Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NLL: All-Star keretek

2011.02.11. 12:27 - Filip89

Ezen a héten két lépésben nyilvánosságra hozták a 2011-es NLL All-Star Gála résztvevőit, miután először a kezdőket és az edzőket, majd kisvártatva a teljes névsort bejelentették. A vártnak megfelelően a Colorado Mammoth csapatából nem került be túl sok játékos, de azért három sportoló és az egyik segédedző büszkén képviselheti a denveri színeket a hó végén esedékes gálamérkőzésen.
















A kezdőcsapatok az edzők, a sajtóképviselők és a szurkolók szavazatai alapján kerültek meghatározásra. Ennek értelmében a keleti 5+1-et a hétszeres résztvevő bostoni Casey Powell és a kilencedik gálájára készülő torontói Colin Doyle alkothatja csatárposzton, a középpályás Mark Steenhuis lesz a Bandits-ből (hetedik ASG), a védelemben a Hawks-os Pat McCready és a buffalo-i Chris White startolhatnak, míg az elsőszámú kapusuk Brandon Miller, a Wings hálóőre lesz. Eközben a nyugati kezdő formációt egyetlen rutinos All-Star-résztvevő alkothatja a Rush középpályása, Brodie Merrill személyében, aki ötödször nyert besorolást az eseményre, rajta kívül csupa-csupa első vagy második gáláján fellépő játékos került be, név szerint a támadó Scott Ranger a Calgary-ból és Ryan Benesch a Minnesota-ból, a hátvéd Andrew McBride ugyancsak a két évvel ezelőtti bajnok 'Necks-t képviseli, társa Mike Grimes lehet a cívmédő csapatból, illetve a kapuban Nick Patterson, a Swarm villámrajtot vevő portása kezdhet.

Az már korábban kiderült, hogy a két csapatot az elmúlt két évben döntőt játszó egyesület trénere vezetheti, így Kelet élére Troy Cordingley-t, a Toronto Rock mesterét nevezték ki, míg Nyugat csapatát a bajnok Washington Stealth vezetőedzője, Chris Hall irányíthatja. Előbbi munkájához éppen a denveri csapat segédedzője, Ed Comeau asszisztálhat, míg a nyugati gárda asszisztense Derek Keenan, az Edmonton Rush trénere lehet a gálán.

Comeau az idei szezon előtt lett kinevezve a Mammoth segédedzőjének, előtte 2010-ben az azóta már megszűnt Orlando Titans gárdájával elődöntőt játszott, korábban pedig a Rochester és a Toronto csapata élén is tevékenykedett. Bár jelenleg a mieink személyében egy nyugati divíziós csapatnál dolgozik, a hosszú éves keleti múltjára való tekintettel jelölték őt a másik gárda segédedzőjének, így néhány aktuális játékosa ellen dolgozhat. "Nagyon izgatott vagyok. Remek elismerésnek tartom, hogy egy All-Star mérkőzésen dolgozhatok, azt hiszem, mindezt még a tavalyi csapatom élén elért eredmények fényében érdemeltem ki, amelyre igazán büszkén gondolhatok vissza" - említette jelölés kapcsán a szakember.


















Néhány nappal később a további résztvevő játékosok listáját is bejelentették, akik csereként beállva várhatják a gálamérkőzést. Ennek értelmében három denveri lacrosse-os készülhet a megmérettetésre, mivel a voksolásban résztvevő hat jelölt közül a klasszis támadó John Grant Jr, a tehetséges hátvéd Mac Allen, és a veterán kapus Chris Levis nyert el a szerepléshez elegendő szavazatot. Ennek az a különlegessége, hogy közülük a két mezőnyjátékos egyazon komolyabb cserében került a csapat birtokába az idei offszezonban, amikor a sztár kapus Matt Vinc-t a Rochester-hez cseréltük, s éppen az ő távozása eredményezte a harmadik All-Star-résztvevő, Levis-szal való szerződéshosszabbításunkat, és a kezdőpozíciója megtartását.

- A veterán Grant Jr immár pályafutása során hetedik alkalommal vehet részt a gálán, a korábbi hat fellépését még a Knighthawks játékosaként tudhatta le. Idén a Colorado színeiben is meghatározó teljesítményt nyújt, az idénybeli első öt mérkőzést követően 29 pontjával (12 gól és 17 assziszt) kiemelkedően a csapat legeredményesebb játékosa, a találatok és az előkészítések számában egyaránt a legjobb denverinek mondhatja magát, ráadásul még ligaszinten is tagja az első tíznek a kanadai táblázaton, vitathatatlanul még mindig napjaink legjobbjai közé tartozik a sportágban.

- Allen karrierje ötödik szezonjában először érdemelte ki a részvételt az All-Star-on, miután a rochesteri kiegyensúlyozott játékát megfejelve a Mammoth védelmében kifejezetten komoly húzóemberré vált az idén. Az első öt mérkőzésen három asszisztot regisztrált, de ami a még fontosabb, hogy kemény, intelligens és rendkívül hasznos defenzív produkcióval támogatja a csapatát meccsről meccsre, 33 szerzett labdájával a gárda egyik legjobbja, és önmaga 68 darabos egyéni szezoncsúcsa felé is jól halad az idény harmadánál.

- A kapus Levis is a hónap végi All-Star-on fog debütálni a gálák tekintetében, annak ellenére, hogy kisebb megszakításokkal már 1998 óta tagja az NLL vérkeringésének. Kétségtelenül pazar formában kezdte az évet, különösen az első két fordulóban zárt remek mérkőzést, de öt meccs után is a divízió egyik legjobb kapusának tekinthető mind a 79.8 %-os védési hatékonyságával, mind a 9.28-as meccsenként kapott gól átlagával. 2011-ben valamennyi találkozón a Mammoth kezdő hálóőre volt, és csak egyszer kellett őt lecserélnünk néhány perc erejéig, egyébként az öt találkozón összesen 297 percet töltött a küzdőtéren.

















"Boldog vagyok, hogy a csapatból hárman is ott lehetnek a gálán. Örömmel tapasztaltam, hogy a szakértők és a szurkolók egyaránt honorálták a mieink munkáját. Nagyon fogok szurkolni nekik, hogy meghálálják a bizalmat, és mindannyian jó teljesítményt nyújtsanak a mérkőzésen. John hosszú ideje igazi klasszis, Mac évről évre egyre jobban fejlődik, Chris pedig mindegyikük közül talán a legjobban megérdemelte ezt a meghívást"
- jegyezte meg a csapatunk trénere, Bob Hamley.

A 2011-es NLL All-Star gálán résztvevő csapatok hivatalos keretei:
(*csillagozva a kezdők)

Kelet:

Támadók: *Casey Powell, Dan Dawson, Josh Sanderson (Boston Blazers), John Tavares, Brett Bucktooth (Buffalo Bandits), *Colin Doyle, Garrett Billings (Toronto Rock), Shawn Evans, Cody Jamieson (Rochester Knighthawks);
Középpályások: *Mark Steenhuis (Buffalo Bandits), Max Seibald (Philadelphia Wings);
Hátvédek: *Pat McCready (Rochester Knighthawks), *Chris White (Buffalo Bandits), Sandy Chapman (Toronto Rock), Sid Smith (Rochester Knighthawks);
Kapusok: *Brandon Miller (Philadelphia Wings), Bob Watson (Toronto Rock)
.

Nyugat:

Támadók: *Scott Ranger (Calgary Roughnecks), *Ryan Benesch, Callum Crawford (Minnesota Swarm), Rhys Duch, Lewis Ratcliff, Luke Wiles (Washington Stealth), John Grant Jr (Colorado Mammoth);
Középpályások: *Brodie Merrill (Edmonton Rush), Jeff Shattler, Geoff Snider (Calgary Roughnecks), Paul Rabil (Washington Stealth), Andrew Watt (Minnesota Swarm);
Hátvédek: *Andrew McBride (Calgary Roughnecks), Mike Grimes (Washington Stealth), Brett Mydske (Edmonton Rush), Mac Allen (Colorado Mammoth);
Kapusok: *Nick Patterson (Minnesota Swarm),
Chris Levis (Colorado Mammoth).

A két év után újra megrendezésre kerülő NLL-es All-Star mérkőzést február 27-én, vasárnap, magyar idő szerint este 20 órától rendezhetik meg a New York államban található Verona városának Turning Stone Resort Casino nevű csarnokában.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr422653589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.02.11. 14:40:24

grat a denveri srácoknak! mindegyik megérdemelte,és köszi a cikket főnök:))

Coach Sacco 2011.02.11. 20:10:49

@Filip89: Elhiszem neked, hogy lehet benne igazság. Az NBA és az NHL oldaláról fennáll ez a helyzet, az NLL játékosait nem ismerem. :)


süti beállítások módosítása