Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Lezárult az edzőtábor első szakasza

2011.02.11. 16:30 - Filip89

A közelmúltban kezdték meg a felkészülésüket a 2011-es szezonra az MLS-ben címvédő Colorado Rapids labdarúgói, s az elmúlt bő két hétben a csapat hazai környezetben, a Dick's Sporting Goods Park környékén gyakorolgatott. Az edzőtábor kezdetéről, vagyis a jó hangulatú tréningezésekről és az időjárás állandó változásáról szól most következő aktuális helyzetjelentésem, a fehérrel jelzett direktlinkeken keresztül pedig néhány videófelvétel is elérhető az edzésekről. Emellett néhány friss esemény is történt a klubnál, valamint kitűzték a felkészülési időszak további menetrendjét, egészen a március 19-i szezonnyitó mérkőzésig.





















A csapat gyülekezőjét január 24-re tűzték ki, ezen a napon ért véget a játékosok offszezoni szabadsága, és a döntőt követő közös ünneplések óta a legtöbben itt láthatták újra viszont egymást. Az első néhány napon még csak általános fizikai edzéseken, erőnléti teszteken és orvosi vizsgálatokon kellett megfelelniük a keret tagjainak egy fedett, fűtött létesítményben. Azonban január 28-tól már szabadtéren folytatódtak a tréningek, s kezdődött meg a felkészülés érdemi része, ám meglepetésre egészen kellemes időjárás fogadta a srácokat, mintha csak az égiek is derűs mosollyal üdvözölték volna a bajnokcsapatot a címvédő-hadjárat pirkadatán, akik így kifejezetten boldogan rúghattak ismét labdába, és végezhették az egyéb kötelező feladataikat.

Ahogy rendszeres olvasóink pontosan tudhatják, a keret összetételében nem történt sok változás, a holtszezon alatt ezidáig csupán két embert szereztünk meg egy-egy csereüzlet által. A két Nyugat-afrikai játékos, a gambiai Sanna Nyassi és a kameruni Joseph Nane, hamar megtalálták egymással a közös hangot, lévén szobatársak az edzőtábor alatt, így a pályán kívül is jó kapcsolatot alakíthattak ki egymással, miközben Smith mester első reakciói is pozitívak voltak velük kapcsolatban, érzése szerint mindketten erősítést jelentenek a csapatnak, és akár a kezdőben is helyet harcolhatnak ki maguknak a középpályás posztokon - a Toronto-ból hozott Nane defenzív, a legutóbb Seattle-ben feltűnő Nyassi inkább támadófelfogású labdarúgó. Mellettük új arcként tűntek még fel a 2011-es drafton és a szintén idén esedékes bővítő drafton kiválasztott fiatalok, közülük a várakozásoknak megfelelően a legmagasabb helyen kifogott hátvéd, Eddie Ababio nyújtotta eddig a legmeggyőzőbb teljesítményt, de a többiek erőfeszítéseire sem panaszkodhattunk.

Aztán a következő hétre megváltozott a klíma a környéken, és az igazi coloradói, télies időjárás tette emlékezetessé január utolsó, február első napjait. A folyamatos havazás miatt a gyakori takarítások ellenére a srácok többször is a hóban voltak kénytelenek küzdeni, és természetesen a fél méteres égi áldásban való poénkodás sem maradhatott el, amelyek kifejezetten kellemes hangulatot eredményeztek az edzőtábornak. A játékosok nagy kedvvel tették a dolgukat az időjárás okozta megpróbáltatások dacára, legfeljebb az afrikai delegáció tagjai dideregtek még a szokásosnál is jobban a gyakori fagypont alatti hőmérsékletben, bár több közelmúltban megszerzett játékosunk kifejezetten örült a hónak, mivel korábbi állomáshelyükön nem lehetett hasonló élményben részük. Ugyanakkor a február 1-re tervezett tréningeket el kellett halasztani a -25 celsius fok körüli hőmérséklet révén, s másnap is csak a littletoni fedett csarnokban folytatódhatott a munka. Csütörtök reggel merészkedhetett ki újra a banda a DSG-ba, a masszív hóréteg eltakarítása után, sikerült normális kinti edzést tartani, fagy ugyan nem volt, meglehetősen csípős idő uralkodott, ám az általános vélekedés szerint a srácok a kifejezetten jól hajtottak a tréningen, hogy ne fázzanak annyira közben. A múlt hétvégén már valamivel kegyesebb volt a csapathoz az időjárás, és újra napfényes, kellemesebb időben hangolódhattak labdarúgóink, ám az elmúlt napokban már újfent a körülményekkel és a hóval való "küzdelem" is külön velejárója volt az edzőtábornak, de a havazás harmadik hulláma már senkit sem érintett kifejezetten váratlanul, még a legfázósabbak is jobban bírták az újbóli lehűlést, és vígan vették részt a foglalkozásokon. Na persze, többen megjegyezték, hogy felüdülés lesz végre a verőfényes Arizonában folytatni az edzőtábort a coloradói zimankós körülmények után.



Visszatérve a szereplőkre, részt vett néhány próbajátékos is az elmúlt hetekbeli gyakorlásokon, közülük a legnagyobb érdeklődés az első napokban az ifjú Steven Emory-t övezte, aki a coloradói Metro State főiskola játékosa volt az elmúlt években, és kétszer is az év labdarúgójának választották meg a Rocky Mountain konferenciában, a tavalyi szezonban például 17 találatot és 10 asszisztot termelt. Nyilván minimális esélye van rá, hogy bekerüljön a Rapids keretébe, de biztos, hogy hatalmas élmény és komoly lehetőség a helyi tehetség számára, hogy részt vehet az MLS-csapat edzőtáborában. A napokban aztán egy igazán komoly tapasztalattal rendelkező játékos látogatott a csapathoz Caleb Folan személyében. A 28 éves csatár 2007 óta 58 meccset játszott az angliai Hull City színeiben, 12 gólt szerzett, többször feltűnt a Premier League-ben, ahol szintén eredményes volt, emellett hét alkalommal az ír nemzeti válogatott mezét is viselhette. Viszont az utóbbi időben nem alakultak túl kedvezően a dolgai, volt egy súlyos térd sérülése, és alaposan összerúgta a port a csapata menedzserével, talán ezért is keres most új kihívásokat Colorado-ban, s fogadta el a mieink meghívását a próbajátékra. Rajtuk kívül még további játékosokat tesztelünk: a mindössze 19 esztendős Joevin Jones már debütálhatott Trinidad és Tobago válogatottjában. Ő, és a Puerto ricói hátvéd, Logan Emory könnyen beleszólhat még a bal bekk posztjáért vívott csatába. Gary Smith szerint "minden eddiginél jobb esélyeik vannak a próbajátékosoknak és a frissen draftoltaknak a kerettagság kiharcolására, a közelegő felkészülési meccseken biztosan sok lehetőséget fognak kapni, ahol kiderülhet, hogy ki érdemli meg a klub szerződést."

Egy játékost hiányolhattunk a gyakorlásokról, ugyanis a november végi MLS-döntő hosszabbításában győztes gólt szerző Macoumba Kandji még térdszalag-szakadás után lábadozik. A fiatal csatár a szabadsága nagy részét New York közelében töltötte a családjával való pihenéssel. Egykori csapata, a Red Bulls orvosai készségesen segítették a rehabilitációját speciális gyakorlatokkal, így egyre jobb fizikai állapotban van, várhatóan legkorábban májusban láthatjuk őt újra a pályán. Természetesen január vége óta már ő is a csapattal tartózkodik, de az általános tréningeken nem vehet részt, csak a havas játékokban és a fizikai teszteken tűnt fel a többiek társaságában, egyébként külön edzésmunkát folytat, és kifejezetten jó kedélyállapotban, elszántan küzd a mielőbbi felépüléséért.



















Egyéb aktuális hírek:


- Január végén a csapat bejelentette, hogy meghosszabbították a szerződést a következő szezonra a középpályás Jamie Smith-szel és a csatár Andre Akpan-nal. A skót szélső meghatározó tagja volt tavaly a kupagyőztes együttesnek, miután a 2009. júliusi leigazolása óta 26 mérkőzésen lépett pályára, 19-szer kezdőként, ezalatt pedig egy gólt és kilenc gólpasszt regisztrált. Az elmúlt évadban nyolc előkészítésével a kategória legjobbjának számított a csapaton belül, és például a nagydöntőben is egy fontos asszisztot vállalt Casey egyenlítő találatánál. A második profi szezonjára készülő Akpan, aki a csapat 2010-es top pick-je volt a drafton, a bemutatkozó évében mindössze egy meccsen, 13 perc erejéig léphetett pályára a ligában, s bizonyára az előttünk álló idényben is csak tartalékként számolunk vele.

- Commerce City polgármestere, Paul Natale a közelmúltban kitüntette a csapatot a tavalyi szereplés kapcsán, hogy a Colorado Rapids a város hírnevét öregbítve, megnyerte az MLS 2010-es kiírását. A képviselő kiemelte, hogy a Rapids három éve tartózkodik Denver külvárosában, ezalatt pedig egy fantasztikus sportcsapatot építettek fel, és rövid időn belül a lehető legnagyobb sikert is elérték a bajnokság megnyerésével. Natale emellett biztosította a klubigazgató Jeff Plush-t, hogy 2011-ben is maximális támogatást fog kapni a várostól az egyesület.

- A csapat vezetőedzője, Gary Smith a közelmúltban a csapat további offszezonbeli terveiről beszélt egy hosszabb interjúban: "Ahogy eddig is láthatták, nem tervezek túl nagy felforgatást a keretben, semmi okom nem lenne rá. Néhány helyen változtatnunk kell, mert muszáj erősítenünk, hogy versenyképesek legyünk a közelgő idényben, és legyen esélyünk megvédeni a bajnoki címünket. Gondolok itt főleg a hátvéd- és a csatárposztokra, ahova még keressük az új, megfelelő kiegészítő embereket, akik a segítségünkre lehetnek a tavasztól. Továbbra is a 4-4-2-es felállással számolok alapesetben, ez a legoptimálisabb a csapat számára, Mullan-nel és Smith-szel a két szélen kifejezetten kreatívak tudunk lenni. Az edzőtábor során biztosan sok kérdésre választ kapok, kíváncsi leszek például a próbajátékosainkra, és alighanem néhány emberünket egy-egy újabb szerepkörben is ki fogom próbálni, a következő hetek természetesen a tesztelésről szólnak, hogy megtaláljam a legjobb összeállítást a szezonrajtra."

- A közelmúltban bejelentették a 2011-es szezon teljes programját, így kiderült, hogy az újonc Portland Timbers elleni március 19-i hazai rajtot követően a Chivas USA-hez látogathatunk. A tavalyi döntő képzeletbeli visszavágójára is korán sor kerülhet, lévén már április 9-én találkozunk az FC Dallas-szal a Pizza Hut Park-ban. A legnagyobb riválisok közül a Los Angeles Galaxy ellen június 18-án itthon, szeptember 9-én idegenben léphetünk fel. A Rocky Mountain Cup ellenfelével, a Real Salt Lake csapatával április 13-án először házon kívül csaphatunk össze, majd az alapszakasz utolsó hazai meccsén, október 14-én látjuk őket vendégül. A 34 meccses reguláris bajnokságot egyébiránt október 22-én fejezhetjük be az újonnan csatlakozott Vancouver Whitecaps elleni idegenbeli fellépéssel. A következő napokban külön írásban fogunk beszámolni a szezonbeli teljes programról.


















A csapat a mai napon utazik el Arizonába, és jövő szerdáig néhány felkészülési mérkőzés erejéig ott is fogunk tartózkodni néhány másik csapathoz hasonlóan a phoenix-i repülőtér közelében fekvő Avondale városában, ahol a Westside Complex fog átmeneti bázisunkként funkcionálni. A legelső előidény-meccsünket holnap vívhatjuk a Kansas City Wizards ellen; hétfőn a Columbus Crew együttesével csaphatunk össze; másnap a Rapids tartalékai az amerikai ifjúsági (U18-as) válogatott ellen léphetnek pályára; utoljára pedig szerdán fogunk játszani a Los Angeles Galaxy ellenében. A hazaérkezést követően február 19-től 28-ig újra idehaza, Commerce City-ben folytatódhat tovább a felkészülés, majd ismét útra kelünk, és március első napjait Californiában tölthetjük el, miközben 4-én a San Jose Earthquakes csapatával mérkőzhetünk meg. Az elkövetkezendő napokban újra itthon lesz a csapat, majd március 9-én a US Open-győztes Seattle Sounders otthonában játszunk le egy újabb előkészületi találkozót, onnantól kezdve pedig már a felkészülés záró stádiumában, az utolsó hetet ismét hazai környezetbeli edzésekkel tölthetjük el.

Természetesen a továbbiakban is rendszeresen be fogunk számolni bajnokcsapat felkészüléséről, most következnek az előkészületi meccsek immár száraz, sivatagi környezetben, és talán a hónap második felében a coloradói időjárás is valamivel kedvezőbb lesz, miközben jelenleg a rajttól már csak alig több, mint egy hónap választ el minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr22654036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.02.11. 18:00:03

menj inkább meteorológusnak:P
még szerencse hogy a roxosok egyből arizonában kezdik az évet, és csak áprilisban merészkednek vissza denverbe. megnézném a venezuelaiakat meg a mexikóiakat ilyen időben:D

Tomi_Tanguay 2011.02.11. 18:30:43

smithnek borzalmas hangja van, mint aki nem tud beszélni. inkább csak olvasom a nyilatkozatait ezután:D

melo15 2011.02.11. 18:49:28

ez nagyon jó írás lett!

foppa21 2011.02.11. 18:58:10

tényleg vicces lett, jó volt most olvasni:-)
kíváncsi leszek hogy hogy játszanak az új emberek a barátságos meccseken

Coach Sacco 2011.02.11. 19:49:27

" mintha csak az égiek is derűs mosollyal üdvözölték volna a bajnokcsapatot a címvédő-hadjárat pirkadatán"
Ez kész! :)
De az egész cikk nagyon érdekesre sikerült.

foppa21 2011.02.11. 20:33:39

a harmadik video nagyon tetszett. wynne hogy örült a hónak:-D
tudtok valamit erről a folanról?

foppa21 2011.02.12. 14:28:54

ma ha jól számolom este 6kor lesz az első felkészülési meccs a KC ellen

foppa21 2011.02.12. 14:35:33

COLORADO RAPIDS PRESEASON ROSTER IN ARIZONA:

GOALKEEPERS: Matt Pickens, Ian Joyce, Steward Ceus

DEFENDERS: Drew Moor, Marvell Wynne, Anthony Wallace, Kosuke Kimura, Scott Palguta, Tyrone Marshall, *Logan Emory, *Michael Holody, *Eddie Ababio, *Andy LeRoy, *JT Murray

MIDFIELDERS: Pablo Mastroeni, Brian Mullan, Wells Thompson, Jeff Larentowicz, Jamie Smith, Sanna Nyassi, Joseph Nane, Ross LaBauex, Davy Armstrong, *Andy Lorei, *Steven Emory.

FORWARDS: Conor Casey, Omar Cummings, Andre Akpan, Quincy Amarikwa, *Caleb Folan

* On Trial

Over the past three weeks, seven other players were observed but released before the team left for Arizona: 2nd Round SuperDraft pick Colin Givens, Supplemental Draft pick Javed Mohammed, and non-drafted players Corie Treacy, Josh Janniere, Masaki Hemmi, Joevin Jones, and Shahdon Winchester.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.12. 20:29:33

0-0 lett a KC elleni meccsünk hosszabbítás után is.

- Rapids lineup for first 45 v. SKC: Pickens, Kimura, Wynne, Moor, Wallace, Nyassi, Larentowicz, Nane, Thompson, Folan, Cummings
- Rapids lineup for second 45 mins: Joyce, Wynne, Marshall, Palguta, L. Emroy, Mullan, LaBauex, Thompson, Smith, Casey, Amarikwa
- Rapids lineup for final 30 mins: Ceus, Abbabio, Holody, Leroy, Murray, Lorei, Armstrong, L. Emroy, S. Emroy, LaBauex, Akpan

foppa21 2011.02.13. 03:33:21

a következő meccset hétfőn játszuk a columbus ellen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.14. 16:40:12

Ma 21:30-tól játszunk felkészülési meccset a Columbus ellen.

foppa21 2011.02.14. 22:59:58

filip sztem 23:30 lesz az

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.15. 02:50:20

2-0-ra győztünk a Columbus ellen. Nyassi és S. Emory szerezték a góljainkat a hajrában. :)

Colorado Rapids 1st half lineup: Ian Joyce, Kosuke Kimura, Tyrone Marshall, Drew Moor, Anthony Wallace, Brian Mullan, Jeff Larentowicz, Ross LaBauex, Wells Thompson, Caleb Folan, Conor Casey.

Colorado Rapids 2nd half lineup: Stew Ceus, Drew Moor (Michael Holody 61), Marvell Wynne, Scott Palguta, Logan Emory, Sanna Nyassi, Joseph Nane, Wells Thompson (Steven Emory 61), Jamie Smith, Omar Cummings, Andrew Akpan

foppa21 2011.02.15. 16:14:20

ma csak a tartalékok játszanak meccset az USA u18as csapata ellen

foppa21 2011.02.15. 21:45:59

11től lesz a mai meccs, most ezt nem fogom kivárni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.16. 03:05:11

1-0-ra kikaptak a tartalékaink az U18-as amerikai válogatottól.

Rapids lineup: Ian Joyce (Stew Ceus 46'), ^Phil Marele, *Adrian LeRoy, *Michael Holody, *TJ Murray, ^Rob Valentino, *Andy Lorei, Davy Armstrong (Ross LaBauex 55'), *Steven Emory (Andre Akpan 63'), *Logan Emory, ^Avi Castro.

^ Local Guest Players

* On Trial

foppa21 2011.02.16. 17:18:55

este 7től fogunk játszani a galaxyval!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.02.16. 20:59:40

4-2-re legyőztük a Galaxy-t!
Az elsőt Casey lőtte Smith passzából; a másodikat ő fejelte; a másodikban Donovan tizenegyesből szépített, meg lőttek még egyet; aztán S. Emory lövetett egy gólt Folan-nel, utána ő is lőtt egyet. :)

Rapids first half lineup v. LA: Pickens, Kimura, Wynne, Marshall, Wallace, Mullan, Nane, Thompson, Smith, Casey, Cummings

Rapids second half lineup: Joyce, Kimura, Moor, Palguta, Wallace, Nyassi, LaBauex, Nane, Smith, Folan, Cummings

62nd min Rapids subs: Amarikwa, S. Emoy, Thompson and Holody on for Cummings, Kimura, Nane and Smith


süti beállítások módosítása