Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Drámai diadal Calgary-ban

2011.01.19. 18:05 - Filip89

A 2011-es fedett pályás lacrosse bajnokság második fordulójában a Colorado Mammoth együttese nagyszerű skalpot gyűjtött be, amikor múlt szombat este a két évvel ezelőtti bajnok Calgary Roughnecks otthonában 8-7-re diadalmaskodtunk, ezzel a sikerrel pedig a kanadai csapat szezonbeli első vereségét okoztuk.


A bajnoki rajton, egy héttel korábban a mieink hosszabbításos fiaskót szenvedtek a címvédő Washington Stealth-től, míg aktuális ellenfelünk, a 'Necks két sikerrel kezdett az első hétvégén. A szombati mérkőzésnek is természetesen a hazai környezetben pályára lépő Calgary volt az esélyese, de a denveriek az előző forduló nüanszokon múló vereségét minden áron ki szerették volna javítani a Dome-ban, már csak a két csapat közti komoly rivalizáció okán is. Nem kezdődött rosszul számunkra mérkőzés, hiszen néhány masszív védekezőjelenet után négy perc elteltével Toll ugratta ki egy hosszú passzal a büntetőpadról visszatérve elölragadó Ilija Gajic-ot, aki magabiztosan értékesítette a ziccert. Kisvártatva tovább növeltük az előnyünket, amikor a csapatkapitány John Gallant az idénybeli első gólját szerezte meg a hatodik mezőnyjátékos helyett frissen visszacserélt Poulin kapust átjátszva. A nyitó negyed felénél járva újra előnynek bizonyult a hátrány, ugyanis egy hibás sorcsere miatti kiállításunk alatt Toll átadásával Jamie Shewchuk léphetett ki ziccerben, és könnyedén három gólosra növelte a denveri vezetést. Ezt követően a játékrész hajrájában még egy emberelőnyös lehetőséghez volt alkalmunk, ezalatt pedig Langtry egy nagyszerű csellel két védőt forgatott be, majd a kapu előtt őrizetlenül maradó Mike McLellan-t hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A következő faceoff-ot azonban a specialista Snider révén elhozta a Calgary, és az utolsó támadásukat egy hat-az-öt elleni mesterséges létszámfölényből gólra váltották, miután Dobbie köténygóllal mattolta Levis kapust. Az első negyedóra végén tehát 4-1-es előnyben volt a Mammoth.
A második játékrész első perceiben rövid időn belül mindkét csapatot sújtotta egy-egy kiállítás, a négy-a-négy elleni játék alatt pedig tovább tudtuk növelni a vezetésünket a rutinos John Grant Jr varázslatos találatával, aki egy hát mögötti bombával helyezett a házigazdák kapujába. Kevesebb, mint két perccel később újra Langtry villant meg egy nagyszerű gólpasszal, ezúttal a másodéves Cliff Smith volt a feladás címzettje, emberelőnyös találatával a meccs 20. percében már 6-1-re vezettünk. Úgy tűnt, hogy kezdjük padlóra küldeni a Roughnecks-t, de az ellenfél másként gondolta, és komoly felzárkózásba kezdtek egyből a hatodik denveri találatot követően. A következő faceoff-ot Snider elhozta, majd alig hét másodperccel Smith gólja után az újonc Dickson máris faragott a különbségből. Rövidesen Forsythe csekkolhatott be a büntető ketrecbe egy szabálytalanságot követően, a hazaiak pedig Ranger góljával használták ki a létszámfölényt. Ráadásul újabb 20 másodperc múlva a következő akcióból is eredményesek voltak, méghozzá éppen a tavaly még minket erősítő Conway átlövéséből jöttek vissza 6-4-re. A Calgary nagy lendületét megtörve rövidesen egy ellentámadásból köszöntünk be, miután a kettő-az-egy elleni kiugrást Ethington átadásából Jamie Shewchuk fejezte be góllal. A folytatásban nem adtak meg egy találatot a hazaiaknak, mivel az akció közben a kapu előterében felborították az egyik hátvédünket, a negyed hajrájában azonban Shattler már egy teljesen szabályos gólt is el tudott helyezni Levis ketrecében. Nem sokkal a szünet előtt Jones keveredett szóváltásba McBride-dal, majd a lökdösődés végén az élete első NLL-meccsén pályára lépő denveri legény nemes egyszerűséggel leütötte vetélytársát, amiért a játékvezetők 5+10 perces végleges büntetéssel "jutalmazták". Létszámhátrányban fejeztük be a félidőt, de az eredmény már nem változott, 7-5-re mentünk a nagyszünetben.


















A második félidőben is még bő három percen át emberelőnyben igyekezhettek az egyenlítésért a vendéglátók Jones sportszerűtlenségének köszönhetően, azonban a denveriek végig nagyszerűen védekezve, mindannyiszor meghiúsították az ellenfél gólszerzési lehetőségeit. Nem sokkal a kiegészülésünk után már mi kerülhettünk létszámfölénybe, ám ezalatt egy ziccert engedélyeztünk a Calgary-nak, akik Ranger napi második góljával 7-6-ra zárkóztak fel. Hatalmas küzdelem dúlt a pályán, az ellenfelünk félelmetes támadásokat vezetett, de a Colorado védői rettentő masszív munkát végeztek, és Levis kapus is félelmetes formában védett, így a jókora kanadai mezőnyfölény ellenére nem tudtak kiegyenlíteni. Kevéssel a negyed befejezése előtt úgy tűnt, tovább tudjuk növelni az előnyünket, de Grant Jr találatát érvénytelenítették, mivel rálépett a kapus előtt a vonalra. Végül a záró negyedre még így is egy gólos vezetés birtokában fordulhattunk.
A befejező játékrész elején Langtry és McBride kapott pároskiállítást a kettejük közti paprikás összecsapás révén. Eközben tovább fokozódott a nyomás Levis kapuján, és bár a portás lenyűgözően védett, mindenre ő sem érhetett oda, és a negyed ötödik percében Snider egy remek egyéni akciót követően mattolta őt. Kereken tíz perccel a rendes játékidő befejezése előtt tehát kiegyenlített a 'Necks, és 7-7-nél utolértek bennünket. Őrült küzdelem zajlott a pályán, mindkét csapat elképesztően szívós védekezést mutatott be, támadásban szinte semmi helyzete nem volt egyik félnek sem egy-egy elszórt lövést leszámítva, nem egyszer helyzet nélkül járt le a támadóidő mindkét csapat számára. Kifejezetten látványos defenzív lacrosse-t láthattunk, a kőkemény, stabil védekezés ráadásul nem járt szabálytalanságokkal, mert a negyed eleji büntetéseket követően a záró felvonásban már nem is ítéltek meg több kiállítást a játékvezetők. Az utolsó percekben Levis-nek több alkalommal is igazi bravúrt kellett bemutatnia, Dobbie-ék nem egyszer szinte kifüstölték őt a kapuból, de mégis valamennyi próbálkozásnak útját tudta állni. Az utolsó bravúrját 20 másodperccel a vége előtt hajtotta végre, melyet követően Hamley mester időt kért, és a befejező 18 másodpercre lehozta a kapust, hogy hat mezőnyjátékossal támadjuk végig az utolsó akciónkat. Ebben Cliff Smith indulhatott el a labdával a saját alapvonaláról, lassan gyalogolt, és hagyta telni az órát, majd az utolsó másodpercekre felgyorsított, betört a kapu elé több védő között, és Poulin hálójának hosszú sarkába bombázott. Mindössze 2.5 másodperc maradt a meccsből, ezalatt pedig a hazaiak már képtelenek voltak összekaparni a labdát egy ellentámadásra, a Mammoth így 8-7-es győzelmével bevette Calgary-t, melyre 2008 óta először voltunk újra képesek.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A meccs hőse, Cliff Smith a következőképpen nyilatkozott a győztes találatról: "Az volt a feladatom, hogy vigyem fel a labdát, aztán majd Brian-hez vagy John-hoz passzoljak a végén, de mivel mindkettejükkel szemben szorosan védekeztek, így abban a pillanatban úgy ítéltem meg, hogy kapura kell törnöm. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy bejött, és egy hatalmas mérkőzést tudtunk megnyerni az én gólommal."

A másik nyerő ember egyértelműen Chris Levis kapus volt, aki a ketrecére tartó 61 lövésből 54-et hatástalanított, vagyis 88.5 %-os védési hatékonysággal zárta az estét, ami világklasszis teljesítménynek számít ebben a sportágban. "Chris meccsben tartotta a csapatot, a végjátékban többször is óriási védekezést mutatott be, hatalmas érdemei vannak ebben a győzelemben" - vélekedett a lefújást követően Bob Hamley, a Mammoth trénere.

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Smith és Shewchuk 2-2 gól
- I. Gajic, Gallant, McLellan 1-1 gól, Langtry 3 assziszt, Toll 2 assziszt
- Allen és Ethington 8-8 LB
- Levis 54/61-es védési hatékonyság
- Kimaradt az összeállításból Ned Crotty és Alex Gajic, valamint a harmadik számú kapus Rob Blasdell, a cserekapus pedig Matt King lehetett. Ezen kívül sérülések miatt továbbra sem számíthattunk Jed Prossner és Dan Carey játékára.


A nyugati divízió állása (W-L):


1. Calgary Roughnecks 2-1
2. Minnesota Swarm 1-1
3. Colorado Mammoth 1-1
4. Washington Stealth 1-2
5. Edmonton Rush 0-2

Meglehetősen kiegyensúlyozottan fest a nyugati tabella, miközben Keleten még két veretlen csapatot is számon tarthatunk. A következő fordulóban a denveri együttes hazatér, és vasárnapra virradóra, hajnali 03:00-as kezdettel a még győzelem nélkül szerénykedő Philadelphia Wings együttesét láthatjuk vendégül a Pepsi Center-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr232598116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.01.19. 18:28:51

na tessék már video is van. igaz elég ratyi:D

foppa21 2011.01.19. 19:17:53

@Tomi_Tanguay: 5 mp-t késik a hang a képhez:-D pedig a közvetitésben stimmelt élőben. csak a calgary gólokat mutatják, meg smith győztes gólját a végén. de legalább látunk ilyet is:-)

foppa21 2011.01.19. 19:21:25

egyébként szép győzelem volt! jó hogy végre mi nyertünk meg egy szoros meccset, a denveri csapatok az ilyeneket általában elveszítik a végén. go mammoth!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.19. 20:03:18

Ez van, legalább végre volt némi videórészlet a meccsünkből. :D

Tomi_Tanguay 2011.01.19. 20:13:58

de nekünk semmi nem tetszik és köcsögök vagyunk:D

foppa21 2011.01.19. 20:48:34

@Filip89: bocs nem vagyok telhetetlen:-)

milo_hedgie#23 2011.01.19. 21:01:06

@Filip89: jó az összefoglaló! nyilatkozatok,videók,már lassan olyan profi lesz mint az avsesek az avs oldalon,vagy itt a broncos összefoglalók voltak:))

melo15 2011.01.20. 19:13:13

nem nagyon láttam még ezt a sportot :D jó az a kis videó. sok sikert itt is a csapatnak!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.20. 19:18:54

Két év kihagyás után idén újra lesz All-Star gála, február utolsó hétvégéjén Veronában, New York-ban. Ebben a ligában tényleg igazán van értelme az ASG-nek és a látvány is alázza a többi szart.

Each team has six players on the ballot that may be voted in to the starting line-up. Mammoth players represented on the ballot include forwards John Grant Jr. and Cliff Smith, transition player Ilija Gajic, defensemen Mac Allen and Steve Forsythe, and goaltender Chris Levis.

Ez a szavazás miféle? Csak tőlünk hol van Langtry, Shewchuk, Alex vagy Gallant? És akkor Forsythe... :D

Tomi_Tanguay 2011.01.20. 19:45:27

írjak ehhez az allstarhoz is előzetest?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.21. 16:23:22

Inkább ne, majd lehet, hogy összedobok róla valamit, elvileg a hétvégétől már lehet szavazni, még nem látok semmit az NLL.com-on.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.21. 16:24:53

Ma fél 2-től Rock-Blazers rangadó! Akinek véletlen nem lesz jobb dolga éjjel, szerintem ne hagyja ki. :)

milo_hedgie#23 2011.01.21. 18:34:27

@Filip89: van másik sport ahol érdekel egy toronto-boston párositás?:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.21. 19:21:13

Kétlem, de a lacrosse nem egy sport, hanem A sport... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.22. 04:32:47

Óriási meccs volt 15-14-re nyert a Toronto a Boston ellen hosszabbításban. :D
A Rock-ból Leblanc 5+4, Billings 1+6, Doyle 1+4, két gólt lőtt még Manning és Hoar. A Blazers-ből Powell 5+4, Buchanan 5+3, Dawson 2+7. Mondtam, hogy igazi lacrosse-ünnep lesz ez a meccs. :)

milo_hedgie#23 2011.01.22. 16:47:47

@Filip89: ne reklámozd,hogy lehet nézni felvételről,mert akkor senki nem lesz éjjelente az élő közvetítésen:))

Tomi_Tanguay 2011.01.22. 17:26:19

megnéztem az utolsó perceket újra:) smith gólja őrület, nálam eddig a denveri sport play of the year:D

milo_hedgie#23 2011.01.22. 18:53:35

@Tomi_Tanguay: akkor lett volna az igazi oltás,ha direkt így akarta volna:)) kár volt bevallani hogy a passzt kereste és csak azért lőtt mert nem talált célpontot:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.22. 19:18:26

Szerintem ez improvizálva is óriási megmozdulás volt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.22. 19:21:41

Ma 3-tól gyertek szurkolni: Mammoth-Wings! Győzni kell végre itthon.
Rajtunk kívül még fél 2-től Blazers-Hawks, Bandits-Rock, fél 3-tól Swarm-Rush, fél 4-től pedig Necks-Swarm. Lesz egy pár óriási rangadó! :)

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 03:18:08

na hajrá! verjük meg őket:)

milo_hedgie#23 2011.01.23. 03:23:32

jó reggelt srácok! ma győznünk kell és úgy is kezdtünk mint akik győzni akarnak:)

milo_hedgie#23 2011.01.23. 03:30:53

wasson-mcquigge góljával 2-0!

milo_hedgie#23 2011.01.23. 03:32:19

langtry 3-0! na most beindultunk:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 03:33:28

Eddig csak nyomtunk, de nem jöttek újabb gólok, most gyorsan bepakoltunk még kettőt. Langtry-nek nagy napja lehet.

milo_hedgie#23 2011.01.23. 03:34:59

mclellan 4-0! jól alakulunk eddig:))

milo_hedgie#23 2011.01.23. 03:37:09

még ők is lőttek egyet a szünet előtt

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 03:38:38

na ez tényleg gyengébb ellenfél és jól megküldtük őket:P ne bizzuk el magunkat, így kell végig játszani akkor sima ügy lesz

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 03:40:29

4-1 az első negyed végén. Szépen nekik estünk és eddig hozzuk a papírformát.
Most lassan úgy fél 5-ig nem lehet majd kommentelni a napi karbantartás miatt, de azért figyeljük a meccset, majd folytatjuk. :)

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 03:52:33

milyen balhé van, még a padon is ütik egymást:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 04:35:48

7-3 a szünetben. Langtry 3 gól, Grant 6 gólpassz, Alex SHG. Állatok vagyunk. :)

milo_hedgie#23 2011.01.23. 04:41:01

@Filip89: azóta közelebb jöttek egy emberelőnyös góllal 7-4re. a negyed felénél tartunk,meg kell fogni őket ne jöjjenek vissza a meccsbe!

milo_hedgie#23 2011.01.23. 04:50:51

pedig már csak 7-5 az előny

milo_hedgie#23 2011.01.23. 04:52:58

bazzeg 7-6 a harmadik negyed vége előtt...megint felengedjük az ellenfelet nagy előnyről:S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 04:54:13

Egyre aggasztóbb, hogy megint nem tudunk gólt lőni a második félidőben az első félidei hét taálatunk után. :(

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 04:56:47

ne aggódjatok, mindjárt bebaszunk párat:P

milo_hedgie#23 2011.01.23. 04:58:11

a negyedik elején megforditották a meccset...tessék mi ez?:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 04:58:35

A jó kurva életbe, ne basszunk már el egy sima meccset. :(

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 04:59:19

tessék mekkora gól bazmeg:D

milo_hedgie#23 2011.01.23. 05:00:28

azt a nem jóját! grant bevágott két támadásból két gólt:))

milo_hedgie#23 2011.01.23. 05:04:34

9-9:S pedig ha előtte toll belövi a ziccert...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 05:07:21

Nem igaz, hogy minden meccsünkön vért kell izzadni.

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 05:09:48

hát kegyetlen hogy mindig ilyen egy gólos meccseket játszunk

milo_hedgie#23 2011.01.23. 05:15:41

a kurva életbe nagyon nehéz dolgunk lesz

milo_hedgie#23 2011.01.23. 05:16:17

10-9re már ők vezetnek 7perccel a vége előtt!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 05:18:26

Az igen, McGlone-t jól leütöttük, tiszta vér az arca. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 05:19:56

Szerintem el vagyunk átkozva, hogy mi hazai pályán meccset nyerjünk. Ma is szopás lesz ebből.

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 05:22:33

kell szerezni valahogy egy egyenlítő gólt!

milo_hedgie#23 2011.01.23. 05:26:04

kiegyenlítettünk !!! óriási lesz az utolsó 2-3 perc:))

milo_hedgie#23 2011.01.23. 05:27:19

nem igaz dawson beverte.10-11,másfél perc vissza:

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 05:27:52

Nincs szerencsénk, mondom, hogy itt csak kikaphatunk. :(

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 05:28:33

gyerünk bazmeg! egyenlítsetek!!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 05:29:01

Lassan ennyi volt, az utolsó fél percre övék a labda. :(

Tomi_Tanguay 2011.01.23. 05:30:05

nem veszithetünk el egy ilyen meccset, bassus végig mi vezettünk és jobbak vagyunk ezeknéél

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 05:30:55

Mocskos kurva életbe, nem ezt érdemeltük.

milo_hedgie#23 2011.01.23. 05:32:40

kár hogy megint nem sikerült a vége,pedig megszereztük a labdát. és grant lövése óriási volt,csak miller kivédte...10-11re kikaptunk megint:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 05:59:52

Szóval 10-11 L. A szívem szakad meg... :(
Grant Jr 2+6 és Langtry 3+1, ezek ketten állatok voltak megint. Alex 1+3, Shewchuk 1+2, McLellan 1+1, Ilija és Wasson is gólt szerzett. Levis 30/41. A Wings-ből a lényeg: Seibald 3+1, Westervelt 1+1, Mundorf 1 gól. :(

foppa21 2011.01.23. 12:40:04

sajnálom a vereséget. csak a végét láttam, de azt hittem hogy megfogjuk nyerni a meccset amikor grant két góljával fordítottunk. hát nem sikerült:-(

milo_hedgie#23 2011.01.23. 13:50:49

egyre szorosabban áll a divízió. a rush kikapott minnesotában,viszont a stealth győzött calgaryban. most a swarm vezet 2-1el!! a necks és a stealth 2-2es,aztán mi 1-2,rush 0-3.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 19:34:43

Na, mostanra vettem rá magam, hogy foglalkozzak egy kicsit újra A sporttal. :)

A tegnapi többi eredmény:

BOS-ROC 10-11 OT. A veretlen Blazers két nap alatt kétszer szopott hosszabbításban. Tőlük Sanderson és Powell 4-4 gólos volt, a Hawks-ból Evans (inc. OT winner) és Jamieson 3-3 gól, Shawn Williams szép 2+5.

BUF-TOR 15-14 OT. Ez is állat meccs volt, nincs több veretlen a ligában. A Bandits-ből öten lőttek több gólt, közülük Tavares 3+2. A Rock-ból Leblanc 3+5, Manning 2+8, Doyle 4+2, Billings 3+3. LOL, minden meccsen ez a négy állatkodik, a többi meg szart se csinál. :P

MIN-EDM 9-8. Őrült volt a meccs vége, de jobb volt a Swarm. Duplázott Wilson, Giles és Crawford, Benesch most 1+4. A Rush-sal nem tudom mi a bráner van idén, de ez már nagyon kínos. Brodie hozta a 3+2-t, de Prout megint csak 1+2, és a többiek se vilogtak. Disher legalább már NLL-szinten védett.

CGY-WSH 14-19. Scoring fest lett a végére, 13 gólos utolsó negyed. Így a statok is eldurvultak: Wiles 5+5, Duch 4+4, Conn 4+1, Ratcliff 2+6, Sedgwick 2+4 - egyeseknél leesett az állam, ill. Ranger 4+2, Kaleb 3+2, Shattler 3+1, Dobbie 1+5, Conway is még 1+3. Richards az idei első meccsén 14 GA, de win. Poulin 43/62-je elég otromba lett.

Az állást milo elmondta, kelet meg annyira nem lényeg. A jövő hét első felében tervezek jelentkezni az összefoglalóval. :)

milo_hedgie#23 2011.01.23. 21:25:21

@Filip89: várjuk türelmesen,lesz miről írni egy nagy meccs után:)) jók lettek ezek a kis összefoglalásaid!

milo_hedgie#23 2011.01.24. 19:56:17

@Filip89: nagy élmény lehetett neki,és lőtt egy szép gólt az elején


süti beállítások módosítása