: B+.

Talib jobb játékos, mint DRC, akinek szintén hasonló feltételeket ajánlott franchise. Utóbbival kapcsolatos hír, hogy nem sikerült megegyezni a Cardinalsszal, így nagy az esély rá, hogy marad legalább egy évet Denverben. Abban az esetben pedig nem csak kezdő CB páros lenne meg Harrisszel (akit második körös pick-vel tendereltek), hanem DRCvel klasszis mélysége is lenne a posztnak. Az egyedüli negatívum a szerződéssel kapcsolatban a hatalmas garantált összeg és a hosszú távú szerződés. Egy sérülékeny, ráadásul balhéra hajlamos játékosnál ez igen nagy kockázat, remélem Elway tudja, mit csinál. Viszont ezzel a szerződéssel – névleg mindenkép – liga elit lett a csapat secondary-je. (csak zárójelben: Tony Carter is tenderelve volt a csapat részéről)

3. DeMarcus Ware, DE

3 év,30M$ (20M$ garantált), Osztályzat: A-

Állítólag elé és Jarad Allen elé is ugyanazt a szerződést tették és vártak, ki lesz szabad. DeMarcus volt. Ware a legjobb DE volt a piacon, csak azért nem A+ os a deal, mert sérülékeny. Ilyen tekintetben az összeg akár soknak is tűnhet, nagy eséllyel Manning visszavonulása után évekig lesz gödörben a csapat, de szerintem érthető a politika. Már csak egy normális HC és DC (Wade Phillips elérhető) kellene és akkor tényleg, nem csak papíron lennénk a liga legerősebb csapata. A secondary kész, Von Miller és Ware garancia a siettetésre (ha egészségesek), LDE-ként Derek Wolfe és Malik Jackson korrekt páros, belül pedig a Terrance Knighton – Kevin Vickerson – Sylvester Williams trióval a mélység és a minőség is megvan. Olyannyira, hogy akár egy sémaváltáson is el lehetne gondolkodni.

Az igazolásokkal kapcsolatban még annyit, hogy a csapat újra igazolta Andre Caldwellt, aki WR3nak talán nem ekkora playmaker, mint Decker volt, viszont kellő stabilitást adhat a csapatnak, draftról pedig érkezhet fiatal tehetség. Valamint a védőfalban Mitch Unrein lett tenderelve.

Távozók:

1. Eric Decker, WR -> New York Jets.

5 év, 36,25M$ (15M$ garantált)

Szerény véleményem szerint Decker egy fikarcnyit nem fog hiányozni. Sokat droppol, nagyon eltud tűnni akár meccsekre, valamint, ha elment egy SB esélyes csapatból, egy jobb esetben épülőbe, akkor ott mentális gondok is vannak. Ezzel az igazolással ő járt jól, mert WR1 szerződést kapott, mikor jobb esetben is WR2 szint, a Denverben pedig még az sem. Nem fog hiányozni a hegyen.

2. Zane Beadles, OG -> Jacksonville Jaguars

5 év, 30M$ (13M$ garantált)

Hatalmas túlfizetés a Jagsnek, egy jó egységből távozott és még nem is volt jó éve. Ha Clady visszajön és a mély OL draftról is sikerül jót húzni (na meg ha nem omlanak össze, mint a Super Bowlon), a támadófal jobb lesz, mint a tavalyi volt.

3. Wesley Woodyard, LB -> Tennessee Titans

4 év, 16M$

Woodyardot nagyon sajnálom. Talán ő volt az egyetlen ebből a középszer védelemből, aki mutatott is valamit. 4 év 16 millióért a liga egyik legjobb passz elleni LBének valami elképesztő munka. Von Miller és Danny Trevathan korrekt páros a szélen, de mögöttük nincs így minőségi csere (már ha ő lett volna az). Középső LB-re pedig mindenképp be kellene ruházni.

Jeremy Mincey-t leigazolta a Cowboys, Bailey-t kivágták, Chris Kuper pedig visszavonult. Morenon kívül fontosabb szabadügynök nincs a csapatnak, a drafton pedig tovább lehet erősíteni a gárdát. Az egyetlen kérdés az, hogy lesz-e a csapatban, a védelemben annyi tartás, hogy SB-t nyerhessen a csapat. Ha Elway szerint az FA piac olyan, mint a csajozás, akkor hajrá Casanova. Manning egy hideg profi, Ed Reed vagy Ray Lewis szintű mentális vezére pedig nincs a csapatnak. Sem pedig Caroll, Belichik, bármelyik Harbaugh féle mentális tartású főedzője, vagy Rob Ryan, Wade Phillips szintű DC-je. Manningel lesz offense, mert nála jobb irányító nincs, de hogy lesz-e védelem, lesz-e csapat ezzel az edzői gárdával? Az nagyon jó kérdés…




A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr105863887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása