Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Lacrosse VB: Indul a fedett pályás torna

2011.05.20. 17:06 - Filip89

Május 21-től 28-ig rendezik meg Prágában a 2011-es box lacrosse világbajnokságot, melyen a tavaly júliusi szabadtéri viadalhoz hasonlóan, ismét rengeteg denveri képviselő léphet pályára a Colorado Mammoth és a Denver Outlaws csapataiból, így a 2010-es outdoor VB-hez hasonlóan, a következő egy hétben sorra kerülő csehországi tornáról is rendszeres bejelentkezésekkel fogunk kedveskedni a sportág szerelmeseinek, és valamennyi denveri rajongó számára.















Mindenek előtt a történelemre tekintsünk vissza, noha a sportág aréna verziója korántsem rendelkezik annyira mély gyökerekkel a világbajnokságok terén, mint a field-részleg, hiszen az idei rendezvény még csupán a harmadik VB lesz fedett körülmények között. A 2003-as torontói indoor VB-n hat csapat vehetett részt, végül a házigazda kanadaiak veretlenül nyerték meg a tornát, miután a fináléban 21-4-re legyőzték az indián gyökerekkel rendelkező Írókéz törzs csapatát. Négy évvel később újra Kanadában, akkor már Toronto városában bonyolították le az immár nyolc csapat részvételével lefolytatott világbajnokságot, de az első három helyezett közti sorrendben nem történt változás. A döntő viszont lényegesen szorosabb küzdelmet hozott, ugyanis a juharlevelesek csak hosszabbításban, 15-14-re tudták felül múlni az őshaza csapatát.

A fedett pályás lacrosse VB csoportbeosztása:

A-csoport: Kanada, Anglia, Ausztrália, Szlovákia
B-csoport: Írókéz, Egyesült Államok, Írország, Csehország


A kétszeres címvédő, a fedett pályás VB-k rövid történetében még veretlen kanadai válogatott természetesen az idei viadalon is toronymagas esélyesnek számít, hiszen brutálisan erős kerettel, NLL-sztárokkal teletűzdelve vághatnak neki a prágai tornának. A csatársorukban természetesen helyet kapott a Mammoth vezéregyénisége, John Grant Jr is, aki az egyetlen coloradói képviselő lesz a juharleveleseknél. Rajta kívül a támadósorban ott lesz még többek között a bostoni Dawson-Sanderson páros, a Stealth-ből Zywicki, az edmontoni Evans, vagy éppen a Rock-kal frissen bajnoki címet nyerő Leblanc. A középpályán Steenhuis és B. Merrill felelhet a labda felviteléért, míg a védelmet szintén kiemelkedő képességű játékosok alkotják, bár komoly generációváltás ment végbe a hátsó alakzatban, hiszen olyan fiatalok is bekerültek a keretbe, mint Rubisch, Mydske vagy Carnegie. Természetesen a kapuban is két igazi klasszis juthat szóhoz, ugyanis az elmúlt két év legjobb hálóőrének választott Vinc-et, és a 2007-es VB-csapat portását, Cosmo-t jelölték a keretbe. Az előzetes esélyek alapján ezt a csapatot szinte megszorongatni sem lehet, de majd meglátjuk, hogy valójában mennyire tudnak egy csapatként küzdeni a juharlevelesek.

Első számú kihívójuk lehet az amerikai csapat, akikre nekünk a legjobban kell figyelnünk, mivel összesen hat denveri érdekeltségű játékos alkotja a keretüket. Az indoor VB-re természetesen a box változatban mutatott teljesítmény alapján állították össze a keretet, ez alapján csak egy képviselőnket hívták meg, de még további öt olyan játékos található az USA csapatában, akik szabadtéren a denveri együttes sorait erősítik. Az egyetlen Mammoth (egyben Outlaws)-játékosként a veterán Brian Langtry lehet ott Csehországban, aki bár az elmúlt szezonban nem tudta megközelíteni karrierje legjobb éveit, rutinja még biztosan sokat jelenthet a válogatottban, s a keret egyik legtapasztaltabb játékosa lesz C. Powell és Rabil mellett. Ezen kívül még a gólgyáros Brendan Mundorf, a tehetséges Drew Westervelt és Bill McGlone, valamint a középpályás Max Seibald is tagja lesz a VB-csapatnak, akik mindannyian a Philadelphia Wings-ből lettek meg hívva, ám szabadtéren az Outlaws-t erősítik, és közülük hárman tagjai voltak a 2010-es világbajnok amerikai outdoor válogatottnak. Ezen kívül még a védelem vezéreként Eric Martin-ért szoríthatunk, aki az NLL bajnoki döntőjét a múlt hétvégén elvesztette a Stealth színeiben, de egyébként szintén Törvényenkívüli játékosról van szó. Az előzetes listán a tartalékok között szerepel még Jarett Park neve, aki a sportág mindkét verziójában a helyi csapatunkat alkotja, egyelőre nem tisztázódott, hogy vajon szerepelhet-e a tornán, mindenesetre ha végül bekerülne a csapatba, akkor egy újabb játékosért izgulhatnánk. A coloradói érdekeltségeken - és Rabil-éken - kívül sajnos kevés igazán markáns egyéniség található ebben a csapatban, a védelemnek még a három bostoni legény adhat tartást, de összehasonlítva a kanadaiak rogyásig sztárokkal terített keretével, azért ez egy másik kategória, és meglepetés lenne, ha komolyan fel tudnák venni a harcot a riválissal, de nem szabad leírni őket.
























Az Írókéz válogatott az elmúlt két VB ezüstérmei után kétségtelenül a világbajnoki címre pályázna 2011-ben, és erre még ha kevés esélyük is van, számolni kell velük. Az első és legfontosabb velük kapcsolatban, hogy a tavalyi angliai szabadtéri VB-vel ellentétben, most Csehországban biztosan ott lehetnek, s nincsenek gondjaik az országba való belépéssel, a cseh hatóságok már előre engedélyezték a törzs megjelenését. A keretben természetesen számtalan rochesteri és buffaloi játékos található, akik indián gyökerekkel rendelkeznek, köztük olyan NLL-szinten is meghatározó támadók, mint Point vagy az év újonca cím nagy favoritja, Jamieson, illetve a veterán vezetőszellem képviseletében Bucktooth, Vyse, Powless és Bomberry képviselteti magát a tornán, a kapuba pedig a Bandits hálóőr-párosa, M. Thompson és Goodleaf nyert besorolást. Ugyanakkor talán erősebb is lehetne a csapat, de az egyetemi bajnokság "rájátszása" miatt több indiánt is nélkülözniük kell a helyi Syracuse együtteséből. Az összeszokottság, és a valódi "nemzeti" érdekek egyértelműen mellettük szólnak, valószínűleg mindent meg fognak tenni a minél jobb eredmény eléréséért, főleg hogy a tavalyi kinti VB-ről való lemaradás miatt, számukra külön fontos lesz a prágai seregszemle.

A négy közé jutásért várható szoros küzdelem legnagyobb favoritja Anglia együttese lehet, akiknek komoly érvágás, hogy a szigetország első számú játékosa, Ratcliff lemondta a VB-részvételt, azok után, hogy négy évvel ezelőtt neki köszönhetően harcolták ki az elődöntős szereplést. Távollétében még nagyobb szerep hárulhat a maradék két NLL-es csatárra, Sedgwick-re és Suitor-ra, akiktől azonban korántsem várhatunk el hasonló kaliberű teljesítményt, mint a legendától. A csapat kapujában még érdemes lesz figyelni a Stealth csereportására, Roik-ra, akinek jó formája esetén még Ratcliff nélkül is sokra vihetik, de a negyedik hely lehet a maximum ebben a csapatban.

Ausztrália legjobbjai ugyan nem rendelkeznek egyetlen tengerentúlon játszó sportolóval sem, a csapategységükkel legfeljebb az Írókéz törzs veheti fel a versenyt, abban bíznak, hogy összeszokottabbak lehetnek a többieknél, és erre építve talán a nagyok dolgát is megnehezíthetik, de leginkább csak az angolokra lehetnek veszélyesek, várhatóan e két csapat közt dőlhet el a negyedik-ötödik hely sorsa.

A házigazda cseh válogatott kétségtelenül a nehezebbik csoportba került, ennek ellenére a helyiek töretlenül bíznak az együttes sikereiben, és a honosított játékosaiktól sokat várva, eredményes szereplést remélnek a rendező válogatottól. Balszerencséjükre, a kapus Poulin és az NLL-es gólkirály Benesch sem lehet ott a csapattal, nem sikerült elintézni a papírjaikat, hogy részt vehessenek a tornán, viszont Wagar, K. Ross, Koneczny és Plunkett személyében több jó nevű játékossal is rendelkeznek, s nyilván a hazai közönség is teljes mellszélességgel fogja őket támogatni, azonban még így is meglepetés lenne, ha egynél több győzelmet tudnának felmutatni a VB során.

A maradék két résztvevő közül az ír nemzeti csapat tartható a legtöbbre, mivel a korábbi két VB-n is már felléphettek, azonban az első győzelmük egyelőre várat magukra; míg Szlovákia fiai is megmérettetik magukat a viadalon, elsődleges céljuk a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás lehet a nagyok között.






















A világbajnokság csoportkörének programja:


Május 21., szombat:
10:00 Írország - Írókéz
16:00 Anglia - Ausztrália
19:30 Egyesült Államok - Csehország

Május 22., vasárnap:
10:00 Szlovákia - Kanada
16:00 Írország - Egyesült Államok
19:00 Csehország - Írókéz

Május 23., hétfő:

10:00 Szlovákia - Anglia
16:00 Kanada - Ausztrália
19:00 Írókéz - Egyesült Államok

Május 24., kedd:
10:00 Ausztrália - Szlovákia
16:00 Kanada - Anglia
19:00 Csehország - Írország


A két négytagú csoport első helyezettje automatikusan bejut a legjobb négy közé, míg a második-harmadik pozíciókban végző csapatok egymás közti keresztbejátszással bonyolíthatják le a két negyeddöntő-mérkőzést, hogy kiderüljön kik csatlakozhatnak még az elődöntőbe. A negyeddöntőket jövő csütörtökön, az elődöntőket pénteken, a helyosztókat pedig szombaton bonyolíthatják majd le a prágai Slavia Eden Arénában, ami alapesetben egy 4900 néző befogadására alkalmas jégkorong csarnok.

Kövessétek velünk a világbajnokság eseményeit a következő egy hétben, és szurkoljatok a coloradói sportolók sikereiért!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr122919512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.05.20. 20:38:41

színvonalas kis felvezető lett!

Tomi_Tanguay 2011.05.20. 21:09:42

én előre félek a vbtől azután amit műveltél a tavalyi másik vb alatt:D tele lesz megint minden lacrosse cikkekkel és állatkodni fogsz olyan meccseken amit nézni se lehet sehol:D
am milyen állat vagy micsoda ez egyáltalán a logóban?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.21. 03:10:54

A VB mellett ma 11 órától 17-ig személyesen is lehet lacrosse-t nézni a Merkapt Maraton Sportközpontban (Budapest, 10.ker, Maglódi út 12/A.), a Budapest Blax két osztrák csapat ellen fog játszani. Aki teheti, jöjjön ki szurkolni, Colorado kormányzója is ott lesz! :D

milo_hedgie#23 2011.05.21. 09:22:57

@Filip89: nem tudok felmenni pestre,de feltétlen írj majd hogy milyen volt:)

a vbt pedig várom,remélem nézni is lehet majd a nagyobb meccseket

Tomi_Tanguay 2011.05.21. 16:29:32

azért ha adják az esti meccset akk linkeld be:D

milo_hedgie#23 2011.05.21. 18:24:41

az első meccsen: írókéz-írország 23-3

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.21. 18:59:09

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 19:30 Egyesült Államok - Csehország (Lacrosse VB, Csoportkör)
- Szombat, 20:30 Johns Hopkins University - Denver University (NCAA Lacrosse Tournament, Negyeddöntő)
- Vasárnap, 01:00 Boston Cannons - Denver Outlaws (MLL)
- Vasárnap, 01:10 Milwaukee Brewers - Colorado Rockies (MLB)
- Vasárnap, 02:05 Round Rock Express - Colorado Springs Sky Sox (Triple-A)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=644038

milo_hedgie#23 2011.05.21. 19:11:38

anglia-ausztrália 20-8 lett,ez viszont meglepően sima különbség volt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.21. 19:34:03

A VB hivatalos oldalán fizetős a live stream, máshol nem hiszem, hogy adják, viszont a 20:30-as egyetemi meccsünk elvileg látható lesz.

Tomi_Tanguay 2011.05.21. 19:54:15

ejj de sajnálom pedig:D

foppa21 2011.05.21. 21:04:53

nah király itt lehet nézni:-)

foppa21 2011.05.21. 21:15:03

nagyon komolyan kezdtük a meccset, ahhoz képest hogy esélytelenek vagyunk:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.21. 21:27:51

3-1-re vezetünk az első negyed után, Matthews, Baxter, Flint 1-1 gól, azt hiszem megleptük őket eddig. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.21. 21:39:51

Már 6-1, elképesztőek vagyunk, nagyon jó lendület van a támadásainkban, Baxter visszatérése sokat számít. De még nem szabad elkiabálni itt semmit.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.21. 22:00:36

7-3-ra vezetünk a hosszú szünetben, reméljük a második félidőt is hasonlóan bírni fogjuk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 01:01:52

14-9-re behúztuk, ott leszünk a négyesdöntőben! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 01:14:44

A VB-n az USA 14-5-re verte a cseheket, jól tartották magukat a házigazdák, egyelőre sehol nem találtam meg a gólszerzőket.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 02:08:03

Az Outlaws is 7-3-as előnyben van a Cannons ellen a félidőben.

milo_hedgie#23 2011.05.22. 02:56:50

a végére nagyon szoros lett,ahhozképest hogy végig mi vezettünk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 03:15:54

13-12-re nyert az Outlaws, iszonyat kemény lett a vége.

milo_hedgie#23 2011.05.22. 03:16:37

győztünk! 13-12,pár perccel a vége előtt fordítottak még de aztán mi lőttük az utolsó 2gólt. nagy győzelem volt!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 11:03:38

Az amerikaiak meccséről annyit tudok a mieink teljesítményéről, hogy Mundorft és Westervelt is két-két gólt lőtt. Ja, és Park is ott van a csapatban, viszont E. Martin az Outlaws-ban játszott tegnap, szóval ő nem ment el.

milo_hedgie#23 2011.05.22. 17:01:01

a vasárnapi első meccs: kanada-szlovákia 27-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 20:01:35

22-1-re verte az USA az íreket. Kíváncsian várom, hogy Mundy-ék hány pontot szereztek. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 21:40:28

Az Írókéz 25-5-re győzte le a cseheket, ezek nem szaroznak, USA ellen is simán favoritok lesznek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 21:42:24

Kanada meccséről:

Jeff Zywicki scored seven goals, Shawn Evans six, Colin Doyle, Rhys Duch and Jordan Hall three each, Stephan Leblanc two and Mike Carnegie and Josh Sanderson one each.

Viszont akkor nem tudom, hogy JGJR lehet mégse ment, hogy nem volt gólja egy 27-1-es meccsen?!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.23. 10:09:07

Az amerikaiak tegnapi meccsén Westervelt 4+2, Mundorf 3+4.

milo_hedgie#23 2011.05.23. 13:19:29

westy és mundy nagy formában van a VBn,nem lepődöm meg rajta. langtry csöndes lehet,mert egyik meccsen sem emelted őt ki...
friss eredmény:angol-szlovák 24-7

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.23. 18:36:11

Kanada 26-2-re győzött Ausztrália ellen.

Tomi_Tanguay 2011.05.23. 19:15:50

volt már 20 gólnál szorosabb meccs a tornán?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.23. 19:30:20

JGJR a mai meccsen már biztosan játszott, mivel három gólt lőtt és négy gólpasszt adott. :)

milo_hedgie#23 2011.05.23. 19:52:14

@Tomi_Tanguay: usa-cseh csak 14-5 volt,a többin nem hiszem:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.23. 21:34:54

Az esti rangadót az Írókéz nyerte 11-10-re az USA ellen. Az amerikaiak a harmadik negyed közepéig folyamatosan vezettek, és szorosabb meccs lett, mint számítottam volna rá. Nem volt ez rossz, viszont így Kanadát fogjuk kapni az elődöntőben, ami tuti kiesés. Ezen a meccsen amúgy Westervelt 3+1, Mundorf-nak nem volt pontja, Langtry és Park is ott volt az asszisztosok között.

milo_hedgie#23 2011.05.23. 21:39:15

@Filip89: biztos óriási meccs volt! szerntem az usa-kanada elődöntő is nagy derbi lenne:)
mikor lesz uj cikk a csoportkör végén??

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.23. 21:43:55

Igen, az első kör után összedobok egy írást, végre találtam statisztikákat, és az összes pont is megvan a meccsekről. :) Szerda-csütörtök magasságában lesz új tudósítás.

milo_hedgie#23 2011.05.24. 16:16:55

@Filip89: közben kiderült hogy valóban az ausztrálok lesznek az usa ellenfelei a negyeddöntőben. auszi-szlovák 12-7 lett ma délelőtt. most kezdődik a kanada-angol meccs!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.24. 18:41:58

Kanada-Anglia 28-5. Grant Jr négy gólt dobott.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.24. 21:46:46

A legutolsó csoportmeccsen a csehek 18-5-re verték az íreket. Vagyis Kanada és az Írókéz elődöntős, a négy közé jutásért még USA-Ausztrália és Anglia-Csehország meccsek lesznek, a 7. helyért Szlovákia-Írország. Holnap jövök friss cikkel a csoportkör eseményeiről, bővebben kitérve természetesen a denveri játékosokra. :)


süti beállítások módosítása