Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 7 Broncos @ Dolphins: Tebow magic első kiadásban

2011.10.28. 19:05 - StormST

A Denver Broncos (1-4) a BYE week-je után a hetedik héten a Miami Dolphins (0-5) vendégeként lépett pályára a Sun Life Stadium gyepén múlt vasárnap. Amikor az NFL döntéshozói kialakították a menetrendet, a Dolphins vezetősége úgy döntött, hogy ennek a meccsnek a szünetében fognak megemlékezni a Florida Gators egyetemi focicsapatának nemzeti bajnoki címeiről, melyekben a denveri QB-nek, Tim Tebow-nak is elég sok része volt. A régi edzőjével, Urban Meyer-el beszélgetett is egy keveset a meccs előtt, de a félidei ünneplésen nem tudott részt venni. Ennek a jeles eseménynek hála nagyon sok Tebow szurkoló volt a lelátón, akik egész meccsen hallatták a hangjukat, így majdnem hogy hazai pályán érezhette magát a Broncos.





















A BYE week-nek hála volt idő, hogy a sérültek gyógyulhassanak, a szezon során először a Broncos teljes 53-as kerete együtt tudott edzeni. Végül egyedül Julius Thomas nem tudta vállalni a játékot, de már ő is közel van a visszatéréshez. Sajnos volt rosszabb hír is, a San Diego Chargers ellen súlyos sérülést szenvedett Kevin Vickerson, így az eddig jól teljesítő DT-re ebben a szezonban már nem számíthat John Fox vezetőedző és stábja. Visszatért viszont a február óta sérült Demaryius „Bay-Bay” Thomas és a pár hete hiányzó Eddie Royal. Mivel a héten a csapat elcserélte Brandon Lloyd-ot, így a WR sor egy jó nagy veszteséget szenvedett. Ezt Fox edző azzal próbálta kompenzálni, hogy a backup QB Brady Quinn-t nem nevezte a meccsre, így az összes elkapónak lett helye a keretben. Kimaradt még a Lloyd távozása után érkezett S Rafael Bush, a szintén nemrég érkezett FB Quinn Johnson, valamint Manny Ramirez, Tony Hills és Derrick Harvey.

A meccset a hazai csapat kezdhette, mivel ők nyerték a feldobást, így tehát a Broncos oldalán a védőknek kellett kezdeniük, méghozzá nickel felállással:

DE: Elvis Dumervil, Ryan McBean
DT: Marcus Thomas
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Wesley Woodyard
CB: Champ Bailey, Andre Goodman, Jonathan Wilhite
S: Brian Dawkins, Quinton Carter


Bizonyára pár embernek feltűnt az eddig kezdő újonc S Rahim Moore hiánya. Nos, róla azt mondta Fox edző, hogy nem elégedetlenek a munkájával, de Carter-nek is akarnak adni lehetőséget a bizonyításra. Azt pedig már én tenném hozzá, hogy mivel Dawkins kihagyhatatlan, azért húzta most Moore a rövidebbet. Matt Moore, aki két meccs óta a kezdő QB a Dolhins-ban a sérült Chad Henne helyett, egy 6 yard-os passzal kezdte a meccset, a TE Fassano volt az elkapó. Reggie Bush első futása 8 yard-ot és egy 1st down-t ért, de a következő már csak 1 yard-ra volt jó. Bess első elkapása jött, 5 yard-ért, amit az Ex-Bronco Brandon Marshall elkapása követett volna, ha nem ejtette volna el az egyébként pontos passzot. Érkezett tehát a P Brandon Fields és egy 54 yard-os punt-ot rúgott, ami után a labdát Cosby 9 yard-os visszahordással a 15-ig vitte előre. Ezután Denver Broncos támadóalakulata foglalta el a pályát, idén először Tim Tebow-val a kezdő QB posztján:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
FB: Spencer Larsen
WR: Erik Decker, Eddie Royal
TE: Daniel Fells
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


McGahee 3 yard-os futása után Tebow első passzkísérlete jött, amiből majdnem baj lett, kicsit elidegeskedte és majdnem interception lett belőle, de szerencsére a védő nem tudta elkapni. 3&7-nél Tebow-nak futnia kellett, és majdnem így is meglett a 1st down, csak 2 yard hiányzott, így viszont érkeznie kellett Britton Colquitt-nek. A punt 66 yard-ot szállt, Bess 17-et csinált a visszahordással, de a nettó 49 yard még így is elég jónak számít. A RB Daniel Thomas volt a következő, rövid Dolphins drive központi figurája, 2 yard-ot futott, majd 5-öt csinált elkapásból, de mivel Bess-nek nem tudott pontos passzot dobni Moore, így újra punt következett, ami egy 12 yard-os visszahordással ért véget a Broncos 23-as vonalán. McGahee futásaival nyitott a Broncos a következő drive-ban, két rush-al 14 yard-ot ért el (8+6), így meglett az első denveri 1st down a meccsen. Jött is egyből a következő, TT futott 13 yard-ot egy kis menekülés után. Újra futás jött, de ezúttal a hazai védelem odatette magát, -1 yard-on megfogták a play-t. Tebow kimenekült a következő sack-ből, de csak 1 yard-ot tudott haladni, így 3&10-et kellett volna megoldani. Sikerült egy jó passzjátékot megcsinálni, de egyrészt Royal elkapása csak 7 yardot ért, másrészt Clady nem állt fel szabályosan, így az utóbbit már nem is kérte a Dolphins, mindenképpen visszakapták a labdát, miután Colquitt a 43-ról a 13-ra punt-olt. A hazaiak egy rossz passz és egy 4 yard-os futás után 3&6-nál passzolni akartak, de ekkor jött Dawkins, aki egy 11 yard-os sack-kel kapta el Moore-t a 6 yard-os vonalon, érkezett tehát Fields egy újabb punt-ra, amit Cosby a hazai 43-as vonalon kapott el és még haladni tudott előre 2 yard-ot.

Ebből 41 yard-ra az endzone-tól indulhattak Tebow-ék és két McGahee futással (3+12 yard) később már a 26-ról jött egy 1st down. Sajnos azonban innen nem haladt tovább a drive, előbb McGahee futását fogták meg -2 yard-on, majd egy 1 yard-os Moreno elkapás után Jared Odrick csinált egy -4 yard-os sack-et Tebow-n. Érkezett Prater egy 49 yard-os field goal-ra, de tőle nagyon meglepő módón egy hajszállal a jobb kapufa mellé rúgta a labdát, maradt tehát a 0-0, a Dolphins pedig a saját 39-es vonalán visszakapta a labdát. 1:40 maradt még az első negyedből, a hazai drive-ot Marshall nyitotta egy 9 yard-os elkapással, amit Hartline 14 yard-os elkapása követett. 1&10-nél újra Marshall volt a célpont, kihasználva, hogy a Broncos nickel felállásában Wilhite védekezett rajta, ismét sikerült elkapnia a labdát, 8 yard lett a jutalma, ehhez Thomas 5 futott yard-ot hozzátéve lett meg a 1st down. 7 másodperc maradt még a negyedből, majd még 1, miután Moore dobott egy rossz passzot. Még egy play-t kellett még csinálni, ami egy 5 yard-os Bess elkapás lett a Broncos 20 yard-os vonalán. Az első negyed után az eredmény tehát: 0-0.






















A következő negyed elején a hazaiak úgy szereztek egy 1st down-t, hogy még egy snap-et se csináltak, mivel 3&5-nél McBean korán indult és ezzel ajándékba adta a 4 új lehetőséget. Igaz egyből tudott is javítani egy kicsit, egy rövid passzot lesett ki szépen és -5 yard-on megfogta a play-t. Ezután jött egy elejetett elkapás és egy rossz passz, tehát hiába jutott a redzone-ba a Miami, meg kellett elégedniük egy 38 yard-os Dan Carpenter FG-al -> 0-3. Jöhetett újra a Broncos, McGahee futásával nyitottunk, 4 yard lett belőle. Tebow passz play-t indított 2&6-ra, érkezett a nyomás, de még pont eleget tudott menekülni, hogy Larsen-hez tudjon passzolni, aki egy 16 yard-os elkapást csinált egy kis catch utáni futással. McGahee kapta újra a labdát, talált egy lyukat a falban és csak 12 yard után tudták levinni, már a Dolphins térfelén. Futó csere, Moreno érkezett, de nem kevésbé hatékonyan, egy 13 yard-os futással folytatva a drive-ot, amihez még 6-ot hozzátett a következő run-nal. Visszajött McGahee és 2&4-re futott 3 yard-ot. 3&1-nél a 26-ról újra McGahee kapta a labdát, de nem talált helyet a futáshoz és 0 yard-on megfogták. Prater következett másodszor, ezúttal 43-ról, megpróbálta kompenzálni az előző hibáját, de túlzásba vitte, ezúttal balra kerülte el a labda a póznákat. A 33-on kapta vissza a labdát a hazai csapat, Bush futása után a 38-ra jutottak, onnan pedig a következővel a már a félpályához. A következő futását McBean 0 yard-on megfogta, majd a rövid elkapását Von állította meg -2 yard-on. 3&12-nél Bess kapott egy átadást, de csak 6 yard-ot tudott vele haladni, mielőtt Wilhite kilökte volna a pályáról, így Fields jöhetett egy újabb punt-ra a Broncos 46-os vonalán és a 10-ig rúgta a játékszert.

A következő Broncos drive-ban egy 0 yard-os futás és egy sikertelen passz után, ami Royal felé lett egy nagyon kicsivel pontatlan, máris 3&10 következett. Tebow eldobta a labdát, mielőtt a védők elérték, majdnem eladott labda lett, de a S Yeremiah Bell Tebow fejét ütötte meg, mikor elérte és ezért a szabálytalanságért 15 yard-os büntetés járt, valamint egy 1st down a mieinknek. 1&10-nél McGahee futott, szépen átjutott a falon, de egy védő ki tudta ütni a kezéből a labdát és a Dolphins-os Bell tudott rávetődni először, a 40-en labdát szerezve a csapatának. Bush 3 yard-os futása után Thomas 14 yard-os vágtája hozta a 1st down-t, de a következő futása no gain lett. Marshall kapott el egy labdát, ami után Champ egyből meg tudta csinálni a tackle-t, így csak 7 yard-ot értek el vele, 3&3-nál pedig Moore kapta rosszul a snap-et, így ismét egy FG-al kellett megelégedni a hazai csapat szurkolóinak, Carpenter be is vágta 36-ról -> 0-6. Még 2:41 maradt a félidőből, egy penalty után a 25-ről kezdhetett támadni a Broncos, de ezt egy Beadles bünti egyből ki is ütötte. 1&15-nél McGahee futott egy 5 yard-ost és jött a 2-minute warning. A pihenő után 2&10 következett, majd Franklin holding-ja után 2&20. Tebow-t majdnem elkapták egy sack-re, de kibújt a szerelésből és gyönyörűen átkígyózott a védelmen, 21 yard-os futása után első kísérletünk lehetett. Sajnos ezúttal nem sikerült kimenekülni a sack-ből, 8 yard-ot vesztett a Broncos és egy időkérést. Tebow futott még egy 4 yard-ost, de 3&14-nél ismét a védelem nyert, futni akart egy kis késleltetéssel, de a védők észrevették és még egy pár pillanatra el is vesztette a labdát, de szerencsére Willis rá tudott vetődni a fumble-re, így eladott labda helyett egy 38 yard-os punt után kapta vissza a labdát a Miami, akik a maradék 17 másodpercben már csak 4 yard-os Bush futást csináltak. A félidő végén az eredmény tehát: 0-6.



















A második félidőt a denveriek kezdték, Bay-Bay volt az első célpont, de sajnos sikertelen lett a passz, kis félreértés is volt benne, meg egy jó adag pontatlanság. McGahee futott 5 yard-ot, jött azonban a következő sack, Cameron Wake kapta el Tebow-t -4 yard-on. Colquitt következő punt-ja után a 43-ról indulhatott a Dolphins. Moore első passza rossz lett, a másodiknál kapott egy erős blitz-et, előre akart menekülni, de pont Von karjaiban kötött ki, aki a hatodik meccsén begyűjtötte a hatodik sack-jét, egy -3 yard-ost. 3&13-nál sikerült a védelemnek egy 7 yard-os passzon tartani a Dolphins-t, így újra punt jött a hazai oldalon, ami a 3 yard-os vonalon pattogott ki a pályáról, nehéz helyzetbe hozva Tebow-ékat. McGahee egyből könnyített volna egy kicsit a helyzeten egy 11 yard-os futással, de a bírók úgy ítélték meg, hogy az egyik védőt szabálytalanul tartotta távol magától, így 1&10 helyett a 14-ről egy 1&8 jött az 5-ről. McGahee futott kétszer, elsőre 1, majd 2 yard-ot tudott haladni, ráadásul a másodiknál megsérült a keze. Tebow futva próbálta megoldani a 3&5-öt, de csak 4 yard-ot tudott futni, így újabb punt jött, ami után Bush a 42-ig hordta vissza a labdát. Ezt követően Thomas nyitott egy 4 yard-os futással, de a második próbálkozása nem ért yard-ot, így 3&6 következett. Moore Marshall-nak próbált passzolni, de nem tudott jó labdát dobni a Champ által őrzött legjobb elkapójának, jöhetett egy újabb punt, ami touchback lett.

Tebow egy Bay-Bay-nek szánt passzal indította az aktuális drive-ot, de egy kicsit hosszú lett az átadás. Moreno jött futni a lesérült McGahee helyére és 2 yard-ot termelt. Aztán Decker volt a következő passz célpontja, de a labda ezúttal is túl hosszan szállt, esélye se volt Decker-nek, hogy megcsinálja az elkapást. Egy büntetés után 5 yard-dal hátrébbról jött a punt, ami 55 yard-ot repült a 28-ig. 6:25-tel a negyed vége előtt indulhatott támadásba újra a Dolphins, Bush 6 yard-os screen elkapásával neki is lendültek. Bush kapta a következő labdát is egy futásra, ami 3 yard-os lett és így 3&1 jött. Bess-nek passzolt Moore, aki egy 4 yard-os elkapást csinált Wilhite őrizetében, így 16 sikertelen 3rd down conversion után végre valamelyik csapatnak sikerült 3rd down után 1st-öt szereznie. Bess volt ismét a célpont 1&10-nél és mivel egy 12 yard-os elkapást csinált, így újra 1st down jött. Thomas futhatott kétszer, 6 és -2 yard sikerült neki (utóbbinál Bunkley elég keményen elgázolta), 3&6 jöhetett, Marshall került Wilhite-ra, kapott is egy passzot, amellyel 12 yard-ot és egy 1st down-t szerzett. Thomas futhatott még egy 0 yard-ost, ami után Bess 13 yard-os elkapása következett, újra Wilhite-on. 0:15 maradt, amibe még egy 2 yard-os Thomas futás fért bele, így a Broncos 16-os vonaláig jutott a Miami. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 0-6.

A negyedik negyedet egy 2&8-al nyitotta a Dolphins. Moore a jobb oldalvonal felé passzolt a Fassano-nak és mivel az őt őrző Goodman pechére megbotlott, így a TE akadálytalanul el tudott jutni az endzone-ba. Mivel egy 2-pontos kísérlettel két TD-s távolságra lehetett növelni az előnyt, ezért nekimentek, Moore Marshall felé passzolt, de Champ jól védekezett rajta, így a passz sikertelen lett -> 0-12. McGahee hiányában a Moreno-Ball páros kapta a futási lehetőségeket és két carry-vel hoztak is egy 1st down-t. Tebow-t nagy nyomás alá helyezték 1&10-nél, így el kellett dobnia a labdát a vonalon túlra, majd Moreno futott egy -1 yard-ost, így 3&11 jött. Ismét nagy volt a nyomás, de Tebow még el tudta dobni a labdát, de sajnos egy hajszállal rövid lett a Royal felé röpülő passz, így újra egy punt következett. A Dolphins egy futás után egy szerencsés play-t csinált, Moore-t Ayers majdnem elkapta, a QB eldobta a labdát, Clay egy kézzel elkapta a passzot Dawkins orra elől, ráadásul még tudott is vele futni pár yard-ot, így a Miami a Denver 44-éhez jutott. 3&7 jött hamarosan egy majdnem-sack után, Moore Hartline-nak passzolt, aki meg is csinálta a 15 yard-os catch-et. Bush és Thomas futott 2-2 yard-ot, Moore újra passzal akarta megoldani a 3rd down-t, de érkezett Dawkins és megcsinálta a -3 yard-os sack-et. Ezzel a 38 éves S lett minden idők legidősebb defensive back-je, aki 2 sack-et tudott csinálni egy meccsen és az összes poszt közül is a kilencedik. Jött Carpenter a harmadik FG-jára, ezúttal 43-ról próbálkozott és ismét sikeresen -> 0-15.

Mindössze 7:34 maradt, Tebow passza nyitotta a drive-ot, az átadás pontos volt, de Bay-Bay valamiért nem volt volt képes elkapni, így 2&10 jött. Ezúttal Decker volt a célpont, üresen kapta a labdát középen és egy 16 yard-os elkapást csinált belőle. 1&10-nél újra passz jött, de messze Fells feje fölött kiszállt a pályáról a labda, pedig nagyon szabadon volt a TE. Újabb passz, újra Fells felé, ez is sikertelen lett, igaz a nyomás ezúttal elég nagy volt. 3&10-nél muszáj volt újra passzolni, de eddig nem jutott el TT, mivel Wake újra túljárt Franklin eszén és megcsinált egy újabb sack-et. Egy punt-tal ismét visszaadtuk a támadás jogát a hazai csapatnak, Thomas futását egyből megfogta a védelem és Fox időt kért, ahogy a következő 3 yard-os futás után is. Még egy futást csinálhattak a hazaiak, ez is 0 yard-os lett, az utolsó denveri időkérés után egy touchback-re szálló punt jött, így a 20-ról lehetett újra támadni 5:23-nál. Kezdésként Tebow Bay-Bay-nek passzolt, aki egy 15 yard-os elkapást csinált, jól nyitva a drive-ot. A következő passz célpontja Moreno volt, egy 9 yard-os elkapást csinált, így 2&1-jött, majd mindjárt 3&1 egy elhajított passz után. Ball érkezett egy futásra, meg is csinálta a 1st down-t, ami így a Broncos első megoldott 3rd down-ja volt. Bele is jött a támadósor, TT Willis-t célozta meg egy szép passzal, ő pedig középről egészen a jobb oldalvonalig jutott, közben pedig 42 yard-ot haladt előre, csak a 12-n tudták elkapni. 1&10-nél nem sikerült előrejutni, sőt 6 yard-ot vesztett a Broncos, Taylor sack-jével. 2&16-nál is nagy volt a nyomás, Tebow-nak menekülnie kellett, de ezúttal sikeresen tette, egy védőt elküldött egy testcsellel, így 13 yard-os futása után 3&3 jöhetett. Ismét jött a blitz, Tebow jobbra kiforgott a zsebből, majd az endzone jobb oldalán, majdnem az oldalvonalnál, Demaryius Thomas-nak passzolt. A másodéves elkapó vetődve kapta el a labdát és kifelé perdülve mutatta a bírónak, hogy megcsinálta az elkapást, és a csíkos felsős jelezte is, hogy érvényes a touchdown. A Dolphins húzta egy kicsit az időt az extra point előtt, hátha a replay assisstant visszanézeti az elkapást és el is érték, hogy összejöjjenek a bírók egy kis videózásra. Eddig tartott csak azonban a szerencséjük, mivel a „zebrák”, jogosan, helyben hagyták az eredeti ítéletet, így Prater első sikeres rúgása ezen a napon 8 pontosra csökkentette a Miami előnyét -> 7-15.

2:44 maradt az órán, jönnie kellett egy onside kick-nek, mivel ha sikerül visszaszerezni a labdát, még elég lehet az idő egy TD-ra és egy két pontos kísérletre. A hazaiak kikérték előtte a második idejüket, érezve a feszültséget a pályán. Prater rúgása nem lett tökéletes, egy Dolphins játékos el tudta kapni a levegőben, de az odaérő Broncos ST játékosoknak sikerült kiütniük a kezéből a játékszert és Virgil Green rá tudott vetődni. A drive egy 7 yard-os Bay-Bay elkapással indult 2:41-nél, majd Moreno futott 2 yard-ot és ekkor következett a 2-minute warning. Tebow futva hozta a pihenő után a 1st down-t egy 4 yard-os menettel. A Dolphins 43-as vonaláról jött a következő 1st down, majd a 2nd down is, mivel a nyomás miatt el kellett dobni a labdát. Royal elkapása 8 yard-ot ért, így Decker 5 yard-os elkapása újabb 1st down-t ért, ráadásul mivel ki tudott lépni a pályáról, így az óra is megállt. Willis nem tudta elkapni a következő passzot, kicsit túl erős lett neki, ám ekkor jött Fells egy gyönyörű vetődő elkapással, 28 yard-ot ért a catch, a 3-ig jutott vele a Broncos. Visszanézték ezt is, hátha kijött a labda a kezéből a földet érésnél, de ezt az ítéletet is helyben hagyták, így 1&goal jött a 3-ról 0:33-nál. Bay-Bay-el akarta először megoldani a TD-t Tebow, kicsi szabálytalanság is volt talán, a lényeg, hogy nem sikerült az összjáték. Nem úgy a következő, egy brilliánsan hívott TE screen, Daniel Fells-el a főszerepben. Tebow szépen átlöbbölte a védők feje felett a labdát, óriási helyet adva Fells-nek, hogy beérhessen az endzone-ba és ő egy vetődéssel meg is szerezte a TD-t. Jöhetett a 2 pontos kísérlet egy Dolphins időkérés után. Tim Tebow nagyon jól vette észre, hogy a védőfal mögött nem volt védő, 6-an jöttek az ő 6 blokkolója ellen, ő pedig kihasználta ezt és a fal jobb oldala mellett beszaladt az endzone-ba, megcsinálva a csodával felérő egyenlítést -> 15-15.





















A hazai csapat a maradék 17 másodpercben már csak egy térdelést csinált, inkább a hosszabbításra hagyták a döntést. Négy negyed után az eredmény tehát: 15-15.

Orton „fej”-t mondott a feldobásnál és „írás” lett, így a Dolphins kezdhette a hirtelen halál rendszerben működő overtime-ot. Az első Moore passzot az UDFA CB Chris Harris ütötte le, a másodikat Marshall elkapta, de csak 9 yard lett belőle, így 3&1 jött, aminél a védelem szépen megállította Thomas futását. Aztán Cosby a 44-ig hordta vissza a punt-ot, jó indulási helyet adva Tebow-éknak. Ball 5 yard-os futásával nyitott a Broncos, amit Moreno 0 yard-osa követett, majd azt egy sack, ami megakadályozta a Broncos-t a FG-ban és jönnie kellett Colquitt-nek, aki a 15-ig „puntolta” vissza a Miami-t. Újra Harris csinált egy szép play-t védekezésben, megakadályozva egy hosszú elkapást, de a következő play-el meglett a 1st down Moore-éknak, mivel Marshall csinált egy 16 yard-os elkapást. Thomas két futása jött, 8 és 4 yard-os run-ok, így meglett egy újabb 1st, ezúttal már a Dolphins 43-as vonaláról. Moore újra passzolni akart, de nem tudott elég gyorsan szabadulni a labdától, DJ oda tudott érni hozzá és nem csak, hogy sack-et csinált rajta, hanem ki is ütötte a QB kezéből a labdát, ráadásul még rá is tudott vetődni a Dolphins 36-os vonalán.

Prater FG távolságán belül kezdhettek támadni Tebow-ék, Ball 1 yard-os futása nyitotta a drive-ot, majd egy ugyanilyen play-el folytatta a denveri támadósor, láthatóan csak lopni akarva a távolságon Prater-nek. Harmadikra is Ball futott, de nem jutott sehová, így végül egy 52 yard-os FG-ra kellett jönnie Matt Prater-nek. Természetesen időt kért a Miami, hátha ezzel meg tudják zavarni az ezen a meccsen már kétszer hibázó rúgót, de hiába volt minden, mivel a denveri kicker magabiztosan értékesítette a field goal-t (70-ről is bement volna) és ezzel a Broncos franchise megszerezte a 400-dik győzelmét és az elsőt a Dolphins vendégeként 7 vereség után. A végeredmény tehát: 18-15.

Videóösszefoglaló Tim Tebow-ról:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Tebow: 13/27 sikeres/összes passz, 161 passzolt yard, 2 passzolt TD, 8 próbálkozás, 65 futott yard
McGahee: 18 próbálkozás, 76 futott yard, 1 elvesztett fumble
Moreno: 7 próbálkozás, 28 futott yard, 2 elkapás, 10 elkapott yard
Fells: 2 elkapás, 31 elkapott yard, 1 elkapott TD
D. Thomas: 3 elkapás, 27 elkapott yard, 1 elkapott TD
Decker: 2 elkapás, 21 elkapott yard
Willis: 1 elkapás, 42 elkapott yard
Cosby: 4 punt return, 11 visszahordott yard AVG
Prater: 1/3 FG, 1/1 XP (49 és 43 yard sikertelen, 52 yard sikeres)
Colquitt: 9 punt, 41.4 yard AVG
Dawkins: 4+1 tackle, 2 sack
Williams: 3+2 tackle, 1 sack, 1 kikényszerített fumble, 1 megszerzett fumble
Wilhite: 10+1 tackle
Mays: 5+1 tackle
Miller: 3+2 tackle, 1 sack

A meccs közben, kb. félidőben, érkezett egy hozzászólás a Broncos Bowl.hu-s fórumára, miszerint „Erre a Tebowra vártatok...megkaptátok...”. Nos, a kedves hozzászóló azt hitte, hogy sikerül a szívekbe találnia, de ez nem így történt, vagyis valamennyire igen, csak nem úgy, ahogy ő akarta. Pont ezt a Tebow-t vártuk és az úgynevezett Tebow-time-ot, amiből most egy nagyon szép bemutatót láttunk. Ő ebben jó, soha nem adja fel, utolsó lehelletéig küzd és hajszolja a társakat a győzelem felé. Igen, volt 55 perc, amit ő se tesz majd ki a dicsőségfalára, de az utolsó 5 perccel kitörölte a fejünkből azt az 55-öt. Meglett a győzelem, a Broncos mérlege 2-4-re javult, ez a lényeg, minden más csak másodlagos.



















TT mellett mindenképpen ki kell emelni a támadó oldalon McGahee-t, aki a sérüléséig húzta a csapatot, valamint Fells-t és Bay-Bay-t. Sajnos McGahee-re a következő meccsen valószínűleg nem számíthatunk, mivel az egyik kézközépcsontja eltört és műteni kellett, de talán 1 meccsnél többet nem kell kihagynia. Voltak azért gondok is, a sok WR drop mellett a támadó fal se állt a helyzet magaslatán, különösen az újonc Franklin, akire a balkezes Tebow miatt az eddig megszokottnál nagyobb teher hárult és nem nagyon tudott felnőni a feladathoz. Amennyiben TT huzamosabb ideig lesz kezdő, akkor várhatóan Clady fog átkerülni a jobb oldalra, de egyelőre erre a váltásra még nem érett meg az idő.

A védelem nagyon szépen odatette magát ezen a meccsen, jól állták a sarat, esélyt adtak a döcögősen játszó támadósornak a győzelemre és ennél többet nem kívánhat senki. Dawkins újra a régi formáját idézi, pedig több apró sérüléssel küzd, Champ is visszatért már teljesen a sérüléséből és ugyanez elmondható DJ-ről is. Carter elég jól vizsgázott a S pozícióban és az UDFA Harris is mutatott szép dolgokat, Wilhite azonban kezd alulról kilógni a secondary-ből, össze kell kapnia magát. Sajnos a védelem oldalán is lett egy sérült, Doom szedett össze egy bokaficamot, péntekig nem edzett, a játéka erősen kérdéses.

Az AFC West divízió állása a 7. játékhét után (W-L):

1. San Diego Chargers 4-2
2. Oakland Raiders 4-3
3. Kansas City Chiefs 3-3
4. Denver Broncos 2-4

A divízión belüli rangadón a Kansas City idegenben osztotta ki 28-0-ra az Oakland-et, míg a San Diego a NY Jets ellen 27-21 arányban maradt alul, így a 3-4. helyezett csapatok most közelebb tudtak zárkózni az első kettőhöz. A soron következő fordulóban a Chiefs és a Chargers egymással fog meccselni az Arrowhead Stadium-ben, a Raiders pedig a bye week-jét tölti.

A Denver Broncos (2-4) a nyolcadik héten a Detroit Lions (5-2) csapatát fogadja majd a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban. Nem mondható, hogy mi lennénk az esélyesek jelen pillanatban, de a Champ - Calvin Johnson párharc miatt mindenképpen érdekesnek ígérkezik a meccse, ahogy a Tebow – Stafford duó miatt is. Ahogy mindig, most is a lényeg:

Nyerni kell, nincs mese…


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr93336072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 19:28:24

A mai edzésre visszatért Dumervil és Dawkins is.

foppa21 2011.10.28. 19:50:17

jó érzés volt elolvasni az utolsó 5percről szóló részt...az első 55ről annyira nem:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 20:20:55

A Lions ellen McGahee OUT, Dumervil és M. Thomas QUESTIONABLE, J. Thomas és Dawkins PROBABLE.

Black_Adder 2011.10.29. 13:00:01

Tebowé lett a Never say Never Momemts of the Week.
Von Millernek viszont nem jött össze a rookiek között a siker.

milo_hedgie#23 2011.10.29. 18:36:46

@Black_Adder: nem is lehetett kérdés,hogy tebow fog nyerni:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 20:22:45

McGahee-nek a múltkori meccset a kéztörés mellett 7500 dollárja is bánta egy facemask miatt. Közben Bell 15 ezres büntetést kapott a roughing the passer-ért - Tebow ellen. :P


süti beállítások módosítása