Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Carey távozott a fiatalításért

2011.07.20. 13:00 - Filip89

Bár a fedett pályás lacrosse nyáron a holtszezonját éli, a Colorado Mammoth vezetősége a napokban mégis tett róla, hogy felkavarja az állóvizet, és magára szegezze a denveri sportrajongók figyelmét, ugyanis egy újabb markáns, a jövőre nézve igencsak komoly jelentőséggel bíró játékoscserét hajtottak végre, amikor továbbadták a klub egyik meghatározó alakját a fiatalítás jegyében.




















Az elmúlt szezonban a rájátszás első körében búcsúzó helyi egyesület elcserélte a középpályás Dan Carey-t a bajnok Toronto Rock-hoz, az idei draft 28. választási lehetőségével és a Rochester Knighthawks 2013-as első körös cetlijével együtt, cserébe a csatár Mat MacLeod és a hátvéd Creighton Reid játékjoga mellett a közelgő draft kilencedik és 14. választása került a birtokunkba.

Carey személyében egy igazi közönségkedvenc játékost áldoztunk fel, aki 2006-os debütálása óta csak a denveri csapatban játszott, 60 mérkőzés alatt összesen 236 pontot termelt a profi ligában. Újonc szezonjában tagja volt a Mammoth bajnokcsapatának, egy évvel később pedig karrierje legeredményesebb idényét futotta, amikor 32 góllal és 76 ponttal fejezte be a 2007-es esztendőt. A tavalyi bajnokság közben tért vissza hosszan tartó agyrázkódásából, mely következtében másfél szezont ki kellett hagynia, és a 2011-es szezonban újra a Mammoth legjobbjai közé tartozott, a csonka évében is ötödik lett a házi ponttáblázaton a 35 egysége által.

"Nehéz pillanat volt elbúcsúzni Dan-től, nagyon tisztelem őt, mert az elmúlt években rengeteget tett a csapatért, és a hosszú kihagyása alatt is mindenben támogatta az egyesületet. Azonban a saját személyes okai miatt jobb neki, ha közelebb lehet az ontariói otthonához, ezért döntöttünk a csere mellett" - említette Carey búcsúja kapcsán a Mammoth vezetőedzője, Bob Hamley.

Az új arcok közül a mindössze 23 esztendős MacLeod három különböző csapat színeiben már négy szezont töltött el a ligában, s mindent egybevéve 39 meccs alatt 39 pontot szerzett, bár az elmúlt szezonban mindössze kétszer volt eredményes 12 assziszt mellett a Rock színeiben, de a 37 szerzett labdája kifejezetten hasznos teljesítménynek számított a 12 találkozójáról.

A második szezonját Bajnokok Kupája-győztesként záró Reid a diadalmas 2010-es szezonban a Toronto valamennyi mérkőzésén pályára léphetett, az alapszakaszt négy ponttal és 62 szerzett labdával fejezte be, miközben egy gólt is szerzett. Pályafutása során eddig 26 NLL-meccsen szerepelt, melyek alatt nyolc pontot és 112 LB-t szorgoskodott össze, fiatal, lendületes és kőkemény hírében áll, aki megbízható fegyverhordozója volt az elmúlt esztendőben a liga legjobb csapatának.

"Mat és Creighton segítségével növelni tudjuk a fiatal játékosaink számát, amire nagy szükségünk volt, ráadásul velük két kifejezetten hasznos tehetségekkel gazdagodtunk, akik komoly szerepet tölthetnek be a jövőben a csapatunknál. Emellett a közelgő draftra további értékes lehetőségeket szereztünk, izgatottan várom, hogy miként tudjuk megerősíteni a keretünket a kifejezetten mélynek ígérkező börzéről"
- tette hozzá Hamley mester.

Az újabb pick-erősítések egyúttal azt jelentik, hogy a Mammoth immár öt választási lehetőséggel bír a szeptemberi NLL draft első két körére nézve, mivel a denveri klub birtokában van az összetettbeli harmadik, kilencedik, 14., 15. és 17. draft cédula.

Természetesen mi is nyomon fogjuk követni a csapat offszezonbeli tranzakcióit, különös tekintettel várhatjuk a számunkra fontosnak ígérkező őszi draftot, de addig még bőven van időnk, ugyanakkor nem zárható ki, hogy még előtte további érdekes mozgások mennek majd végbe az egyesületünk háza táján.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr443083124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.07.20. 14:39:49

nem értem miért kellett haza mennie careynek?!

milo_hedgie#23 2011.07.20. 14:41:51

izgalmasan hangzik,hogy ennyi pickünk lesz,csak nem tudom mit tudunk velük kezdeni. meg a fiatalok szerintem egyből nem lesznek annyira jók,hogy a vállukon vigyék a csapatot,önmagában a magas pickek nem jelentenek garanciát semmire...

milo_hedgie#23 2011.07.20. 15:02:19

van róla lista hogy kik lesznek a drafton?

milo_hedgie#23 2011.07.20. 19:45:03

@Filip89: köszi,nem ismerem annyira az egyetemi játékosokat,de csak sikerül jókat fogni az elején:)

milo_hedgie#23 2011.08.28. 18:29:49

az offszezonban már jött a kapus dan lewis és a csatár derek hopcroft
plusz proutra franchise taget tettünk úgyhogy még egy évre marad

milo_hedgie#23 2011.09.04. 13:12:02

szept 9én tartják a boston blazers feloszlató draftot. a 3.helyen választunk mind a négy körben,lehet jó játékosokat szerezni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.04. 17:02:49

@milo_hedgie#23: Lesz dispersal draft valóban, de nem oszlottak fel végleg, 2013-ban állítólag megpróbálnak egy relokációt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.07. 17:53:53

Odaadtuk a 3rd overallt a Swarm-nak:
defensemen Rory Smith and Jon Sullivan and forward Sean Pollock


süti beállítások módosítása