Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Cubs 3:0 W

2012.09.28. 15:33 - Tomi_Tanguay

Keddtől csütörtökig a Colorado Rockies újra a legszebb napjait idézte és az elmúlt időszakban háromból háromszor magabiztosan legyőztük a Chicago Cubst, több hónap után először nyertünk söpréssel egy párharcot.























1. meccs, kedd: Rockies-Cubs 10-5 hét inningben

A series első meccsén belül a Pacheco-LeMahieu-Rutledge-Nelson négyes kezdett, a külső mezőnyben balról jobbra Brown, Colvin, McBride foglaltak helyet, De La Rosa elkapója pedig Rosario lehetett. Nem úgy kezdődött a meccs, ahogy szerettük volna, rögtön a legelső beállásban Sappelt tűzött ki egy solo HRt, utána történt egy séta és Rutledge dobó hibája közben újabb futó lépett a platere és még Castillo is bevágott egy doublet. Gyorsan 3-0ra megléptek a vendégek, nálunk az első akció eredménytelen volt. Aztán lassan felébredtünk és a második menet alatt csak egy doublet engedtünk, közben Rosario elsüllyesztette a következő hazafutást, Brown single után McBride ellen dupla játékkal ért véget a támadás. Ezt követően két kiesőnél Castro hintett HRt, majd LeMahieu és Rutledge foglalták el a szélső bázisokat, amikor Colvin 2run triplával mindkettőt beküldte és 4-3ra felkapaszkodtunk. A negyedik játékrészben a csere dobó Torres egy double után Barney single ütéséből kapott pontot, majd a mieink látványos ütőparádéba kezdtek és az első két single után LeMahieu double találatával zárkóztunk közelebb, őt követően Rutledge egy duplával beküldte mindkét társát és máris a magunk javára fordítottuk az eredményt. A következő dobórészben egy sétát követően Nelson-LeMahieu-Pacheco dupla játékkal védekeztünk, majd Rosario és Nelson single ütéseit követően McBride takarított egy három pontos hazafutással. Ezzel már 9-5re vezettünk és ezután Escalona csak egy hit-by-pitchet vétett, majd a hatodik alján újabb két ütést követően Nelson singlelel növelte az előnyt. Aztán Escalona lehozott még egy hibátlan játékot, a hetedik felénél pedig a játékvezetők beszüntették a játékot az erősödő esőzés miatt és egy óra várakozás után se tudták folytatni a meccset, kihirdették a Rockies 10-5ös győzelmét.
- 15-7 arányban voltunk jobbak az ütésekben, LeMahieu és Nelson három-három ütéssel és egy-egy ponttal emelkedett ki a csapatból. Rosario 2/4es napja alatt belőtte a 27. hazafutást az évben, a két pontos Colvin ugyanilyen hatékonyságot ért el és mindketten a 70. pontjukat hozták. De La Rosa felejthetően kezdett, három játszma alatt négy pontot kapott, bejáratos még a formája a hosszú kihagyás után. Torres egy pontot engedett a maga két inningje alatt, de a győzelem az övé lett, Escalona pedig két makulátlan játszmát szállított.

2. meccs, szerda: Rockies-Cubs 6-0
A második meccsre egyetlen változás volt az összeállításban, mégpedig McBride helyett Blackmon volt a harmadik outfielder, illetve a soros dobó Pomeranz lehetett. Kezdésként nagyszerűen visszatartottunk három ellenfelet, majd Blackmon sétáját követően Pacheco RBI doublelal ragadtuk meg a vezetést és Colvin RBI single által növeltük a fórt, az első inning Nelson single ütése után ért véget. A második játékban két walk és egy single által engedtünk teli pályát a vendégeknek, Berken ellen hárítottunk loaded 2outnál, majd LeMahieu érte el az egyetlen ütésünket. A következő részt két felengedés ellenére le tudtuk hozni, majd a harmadik támadást Blackmon hazafutása vezette fel, utána kieső nélkül alakult ki bases loaded lehetőség és Nelson 2run singlet küldött, plusz még a Brown elleni double play alatt is beért egy futó, így hirtelen 6-0s vezetéshez jutottunk. Ezt követően kiejtettünk három chicagoi ütőt és nálunk is csak a dobó Pomeranz jegyzett egy doublet, majd az ötödiket egyetlen kapott ütés ellenére hoztuk le. A hatodik játszma alatt az első csere dobó White hibátlanul működött, nálunk egy séta után Brown egészen a hármasra jutott, de Rutledge játéka közben a home plate előtt megelőzték, maradt a 6-0. Aztán White a hetedik dobórészt is megúszta, annak ellenére, hogy az első két embertől singlet és doublet szedett és már a kettes-hármason jártak futók, amikor Blackmon tökéletes dobása után egy flyout double playel fejeztük be az inninget. Ekkor ahogy tegnap, a hetedik közepén megint esőszünet következett, jó egy órát állt a játék, majd a hetedik alján egyedül Colvin járt bázison egy catcher interference által. A nyolcadik alatt Scahill ellen ketten jártak bázison, de egy jó ütemű dupla játékkal megmenekültünk, aztán LeMahieu hintett egy singlet és a legvégén is biztosan megtartottuk az előnyt, így 6-0ra diadalmaskodtunk.
- 10-5el megint kétszer annyi ütésünk volt, mint az ellenfélnek, a korán megszerzett előnyt simán végig vittük. Blackmon a második hazafutását szerezte, melyből a nyolcadik pontot postázta. Nelson, Colvin, Pacheco remek formája is folytatódott, mindenki két ütést szerzett és pontokat is hoztak. Pomeranz a második győzelmet ünnepelte az évben, az első öt játékot pont nélkül mindössze három ütéssel teljesítette. Őt követően White és Shahill is két-két játszmát tolt végig.

3. meccs, csütörtök: Rockies-Cubs 7-5
A harmadik meccsre ismét csak az outfielden történt egy változás, Brown helyét McBride foglalta el, közben a kezdő dobó Chacin volt és már a söprésért hajtottunk. Az első chicagoi akcióban egyetlen séta történt, a mieinknél Rutledge és Blackmon rögtön elért egy-egy singlet, Pacheco pedig takarított egy 3run HRal, a korai vezetés után Rosario jegyzett még egy singlet, de Colvin double playt szenvedett el. Ezután a Cubs két singlet talált, a másodiknál Jackson ütéséből szépítettek, a játszma alsó felében pedig egy singlet követően LeMahieu hazafutásával növeltük 5-1re a vezetést. A harmadik menetben Rizzo hazafutásával kapaszkodott az ellenfél, nálunk Pacheco és Colvin ütései után Nelson talált be egy RBI singlelel, utána McBride is eredményes volt egy biztonságival, több növelve a különbséget. A következő dobórészben két felengedést követően egy Rutledge-Pacheco double playt mutattunk be, majd egy újabb séta mellett LaHair RBI singleből szépítettek, mialatt a denveri hármas valamennyi tagja elbúcsúzott. Tartottuk a 7-3as előnyt és Chacin az ötödik játékot is teljesítette loaded 2outról, nálunk Rosario singlet követően Colvin ellen double playel ért véget a nyomulás. A hatodik tetején az első csere dobó Outman háromból három ellenfél kiejtésével jeleskedett, majd Nelson leadoff single után sorban három próbálkozónk hullott el. Ezt követően Outman egy singlet engedett, de Ottavino két outtal befejezte a hetedik részt, nálunk megint mind a hárman kiestek. Aztán Brothers ideje következett el, a lefty dobó csupán egy singlet hagyott, részünkről egy séta után Colvin ellen strikeout & caught stealing playt hajtottak végre. Négy pont előnnyel fordultunk az utolsó játékrészre, de Belisle ellen hamar több ütés esett és Rizzo találatával szépített a Cubs, kieső nélkül dobót cseréltünk, Betancourt ellen először Soriano szórt be egy duplát, aztán két SO után egy groundouttal sikerült lezárni a mérkőzést, így 7-5 arányban diadalmaskodtunk.
- Az első játéktól kezdve az utolsóig magabiztosan vezettünk, a meccs nagy részében uraltuk a helyzetet, csak a hajrát engedtük kicsit szorosabbra. Pacheco két ütéssel és három ponttal zárt, idei ötödik hazafutása egy 3-run bomb volt, mellyel 52 RBInál tart. Nelson ugyancsak 52 pontos, két találatából egy ponttal jeleskedett. LeMahieu a szezonban második alkalommal süllyesztett el hazafutást és jelenleg 21 RBIval rendelkezik. Chacin az első öt játékban három kapott futással postázta az idei harmadik győzelmét, ismét magabiztos volt. A váltótársak közül egyedül Belisle kapott pontot a kilencedikben, amikor kétszer kapitulált, de Betancourt lehozta az idei 31. savet.

A NL West állása:

1. San Francisco Giants 91-65 (156 meccs)
2. Los Angeles Dodgers 81-75 (157 meccs, 10.0 GB)
3. Arizona Diamondbacks 78-78 (156 meccs, 13.0 GB)

4. San Diego Padres 74-82 (156 meccs, 17.0 GB)
5. Colorado Rockies 62-94 (156 meccs, 29.0 GB)


A többi ellenfelünk egymás ellen küzdött, a Giants 2-1re verte otthon az Arizona, a Dodgers próbál még harcolni az utolsó Wild Card helyért és háromból kétszer diadalmaskodtak a Padres ellen. A mostani hétvégén az Arizona a Cubs ellen nyomja, a SD és a SF egymás ellen fog játszani.

A mieink legközelebb a Los Angeles Dodgers ellen fognak megmérkőzni, három idegenbeli mérkőzésen szokás szerint nem leszünk esélyesek, de azért meg kell próbálni őrizni a jó formát. A következő meccseket ezekben az időpontokban rendezik: szombat 04:10, vasárnap 03:10, vasárnap 22:10. GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr144807073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.09.28. 20:01:06

dodgers-rox series pitching matchupok:

Friday: Rockies' Jeff Francis (5-6, 5.54 ERA) at Dodgers' Joe Blanton (9-13, 4.86), 8:10 p.m., ROOT
Saturday: Rockies' Tyler Chatwood (5-5, 5.49) at Dodgers' Clayton Kershaw (12-9, 2.68), 7:10 p.m., no TV
Sunday: Rockies' Jorge De La Rosa (0-1, 9.45) at Dodgers' Josh Beckett (6-14, 4.76), 2:10 p.m., ROOT

foppa21 2012.09.28. 21:03:36

ó mindjárt vége a szezonnak:-(

Tomi_Tanguay 2012.09.29. 04:14:03

Rockies 9/28 at LAD: Rutledge 6, Colvin 8, Pacheco 3, Rosario 2, Nelson 5, McBride 9, Brown 7, LeMahieu 4, Francis 1.

Tomi_Tanguay 2012.09.29. 04:14:03

Rockies 9/28 at LAD: Rutledge 6, Colvin 8, Pacheco 3, Rosario 2, Nelson 5, McBride 9, Brown 7, LeMahieu 4, Francis 1.

Tomi_Tanguay 2012.09.29. 05:03:32

az elsőben kiestünk hárman
francis is kiszórt hármat

a másodikban rosario double, brown walk
náluk single, walk, ethier RBI double, victorino 3run HR, még egy single

a harmadikban colvin 2out single
háromból három out
0-4

Tomi_Tanguay 2012.09.29. 05:53:01

a negyedikben három outot kaptunk
két single, hbp, lemahieu-rutledge-pacheco dp közben run

az ötödikben lemahieu single, rutledge single
moscoso ellen single, walk
0-5

Tomi_Tanguay 2012.09.29. 06:27:40

a hatodikban nelson single
ott egy single

a hetedikben brown walk, lemahieu GIDP
roenicke három out
0-5

Tomi_Tanguay 2012.09.29. 06:27:40

a hatodikban nelson single
ott egy single

a hetedikben brown walk, lemahieu GIDP
roenicke három out
0-5

Tomi_Tanguay 2012.09.29. 06:57:36

a nyolcadikban kiestünk hárman
harris ellen single, ellis RBI double, abreu 2run HR, double

a kilencedikben három outtal vége
0-8

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 03:44:39

Rockies new lineup: Rutledge 6, Blackmon 8, Pacheco 3, Rosario 2, Nelson 5, Brown 7, McBride 9, LeMahieu 4, Chatwood 1.

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 04:06:04

az elsőben csak blackmon double
chatwood ellen walk, pacheco-rutledge-chatwood dp, még két single

a másodikban három-három out mindkét csapatban

a harmadikban chatwood single, rutledge GIDP
háromból három out
0-0

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 04:42:17

a negyedikben kiestünk hárman
chatwood ellen kemp solo HR, walk és single

az ötödikben brown single, lemahieu single
outman háromból három out
0-1

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 05:23:24

a hatodikban rutledge single, blackmon GIDP, pacheco single
outman egy out. escalona ellen single és két out

a hetedikben nelson single és három out
escalona ellen egy single két outig, brothers harmadik out.
0-1

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 05:53:47

a nyolcadikban háromból három kieső
roenicke ellen kemp solo HR out nélkül. reynolds ellen double, single kieső nélkül. torres ellen intent walk, loaded 1out után lemahieu-rutledge-pacheco DP

a kilencedikben is három out
0-3 lett

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 18:30:17

fowler és cargo biztos nem játszanak már a szezonban.

Coach Sacco 2012.09.30. 20:05:50

Ha nem nyerjük meg az utolsó négy meccsből mindet, ez lesz a klub valaha volt leggyengébb szezonja. Csak a 100 vereséget kéne valahogy elkerülni, ahhoz egy győzelem kell.

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 20:42:52

a modestoi rafael ortega lesz a cf, most debütál az MLBben:)

Rockies 9/30 at LAD: Rutledge 6, Ortega 8, Pacheco 2, Brown 9, Nelson 5, Blackmon 7, McBride 3, LeMahieu 4, De La Rosa 1

Tomi_Tanguay 2012.09.30. 23:12:27

az elsőben ortega single és sb
DLR ellen egy single

a másodikban blackmon walk és pickoff
háromból három out

a harmadikban DLR single, rutledge double, ortega walk, loaded 1outnál pacheco GIDP
megint kiszórtunk hármat
0-0

Tomi_Tanguay 2012.10.01. 00:05:44

a negyedikben brown solo HR, mcbride double, lemahieu intent walk,
DLR ellen single, kemp 2run HR, még egy single, cruz 2run HR

az ötödikben rutledge reached error, ortega single és három out
scahill ellen két single
1-4

Tomi_Tanguay 2012.10.01. 01:43:17

a hatodikban kiestünk hárman
white ellen walk, a.ellis 2run HR

a hetedikben colvin single, pacheco double, brown walk, loaded 2outnál nelson groundout
két single és egy walk, loaded 1outról fejeztük be

a nyolcadikban blackmon double és három out
torres ellen egy single

a kilencedikben ortega hbp
1-7 L
sweepet kaptunk, holnap összefoglaló


süti beállítások módosítása