Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

2010-ben újra lehet AFL

2009.06.30. 18:37 - Filip89

Soron következő összeállításunkban egy olyan csapattal foglalkozunk, amelynek még nem szenteltünk egyetlen írást sem a Denver Sports Blogban, nem másról tehát, mint szeretett városunk arénafutball csapatról, a Colorado Crush-ról van szó.

Az Arena Football League 2009-es idénye a kedvezőtlen gazdasági mutatókra való tekintettel egy évig szünetelt, ám a liga és a csapatok nagy többsége készen áll a folytatásra, így jó eséllyel 2010-ben újra élet költözhet a fedett pályás futballcsarnokokba.

A Colorado Crush résztulajdonosa, a Denver Broncos egykori legendás, Hall of Famer irányítója, John Elway optimista: "A liga mind a 16 csapata készen fog állni a játékra 2010-re, sok pénzt áldoztunk a klubért, jövőre már mindenképpen játszani szeretnénk" - nyilatkozta a denveri közönségkedvenc.

















A Crush-t 2003-ban hozták létre, Elway mellett pedig a többek között az Avalanche-t, a Nuggets-t és a Mammoth-ot is birtokló Stan Kroenke és a Broncos-tulaj, Pat Bowlen birtokolják az együttes jogait. A mieink újonc szezonjukban 2-14-es mutatóval ligautolsóként végeztek. Egy évvel később viszont már a tagjai voltunk a rájátszás mezőnyének, s 11-5-ös alapszakaszbeli W-L statisztika után még egy kört is mentünk az utószezonban. 2005-ben 10-6-os győzelem-vereség mérleggel abszolváltuk a reguláris bajnokságot, megnyerve a Central-divíziót, a playoff-ban pedig verhetetlennek bizonyulva megnyertük az AFL-t, miután a fináléban egy hatalmas meccsen 51-48-ra győztük le a Georgia Force csapatát. Azóta viszont ismét lefelé vezet az út, 2006-ban még ugyan 11-5-tel újra besöpörtük a divíziót, a rájátszásban az első mérkőzésen elbuktunk. Ezt követően 8-8-cal, majd 6-10-zel zártuk az alapszakaszt, ám a 2007-es és a 2008-as idényben a divízió-döntőt egyaránt elveszítettük a rájátszásban, így ideje korán búcsúztunk.

A következő szezonra viszont Elway-ék merész terveket szövögetnek, ismét szeretnének egy nagy menetelést végrehajtani, ennek érdekében az edzői stáb már készen áll, és a játékoskeret megerősítése érdekében is folyamatban vannak a tárgyalások.

Az aréna futball rendkívül látványos sportág, a szabályok leginkább az amerikai futballhoz hasonlítanak, de a pálya kisebb, így több akcióra, pontszerzésre van lehetőség, a játékteret pedig palánk veszi körül, vagyis a jégkoronghoz és a lacrosse-hoz hasonló módon bodicsekeket is végre lehet hajtani, ami még keményebbé teszi ezt a sportot. A Crush hazai meccseit a Pepsi Centerben játssza az Avalanche, a Mammoth és a Nuggets mellett, viszont a többiekhez képest ekkor a legkisebb a csarnok befogadó képessége, ugyanis aréna futball meccs esetében "szerény" 17 és fél ezres kapacitással bír a stadion. Amennyiben 2010-ben újra lesz AFL, január-február tájékától bizonyára az Eurosport2 képernyőjén is feltűnhet a bajnokság.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr721218406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawyd728 2009.07.02. 14:35:01

@Filip89: Engem érdekel, csak ritkán jutok 1-1 meccs közelébe, mint kiderült nem véletlenül.


süti beállítások módosítása