Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos offseason - Mástól, másról

2009.07.03. 11:55 - StormST

Yoda kollégától már olvashattuk a csapat offseason-jának egyfajta áttekintését. Úgy gondoltam, bemutatkozásként, én is írok a tavaszi történésekről.

Mivel Josh McDaniels (JMD) érkezéséről, a Cutler-ügyről és a Draft-ról már olvashattunk, így ezeket most csak érinteném gyorsan.

Én azzal kezdeném, hogy úgy érzem, 14, nem épp sikertelen, év után legalább a nevét le lehet írni: Mike Shanahan. :)

JMD mellett én nagyon fontosnak érzem Mike Nolan érkezését, aki remélhetőleg ráncba szedi majd a védelmet, ami elvesztette régi fényét.

Jay távozása sajnálatos, de ha ez kellett a békéhez és a megújuláshoz, akkor még bele is férhet. Mindkét felet hibásnak érzem, az egyik hibájával kezdődött és a másik durcásságával ért véget. JMD-ben én látom a potenciált, hogy a rendelkezésére álló játékoskerettel is sikeres legyen, így egyelőre bizalmat szavazok neki.


















A draftunk érdekesre sikerült, elsőre én se értettem a Knowshon pick-et, de utólag meggondolva, figyelembe véve, hogy nincs igazi franchise QB, jó döntésnek érzem. Ayers (bár én inkább 4-3 DE, 3-4 OLB-nek látom) tökéletes lehet Nolan hibrid védekezésébe. Alphonso jó pick, még ha kicsit drága is volt. McBath szintén fontos lehet, a többiek meg jó kiegészítő játékosok lehetnek.

Yoda főleg a draftra koncentrált, így kimaradt a többi offseason mozgás. Érkezett pár rutinos játékos, el is mentek elég sokan.

A támadósor nagyrészt változatlan maradt, kivéve persze Jay Cutler távozását. A fal változatlan marad, Casey Wiegmann szerződését meghosszabbította a csapat és a többi kezdő is marad. Egyedüli távozóként a Raiders-hez távozó, 2007-es kezdő Erik Pears neve kerül csak elő. Az elkapó gárda egyelőre komoly változáson nem esett át. Csak egy új tag van, az ex-Pats Jabar Gaffney. Bár Brandon Marshall egyelőre hisztizik és cserét kért, de ezzel én egyelőre nem foglalkozom, szerintem új szerződés lesz a vége, de nem akarok elkiabálni semmit. A legnagyobb mozgás a RB posztnál alakult ki. Távozott az állandóan sérülésekkel bajlódó Selvin Young, viszont érkeztek sokan és közülük is távozott már J.J. Arrington. Rövidre fogva, jelenleg a RB keret a következőképpen néz ki: Knowshon Moreno, Correll Buckhalter, Lamar Jordan, Peyton Hillis, Ryan Torrain, Darius Walker. QB poszton most hárman vannak (Kyle Orton, Chris Simms és Tom Brandstater), utolsó információ szerint Orton a kijelölt kezdő, de még semmi se biztos.

A védelemben már jóval nagyobb volt a mozgás. Távozott a tavaly leszerepelt védelem nagy része, főleg a secondary mozgása volt nagy. Legfontosabb érkezők:

- Brian Dawkins: future HoF, rutinos, igazi vezér, de már nem all-down. Sokat segít majd, ez biztos.

- Renaldo Hill: nem rossz S, bár a Dolphins fanok ezen vitatkoznának. Mivel Dawkins nem tud mindig bent lenni, ezért a S posztok még képlékenyek, de ő mindenképpen esélyes az egyik kezdő posztra.

- André Goodman: újabb ex-Dolphins játékos, egész jó CB, az ESPN szerint az offseason egyik leginkább észrevétlen jó igazolása. Champ párja lehet, később esetleg Alphonso harcolhat vele a CB2 posztért.

- Ronald Fields: igazi, klasszikus NT, Nolan jól ismeri. Nem liga elit, de rutinos és Nolan tudja, hogy mit várhat el tőle, fontos tagja lehet az újjáépülő, hibrid védelemnek.

- Andra Davis: ILB Cleveland-ből, kicsit lassú, így főleg a LoS után csinálja meg a tackle-t, de azt elég biztosan. A LB sor is alakulóban van, kezdő lehet, de közel sem biztos a helye.




















Nevesebb távozók:

- Dré Bly: nem sikerült azt hoznia, amit vártak tőle, de mentségére legyen mondva, hogy CB1-ből Champ mellé CB2-nek menni senkinek se egyszerű.

- Marlon McCree és Maquand Manuel: igencsak leszerepelt ez a S páros, nem nagy kár értük szerintem.

- Ebenezer Ekuban és John Engelberger: két dolgos DE, akik néha jó teljesítményt tudtak nyújtani. Én inkább az előbbit sajnálom, a tavalyi produkciója után szerintem legalább a TC-re kaphatott volna esélyt, de várható volt, hogy a legnagyobb tisztogatás a DL-ban lesz.

- Boss Bailey: sajnos nem tudott felépülni a térdsérülésből, így mennie kellett. Jó volt, amíg volt, csak keveset volt sajnos.

- Jamie Winborn és Niko Koutouvides: előbbi nagyszájú, látványos játékot nyújtó, de buta, utóbbi nem tudott ST ászból komoly védővé átvedleni.

Az új védelem még csak alakul, ami biztosnak tűnik, az csak Champ és DJ helye. Elvis Dumervil és Jarvis Moss igyekszik beletanulni a 3-4 OLB posztba, mivel úgy néz ki, hogy ez a feltétele a csapatba kerülésüknek, de elég jól haladnak. Kell is, hogy harcoljanak, mert az OLB posztok még nagyon a levegőben lógnak, hiszen Ayers is hajt értük, valamint Woodyard is beszállt a versenybe. A DL-ben talán csak Fields NT posztja tűnik biztosnak, de a többi poszton akármi lehet.

Végül a ST-ről is ejtenék pár szót. Sokként érte a szurkolókat, hogy az offseason első napján új longsnapper érkezett a csapathoz Lonie Paxton személyében. Nem Paxton tehetségével vagy hozzáállásával van a gond, hiszen a liga egyik legjobbja a posztján, hanem azzal, hogy Mike Leach-től vált meg a kedvéért a csapat, aki nagy kedvenc volt, mind a szurkolók, mind a csapattársak körében. A rúgó posztokon úgy néz ki, hogy nem lesz változás, ami azért meglepő, mert Prater tavalyi teljesítménye finoman szólva se volt éppen tökéletes.

Összefoglalva: a támadósor teljesítményében és nem várok komolyabb visszaesést, csupán csak a fókusz fog áttevődni a passzolásról egy kicsit a futásra, de JMD előéletét tekintve én nem félek egyelőre. A védelem már más tészta, de ha már csak annyit tud javítani Nolan, hogy a liga 30-dik helyről a 20-25 közé feljöjjön a csapat, akkor az már az egész csapat teljesítményében óriási javulást jelenthet.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr171224172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StormST 2009.07.03. 13:09:05

@Filip89: Valóban, bár ez talán még poénosabb lenne... :D (a képeket nem én tettem be, köszönet érte innen is)
www.nflgridirongab.com/wp-content/uploads/2009/03/mcdaniels-cutler-jersey.jpg


süti beállítások módosítása