Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pirates - Rockies 2:1 L

2012.04.26. 09:48 - Tomi_Tanguay

A hét első napjaiban kalandos párharcot bonyolított le a Colorado Rockies csapata, csupán egy győzelmet arattunk a Pittsburgh Pirates vendégeként, így nem sikerült tovább folytatnunk a múlt hétvégén látott eredményes játékunkat és újra visszaestünk .500ra.























1. meccs, kedd: Pirates-Rockies 5-4

Hétfő helyett csak kedden tudták lejátszani az első meccset a kedvezőtlen időjárás miatt. Egy nappal később ugyanúgy Moyerrel a dombon álltunk ki a megszokott mezőnyjátékosokkal. Vagyis az infielden a Helton-Scutaro-Tulo-Nelson négyes kezdett, kívül CarGo, Fowler, Cuddy játszottak, az elkapó pedig Hernandez volt. Rögtön az első játékban Fowler talált egy singlet és CarGo 2run hazafutásával jutottunk előnyhöz, majd Tulo ütése után két kieséssel véget ért az akció. Nem sokat várt a válasszal a hazai csapat, a leadoff doublet jegyző Presleyt egy sac bunttal tolták a kettesre, McCutchen groundoutos kiesése közben pedig haza is jutott, 2-1re szépítettek. A folytatásban kiesett a sor végén a három ütőnk, a Pirates részéről egyedül a régi ismerős Barmes ért el egy doublet. A harmadik inningben CarGo hozta az egyetlen singlet és a hazaiaknál is csak egy ütés esett, a negyedkben is három outot kaptunk, aztán két kiesőt követően két pittsburghi futó a kettes-hármas bázisra jutott, de Moyer strikeouttal mentett. Az ötödikben megint nem tudtunk bázisra kerülni, ahogyan védekezésben is lezártuk az utat a Pirates előtt. Ezt követően ismét könnyedén búcsúzott a Fowler-CarGo-Tulo hármas, majd újra nehéz pillanatokat éltünk át, két sétával és egy ütéssel loaded 2out lehetőséget engedélyeztünk, de a pinch hitter Harrison ellen egy forceout jóvoltából ismét menteni tudtunk, tovább őrizve az egy pontos előnyt. A hetedik tetején egyetlen HBPt harcoltunk ki, utána Brothers kárára született két ütés, ráadásul McCutchen mindkét futót hazaküldte egy duplából, így fordítottak a vendéglátók, végül Roenicke három mezőny általi kiejtéssel jeleskedett. Sajnos hátrányba kerültünk és amilyen gyengén játszottunk az első inning óta nem sok esély maradt, mégis Scutaro double után CarGo napi második HRal visszavette az előnyt. A nyolcadik alján Belisle az első ütő Barmestől kapott egy homerunt, egy sétával és dobó hibájával újabb futók foglaltak helyet, 2outnál pedig McGehee pörkölt be egy singlet az 5-4es hazai vezetésért. Erre pedig már nem volt válaszunk az utolsó menetben így vesztettünk.
- Kétszer vezetést szereztünk, de a meccs nagy részében nem csináltunk semmit, megérdemelten nyert a Pittsburgh, 11-6al több ütésük volt. Gonzalez végre igazán összeszedte magát, négy lehetőségből háromszor vállalt ütést, két HRt és négy RBIt szállított, az első hazafutásait szerezte és 9 pontra javult fel. A többiek szinte semmit nem tettek hozzá, még Scutaro jegyzett egy doublet, Tulo és Fowler egy-egy singlet. Moyer hat inningen keresztül előnyben tartotta a csapatot, hiába kapott hat ütést és engedett három sétát, a bajból mindig ki tudott jönni, egyetlen futást hoztak ellene. Brothers háromból három ütést és egy runt kapott kiejtés nélkül a hetedik innigben. Belisle ugyanúgy botlott, két ütést és két futást értek el ellene, övé lett a vereség és idén először kapott runt.

2. meccs, szerda: Pirates-Rockies 1-2
Szerdán a doubleheader első összecsapásán Nicasio volt a dobó, újdonság volt az 1B Giambi, a CF Colvin és a C Rosario feltűnése, három első számú embert a második meccsre jegeltünk. Az első inningben simán kiesett a legelső három ütő, Nicasio két hitet engedett, de a single és a double közt megakadályoztunk egy rablási kísérletet, így nem ért baj minket. A második menet alatt három out történt mindkét oldalon és a harmadikban is csak egy-egy futó járt bázison. A folytatásban újra elbúcsúzott a denveri hármas, Nicasio ellen pedig egy 2out single született. Az ötödik játszmában fordult elő először, hogy egyszerre két embert küldjünk pályára, Giambi hit-by-ptich, Cuddyer walk révén jutott előre, de a Rosario elleni double play megpecsételte a sorsunkat, mialatt a Bucs egyetlen singleig jutott. Aztán a hatodik játékban is képtelenek voltunk értékelhető ütést felmutatni, ezzel szemben a házigazdák újfent jegyeztek két találatot, de Tabata a single után hiába ment tovább, Colvin fantasztikus dobása megelőzte őt a kettes bázisnál és a 2out singlet se követte további előrelépés. A hetedik felső részében CarGo és Tulo jutott pályára, egy wild pitch által egyenesen a kettes-hármas bázist foglalták el, mely helyzetből Giambi volt eredményes egy sac fly formájában. Sajnos CarGot ketten is fent hagyták a célegyenesben, Cuddy és Rosario SOval búcsúzott. Ezután a nehezen megszerzett előnyt rögvest kiegyenlítette az első ütő Alvarez solo HRal, Nicasio 1in-2outnál adta tovább a stafétát Reynoldsnak, aki dobás utáni kiejtéssel zárta az inninget. A nyolcadik támadást EYJR hit-by-pitchel kezdte, Scutaro single után a szélső bázisokat foglaltuk el egyetlen kiesővel, Colvin biztonságijából pedig visszavettük a vezetést. Rogers folytatta a dombon és magabiztosan kiszórt három ütőt, az utolsó támadásban Fowler duplája után Cuddy lett lineout DP áldozata. A végén Betancourt imponáló biztossággal hozta a savet, hibátlanul kiszórt három embert és nagy csatában kiharcoltuk a győzelmet.
- Ritkán tud győzni egy csapat az MLB-ben három darab ütéssel, most nekünk sikerült. Mindkét pontot csak sac flyból szereztük, Giambi a második, Colvin a hatodik pontját szállította idén. Tulo és Scutaro regisztráltak egy-egy singlet, a PH Fowler az idei negyedik doublet termelte. A shortstop bemutatott egy félelmetes játékot McCutchent megelőzve. Nicasio 6.2 inning alatt ugyan beszedett kilenc ütést, kiválóan fogta vissza az ellenfél futóit, öt SO mellé csupán egy sétát vétett és csak egy pontot kapott. Reynolds a hetedik végén kiosztott egy strikeoutot, szerencsével övé lett a győzelem. Rogers háromból három embert SOval szórt ki az évi első holdért, Betancourt pedig nyolc dobásból hozta le a hatodik sikeres befejezést.




















3. meccs, szerda: Pirates-Rockies 5-1

Félórával az előző meccs vége után újra pályára léptek a csapatok, másodszor Chacin volt a kezdő dobó. Emellett történt néhány változás még az összeállításban, Helton visszavette az egyes bázist, Herrera került be a hármasra, Hernandez szállt be elkapóként, a center fielden pedig Fowler kezdett. A meccs kezdete a doubleheader első felvonásához hasonlóan indult, bár ezúttal a nyitó játékban jegyeztünk egy kósza ütést Scutaro révén. Chacin a legelső inningben sétát és singlet engedett, de olcsón megúszta, majd a másodikban Helton regisztrált egy doublet, a vendéglátóknál pedig két ember out nélkül jutott a pontszerző bázisokra, de sorban három kiejtéssel feltartóztattuk őket. Ezután egy sétát követően Scutaro szenvedett el double playt, a Pirates csak két kieső után járt pályán, a negyedik játszma pedig abszolút eseménytelenül alakult. Az ötödik játékban könnyen megszerezhettük volna a vezetést, mert bases loaded 2out lehetőséget harcoltunk ki két single és egy HBP révén, ám Scutaro grondouttal búcsúzott ígéretes helyzetben. Az elszórakozott lehetőség hamar megbosszulta magát, Chacin az ötödik dobórészben több mint sebezhető volt, rögtön beszedett két doublet, a másodikból McLouth volt eredményes, McGehee RBI singlet tett hozzá, Jones 2run HRal takarított és még az egyből öt követőn Alvarez is kiküldött egy rakétát, villámgyorsan 5-0ra húztak el tőlünk. Csak pislogtunk és esélyünk se maradt a felzárkózásra, a következő menetben simán kiestek hárman, mialatt Putnam tevékenykedett a dombon egy single ellenére. A hetedik tetején Hernandez solo HRból szerezte a becsület pontunkat, utána még Herrera vágott egy singlet, de nem mentünk vele semmire, közben Brothers egy double mellett hozott három kiejtést. Az utolsó két támadásban bázisra se voltunk képesek kerülni, a befejező dobórészt Escalona hozta egy singlet követő double play támogatásában, az eredményben nem történt változás.
- Az öt pontos ötödik inningben eldőlt a meccs, elszórtan voltak lehetőségeink és azokkal se tudtunk élni, hat ütés megint kevés volt. A veterán catcher Hernandez már a harmadik hazafutását és a hetedik pontját szerezte az idényben, egyetlen ütéssel zárt, mint ahogyan a hat találatot hat különböző játékos termelte. A HR mellett még Helton hozott egyetlen extra base hitet egy double jóvoltából, a rutinos harcos ötödik két bázisos ütése volt már. Chacin egész jól kezdett, de az ötödik játékban csődöt mondott, mind az öt futást akkor kapta és nyolc ütésig meg se álltak ellene, a második vereségét könyvelte el. Putnam, Brothers, Escalona egy inninget teljesített pont nélkül, mindannyian csak egy ütést kaptak fejenként.

A NL West állása:

1. Los Angeles Dodgers 13-6 (19 meccs)
2. Colorado Rockies 9-9 (18 meccs, 3.5 GB)
3. San Francisco Giants 9-9 (18 meccs, 3.5 GB)
4. Arizona Diamondbacks 9-10 (19 meccs, 4.0 GB)
5. San Diego Padres 5-14 (19 meccs, 8.0 GB)


Nem sok sikerélménye volt a csoport riválisoknak se az elmúlt napokban, hozzánk hasonlóan a Dodgers és a D'backs is 2-1re buktak a legutolsó hazai párharcát a Braves, ill. a Phils ellen. A Padres kétszer kikapott a Natstől, a Giants pedig 1-2re áll a Reds ellen, utóbbi két seriesből még egy-egy meccs hátra van. A hét második felében a mostani párharcok befejezése után a San Francisco és a San Diego egymás ellen fog játszani, közben a LAD fogadja a Washingtont, az Arizona pedig Miamiba látogat.

A mieink 3-3as mérleggel tudták le a hat meccses idegenbeli túrát a Crew és a Bucs, többet is kihozhattunk volna belőle, de panaszra sincs okunk. Most zsinórban három párharcot húzhatunk le itthon, elsőként a hétvégén a New York Mets látogat a denveri belvárosba a következő időpontokban: szombat 02:40, vasárnap 02:10, vasárnap 21:10. Szurkoljunk együtt a csapatnak, hogy minél jobb formába lendüljünk újra és a következő hazai sorozatból kihozzuk a maximumot! GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr424473681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.04.26. 10:42:46

na itt az összefoglaló! ma szabadnap, aztán péntektől folytatjuk tovább:)

milo_hedgie#23 2012.04.26. 16:43:15

kicsit döcögősen haladunk még mindig. talán most a hazai meccsek összerázzák a csapatot, verhető ellenfelek jönnek: mets,dodgers,padres. OK tudom az LA jól kezdett,de szerintem helyre lehetne tenni őket is:)

Tomi_Tanguay 2012.04.27. 14:04:21

a rox-mets series pitching matchupjai:

Today: Mets' Chris Schwinden (season debut) at Rockies' Drew Pomeranz (0-1, 6.75), 6:40 p.m., Root

Saturday: Mets' Dillon Gee (1-2, 5.21) at Rockies' Jeremy Guthrie (2-1, 5.92), 6:10 p.m. Root

Sunday: Mets' Johan Santana (0-2, 3.00) at Rockies' Jamie Moyer (1-2, 2.28), 1:10 p.m., Root

Tomi_Tanguay 2012.04.27. 22:01:16

friedrich 7 napos DLre került. nagyon jól játszik a sky soxban, méltó a tehetségéhez eddig.

Tomi_Tanguay 2012.04.28. 02:18:57

Rockies vs. #Mets, 4/27, 6:40pm: Scutaro4, Herrera5, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Hernandez2, Fowler8, Pomeranz1.

Tomi_Tanguay 2012.04.28. 04:01:40

az elsőben pomeranz ellen single és közben fowler error, walk, pickoff és run
nálunk scut triple, cargo RBI groundout, tulo solo HR. helton double és erroral a hármasra jutott.

a másodikban single és három out
két out után pomeranz single

a harmadikban csak walkot és singlet engedtünk
itt csak egy cargo single
2-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 04:26:02

Rogers jól eldöntötte a meccset, legalább nem kell izgulni a továbbiakban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 04:49:25

Fowler 3-run jack, micsoda offenzív termelés megy. :D

Tomi_Tanguay 2012.04.28. 05:10:48

a negyedikben hairston solo HR, hbp, walk
nálunk semmi

pomeranz a kezét fájlalva távozott...

az ötödikben rogers ellen single, hairston RBI triple, duda RBI single, még egy single, nickeas RBI single, schwinden RBI single
tőlünk eyjr reached error, herrera RBI single, cargo 2run HR. tulo single, helton single, cuddy walk, loaded 0outnál hernandez RBI forceout, fowler 3run HR. eyjr walk, scut single, herrera hbp, loaded 1outnál cargo 2run single és error run
13-6

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 06:01:00

Hernandez grand slam! :)
Megint nagyon kiütjük magunkat, aztán a következő két meccsen lesz majd 4-5 darab ütés és pár run összesen.

Tomi_Tanguay 2012.04.28. 06:05:27

a hatodikban roenicke ellen single, walk, hairston 2run RBI double, duda RBI single 1outig. reynolds fejezte be.
cuddy single és out at 2nd, fowler single

a hetedikben reynolds ellen single és 2out. belisle ellen single és még egy out.
nálunk scut single, herrera catcher interference, helton RBI single, cuddy walk, loaded 2outnál hernandez grand slam. fowler single
18-9

Tomi_Tanguay 2012.04.28. 06:29:35

a nyolcadikban belisle három out
scut single

a kilencedikben brothers három kiejtéssel befejzte
18-9 W

Tomi_Tanguay 2012.04.28. 09:54:24

guthrie kerékpár balesetet szenvedett és DLre került váll sérüléssel. moscoso fog kezdeni szombaton, aki He went 1-3 with a 7.91 ERA for the Sky Sox. érdekes lesz:D
még nem tudni hogy pomert is DLre kell-e rakni, ha igen akkor remélem friedrich jöhet.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.28. 17:30:02

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 18:00 NFL Draft, 4-7. kör
- Vasárnap, 01:00 Charlotte Hounds - Denver Outlaws (MLL)
- Vasárnap, 01:00 Hobart College Statesmen - Air Force Falcons (college lacrosse)
- Vasárnap, 01:30 Minnesota Swarm - Colorado Mammoth (NLL)
- Vasárnap, 02:10 Colorado Rockies - New York Mets (MLB)
- Vasárnap, 03:00 Colorado Rapids - Chivas USA (MLS)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=859565

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 02:05:41

Rockies vs. Mets, 4/28 6:10pm: Scutaro4, Herrera5, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Rosario2, Fowler8, Moscoso1.

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 02:47:18

az elsőben moscoso háromból három out
scut single és SB és throwing error, cargo walk, tulo RBI forceout és CS

a másodikban single, duda 2run HR, walk, moscoso-helton lineout DP
nálunk helton walk és három out
1-2

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 03:24:36

Rockies 1B Todd Helton hits his 560th double, tying him for 22nd all-time in MLB with Jeff Kent and Eddie Murray.

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 03:33:24

a harmadikban 2out után két single, wright RBI double
itt háromból három out

a negyedikben kiszórtunk hármat
cargo single, tulo single, helton RBI double, cuddy RBI single, rosario fielders choice out, moscoso RBI single
4-3

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 04:21:33

az ötödikben moscoso két SO után két singlet engedett, wright RBI single, duda 2run RBI single
nálunk csak tulo 2out single

a hatodikban reynolds ellen egy single
háromból három out
4-6

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 04:48:40

a hetedikben reynolds két single out nélkül. roenicke befejezte innen, volt egy scut-tulo-helton DP
tőlünk hárman búcsúztak

a nyolcadikban rogers három out
mi sem voltunk bázison
4-6

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 05:11:05

a kilencedikben escalona ellen double, a hármasról beértek egy PBvel
nálunk 2outnál fowler solo HR, ph colvin triple, ph giambi flyout
5-7 lett

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 20:02:49

Rockies lineup 4/29 vs. NYM: Scutaro4, Fowler8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Cuddyer9, Giambi3, Hernandez2, Nelson5, Moyer1.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 21:23:50

Moyer még a vártnál is pocsékabbul kezdett...

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 21:53:33

az elsőben moyer ellen két single, wright 2run RBI double, walk, hairston RBI single, single, loaded 1outról befejeztük
cargo 2out single

a másodikban single és CS, még egy single
nálunk három out
0-3

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 22:49:08

a harmadikban moyer ellen single, double, két SO
nelson walk és három out

a negyedikben 2out után double, intent walk, duda ellen zártuk le
cargo walk és SB

az ötödikben két kieső után thole solo HR
nelson double
0-4

foppa21 2012.04.29. 23:21:29

szánalmas a csapat...

Tomi_Tanguay 2012.04.29. 23:29:59

a hatodikban roenicke ellen single, scut-tulo-giambi DP
cargo reached error és SB, cuddy walk

a hetedikben roenicke ellen walk 2outig. brothers strikeout.
nálunk megint három kieső
0-4

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.30. 00:01:55

Helton grand slam-mel kiegyenlítettünk 0-4-ről 4-4-re! :)

Tomi_Tanguay 2012.04.30. 00:05:47

a nyolcadikban brothers ellen single két outig. escalona ellen nelson throwing error, SOval vége.
itt fowler single, cargo walk, cuddy walk, loaded 2outnál ph helton GS
4-4

foppa21 2012.04.30. 00:15:00

helton mekkora volt:-D

Tomi_Tanguay 2012.04.30. 00:37:39

a kilencedikben beton ellen egy walk
nálunk három kieső
4-4 lett
extra inningek következnek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.30. 00:48:18

CarGo kiegyenlített a tizedik alján! :D
Most már csak egy győztes pont kéne valahogy.

Tomi_Tanguay 2012.04.30. 00:57:36

a tizedikben belisle ellen single, nieuwenhuis RBI double
nálunk cargo solo HR, tulo single, helton walk, hernandez popout
5-5

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.30. 01:05:13

Belisle megpróbálja újra elveszíteni a meccset.

Tomi_Tanguay 2012.04.30. 01:12:11

a tizenegyedikben belisle ellen két single, tulo-scut-helton DP
hárman kiestünk
5-6 a vége, teljesen megérdemelt zakó megint. újra .500 alatt. nagy szarok voltunk ebben a seriesben is.


süti beállítások módosítása