Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

A Denver Outlaws 2012-es MLL szezonja elé

2012.04.28. 10:21 - Filip89

- Fake írása -

A Törvényen kívüliekkel legutolsó meccsük (a 9-11 arányú bajnoki elődöntőbeli vereség a Hamilton Nationalstől) óta nagyon sok minden történt a holtszezonban. Elmondhatjuk, hogy az MLLhez történt 2006-os csatlakozásuk óta a legmozgalmasabb offseasonjén van túl a csapat, mert a pályán kívüli személyzet is gyökeresen átalakult és a játékosok között is meglehetősen nagy volt a jövés-menés, az Outlawstól az eddigiekhez képest meglehetősen szokatlan módon.






















Az elmúlt években papíron mindig nagy erős volt a gárda, Brian Reese az általános csapatmenedzser, aki a Denver történetének egyetlen GMje volt, mindig kihozta a lehetőségekből a legtöbbet, a csapat az alapszakaszban mindig felnőtt a várakozásokhoz, ezáltal fennállása során a klub minden alkalommal  bejutott a négyes fináléba, azonban egyszer sem sikerült elhódítania a bajnoki kupát. Hat, a csapat céljaihoz képest méltatlan végű szezon után tehát az volt a kérdés: hogyan tovább ?

A választ stílusosan maga Reese adta meg, aki a bajnokság vége után egy hónappal, tavaly szeptemberben jelentette be, hogy lemond az Outlaws GM posztjáról, mivel neki és a családjának így lesz a legjobb. Egy héttel távozása után aláírt a Chesapeake-kel …

Az előző vezetőedző, Tom Slate szerződése év végén lejárt, vele nem is hosszabbítottak, helyette az előző 10 évben a Rutgers ugyanezen posztját betöltő Jim Stagnittaval kötött megállapodást a Reeset váltó Tony Shirman GM valamint kicserélődött a teljes edzői garnitúra. Így a front officeban és a pálya mellett is teljesen új megközelítés érkezett az Outlaws háza tájára.

Ez meglátszott a holtszezon közbeni játékosmozgásokon is, illetve megkönnyítette az új rezsim dolgát az, hogy új csapatok csatlakoznak a ligához, így az offseasonban 3! draft is volt.

Először a csapat egyik legproduktívabb játékosától, a válogatottal VB-aranyat nyerő Drew Westervelttől váltunk meg csere útján, a Long Island Lizardsszal cseréltük őt a védő Joe Cinoskyra és a középpályás Jeremy Sievertsre, akiket később tovább cseréltünk draftválasztásokra és játékosra.

Single Game Tickets On Sale NowAz újdonsült mester nyilatkozata erről egyértelművé tette, hogy az eddigiekkel ellentétben, olyan csapatot szeretne, amelyik javarészt nem csak az ellenfél térfelén igen hatékony, hanem ennél több lábon állva minden potenciális helyzetben megállhatja a helyét. Ezen kívül megemlítette, hogy Brendan Mundorf mellé mindenképp több variációs lehetőséget szeretne, valamint hiányolta a faceoff poszt mélységét.

Másik nagy kérdés volt egy régi Outlaws veteránnal a védő Lee Zinkkel kapcsolatban, hogy vállalja-e a játékot a szezonra. Szerencsére Stignitta megtudott állapodni vele, így a meccsek 'döntő hányadára ' vállalta a játékos a szezont.

A támadó osztagban a felelősség nagy része a csapat régi tagján, a klasszis Mundorf vállán fog nyugodni, mellé viszont roppant sok fiatal érkezett. Az új csapatok csatlakozása miatti expansion drafton a kanadai NLL-csatár Curtis Dicksont választottuk, továbbá Rickey Mirabito (Georgetown), Joe Yevoli (Syracuse), Cooper MacDonnell (Loyola) és Ryan Hoff (Notre Dame) a supplemental drafton érkezett a csapathoz. A frissen szerződtetett Joe Cinosky Charlotteba küldésével megszereztük a frissen draftolt ex-Virginia támadót Chris Bockletet és szintén csere útján a Mammoth boxlax csatárát Jordan McBrideot. A rendes drafton pedig a csapathoz érkezett a helyi egyetem végzős támadója Mark Matthews és Shayne Jackson (Limestone). (ez egyébként milyen egyetem név ? :D)

Kijelenthető, hogy ha Mundorf mellé nem nőnek fel mások, akkor rövid lehet a szezon a csapat számára, de megvan ebben a játékosanyagban a lehetőség, hogy ez ne így legyen.

Személy szerint Matthewsra leszek nagyon kíváncsi, rettenetesen izgalmasan játszik, balkezes, remekül cselez, kapu mögül és felülről is életveszélyes, de ugyanakkor nem ódzkodik a passzolástól sem.

Greg Downing Greg Downing #8 and Paul Rabil #99 of the Boston Cannons celebrate Downing's goal in the third period  against the Rochester Rattlers at Sahlen's Stadium on June 18, 2011 in Rochester, New York. Boston won 16-14.A középpályára a holtszezon eleje felé érkezett az expansion draftról a rivális Boston Cannons középpályása, Greg Downing és csere útján a Long Island Lizardsszal cserélt szintén a csapat, Max Seibald játékjogáért Christian Pastirik middie és draft pickek érkeztek. A supplemental drafton viszont szabályos middie-rohamot indítottunk, nem kevesebb, mint 9!!! játékost választva a posztra (közte egy long-stick middiet). A választott játékosok : Peter Vlahakis (Fairfield), Justin Bokmeyer (Army), Steve Giannone (Virginia), Chris Mattes (Rutgers), John Schiavone (Loyola), Alex Hopmann (UMBC), Andrew Lay (Denver), Casey Cittadino (Towson), Matt Bernier (LSM/Penn State). A végén pedig a rendes draftról érkezett a Virginia egyik húzóembere, Collins Briggs, őt követték Kevin Vaughan (Harvard), Steve Serling (Hofstra) és Stephen Robarge (VMI) mint faceoff specialista.

Látszik, hogy mélyíteni akart a csapat az egységen, én bizakodom nagyjából minden rookie felől, valamint remélhető, hogy faceoffban javulunk. Érdekes lesz még, hogy Briggs mennyi pluszt tud majd adni rögtön első évében.

A védők és kapusok között annyira nem volt nagy mozgás, mint az előbb említett posztokon, a húzó nevek közül (Martin, Schwartzman) mindenki maradt, ennek ellenére a padon elfért a frissítés.

Expansion drafton egyedül Steve Holmes érkezett, a supplemental drafton Jordan Hendry (Denver), Brett Hughes (UPenn), Adam Fullerton (kapus, Army), és Ben Brown (kapus, Whittier) érkezett, a standard drafton pedig további 2 ember és 1 kapus :Tom Celantani (UMASS), John Cunningham (Princeton), Charlie Cipriano (kapus, Fairfield).

Rendkívül érdekes szezonnak indulhat neki a csapat a vasárnap, hajnali egykor kezdődő Charlotte elleni meccsen, sok ok adhat okot kíváncsiságra. Megtalálják-e az összhangot Mundorf és a többiek ? Fejlődünk-e eleget faceoffban és középpályás védekezésben ? Egyenletesebb teljesítményt tud-e nyújtani a védelem ? Fiatal a csapat, de vannak jól bevált veteránok is. Én személy szerint nem várok idén eredményszerűen semmit, csak azt, hogy olyan játékot mutassanak, olyan fejlődésen menjen idén keresztül a csapat, amire lehet építeni az elkövetkezendő évekre.

A Denver Outlaws programja a 2012-es MLL-alapszakaszban:


Április 29., vasárnap, 01:00 Charlotte Hounds - Denver Outlaws
Május 6., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Hamilton Nationals
Május 13., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Long Island Lizards
Május 20., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Boston Cannons
Június 3., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Chesapeake Bayhawks
Június 10., vasárnap, 01:00 Ohio Machine - Denver Outlaws
Június 17., vasárnap, 03:30 Denver Outlaws - Rochester Rattlers
Június 24., vasárnap, 01:00 Long Island Lizards - Denver Outlaws
Július 5., csütörtök, 03:00 Denver Outlaws - Chicago Machine
Július 15., vasárnap, 01:00 Denver Outlaws - Charlotte Hounds
Július 20., péntek, 01:00 Boston Cannons - Denver Outlaws
Július 29., vasárnap, 01:00 Hamilton Nationals - Denver Outlaws
Augusztus 5., vasárnap, 01:00 Rochester Rattlers - Denver Outlaws
Augusztus 12., vasárnap, 01:00 Chesapeake Bayhawks - Denver Outlaws

Nektek jó meccsnézést és jó szurkolást kívánok !
OUTLAWS !!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr524477744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.04.28. 15:00:18

nem ismerem aki írta de úgy látszik képben van a csapattal:))
matthewsban tényleg van potenciál,nem semmi dolgokat művel a piosban hétről hétre. örülök hogy marad a városban. mellesleg ő lett a DU történetének legeredményesebb játékosa,pont az outlaws segédedző matt brown szoritotta le.

foppa21 2012.04.28. 19:39:13

talán pont a rebuild kellett a csapatnak. és hátha ez az év hoz szerencsét amikor nem vagyunk akkora esélyesek:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 02:17:55

11-7-re vezetünk a félidőben, három kétpontost lőttünk már.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 02:50:40

Az egy meccs alatti négy kétpontossal beállítottuk az MLL-rekordot. A harmadik negyed vége felé 14-10 az előny, Hoff és Poillon három-három gólosak.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 02:58:36

18-11 már. Kezd követhetetlen lenni. :) Poillon és Sieverts 4 gólos.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.29. 03:26:43

21-12-re győztünk. Elvileg Poillon, Sieverts, Hoff és Kimener biztosan elérték a mesterhármast. Pistol Peet-re menet közben már 7 pontot is írtak, normális boxscore adatok egyelőre sehol.

foppa21 2012.04.29. 05:59:11

biztató kezdés volt! reméljük a folytatás is legalább ennyire jó lesz

milo_hedgie#23 2012.04.29. 13:39:04

tökéletes rajt volt. poillon brutális formában kezdte az évet de több fiatal is szépen bemutatkozott

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.06. 03:43:46

Nagyon magabiztosak vagyunk megint. Öt különböző játékos góljaival 5-2 az első negyed.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.06. 04:26:26

11-2 a félidőben. A visszatérő Josh Sims négy gólt dobott, Sieverts megint két gól és egy két pontos.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.06. 05:20:05

15-6-ra kiütöttük őket. Sims öt góllal fejezte be, Sieverts hármat dobott. Tökéletes volt a rajt. :)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=862958

milo_hedgie#23 2012.05.06. 15:00:43

nagyon biztató volt a kezdés!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 04:24:20

9-5-re vezetünk a félidőben. Mundorf és Sims három-három gólos eddig.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 04:49:49

14-7 az utolsó negyed előtt. Sieverts is elérte a mesterhármast.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 05:26:59

Győztünk 19-11-re! Egy kicsit feljebb engedtük őket, de aztán a vége mégis nagoyn sima lett. Sieverts és Sims 4 gólt szereztek, Mundorf és Poillon hármat-hármat. 3-0-s rajt.

foppa21 2012.05.13. 06:20:05

nagyon jó rajt volt, remélem nem csak az év első meccsein fogunk villogni, hanem végig verünk mindenkit:-)

milo_hedgie#23 2012.05.14. 19:16:25

mundorf egész jó volt bemelegítésének:)
sieverts vezeti a pontlistát az mllben

és:
Faceoff specialist Stephen Robarge was named the MLL Cascade Rookie Player of the Week for Week 3 of the 2012 MLL Season, the league announced on Monday.


süti beállítások módosítása