Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Giants - Rockies 1:1 T

2012.05.16. 10:18 - Tomi_Tanguay

A hét első két napjában egy villámgyors párharcot bonyolított le a Colorado Rockies csapata a rivális San Francisco Giants ellen és az elmúlt időszak eredménytelensége után most már az 1-1es döntetlennek is örülnünk kell. Sajnos nagyon visszaestünk a táblázaton, de talán a legutolsó győzelem a felzárkózás kezdetét jelenti.























1. meccs, hétfő: Giants-Rockies 3-2

A mini párharc első felvonásán a belső négyest Helton, Scut, Tulo, Herrera alkotta, az elkapó Rosario volt, Fowler sérülés miatt hiányzott a center fieldről, helyette a mostanság egyre több lehetőséget kapó Colvin játszott, két oldalán CarGo és Cuddy, a dobó az újonc Friedrich lehetett. A legelső denveri támadásban három sétát hoztunk össze, de az első után Scutarot lekapcsolták rablás közben, CarGo és Tulo bázisra lépése után Helton SOval búcsúzott. Ezalatt a mieink egyetlen futót se engedtek pályára, a második inningben egyik csapat se tudta elkerülni a három-három outot. A folytatásban két outnál CarGo vágott egy doublet, további két walkkal feltöltöttük a bázisokat, Cuddy nem tudott élni a lehetőséggel, aztán Friedrich mindhárom ellenfelét strikeouttal tartóztatta fel. A negyedik tetején rögtön a legelső ütő Rosario kivágott egy solo HRt a bal szélre, a másik három társa kiesett, a Giants egy single és egy walk révén először került bázisra a meccsen, de 2in-1outnál Posey ellen egy Tulo-Scut-Helton dupla játékkal menteni tudtunk. Az ötödik inningen nem léptünk pályára, a hazaiak két singlet értek el, ám magabiztosan távol tartottuk őket a home platetől. A soron következő akció eredménytelen volt, viszont a SF első ütője Blanco beütött egy HRt Friedrichnek, végül két további ütést követően sikerült befejezni a játékot. A hetedik inningben mindhárom denveri ütő flyoutot kapott, Friedrich nem tört meg a kapott pont után és hibátlan játékrésszel zárta a napot. A nyolcadik tetején egyetlen sétát és singlet kapartunk össze Fowler és Tulo jóvoltából, az első csere dobó Brothers az egyetlen emberének singlet engedélyezett, Belisle érkezett menteni, de Rosario dobó hibájával újabb futó léphetett bázisra, majd Posey és Pill RBI singleökkel 3-1es előnybe került a Giants. Egyetlen lehetőségünk maradt a válaszra és a kilencedik támadást Herrera singlelel indítottuk, a PH Giambi walkot harcolt ki, Scutaro játéka alatt Erias errorjából ért haza az első futó. Két ember maradt a kettes-hármas bázison, CarGot direkt felengedték az egyes bázisra, így bases loaded helyzet alakult ki, ám sajnos Nelson ellen egy groundouttal be tudták fejezni a mérkőzést, egy ponttal alul maradtunk.
- A jó kezdést képtelenek voltunk végig vinni, hiába vezettünk sokáig a hajrában fordítottak a házigazdák, akiknek 10-5el több ütésük is volt. Rosario már az ötödik hazafutását vágta a szezonban, de elkönyvelte az első mezőnyhibáját. Herrera volt az egyetlen ember több ütéssel, 2Bként kezdett és 3Bként fejezte be a mérkőzést, négy beállás alatt két singlet vállalt. Egy balszerencsés sérülés is történt, Fowler foul ballja a padon lábon találta Tulot, aki nem játszott tovább, talán komolyabb sérüléstől nem kell tartani. Friedrich a második meccsén is nagyon jól játszott, hét inninget hozott le egyetlen solo HRból kapott futással, hat ütés ellenére 10 SOt vágott és egyetlen sétát engedélyezett, ezen kívül egy remek játéka is volt védekezésben. A nyolcadik inningben sajnos Brothers és Belisle is kapott egy-egy runt, utóbbi ellen hárman jegyeztek ütést.




















2. meccs, kedd: Giants-Rockies 4-5

A második meccsen Scut pihenője miatt kicsit átalakult az infield, Herrera volt a 2B és Pacheco a 3B, Tulo az előzőnapi sérülése ellenére kezdett. Más változás Hernandez visszatérése volt elkapóként, akinek a sérülés után visszatérő Guthrie dobhatott. Az első játékrészben Lincecum senkit nem engedett pályára, ezalatt a hazaiaknak két sétát engedtünk, de sorban három kiejtéssel sikerült hárítani. A következő játékban se került bázisra a Tulo-Helton-Cuddy hármas, a Giants részéről három out közben egyetlen single esett. Ezt követően Hernandez leadoff walk után sorozatban hárman elbúcsúztak, a SF első embere singlet ért el, elrabolta a kettes bázist és rögtön a hármasra került Hernandez hibájának köszönhetően, ráadásul pontot is tudtak szerezni Belt sac flyból. 1-0s hátrányba kerültünk de a soron következő akcióban CarGo elhelyezett egy doublet, Tulo RBI single ütésével máris kiegyenlítettük a mérkőzés állását. A folytatásban nehéz helyzetbe kerültünk de két felengedést követően két SOval sikerült hárítani, majd az ötödik tetején Pacheco vágott egy doublet és Colvin is előre jutott egy errorból, többre képtelenek voltunk. Aztán a Giants is csak egy sétát hozott, a hatodik inningben akcióba lendültünk és Tulo egy singlet követő errorból azonnal a hármas bázisra jutott, egy sétát követően Cuddy lőtt RBI doublet a vezetésért, Hernandezt direkt sétáltatták, a loaded 1out lehetőségnél viszont Pacheco egy biztonságiból tudott eredményes lenni, 3-1es előnybe kerültünk. Guthrie egy 2in-1outnál adta tovább a stafétát a hatodik dobórészben, Outman fejezte be, majd a hetedik részben Colvin egy singlet követően egészen a hármasig jutott, CarGo küldte haza őt egy RBI singlelel. A folytatásban két hazai futó sétált, Huff mindkettőt hazaküldte egy duplával, ráadásul Pagan is betalált egy RBI singlelel az egyenlítésért. A nyolcadik játékban egyetlen doubleig jutottunk Cuddy által, utána Brothers sétát engedett, egy biztonságival a kettesre tolták a futót, így a PH Pillt direkt sétáltattuk, még egy walk alatt teli pálya alakult ki, de két strikeouttal sikerült menteni. A kilencedik tetején az első ütő Scutaro solo hazafutásával kerültünk lépéselőnybe, a végén pedig Betancourt egy single és egy szándékos séta ellenére be tudta fejezni a mérkőzést egy nagy strikeouttal.
- 9-7 arányban több ütésünk volt és a hazaiaktól még három error segített bennünket. 4-1es előnyt adtunk le a hetedik játékrészben, de a győztes pontot mi vittük be, köszönhetően a cseremeber Scutaro idei első hazafutásának. Gonzalez, Tulowitzki, Cuddyer mind a hárman két ütéssel és egy RBIval zárták az összecsapást, az alkalmi 3B Pacheco nevéhez ugyancsak fűződött egy pont. Guthrie a hatodik inning közben távozott 90 dobást követően, egyetlen futást kapott négy-négy ütés és séta mellett, bejáratos formában volt a sérülése után, de meggyőző volt szorult helyzetekben. Outman teljesített a leggyengébben a dobók közül, az egyenlítést jelentő három runt neki írták be. Brothers három séta ellenére két fontos Kval hárította el a veszélyt a nyolcadik játékban és a második győzelmet szerezte, Betancourt két felengedés mellett hozta az idei hetedik savet.

A NL West állása:

1. Los Angeles Dodgers 24-12 (36 meccs)
2. San Francisco Giants 18-18 (36 meccs, 6.0 GB)
3. Arizona Diamondbacks 16-21 (37 meccs, 8.5 GB)
4. Colorado Rockies 14-21 (35 meccs, 9.5 GB)
5. San Diego Padres 13-24 (37 meccs, 11.5 GB)


Semmi változás nem történt a csoportban, mivel a Dodgers és a D'backs két napos csörtéje is 1-1es eredménnyel ért véget, illetve még Padres is egy győzelemmel és egy vereséggel gazdagodott a napokban a Nats ellen. Szerdán és csütörtökön újabb két napos párharcok következnek: a csoportban SD-LAD ütközetet tartanak, a SF a Cards ellen folytatja hazai környezetben.

A mieink a 2-6os kaliforniai kirándulás után visszatérnek a Coors Fieldre és az Arizona Diamondbacks ellen bonyolítunk le két mérkőzést. A tavalyi NL West bajnok hozzánk hasonlóan gyengélkedik, semmivel nincsenek nálunk jobb formában, így aztán külön tétje lesz az egymás elleni meccseknek, hogy a két szenvedő csapat közül melyik zárkózhat feljebb. A következő időpontokban fogunk megmérkőzni ellenük: csütörtök 02:40, csütörtök 21:10. GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr574515126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 10:30:38

elvileg ezek lesznek a matchupok az arizona ellen:

Wednesday: Diamondbacks' Patrick Corbin (2-1, 4.50) at Rockies' Jamie Moyer (1-3, 4.66), 6:40 p.m., ROOT

Thursday: Diamondbacks' Trevor Cahill (2-4, 3.65) at Rockies' Juan Nicasio (2-1, 4.65), 1:10 p.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2012.05.16. 23:11:22

tulo kérdéses a mai meccsre

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 03:05:30

2b scutaro, rf colvin, lf cargo, ss tulo, 1b cuddy, c rosario, 3b pacheco, cf fowler, p moyer

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 03:25:37

az elsőben moyer egy singlet engedett
nálunk háromból három out

a másodikban két single
tulo single, rosario walk, pacheco RBI single, fowler 2run RBI triple
3-0

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 04:27:09

a harmadikban cuddy error, walk, scut-tulo-cuddy DP
nálunk három kieső

a negyedikben moyer ellen double és három out
két out után pacheco single, fowler double, moyer 2run RBI single
5-0

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 04:40:19

az ötödikben egy walkot hoztak
colvin triple, cargo RBI single, cuddy GIDP

a hatodikban kiestek hárman
nálunk fowler single, moyer walk
6-0

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 05:25:02

a hetedikben moyer ellen double, ransom RBI double 1outig. roenicke még két out.
mi kiestünk hárman

a nyolcadikban roenicke ellen csak egy walk
három outot kaptunk

a kilencedikben rogers három kiejtéssel befejezte
6-1 win!

Coach Sacco 2012.05.17. 16:31:02

Jó volt a tegnapi meccs, végre kiegyensúlyozottak voltak az ütők és a dobók egyszerre. Meg is lett az eredménye.

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 19:53:08

a mai lineup:
2b scutaro, 3b pacheco, lf cargo, ss tulo, 1b helton, rf colvin, c hernandez, cf fowler, p nicasio

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 20:47:44

Nelson on DL, EY Jr returns, Pacheco at 3B.

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 20:52:55

kipróbáltam az új szerkesztő felületet, szart se értek belőle. én ezt nem fogom tudni használni:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.17. 21:03:23

24 nap múlva végleg át kell állni rá sajnos, a próbaverzió nekem sem tetszett.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.17. 21:53:12

Tulo 67 AB után lőtt újra HR-t, április 27. óta először.

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 22:02:33

az elsőben nicasio ellen két outnál két walk
scut walk, tulo 2run HR

a másodikban walk, single és három out
colvin single, fowler RBI triple
3-0

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 23:06:59

a harmadikban náluk három out
itt tulo 2out walk

a negyedikben megint kiejtettünk hármat
hernandez single, fowler walk, pickoff

az ötödikben nicasio ellen egy walk, bloomquist RBI single, még egy walk 2outig. outman SO.
pacheco solo HR
4-1

Tomi_Tanguay 2012.05.17. 23:58:57

a hatodikban outman ellen walk, single 2outig. belisle ellen overbay RBI single, walk, loaded 2outról befejezte.
nálunk colvin double és cs

a hetedikben belisle két kieső után két singlet engedett, roberts RBI single 2outig. roenicke fejezte be.
csak scut double
4-3

Tomi_Tanguay 2012.05.18. 07:35:51

jól elbasztuk a végét... este nem engedte elküldeni:
a nyolcadikban brothers ellen walk, bloomquist RBI single, intent walk, kubel RBI single 2outig. rogers ellen goldschmidt RBI single, roberts RBI single
cargo single, helton walk, ph giambi single, loaded 2outnál fowler RBI walk, és cuddy error alatt run

a kilencedikben betancourt ellen double, upton 2run HR
nálunk cargo single, tulo single, helton single, loaded 0outnál ph white SO, loaded 1outnál hernandez GIDP
7-9

valamikor nappal lesz összefoglaló a seriesről

Tomi_Tanguay 2012.05.18. 08:13:13

ez még nem is volt:D

On Wednesday, Jamie Moyer became the oldest big leaguer to ever drive in a run, passing former teammate Julio Franco, with whom he played in 1989.


süti beállítások módosítása