Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Dodgers - Rockies 3:0 L

2012.05.14. 10:06 - Tomi_Tanguay

Nem megy a Colorado Rockiesnak az elmúlt hetekben, a denveri baseball csapat a múlt hétvégén három újabb vereségével lecsúszott az NL sereghajtói közé, kilenc meccsen belül nyolcszor kaptunk ki és egyre kilátástalanabb a helyzet.






















1. meccs, péntek: Dodgers-Rockies 7-3

A párharc első mérkőzésén a mostanában megszokott összeállításban játszottunk, vagyis az infielden Helton, Scut, Tulo, Pacheco kezdtek, kívül a CarGo-Fowler-Cuddy trió foglalt helyet, Moyer elkapója Hernandez volt. A legelső támadásban egyedül CarGo ért el egy duplát két outot követően, de a Tulo elleni SOval befejezték az inninget, a hazaiaknál a tavaly még nálunk játszó M. Ellis vágott be egy solo HRt a vezetésért. Ezt követően csak Helton regisztrált egy singlet, de a Dodgerst szépen visszafogtuk, a harmadikban pedig egyik oldalon se járt senki bázison. A negyedik tetején újra búcsúzott a három denveri ütő, erre Moyer ellen bevertek egy doublet és Abreu singlelel tovább nőtt a hátrány. Jött újabb három könnyű out, az ötödik inningben megingott a védekezés, az első két singlet követően M. Ellis 2run doublelal volt eredményes, Kemp szándékos sétáltatását követően Ethier is tolt egy RBI singlelt, mellyel már 5-0ra húztak el. A hatodik akcióban újra csak egy elszórt single ütésre voltunk képesek, majd az első csere dobó Torres két futó felengedése ellenére hozta a három outot. A hetedik tetején végre szépíteni tudtunk, 2outnál Cuddy vágott be egy solo homerunt, amivel nem sokra mentünk, tényleg csak egy becsület pont volt. Hamar válaszolt a Dodgers, egy walk után még Cuddy-Helton flyout DPt hajtottunk végre, de Ethier hazafutásával tovább mélyült alattunk a szakadék, majd az eredménytelen nyolcadik akciót követően Rogers ellen az első ember Uribe tűzött ki egy solo HRt. 1-7 után a befejező játékban még egy kicsit tudtunk kozmetikázni az eredményen, Tulo singlet ütött és eljutott egészen a hármasig Helton ütése után, Cuddy sac flyal szépített, aztán egy hosszú beállás végén Fowler triplájával újabb futást harcoltunk ki, de ennél közelebb már nem értünk.
- Az elejétől a végéig hátrányban voltunk és csak kilátástalanul futottunk az eredmény után, megérdemelten győzött a Dodgers. A három pontunk közl Cuddyer kettőt szerzett, a negyedik hazafutása után 21 pontos. Fowler az évi első tripláját vágta, amiből a 14. RBInak örülhetett. Helton még négy lehetőség alatt két singlet vágott, több pozitívumot nehéz lenne találni. Moyer sebezhetően játszott, öt inning után öt futást és hét ütést kapva távozott, a hét strikeout szép teljesítmény, de a vereséget nem kerülhette el. Torres két inninget hozott le egyetlen futással, és Rogers nem úszta meg kapott pont nélkül a befejező dobórészt.




















2. meccs, szombat: Dodgers-Rockies 2-1

Néhány helyen változott a kezdőcsapat a második meccsre, a 3B helyre bekerült Nelson, elkapóként Rosario öltött szerelést, CFnek Fowler helyett ezúttal Colvin játszott. A soros kezdő dobó Nicasio lehetett, az első menetben nem jártunk bázison, a hazaiak egy singlet értek el, de aztán egy Herrera-Scut-Helton dupla játékkal zártuk az inninget könnyedén. A másodikban csak Helton harcolt ki egy sétát részünkről, Nicasio mind a három vetélytársát dobás utáni kiejtéssel tartóztatta fel. Ezután Rosario nyitott egy duplával, tovább ment a hármasra egy sac bunt révén, de Scut játéka alatt kidobták a hazafelé tartó futót. Nem volt még vége az akciónak és Herrera bevágott egy doublet, két futó került a pontszerző helyekre, CarGot szándékosan sétáltatták és a teli pályás helyzetet Tulo ellen hárították. A Dodgersnél nem történt semmi ebben a részben, mint ahogyan a negyedik menet is eseménytelenül zajlott le, aztán az ötödikben Rosario hiába kapott HBPt, meghiúsították a rablási kísérletét. Ezt követően Ethier vágott be egy doublet, Uribe RBI single ütése a meccs első pontját és az LA vezetését jelentette. A folytatásban mindhárom ütő kiesett, majd egy single után Nicasio magabiztosan szórta ki a három ellenfelét. A hetedik játszma alatt Helton singlet jegyzett, az őt követő Cuddy double playt kapott, majd 2outnál Colvin vágta be az egyenlítést érő solo homerunt. Nicasio hetedik dobórészt is magabiztosan abszolválta, csak egy singlet kapott, de a nyolcadik támadásban mindannyian kiestünk. A következő játékra érkeztek a cseredobók, Outman rögtön beszedett egy singlet, Belisle ellen Gwynn ütötte be a vezetést jelentő RBI singlet, amivel az utolsó inning előtt lépéselőnybe került a Dodgers. Sajnos a befejező támadásban nem tudtuk elkerülni a három outot, így újra vereséget szenvedtünk.
- Gyenge támadó produkcióval álltunk elő ezen az estén, mindössze négy ütést kapartunk össze az egész meccs alatt, az egyetlen pont is egy HRból született. Colvin alkalmi kezdőnek már a harmadik hazafutását lőtte és jelenleg 11 pontos, könnyen számíthat egyre több startra a bizonytalan Fowler helyén. Nicasio nagyszerűen teljesített, a starter hét inninget hozott le egyetlen futással 102 dobásig. Közben öt ütést kapott és egyéni csúcsot jelentő 9 strikeoutot szórt, nagyon érezte a zóna sarkát, talán élete egyik legjobb játékát láttuk tőle. A nyolcadikban Outman az egyetlen emberétől ütést kapott, aki később a winning run által hazaért, így neki írták be a vereséget.

3. meccs, vasárnap: Dodgers-Rockies 11-5

Az utolsó meccsen Colvin maradt a kezdőben és 1B volt, Fowler visszatért CFnek, Hernandez visszafoglalta az elkapó posztot, Nelson pedig a hármas bázist, a soros dobó White lehetett. Meglepően jó ütő formában kezdtük a meccset, Scut és Colvin rögtön singlet talált, így tett a harmadik ütő is CarGo RBI singlelel megszereztük a vezetést, őt követően Cuddy single ütésével jött a második pont és egy out után két futó volt a pontszerző helyeken, Hernandez groundout által volt eredményes. Az első hazai akcióban White beszedett egy doublet, Kemp kieséses játéka alatt futás is született. 3-1re vezettünk a nyitó játszma után, a második menetben csak a denveri dobó volt képes egy duplára, majd bevágtak egy doublet és A. Ellis RBI singlelel egyetlen pontra zárkóztak fel. A harmadik játszmában egyedül Cuddy járt bázison egy séta révén, mi is biztosan kiosztottuk a három ellenfelet, aztán a negyedik tetején újra két futót küldtünk fel, Scut RBI singleből újabb pontot vittünk be, ezzel szemben a házigazdák egyetlen sétát hoztak. Az ötödikben nálunk nem történt semmi, viszont az ellenfél nem akármilyen támadásba kezdett, először két sétával és egy singlelel feltöltötték a bázisokat egyetlen out mellett és Abreu mindenkit hazaküldött egy duplával, mellyel rögtön fordítottak. Próbáltuk menteni a menthetőt, lecseréltük a kezdő dobót, ám Reynolds ellen született egy séta és A. Ellis bombázott egy 3run homerunt, rögtön 8-4re fordítottak. A következő játék eseménytelenül alakult, a hetedik tetején a két bázisra kerülő futónk közül az egyiket CarGo terelte be a pontszerző területre egy groundout jóvoltából, de mielőtt elkezdtünk volna bízni a felzárkózásban, Roenicke ellen újra betalált a Dodgers, a hármasra jutó embert egy biztonságival küldték be. A folytatásban három groundoutot kaptunk, míg Rogers ellen három sétával loaded 1out lehetőség alakult ki, a csere ütő Van Slyke 2run RBI doubleból volt eredményes és mivel a legutolsó próbálkozásból nem mentünk semmire, kialakult a 11-5ös végeredmény.
- Megint söpréssel buktunk egy párharcot, 9 meccsen belül nyolcadszor vesztettünk, hiába szereztünk végre pontokat, ezúttal a dobók gyengélkedtek. A hét ütésünkből a sor első két embere Scutaro és Colvin kettőt értek el, előbbi pontot is szerzett. Gonzalez volt az egyetlen coloradói két RBIval, egy single és egy groundout után volt eredményes, 28 pontnál és .300as átlagnál tart. Cuddyer a 22., az ütés nélkül záró Hernandez a 15. pontját regisztrálta az évben. Nelson egy nagyszerű megmozdulást produkált védekezésben, tökéletes munkát végzett a hot cornerban. White a második meccsét is elvesztette, az ötödik játék közben távozott, addigra hat futást szenvedett el. Reynolds nem tudott javítani az ötödik inningben, egy 3run doublelal voltak eredményesek ellene, két ERt kapott. Brothers hibátlan inninget postázott, viszont a végén Roenicke és Rogers is kapott még pontokat.


















A NL West állása:


1. Los Angeles Dodgers 23-11 (34 meccs)
2. San Francisco Giants 17-17 (34 meccs, 6.0 GB)
3. Arizona Diamondbacks 15-20 (35 meccs, 8.5 GB)
4. Colorado Rockies 13-20 (33 meccs, 9.5 GB)
5. San Diego Padres 12-23 (35 meccs, 11.5 GB)


Ezzel a söpréssel a Dodgers megerősítette a helyét az élen, a második helyet a Giants a D'backs 2-1es felül múlásával stablizálta, míg a Padres háromból kettőt elvesztett Phillyben, így egyedül őket tartjuk magunk mögött az egész NLben. A hét elején a SD Washingtonban folytatja a túrázást és rendeznek egy LAD-ARZ szériát is a csoporton belül.

Eközben a mieink végre befejezik a sikertelen nyugati parti túrát, a San Francisco Giants ellen már csak kétszer kell játszanunk a következő időpontokban: kedd 04:15, szerda 04:15. Egyre nehezebb helyzetben vagyunk és nagyon messze vagyunk már most a PO küzdelemtől, az utolsó 14 meccs alatt csupán három győzelmet arattunk. Valahogy minél előbb el kéne kezdeni nyerni a meccseket, ha nem szeretnénk ideje korán eltemetni az idei szezont. GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr684505596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2012.05.14. 11:23:33

14 meccs 11 zakó nagyon gyenge.

Tomi_Tanguay 2012.05.14. 16:03:01

törölték alfonzo 100 meccs eltiltását, mert braunnál is ugyanúgy elvetették. ezt is megéltük:D
espn.go.com/mlb/story/_/id/7927275/mlb-drops-drug-ban-colorado-rockies-eliezer-alfonzo

Tomi_Tanguay 2012.05.14. 16:20:11

Upcoming Pitching Matchups

Today: Rockies' Christian Friedrich (1-0, 1.50 ERA) at Giants' Ryan Vogelsong (1-2, 2.94), 8:15 p.m., ROOT

Tuesday: Rockies' Jeremy Guthrie (2-1, 5.92) at Giants' Tim Lincecum (2-3, 5.89), 8:15 p.m., ROOT

Wednesday: Diamondbacks' Patrick Corbin (2-1, 4.50) at Rockies' Jamie Moyer (1-3, 4.66), 6:40 p.m., ROOT

Thursday: Diamondbacks' Trevor Cahill (2-4, 3.65) at Rockies' Juan Nicasio (2-1, 4.65), 1:10 p.m., ROOT

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.14. 19:56:16

@Tomi_Tanguay: Na jó, de azért mekkora ganéság, hogy Braun eltiltását már tavaly elejtették, Alonzo-ét pedig csak most. Így a köcsögfejű egész télen és az egész ST alatt úgy készülhetett, hogy nyugodtan játszhat a szezonban, Alonzo viszont hónapok óta semmit nem edzett és a ST-re se mehetett el, most meg a szezon közben szólnak neki, hogy mégis játszhat. Mi a fasz ez, ilyet lehet?!

Tomi_Tanguay 2012.05.14. 20:51:29

pomeranz hat scoreless inning tegnap a sky soxban, öt strikeout, nulla walk.

Tomi_Tanguay 2012.05.14. 20:55:30

@foppa21: igen csak nem fért ki annyi:)

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 04:04:04

Rockies Lineup: Scutaro4, Colvin8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Rosario2, Herrera5, Friedrich1

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 05:25:44

az elsőben scut walk és cs, cargo walk, tulo walk
friedrich háromból három out

a másodikban három kieső mindkét oldalon

a harmadikban két kieső után cargo double, tulo walk, helton walk, loaded 2outnál cuddy flyout
náluk három SO
0-0

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 05:53:43

a negyedikben rosario solo HR és három out
ott single, walk, tulo-scut-helton DP

az ötödikben három kiesés
náluk két single
1-0

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 07:09:51

a hatodikban kiestünk hárman
friedrich ellen blanco solo HR, single, double

a hetedikben három flyout
ott is három kieső
1-2

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 07:34:51

a nyolcadikban ph fowler walk, tulo single
brothers ellen single 0 out. belisle ellen rosario throwing error, posey RBI single, posey RBI single
1-3

a kilencedikben herrera single, ph giambi walk, scutaro reached error és run, cargo intent walk, loaded 2outnál nelson groundout
1-3 lett a vége...

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 07:46:32

*mármint 2-3 a végeredmény

Tomi_Tanguay 2012.05.15. 09:51:14

tulo lábsérülése negatív lett. fowler foul ballja találta el nagyon csúnyán. lehet hogy pihennie kell pár napot és addig scut lesz a SS, de nem kell sokat kihagynia.

foppa21 2012.05.15. 20:14:09

nem mondjátok komolyan hogy tulo a padon ülve sérült meg? ennyire balszerencsések mi se lehetünk:-(

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 04:04:59

Rockies at #SFGiants, 5/15: Colvin8, Herrera4, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Hernandez2, Pacheco5, Guthrie1.

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 05:12:08

az elsőben három outot kaptunk
guthrie ellen két walk

a másodikban megint három kiesés
náluk egy single esett

a harmadikban hernandez walk és három out
ott egy single, SB és hernandez throwing error, belt sac fly RBI
0-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.16. 05:42:58

Milyen jó hogy játszik, éppen Tulo pontjával voltunk eredményesek. :)

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 05:56:28

a negyedikben cargo double, tulo RBI single
guthrie ellen hbp, single, két SOval vége

az ötödikben pacheco double, colvin reached error
náluk walk és cs
1-1

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 06:56:33

a hatodikban tulo single és errorból a hármasra, helton walk cuddy RBI double, hermandez intent walk, pacheco sac fly RBI,
náluk walk, single egy kiesőig. outman két out.

a hetedikben colvin single és SB, cargo RBI single
outman ellen két walk, cabrera 2run double 1outig. belisle ellen pagan RBI single
4-4

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 07:22:27

a nyolcadikban cuddy double
brothers ellen walk, sac bunt, ph pill intent walk, walk, loaded 1out után két SO
4-4

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.16. 07:48:53

Betancourt befejezte, nagyon húzós volt a vége!

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 07:51:48

a kilencedikben scutaro solo HR
betancourt ellen single és sb, walk, de több nem
5-4 W!


süti beállítások módosítása