Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Kialakult a Broncos végleges kerete

2009.09.06. 19:51 - StormST

Szeptember 5-e, szombat. Ez volt az a nap, amitől nagyon sokan rettegtek az NFL játékosok közül, hiszen ezen napon kellett a csapatoknak a végleges 53 fős kereteket meghatározni. Nem volt ez máshogy Denverben sem, így nálunk is sok embernek kellett búcsút inteni. Íme a végleges keret, néhány rövidebb kommentárral:

QB: Kyle Orton, Chris Simms, Tom Brandstater - semmi meglepetés, várható volt, hogy Martin csak eddig lesz a keret tagja. Az sem volt kérdés, hogy 3 QB lesz a keretben, hiszen Orton és Simms se épp az erős, sérülésektől mentes fizikumáról híres

RB: Knowshon Moreno, LaMont Jordan, Correll Buckhalter, Peyton Hillis - Kissé meglepő, hogy csupán 4 RB maradt a keretben, hiszen tavaly csak ezen a poszton kerültek 5-en IR-re. A meglepő cut Darius Walker volt, aki elég jó teljesítményt nyújtott az előszezonban.

WR: Brandon Marshall, Eddie Royal, Brandon Stokley, Jabar Gaffney, Kenny McKinley, Brandon Lloyd, Chad Jackson - 7 WR maradt, ami elég soknak tűnhet elsőre, de ugyebár Marshall játéka egyelőre elég kérdéses. McKinley, bár volt egy elejtett punt-ja, elég jó return ember, a többiek is mutattak már szép dolgokat, kiderül, hogy ki mennyire lesz használva.

TE: Daniel Graham, Tony Scheffler, Richard Quinn - itt sincs meglepetés, Putzier kirakása után várható volt, hogy ez a három név lesz a végleges keretben.

OT: Ryan Clady, Ryan Harris, Brandon Gorin, Tyler Polumbus - szintén nincs semmi új, a 2 tavalyi kezdő és két, eddig nagyon rossz formát nem mutató backup.

OG: Ben Hamilton, Chris Kuper, Seth Olsen, Russ Hochstein - Lichtensteiger kirakása elég meglepő volt, ő tavaly nem játszott rosszul, amikor a pályára került, ráadásul úgy is lett draftolva még Shanny által, mint a fal akármelyik részén használható, ígéretes tehetség. Olsen se muzsikált rosszul, de Lichty kiválása mégis meghökkentett sok drukkert. Hochstein az utolsó héten érkezett a Pats-től, még szokja a társakat, de nagyon hasznos lehet a rutinja és az, hogy több poszton is bevethető. Érdekesség, hogy az idei drafton a hetedik körben kiválasztott Blake Schlueter már az első cut körben kiesett, úgy látszik nagyon nem azt hozta, amit vártak tőle.

C: Casey Wiegmann -  klasszikus értelemben vett center csak ő maradt, de mivel Hamilton is tud középen játszani, ezért nem kell külön backup.

DL: Ronald Fields, Chris Baker, Kenny Peterson, Le Kevin Smith, Ryan McBean, Marcus Thomas, Vonnie Holiday - A hibrid védelem miatt a Broncos honlapja nem választja külön a DE és DT posztokat, így én se tettem. Holiday az utolsó pillanatban érkezett, igazából amikor ezt írom még nincs is aláírt szerződése, hiszen az orvosija még hátra van. Itt találjuk az egyetlen bent maradt Rookie FA-et, Baker-t, aki nagyon jó benyomást tett mindenkire a TC és a preseason alatt, így maradhatott. Számomra viszont meglepő volt, hogy a tavaly draftolt, de sajnos sérülés miatt az egész szezont kihagyó Carlton Powell-t kiraktuk, nagy ígéretként érkezett tavaly.



OLB/DE: Jarvis Moss, Elvis Dumervil, Robert Ayers, Darrell Reid
- Ez OLB/DE szintén a Broncos honlap által használt megjelölés. Sokakat meglepett, hogy Moss bekerült az 53-ba, de szerintem elég sokat fejlődött az előszezonban és látszik is rajta az akarás. Ezt leginkább valószínűleg a vele egy évben draftolt Tim Crowder bánja, akinek így nem sikerült beférnie. Dumervil nagyon jól beillik az új hibrid rendszerbe, Ayers-nek viszont még sokat kell fejlődnie, de jó úton jár, ahogy Reid is.

ILB: DJ Williams, Andra Davis, Spencer Larsen, Mario Haggan, Wesley Woodyard - itt igazából nincs meglepetés. Mindenkinek megvannak az erősségei, bár igazából all-down csak DJ, a többiek egy kicsit szituációs játékosok, de talán épp így fogják jól kiegészíteni egymást és így lesz hatékony a hibrid védelmünk.

CB: Champ Bailey, André Goodman, Alphonso Smith, Jack Williams - Kisebb meglepetés volt talán, hogy Joshua Bell nem fért be a keretbe, de szerintem már a tavaly mutatott játékával se érdemelte ki. Goodman a preseaon végére elég jól belejött, Champ-nek meg csak most kezdődik a szezon, eddig láthatóan nem vette igazán komolyan. Smith egyelőre csak nickel CB lesz, de tehetséges, bármi lehet még belőle.

S: Brian Dawkins, Renaldo Hill, Darcel McBath, David Bruton, Josh Barrett - Dawkins eddig keveset játszott, de akkor megmutatta, hogy mennyire jó, Hill is alakul, a többiek még elég fiatalok, remélhetőleg fel tudnak majd nőni a feladathoz.

ST: Matt Prater (K), Brett Kern (P), Lonie Paxton (LS) - Kern nyerte a P csatát, a másik két srácnak nem volt ellenfele. Személy szerint én jobban örültem volna, ha Colquitt marad, de biztos vannak ott, akik nálam jobban értenek hozzá. :)

Csak név szerint a cut-olt játékosok:

Joshua Bell (CB), Antwain Spann (CB), Matt Willis (WR), Darius Walker (RB), Mitch Erickson (G), Nic Clemons (DT), Tim Crowder (DE), Vernon Fox (S), Rashod Moulton (CB), Ingle Martin (QB), Clint Oldenburg (T), Marcus Thomas (RB), Matthias Askew (DT), Kory Lichtensteiger (C), Carlton Powell (DT), Jeb Putzier (TE), Blake Schlueter (C), C.J. Jones (WR).

Emellett IR-re került Matt McChesney (T) is.

Ez a keret vág neki tehát a szezonnak jövő hét végén a Bengals otthonában... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr701364349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.06. 20:08:19

Király lett, köszi! :)
Kicsit feldíszítettem, mert ez a mániám. :D De így a keret tagjai azért jobban kirajzolódnak. :)

Egyébként J-Bell is azt hiszem IR/waiver, de borzasztó gyenge az a srác, Jack Williams már a neve miatt is szimpatikusabb. :D

haromt · http://90es.blog.hu 2009.09.06. 20:22:40

Kern azért marad mert holder is.

Egyébként 54en vagyunk. Ha Marshall visszajön a suspendedlistről mégvalaki menni fog. Vsz az egyik WR. Lloyd vagy Chad Jackson

StormST 2009.09.06. 20:37:42

@haromt: Jah, azóta én is utánaszámoltam... :)

Valszeg Jackson megy, Lloyd azért csinált szép dolgokat. Igaz ez Walker-nél se számított sokat... :P

haromt · http://90es.blog.hu 2009.09.07. 01:55:38

Ők kerültek practice sqaudba

Darius Walker RB
Matt Willis WR
Marques Branson TE
Mitch Erickson OL
Everette Pedesclaux DL
Braxton Kelley LB
DJ Johnson CB
Tony Carter CB

Tomi_Tanguay 2009.09.07. 17:43:32

@haromt: ez mit jelent? tartalékok?
walker jo volt azon az egy meccs egy félidejében amit láttam:D

haromt · http://90es.blog.hu 2009.09.07. 17:47:48

Ők az edzéseken részt vesznek, elvileg innen elviheti őket bárki, aki aktív keretbe rakja őket. Meccseken nem játszhatnak, de így szem előtt vannak az edzőknek és sérülés esetén legtöbbször innen hívnak fel valakit az 53as keretbe

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.08. 19:31:31

Quinn balhéja érdekes, de hát kell valami mindig... :D

Egyébként megnyertem az első heti párharcomat 20 ponttal a college fantasyben, Toby Gerhart nagyot hozott, de volt pár kerékkötő is, jövő héten meg Griffin szabadnapos lesz. Azért jól nyomom wazze... :P

haromt · http://90es.blog.hu 2009.09.08. 21:53:32

Ugyan. Quinn csak Marshallnál volt házassági tanácsadáson :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.09.09. 03:49:31

Hát, még meg se verte rendesen állítólag, pedig annyi minden asszonynak járna... :D


süti beállítások módosítása