Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 3 Broncos @ Titans: vereség több kérdőjellel

2011.09.29. 12:47 - StormST

A Denver Broncos (1-1) az alapszakasz harmadik fordulójában játszotta idei első idegenbeli meccsét, mégpedig a Tennessee Titans (1-1) vendégeként. Az előző héten már a meccs előtt se volt rózsás a helyzet, már ami a sérüléseket illette és Bengals ellen játék közben még két újabb játékos is megsérült. Így bár visszatért Brandon Lloyd, valamint beöltözött DJ Williams és Knowshon Moreno is, a helyzetet nem nagyon nevezhetjük javulónak, mivel sajnos az utóbbi kettő nem volt olyan állapotban, hogy segíteni tudjon a csapaton, csupán vészhelyzet esetére kerültek be a meccskeretbe. Sérülés miatt hiányzott Champ Bailey, Eddie Royal, Elvis Dumervil, Demaryius, Marcus és Julius Thomas és rajtuk kívül kimaradt még az OT Tony Hills.






















A meccs eleji pénzfeldobást a hazaiak nyerték, de ők inkább a második félidőben akartak kezdeni, így a denveri oldalon először a támadók léphettek pályára, ebben a felállásban:

QB: Kyle Orton
RB: Willis McGahee
FB: Spencer Larsen
WR: Brandon Lloyd, Eric Decker
TE: Daniel Fells
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


Sikerült egyből egy mínuszos play-el nyitni a meccset, McGahee kapott egy screen passzot, de -4 yard-on lebirkózták a védők. Újra ő jöhetett futással, ami 9 yard-os lett, így Decker 8 yard-os elkapása elég volt egy 1st down-hoz. Sajnos a drive lényegi része eddig tartott, mivel két incomplete Orton passz között csak egy 0 yard-os futást sikerült összehozni, így jöhetett Colquitt az első punt-jára. Az idén eddig mindenki számára meglepően jó formában lévő punter ezúttal is szépet rúgott, 62 yard-os felszabadítása után csak egy 6 yard-os visszahordás jött, így saját 11-ére nyomta vissza a Tenneessee-t. Jöhettek a Broncos védői, erősen tartalékos felállásban ismét:

DE: Robert Ayers, Jason Hunter
DT:Brodrick Bunkley, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Joe Mays
CB: Andre Goodman, Cassius Vaughn
S: Brian Dawkins, Rahim Moore


Ha az utóbbi 2-3 évben megkérdezett az ember egy NFL-szakértőt arról, hogy szerinte ki a legjobb RB a ligában, akkor elég nagy valószínűséggel a Titans üdvöskéjét, az idén új gigaszerződést kiharcoló Chris Johnson-t (CJ2K) mondta. Ha ez mellett még azt is hozzávettük, hogy évek óta a Broncos-é a liga egyik legrosszabb futás elleni védekezése, akkor erősen retteghettünk ettől az estétől. Ehhez képest az első futása -2 yard-os lett, hála Vaughn-nak, Hasselbeck pedig egyből nekiállt passzolni. Két jó átadással csinált is egy 1st down-t, majd pedig egy újabb sikeres passzal közel került a következőhöz. Ám mivel a támadófal két szabálytalanságot is elkövetett, ezért 3&6-nál újra passzolnia kellett, de erre nem volt lehetősége, mivel az előző meccsen a hajrában sack-et végrehajtó CB, Jonathan Wilhite ezúttal is begyűjtött egy skalpot, egy -9 yard-ost. A Titans első punt-ját, melyet az ex-Broncos Kern rúgott, az ezen a héten igazolt WR Quan Cosby kapta el és a saját 20-as vonalától egészen a félpályáig hordta vissza. Elég nyögvenyelősen indult a drive, de előbb egy 5 yard-os bünti segített, ami után McGahee futása hozta a 1st down-t, majd egy 15 yard-os, Orton ellen voltak túlságosan durvák a védők. 1&10 jött a hazaiak 23-as vonaláról, majd 3&7, amit Lloyd 11 yard-os elkapásával sikerült megoldani. 9 yard maradt, ebből 3-at lefaragott McGahee egy futással, majd Ball még egyet egy elkapással. Volt még vissza 5 yard, kicsit félő volt, hogy újra Orton egyik szokásos redzone-choke-ját láthatjuk, de a QB összekapta magát és Matt Willisnek dobott egy TD passzt. Prater bevágta az extra point-ot, ahogy általában szokta -> 7-0. 3:45 volt még vissza az első negyedből, ebbe még egy-egy 3&out fért bele a két csapattól, valamint egy holding által érvénytelenített 12 yard-os futás CJ2K-tól, végül szintén tőle egy 9 yard-os elkapás. Az első negyed után az eredmény tehát: 7-0.

Továbbra is a hazaiak sztárja volt a középpontban, először egy -1 yard-os futással, majd egy 34 yard-os elkapással, amit a bírók még Fox challenge-e után is jónak ítéltek. Hasselbeck újabb complete passza és egy újabb 1st down következett, ezúttal már a Broncos 33-as vonaláról. Hamarosan 3&7 és egy újabb jó passz jött, mellyel Washington a 14-es vonalig jutott. Nem állt le a henger ezután se, újra Washington volt a célpont, újabb jó passz a QB-től és ez már TD-t ért, amihez Rob Bironas adott még egy pontot az XP-al -> 7-7. A meccs első kickoff return-je nyitotta a következő Broncos drive-ot, Cosby próbálkozott a 2-ről, de csak a 17-ig jutott. Orton egy szép hosszú passzal nyitott, Fells volt a célpont, összjátékuk 32 yard-ot ért. McGahee futott 4 yard-ot, majd újabb passz jött, de Orton egy kicsit túlzottan félt, hogy egy LB kezébe dobja a Decker-nek szánt labdát, de túl erős lett a löbbölés, így a WR helyett a CB Jason McCourty kapta el, majd még 22 yard-ot vissza is hordta az interception-t, egészen a Titans 44-es vonaláig. CJ2K-nak a futások továbbra se mentek, 4 után -3 yard-ot tudott csak megtenni, de a QB-je ezúttal is kisegítette, méghozzá egy 22 yard-os passzal, amit Washington kapott el. Három play-el később Hassie először találta meg jó passzal a legjobb elkapóját, Kenny Britt-et, 13 yard és egy 1st down lett belőle. A következő passz célpontja is Britt volt, ez egy screen lett volna, amit Von nagyon szépen kilesett. Nem tudta földre vinni a WR-t, de az ütközés után annak lába annyira rosszul ért le, hogy fájdalmában eldobta a labdát, amire a jókor érkező Ayers rá tudott vetődni. Britt-nek, mint később kiderült, két szalag is elszakadt a térdében, így ő ebben a szezonban már nem léphet pályára.




















Megmenekült tehát a Broncos attól, hogy Orton hibája miatt pontokat kapjon, de hamar visszaadták a labdát, 3&out lett a drive vége, pedig még a védők adtak is 5 ajándék yard-ot egy büntetéssel. 3:50 perc maradt még Colquitt punt-ja után. A Titans soron következő támadásban volt egy elkapás, amit a bírók challenge után is érvénytelennek ítéltek, bár nem magyarázták meg, hogy miért, a visszajátszás szerint szabályos volt, így viszont 2:58-nál máris punt-hoz állt fel a Titans. A longsnapper hátradobott labdája pontatlan lett, Kern-nek már nem volt ideje elrúgni, de mivel a felé rohanó védőt egy testcsellel át tudta verni, így elkezdett szaladni a labdával, ami teljesen váratlanul érte a denveri játékosokat és végül csak 35 yard megtétele után tudta Crosby leszerelni az elszabadult punter-t. Folytathatták tehát a hazaiak a támadást, amit egy 5 yard-os passzal meg is tettek, még a 2-minute warning előtt. Utána jött még egy 4 yard-os átadás, 3&1-nél pedig egy futás, de ezt McBean gyönyörűen megfogta -2 yard-on, így a hazai csapatnak meg kellett elégednie egy 46 yard-os FG-al -> 7-10. Maradt még 1:11 a félidőből, de mivel a következő drive egy 1st down után megfeneklett, így egy puntot követően a Titans egy térdeléssel lepörgette a maradék időt. A félidőben az eredmény tehát: 7-10.

A második félidőt a hazai csapat kezdte, neki is indultak a támadásnak, 3&8-nál se torpantak meg, hiába fogta jól a futást a védelem, a passzok ellen még mindig gondba voltak, jött is egy 19 yard-os a 1st down-ért. Következett egy 9 yard-os, amihez CJ2K-nak csak 1 kellett az újabb 1st-höz. Hasselbeck nem állt meg, csinált még két jó passzot, amik után a Broncos 38-as vonaláról jött a 1st down. Ennél tovább már szerencsére nem jutottak, két sikertelen passz között egy -1 yard-os futást tudtak csak csinálni, a FG-hoz meg még messze voltak, így puntolniuk kellett. Elindult előre a Broncos és ebben a drive-ban is a passzok domináltak. Két 10 yard-os átadással hamar lett két 1st down (köztük volt egy rövid futás), majd 3&4-nél egy 4 yard-os is elég volt. Főleg Decker volt a passzok célpontja, a következő elkapása, 3&2-nél egy 7 yard-os, már a harmadik olyan volt, ami 1st down-t ért. Jött még egy Decker catch, ráadásul közben volt egy sisakrostély rángatás a védelem részéről, így 5+15 yard-dal közelebb jutottak a Vadlovak az endzone-hoz, már a Titans 14-es vonalára tették le a játékszert. Larsen két elkapása (7+2 yard) és köztük McGahee 1 yard-os futása pont elég volt a 1st down-hoz. 1&4-ből 3&5 lett, újra a sikertelenség réme volt a Broncos feje felett, de jött Orton valamint az ő passza Willis McGahee-nek és meg lett a TD, majd Prater által a +1 pont is, visszavette tehát a vendég csapat a vezetést -> 14-10. Még 1:17 perc maradt a harmadik negyedből, Hasselbeck passza nyitotta volna a hazaiak soron következő drive-ját, de érkezett Von, elkapta egy -7 yard-os sack-re az irányítót, aki el is ejtette a labdát és arra Harvey tudott rávetődni elsőként, így egyből visszakapta a támadás jogát a Broncos, mégpedig a Tennessee 13-as vonalán. A negyed vége előtt még egy 2 és egy 4 yard-os futást csinált meg McGahee, a harmadik negyed után az eredmény tehát: 14-10.

A negyedik negyed elején a hazai védők tettek róla, hogy ne kelljen a 1st down elérésével sokat fáradozni, két szabálytalansággal ajándékba adták. 1&goal jött a 2-ről. Először Orton a nagy nyomás miatt eldobta a labdát, majd McGahee futott 0 yard-ot középen. Ugyanaz a play jött újra, ezúttal 1 yard-os sikerült haladni, sőt McGahee be is nyújtotta a labdát az endzone-ba, de tisztán látszott, hogy korábban ért le a térde. Jött fel a special teams egység egy FG-hoz, de hirtelen John Fox időt kért, majd újra a támadókat küldte a pályára. Elég érthetetlen módon újra futás következett, ismét középen és sajnos ismét sikertelenül, így a biztos 3 pont, vagy egy jó play call esetén a 7 pont helyett 0 pont lett a drive eredménye és visszakapta a labdát a Titans. Bár kiszorított helyzetből indulhattak a hazaiak és volt esély, hogy egy safety-vel még pontot szerezzünk, 2&9-nél egy 10 yard-os passz lehűtötte a kedélyeket. A következő play-nél egy kissé nehezen észrevehető facemask miatt kapott még 15 yard-ot a Titans, így kijöttek a szorult helyzetből. Hiába tudta a védelem ez után három jó védekezéssel megállítani a hazai támadókat, a punt után már csak a 26-ról lehetett újra támadni. Nem is sikerült messzire jutni, csupán egy 1st down-t hoztunk össze, a védelmet nagyon felpörgette a goal line stand, a támadókat pedig lelkileg megviselte. Így Colquitt következő punt-ja és egy újabb hazai szabálytalanság után 7:54-nél a Titans a saját 5-ös vonaláról kezdhetett támadni.

Egy 8 yard-os passz nyitotta a drive-ot, majd 3&2-nél egy 4 yard-os 1st down-t ért. Ekkor jött sajnos az összeomlás, Hasselbeck a TE Craig Stevens-t kereste a védők közt és meg is találta elég szabadon, mire Dawkins utol tudta érni, már 58 yard-ot megtett a labdával. 25 yard kellett így már csak a vezetés visszaszerzéséhez a hazai csapatnak, ezt három play-ből hamar meg is oldották, CJ2K futott 8-at, majd Washington 13 yard-os elkapása után már csak 4 yard kellett, ezt pedig a tavaly még nálunk játszó TE, Daniel Graham elkapásával abszolválták. Az XP-vel együtt már 3 pont lett a Titans előnye -> 14-17. Ezután 4:14 maradt az egyenlítésre, vagy a vezetés visszaszerzésére, ami nem vészesen kevés idő egy NFL támadóegységnek, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Prater 60 yard-ról is veszélyes, elegendő tehát az ellenfél 40-es vonalának környékéig eljutni. Jól is indult neki a Broncos, McGahee 10 yard-os futása egyből 1st down-t ért. Nem sokkal később 3&7-nél Decker csinált meg egy elkapást a következő 1st down-ért és még a two-minute warning előtt Lloyd kapott el egy 20 yard-os passzot. FG távolságban járt már ekkor a Broncos, még akkor is, mikor 1&10-nél Orton-t kikergették az oldalvonalon kívülre egy -1 yard-os „sack”-el, hiszen még így is a 39-ről jött a 2&11. Hamarosan 3&11 jött, de ekkor Orton ismét nagyot hibázott, Lloyd-nak akart passzolni, de beledobta egy védő falember kezébe és az így felpattanó labdát a veterán LB Witherspoon el tudta kapni. Már csak egyetlen időkérése maradt a Broncos-nak és 1:39 az órán. Egy 3 yard-os futással nyitott a Titans, ám rossz felállás miatt zászlót dobtak a bírók és ekkor John Fox egy kisebb hibát vétett, mivel elfogadta a büntetést, így 2&7 helyett 1&15 jött és 8 másodperc le is ment az órából. Innen már le tudták pörgetni az órát a hazaiak, a végeredmény tehát: 14-17.























A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Orton: 24/39 sikeres/összes passz, 173 passzolt yard, 2 passzolt TD, 2 interception
McGahee: 22 próbálkozás, 52 futott yard, 3 elkapás, 2 elkapott yard, 1 elkapott TD
Decker: 7 elkapás, 48 elkapott yard
Fells: 2 elkapás, 42 elkapott yard
Lloyd: 4 elkapás, 38 elkapott yard
Willis: 2 elkapás, 16 elkapott yard, 1 elkapott TD
Cosby: 1 kickoff return, 19 visszahordott yard; 3 punt return, 15 visszahordott yard AVG
Prater: 0/0 FG, 2/2 XP
Colquitt: 5 punt, 45.0 yard AVG
Wilhite: 6 tackle, 1 sack
Woodyard: 6+3 tackle
Mays: 5+2 tackle
Vaughn: 4+2 tackle
Miller: 3+1 tackle, 1 sack, 1 kikényszerített fumble
Ayers: 2+2 tackle, 1 megszerzett fumble
Harvey: 1 megszerzett fumble


Elszenvedte tehát második vereségét a Denver Broncos a 2011-es szezonban, a harmadik 3 pontos különbségen belüli meccséből elveszítve kettőt. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy Kyle Orton nem nyerő típus, elkormányozgatja a csapatot, de amikor igazán fontos, akkor nem tud villantani. Persze ,lehet mondani, hogy nem volt mellette jó futójáték és ez igaz is, de a két eladott labdára ez nem magyarázat, valamint arra se, hogy az utolsóval együtt négyszer dobta neki valamelyik védő kezének a labdát és csak szerencsével nem lett a többiből is interception. A falunk passznál jól mozog, sajnos futásnál még nem az igaziak, és Lloyd se volt még egész meccsen terhelhető, de így utólag ez a meccs, még ha előzőleg számítottunk is a vereségre, nyerhetőnek tűnik.

A védelmet nem akarom bántani, a futást nagyon szépen megfogták, igaz a passzok ellen voltak gondok, de ez Champ, Doom és DJ hiányában benne volt a pakliban. Megadták az esélyt a támadóknak a győzelemre, hiszen kulcsszituációban szereztek nagyon jó helyen labdát, sajnos azonban Orton-ék nem tudtak élni vele.

Elég heves vita alakult ki mind a sajtóban, mind a szurkolók között arról, hogy jó ötlet volt-e nekimenni a 4&1-nek 4 pontos előnynél, én személy szerint nem tartom jó húzásnak, már akkor se tartottam annak. Sajnos, egész nap nem ment a futás középen, ráadásul harmadszor egymás után próbáltuk meg ugyanazt a play-t, miközben például ott van a pálya szélén az a Tebow, aki 100%-os bizonyossággal oldotta meg az ilyen helyzeteket tavaly és az egyetemen is. Túl erős az ilyen helyzetek lelki hatása mindkét oldalon ahhoz, hogy ne menjen az ember biztosra, márpedig ezzel a play hívással nem mentünk.

Az AFC West divízió állása a 3. játékhét után (W-L):

1. Oakland Raiders 2-1
2. San Diego Chargers 2-1
3. Denver Broncos 1-2
4. Kansas City Chiefs 0-3


Visszacsúsztunk a harmadik helyre a csoportban, mivel két közvetlen riválisunk is győzelemmel zárta az elmúlt hétvége küzdelmeit. A Raiders komoly skalpot begyűjtve 34-24-re diadalmaskodott a Jets felett, míg a divízió rangadón a Chargers 20-17 arányban múlta felül a nyeretlen Chiefs-t. A negyedik héten valamennyi vetélytárs hazai környezetben lép pályára, a KC a Vikings ellen próbál vigasztalódni, az Oakland a Patriots skalpjára vadászhat, a SD pedig a Dolphins-t fogadja.

Következik az egyik legsimábbnak, mármint legsimább vereségnek, ígérkező meccsünk, a 2010-es bajnok Green Bay Pacers (3-0) elleni idegenbeli találkozó. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy DJ és Moreno már teljesen bevethető lesz, ahogy Lloyd is, Champ, Doom és Marcus Thomas pedig már edzésbe álltak. Bár az esély kicsi, de azért most is úgy kell kimenni a pályára, hogy:

Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr363264609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.09.29. 15:14:05

hát a GB ellen nem sok esélyünk lesz, pláne idegenben. de hátha orton szar lesz és jöhet végre tebow:-)

milo_hedgie#23 2011.09.29. 16:32:55

óriási hiba volt foxtól,nem értettem mit akar vele,abszolút nem rá vall hogy vezetésnél neki megy a negyediknek...rá is ment a meccs erre

Tomi_Tanguay 2011.09.29. 19:06:16

majd pont most fogunk nyerni az esélytelenek nyugalmával:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.29. 19:18:54

Ma is valamennyi sérült edz, akik tegnap tréningbe álltak, vagyis DJ, Champ, Doom, Moreno, Lloyd és M. Thomas. Jó eséllyel már csak D. és J. Thomas, ill. Royal fog hiányozni hétvégén.

foppa21 2011.09.30. 16:13:41

@Filip89: talán egy fokkal jobban fog kinézni a csapat

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 16:55:15

The line for the Broncos-Packers game Sunday at Lambeau Field opened as the widest margin for Week 4 at 14 1/2 points. The line opened at -14 1/2 in favor of the Packers, then dipped to below two touchdowns with some books by Thursday afternoon and Friday morning. Now it sits anywhere between 12 1/2 and 14 1/2.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 18:47:12

A mai tréningen is jelen van Bailey, Moreno, Lloyd, Williams, Dumervil, M. Thomas.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 20:37:03

Moreno és DJ probable. M. Thomas, Doom, Champ questionable. D. és J. Thomas, Royal out.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 21:09:30

Packers injury report: Out - Bulaga, Collins, Grant, Neal & Zombo. Questionable: Jones, Lattimore & Lee. Probable - Clifton, Finley, Matthews, Pickett, So'oto, Williams & Woodson.

Náluk azért még komolyabb a helyzet. :P

milo_hedgie#23 2011.10.01. 15:26:37

@Filip89: szerintem ezzel együtt is sokkal esélyesebbek lesznek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.01. 18:25:50

Pénteken elhunyt a korábbi segédedző, Mike Heimerdinger rákos betegsége után. :(

foppa21 2011.10.02. 16:01:01

most nem lesz külön beharangozó a meccshez?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 16:13:28

@foppa21: Technikai problémái adódtak Black_Adder-nek, de remélhetőleg lesz még írás a meccsig.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 17:57:59

"A ti beszédetek mindenkor kellemetes legyen, sóval fűszerezett; hogy tudjátok, hogy mimódon kell néktek kinek-kinek megfelelnetek."

Colossians 4:6 GB²


süti beállítások módosítása