Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Elvesztettük a rangadót

2011.06.21. 11:15 - Filip89

Megszakadt a címvédő Colorado Rapids csapatának kilenc mérkőzéses veretlen sorozata, ugyanis múlt szombaton hazai környezetben szenvedtünk 3-1-es vereséget az éllovas Los Angeles Galaxy elleni ki-ki mérkőzésen. A denveri együttes az elmúlt időszakban hiába teljesített eredményesen, a hazai meccseken mostanában nem sok sikert értünk el, és a kaliforniai sztárcsapat elleni fiaskó azt jelentette, hogy már hat mérkőzés óta nyeretlenek vagyunk a Dick's Sporting Goods Park-ban.

Omar Cummings back from injury vs LA DL


















Nagyszerű hír volt a találkozó előtt, hogy Omar Cummings a másfél hónapos kényszerpihenőt követően visszatérhetett a pályára ezen találkozón, mivel újra helyet foglalhatott a cserepadon, és várható volt a bevetése. Ugyanakkor hiányzott még a térdhajlítójával bajlódó hátvéd Marvell Wynne, illetve a vállsérülést szenvedő középpályás Joseph Nane, valamint továbbra sem számíthattunk a tavalyi döntőn térdszalag-szakadást szenvedő Macoumba Kandji-ra sem, míg a jobb szélső Brian Mullan ezen a mérkőzésen töltötte le a még április végén kapott tíz meccses eltiltása utolsó találkozóját. Jóval kellemetlenebb veszteség volt, hogy az előzetesen várt kimaradókon túl még Jamie Smith sem vállalhatta a játékot, mivel a bemelegítés alatt meghúzódott az egyik térdszalagja. Helyére az utolsó pillanatban Nyassi-t állítottuk be, míg érdekes módon a bal hátvéd posztot a szezonban először kezdő Earls tölthette be. A Rapids összeállítása tehát a következőképpen tevődött össze az évad eddigi legfontosabb mérkőzésén: Pickens - Kimura, Marshall, Moor, Earls - Thompson, Larentowicz, Mastroeni, Nyassi - Folan, Casey.

A bajnoki címvédő és az aktuális listavezető rangadójára természetesen telt ház gyűlt össze Commerce City-ben, és a két csapat közti rivalizálás is fokozott szerepet játszott a meccsre való hangolódás jegyében. Az összecsapás nyugodt körülmények közt vette kezdetét, eleinte mindkét csapat játékán érezhető volt a megfontoltság, hogy egyik oldal sem szeretne ész nélkül rárontani a másikra, közben az első kisebb lehetőségek a házigazdák előtt adódtak. Aztán kissé váratlanul, 25 perc játék elteltével a Galaxy szerezte meg a vezetést, miután a jobb szélen Birchall fordulhatott le Earls-ről, éles középre adása pedig a rövid saroknál becsúszva, kétségbeesetten menteni igyekvő Moor lábáról egyenesen a saját kapunkban kötött ki. Egy tehetetlen öngóllal sodródtunk hátrányba az első félidő fele magasságában, majd a folytatásban igyekeztünk egyre komolyabb támadásokat vezetni, ám a mezőnybeli kombinatív játékunk ellenére, igazi helyzetbe képtelenek voltunk kerülni a LA kapuja előtt. Menet közben megszületett a mérkőzés első sárga lapja is az első félóra végeztével, amikor Nyassi részesült figyelmeztetésben egy túlzottan kemény becsúszó szerelést követően. Aztán a félidő hajrájában a vendégek újabb góllal sokkolták a denveri védelmet, Moor rövid felszabadítása után ugyanis Juninho iszonyatosan nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe egészen messziről, a remekül helyezett kísérlettel szemben Pickens kapus hiába úszott a levegőben, esélye sem lehetett a hárításra. Ugyan igyekeztünk becsülettel, és lényegesen többet is támadtunk, mégis két kis villanásnak köszönhetően a Galaxy közel behozhatatlannak tűnő, 2-0-s előnyre tett szert a nagyszünetre, s komoly változásokra lett volna szükségünk, hogy fel tudjunk zárkózni.

Caleb Folan vs LA Galaxy_DL

















A félidőben Smith mester egy agresszív cserére szánta el magát, ugyanis a szélső középpályás Nyassi helyett pályára küldte a május 4-e óta először újra bevethető Cummings-t, vagyis egyszerre három csatárral igyekeztünk a szépítésért. Néhány perc után pedig máris rettentő komoly lehetőségünk nyílt a válaszadásra, azonban Folan a nagyszerű helyzetbe kerülését követően, nagy erejű lövésével a kapu fölé bombázott. Sorra vezettük a támadásainkat a felzárkózás érdekében, azonban hiába zajlott szinte egy kapura a mérkőzés, nem sok vizet zavartunk Saunders portája környékén. Egyszer csak, a 64. minutumban végre megjött az áttörés, amikor egy hosszú akció végén, Cummings az alapvonaltól kezdett el befelé cselezni a büntető területen belül, majd éles lövése a rövid oldali kapufáról éppen Conor Casey elé pattant, aki a gólvonal előtt tartózkodva, közvetlen közelről sodorta be a játékszert a hálóba. Felzárkóztunk 2-1-re, és felcsillant az egyenlítés reménye a mieink előtt, a hazai közönség is megérezte a lehetőséget, és ha lehet, még nagyobb buzdításban részesítette a közkedvelt helyi sportolókat. A fellángolás azonban nem tarthatott sokáig, mert alig tíz perccel később, Folan egy elvesztett labdát követően csúnyán rácsúszott ellenfele, Juninho lábára, aki komolyabbnak tűnő sérülést szenvedett, a kissé szigorú játékvezető pedig, mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül, kiállította az ír légióst. Nem sok esélyünk maradt tíz emberrel az egyenlítésre, de a mieink tényleg mindent megpróbáltak, lendületes akciókat vezettünk emberhátrányban, azonban a nagy rohanás során elvesztettük a labdát a saját térfelünkön, amelyből kettő az egyben lefordulva, Barrett gurított könnyedén a hálónkba tíz perccel a befejezés előtt. A hajrában még Amarikwa-t is beállítottuk Thompson helyett, így ismét három támadóval képviseltettük magunkat a küzdőtéren, de Mastroeni sárga lapján kívül több már nem történt az utolsó percekben, így a Rapids hiába tett meg minden tőle telhetőt, ez a mérkőzés nem rólunk szólt, s 3-1-es vereséget szenvedtünk az egyik legfőbb kihívónknak számító Galaxy együttesétől.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Gary Smith, vezetőedző, véleménye a mérkőzésről:

"Csalódott vagyok egy ilyen mérkőzés után, úgy gondolom, hogy a csapatom mindent megtett, hogy legalább egy pontot szerezzünk, de ilyen körülmények között esélyünk sem lehetett a boldogulásra. Elégedetlen vagyok a játékvezetéssel, mert az egész találkozó alatt folyamatosan bennünket sújtottak a különböző kétes ítéletekkel, gondolok itt főleg egy tizenegyes elmaradására, vagy éppen Caleb indokolatlan kiállítására, melyekkel teljesen ellehetetlenítették a dolgunkat. Ennek ellenére a játékosaim küzdésével maximálisan elégedett vagyok, az utolsó pillanatokig meccsben voltunk, és két gólos hátrányban sem akartuk feladni a találkozót, nem igazán vagyunk okolhatóak ezért a vereségért. Nagyon örültem, hogy Omar végre visszatérhetett a csapatba, rengeteget számít a jelenléte a pályán, a gólunkat is nagyban neki köszönhettük, és biztos vagyok benne, hogy a következő mérkőzéseken vele még inkább eredményesebben tudunk szerepelni. Nehéz összecsapások következnek, nem szabad túl sokat rágódni ezen a vereségen, előrefelé kell koncentrálnunk, a soron következő feladatokra."

A bajnokcsapat június 27-én, hétfőn, a washingtoni Fehér Házban fog vendégeskedni Barack Obama, amerikai elnöknél, aki még a tavalyi MLS-győzelem kapcsán szeretné kitüntetni a denveri labdarúgókat.

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. Los Angeles Galaxy 9-2-7, 34 pont (18 meccs)
2. FC Dallas 8-4-4, 28 pont (16 meccs)
3. Seattle Sounders 6-4-7, 25 pont (17 meccs)
4. Real Salt Lake 6-3-4, 22 pont (13 meccs)
5. Colorado Rapids 5-4-7, 22 pont (16 meccs)
6. San Jose Earthquakes 5-5-4, 19 pont (14 meccs)
7. Portland Timbers 5-6-3, 18 pont (14 meccs)
8. Chivas USA 4-6-5, 17 pont (15 meccs)
9. Vancouver Whitecaps 2-6-8, 14 pont (16 meccs)

Ismét visszaestünk az ötödik helyre a szoros nyugati konferenciában, a következő nagy próbatétel pedig a tavalyi rájátszásmenetelés során büntetőpárbaj végeztével kiejtett Columbus Crew személyében állhat előttünk. Az ohioiak elleni idegenbeli mérkőzést magyar idő szerint jövő hétfőre virradóra, hajnali 2-es kezdéssel rendezik meg, és az aktuális keleti harmadik helyezett otthonában nem éppen a Rapids számít esélyesnek, még úgy sem, hogy hat meccs óta nem vesztettünk házon kívül.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr43002360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.06.21. 17:16:44

felejtsük el ezt a meccset, viszont a columbus ellen is ennyire nehéz lesz

Tomi_Tanguay 2011.06.21. 18:13:42

a coach szokás szerint objektív volt:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.23. 01:29:11

Az amerikaiak 2-1-re kikaptak Üzbegisztántól az U17-es VB második meccsén, Serna most se játszott.

foppa21 2011.06.23. 19:41:16

@Filip89: kicsit égő az üzbégektől kikapni. de ha nem játszik a denveri srác akkor ne is várjanak mást:-P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.26. 04:20:09

Az U17-es VB-n az USA 0-0-s döntetlent játszott Új-Zéland ellen, Serna megint nem játszott. Harmadikként nem hiszem, hogy továbbjutnak.

foppa21 2011.06.26. 10:45:59

ma éjjel pedig jöhet a columbus elleni meccs!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.26. 20:30:04

COLORADO RAPIDS – DOUBTFUL: FW Macoumba Kandji (L knee ACL tear); QUESTIONABLE: DF Marvell Wynne (R hamstring strain); PROBABLE: MF Jamie Smith (R hamstring strain); GK Matt Pickens (R groin strain); MF Joseph Nane (R shoulder strain); FW Omar Cummings (R ankle sprain)

foppa21 2011.06.26. 21:58:47

@Filip89: azt nem tudod folant mennyi időre tiltották el?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 02:03:30

#Rapids lineup tonight vs #Crew: Pickens; Kimura-Marshall-Moor-Palguta; Mullan-Larentowicz-Mastroeni-Smith; Casey-Amarikwa

foppa21 2011.06.27. 02:20:16

smith beadásai életveszélyesek, casey pedig fejjel az:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 02:20:52

Gyorsan egyenlítettek egy kontrából...

foppa21 2011.06.27. 02:25:33

ejj már 2-1 oda
mekkora hiba volt...

foppa21 2011.06.27. 02:42:20

caseyt kiállították:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 03:13:51

Cummings bejött Amarikwa helyére a szünetben.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 03:15:46

Hihetetlen, hogy újabb védelmi hibát szoptunk be, és csak ezekkel vezetnek...

foppa21 2011.06.27. 03:23:20

nah jó ez tragédia, marshall mi a faszt csinált?

foppa21 2011.06.27. 03:56:51

1-4 maradt a végére...felejtsük el ezt a meccset.

milo_hedgie#23 2011.06.27. 08:26:06

botrányos volt a védelem,mind a 4gólt a hibákból kaptuk...vmi megoldást ki kell találni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 13:02:50

Wynne nagyon hiányzik középről, a balhátvéd kérdése pedig nincs megoldva, szvsz még Wallace volt a legjobb, de inkább Palguta-t és Earls-t futtatjuk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 13:09:55

Ma megyünk a White House-ba, barackot szedni. :P

Tomi_Tanguay 2011.06.27. 16:36:48

caseyt be engedik a fehér házba? nem félnek hogy lerúgja obamát?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.27. 20:02:54

Neck tatoo-t lehet nem is visszük el, mert nem volt benne a bajnokcsapatban.

foppa21 2011.06.27. 20:56:12

@Filip89: szerintem ilyenkor a mostani csapattal megy


süti beállítások módosítása