Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs Chiefs beharangozó

2010.11.13. 10:50 - Black_Adder

A múlt heti pihenő után most vasárnap ismét pályára lép csapatunk, a Denver Broncos, amikor is a divízió rivális Kansas City Chiefs látogat hozzánk. A bye week előtti kudarcokon mindenképp javítani kéne, sorban két vereség jött, amikor előzetesen két győzelemmel számoltunk volna, és ezzel a szezonunk nagyjából el is úszott, viszont az olyan rangadókat, mint ami most is következik nem szabad leadni, főleg nem hazai pályán. Két hetünk volt felkészülni ellenük, jó lenne ezt kihasználni.




















A két hét alatt nem sikerült hozni egy új pass rushert, aminek egyik jelentéktelen oka az lehet, hogy egyáltalán nem is próbáltunk. Bár Dumervil IR-en van és Ayers hosszabb időre kidőlt, talán indokolt lett volna, mert a nagyszerű Jarvis Moss bármilyen TD-t képes megakadályozni, legfőképpen a saját csapatáét. Ha pass rushert nem is hoztunk, jött legalább egy TE, LeKevin Smith helyére, őt nem kell sajnálni. Írnám, hogy ki az a bizonyos TE (egyébként Coats), viszont úgy is felesleges lenne, mert mielőtt kipakolhatott volna, már ki is rúgtuk, és visszajött régi 'nagy kedvencünk' a RB Lance Ball. Azért aktiváltuk egyébként Ballt, mert elkezdett iránta érdeklődni a Colts, /*tavaly egyébként még éppen a csikókat gyengítette*/, akik korábban Brown-t már ellopták tőlünk. Fiatal játékos, úgy tűnik látunk benne valamit, hát legyen, Coatsot se láttuk volna sokkal többet pályán, mint őt. Több pass rusher meg már úgy sincs, mindet zseniálisan elszalasztottuk. A DC-n belül is volt egy-két változás a támadófalban, Beadles ment LG-nek, a helyére RT-nek visszajött Harris, aligha ez a mozgatás fogja megoldani a problémánkat, de rontani rajta úgy se lehet, szóval miért ne. Egyébként előzetesen ez tűnt a legerősebb felállásunknak. És a legfrissebb hír, hogy D.J. Williams-t letartóztatták ittas vezetésért. A legjobbkor jött ez is...

Szóval a Kansas City Chiefs jön vasárnap. Illene őket bemutatni. Ahogy az AFC-s csapatok többsége, úgy az ő történelmük is 1960-ig vezethető vissza. Velünk szemben hamar a liga elitjébe küzdötték magukat, és már az első Super Bowl-on részt vettek. A Hall of Famer Len Dawson vezette csapat akkor ugyan még kikapott a liga akkori vitathatatlanul legjobb csapatától, a Green Bay Packerstől, ám 3 évvel később már senki se állította meg őket. A Minesota Vikings 23-7-es legyőzésével feljutottak a csúcsra. A komolyabb sikerek viszont azóta elkerülik őket, s a divíziót is 'mindössze' 5× tudták megnyerni, nagyszerű játékosok viszont mindig is voltak a csapatnál. Tőlük vonult vissza például Joe Montana (2 évig játszott náluk), vagy náluk kezdte pályafutását Tony Gonzalez.

1960-tól idestova több, mint 50 éve boldogítjuk egymást az amerikai konferencia nyugati csoportjában, ennél fogva elkerülhetetlen, hogy kialakuljon valamilyen szintű rivalizálás, főleg két ilyen nagy múltú cspat között. Viszont talán azért, mert viszonylag rövid ideig volt mindkét csapat egyszerre meghatározó, ez a rivalizálás egy fokkal talán enyhébb, mint mondjuk a Raiders ellen. A közös történelem szignifikáns esetei leginkább az Elway-érába tehetők, amikor is Mr. Comeback 8× tréfálta meg a főnököket az utolsó negyedben. Ahogy mondani szokták az már gombócból is sok, nem hogy game-winning driveból. A nyolc közül a legemlékezetesebb talán a '92-es, amikor is 6-19-ről jöttünk vissza, és nyertünk az utolsó 2 percben 2 TD-vel 20-19-re. Ám a rivalizálások ritkán egyoldalúak, még abban az évben az utolsó fordulóban egy 42-20-as pofont kaptunk tőlük, és akkor nem volt fordítás, és ezzel elütöttek minket a PO-tól. /*Folyt köv.*/

Pár éve még mindketten harcban voltunk a rájátszásért, és a versenyfutásban akkor mi húztuk a rövidebbet, azóta viszont egyikünk se jutott be a playoff-ba, és mindketten teljesen új csapatot kezdtünk építeni. Akikre a mostani Chiefsből figyelni kell: Jamal Charles-ra és Thomas Jones-ra építve nekik van a liga legjobb futójátéka. Irányítójuk a peccben túlértékelt és ezért nagyon nagy fizetésért odavitt Matt Cassel nem váltja ugyan meg a világot, viszont vigyáz a labdára, (többnyire) nem rontja el a csapata teljesítményét, és ha nincs célpont második szándékból akár meg is tud indulni a labdával. Arra pont megfelel, hogy kiegészítse a brutális futójátékot. A védelmük talán legnagyobb alakja Tamba Hali. A méltatlanul alulértékelt OLB bizonyára karrierje legnagyobb szezonját futja, féltávnál már 8 sacknél jár, melyeket várhatóan ellenünk tovább szaporít, Orton háromszor-négyszer biztosan közeli kapcsolatba kerülhat vele... Akad azonban más is, akitől tarthatnak támadóink. Az idei első körös safety Eric Barry, vagy Derrick Johnson ILB, de úgy általánosságban is jó védelmük van.

A két csapat egymás elleni mérlege 41-54-0, azaz a mi szempontunkból 45,5%-os teljesítmény, legutóbb ráadásul nagyon csúnya vereségbe futottunk bele, a záró fordulóban. Amikor is, ahelyett, hogy az utolsó szalamszálba kapaszkodva küzdöttünk volna a wildcard helyért, hazai pályán szenvedtünk megalázó 44-24-es vereséget. Egyetlen PO meccsünket azonban John Elway irányításával mi nyertük.

A sérültek:

Denver Broncos
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Robert Ayers LB lábfej DNP DNP DNP OUT
Andre Goodman CB csípő DNP DNP DNP OUT
Kevin Vickerson DL ágyék Limited Limited Limited Questionable
Darcel McBath S boka Limited Limited Limited Questionable
Wesley Woodyard LB hamstring Limited Limited Limited Questionable
D.J. Williams LB non-injury - - DNP ???
Kansas City Chiefs
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Kendrick Lewis S hamstring Limited Limited Limited Questionable
Dexter McCluster WR boka Limited Limited Limited Questionable
Brian Waters G váll Limited Limited Limited Questionable
Jon McGraw S térd - Limited Limited Questionable


Rég álltunk ilyen jól a sérülések terén, DJ ügye viszont sajnos belekavart ebbe. Nem hinném, hogy vasárnap játszik. Goodman hiányát már megszoktuk, Ayers felépülése állítólag jól halad.

A mostani összecsapás esélyesei ők lesznek, valahol mélyen azért bízom a csapatban, hogy mutatnak valamit régi fényükből. A találkozó magyar idő szerint vasárnap este, 22:05-kor fog elkezdődni. Talán a szerencse ezúttal mellénk áll, de lehet az is kevés lesz. Pedig zsinórban két divíziórangadót elveszteni hazai pályán, az... az pont olyan lenne, mint az egész idei szezonunk. Mi sokat nem tehetünk, csupán töretlenül buzdíthatjuk a csapatot, amíg véget nem ér a szezon és vele a megaláztatások sora, hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr402444938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.11.13. 15:04:52

sztem most nyerünk egyet:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.13. 15:34:50

Fantasy-ben elég jól jöttem ki a TE trouble-ból. Miller ugye bye week-es most; Daniels-t kivágtam az egész éves szenvedése után; Olsent csak a múltkori matchup-ra hoztam, most nem akartam bedobni, szóval behúztam Heap-et, aki hozott 11 pontot a csütörtöki meccsen.
A felállásból egyelőre annyi biztos, hogy Orton, Prater, Broncos D/ST, a két futó Peterson-Forte, a két elkapó Wayne-Williams, a harmadik RB/WR még nem tudom, vagy Gaffney vagy az egyik Skins-es futó lesz, amelyik kezdő lehet a vasárnapi állapotok szerint.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.13. 15:35:29

Mai college football menetrend:

- Szombat, 19:30 Colorado University - Iowa State University
- Szombat, 20:00 North Carolina State University - Wake Forest University
- Szombat, 20:00 Colorado State University - Brigham Young University
- Vasárnap, 02:00 Florida Sate University - Clemson University
- Vasárnap, 02:00 Air Force Academy - New Mexico University

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.13. 15:47:10

@Filip89:
felemás nap
a Buffsnak kinéz egy randa zakó
Wilsonéknak nyerni kell és fognak is
a CSU-BYU nagy bravúrral hozható lenne
Parkerék csúnya verésbe szaladhatnak ma., míg az AFA a college foci egyik legszarabb csapatával játszik. Nekik már megvan a bowl meccs. Matematikailag meglehetne a Colorado-nak is, de elég esélytelen.

milo_hedgie#23 2010.11.13. 16:53:34

remélem nem lesz eltiltás a DJ ügyből vagy jmd nem akar rajta is példát statuálni és kidobni őt. pont egy olyan játékos aki még a raiders féle megaláztatáson is végig harcolt...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.13. 17:01:49

@haromt: Azért már egész jól vágom az erőviszonyokat, mert kb ugyanezt írtam le magamtól odaát. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.13. 21:04:53

A Buffs nem kis meglepetésre 17-7-re vezet a félidőben az Iowa State ellen. Cody eddig 11/15, 194 yard, 2 TD.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.13. 21:25:50

Ezzel szemben a CSU-t össze-vissza veri a BYU, a második negyed közepén már 0-28.

A NCSU 10-3-ra megy a szünetben. Wilson adta a passzt az egy TD-nál.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 00:38:23

A Buffs 34-14-re győzött! Az év legnagyobb sikere! :D
A CSU 10-49-es zakót kapott, nem lett meglepetés...
A NC State 38-3-ra zúzta le a WFU-t.

Tomi_Tanguay 2010.11.14. 05:46:34

néztem nagyából parkerék meccsét. hát hogy kaptak ki szerencsétlenek:( végig vezettek aztán végefelé lett 10-13, az utolsó percben egyenlitettek egy rugással de a legvégén 0:00nál egy 55 yardos góllal az ellenfél győzött:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 13:09:22

Hát, elég nagy szopás lehetett a Clemson-meccs. :(

milo_hedgie#23 2010.11.14. 15:33:34

remélem felvesszük a harcot ma este és nem kell csalódnunk

foppa21 2010.11.14. 16:44:01

@Filip89: persze nézni kell mindig csak nem kaphatunk ki:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 18:26:13

Gaffney milyen lesz ma szerintetek? Beállítsam őt fantasy-ben, vagy inkább Torain-t a MNF-on? (Shanny azt mondta, hogy játszani fog, már amennyire komolyan lehet veni azt a beteg embert. :D)

milo_hedgie#23 2010.11.14. 19:17:16

@Filip89: lehet hogy egy futóval jobban járnál,szerintem gafneyre nagyon fognak figyelni

Coach Sacco 2010.11.14. 20:57:27

Én csak abban bízok mára, hogy végre egyszer jobbra fordulnak a dolgok és nem leszünk mindig annyira szerencsétlenek.

foppa21 2010.11.14. 21:44:43

bőven ideje lenne javítani

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 22:12:06

Orton TD-passz Moreno-nak! Elég durva első drive volt. :)

foppa21 2010.11.14. 22:13:42

wow narancssárga mezben vagyunk:-)

foppa21 2010.11.14. 22:17:57

@Filip89: hatásos volt bár csak a végét láttam akkor jött meg a közvetítés. így tovább!

milo_hedgie#23 2010.11.14. 22:21:27

érdekes mert eddig nem a jó kezdésünkről voltunk híresek:)) ha jól emlékszem a multkor mondták,hogy 7 pontunk van az első negyedekben a szezonban. most megint van 7:))

foppa21 2010.11.14. 22:24:58

ez a stream megint nem akar bejönni:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 22:28:58

Orton TD to Lloyd. 14-0, két támadás, két TD.

foppa21 2010.11.14. 22:31:37

hát ez eddig nagyon durva...pont megfordult a tendencia ami eddig volt:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 22:34:46

DJ hamar bejött, csak az első pár play-nél volt csere.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 22:38:56

Ott a harmadik is, Gaffney kapta el, jó hogy bencheltem, azért eredményes megint. :D

milo_hedgie#23 2010.11.14. 22:39:25

21-0 mi folyik itt???:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 22:42:39

Mostantól tényleg minden meccset ennyire "komolyan" veszek, mint a mait, ha ez kellett. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 22:43:24

Challengelnek, de simán megvolt szerintem.

milo_hedgie#23 2010.11.14. 22:44:56

kijárna már egy alapos verés a kansasnek,egyértelmű hogy csak véletlenül álltak ilyen jól eddig

foppa21 2010.11.14. 22:47:15

@Filip89: kösz! így már tudtam nézni csak nem jutok szóhoz még:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 22:55:36

Kihagyták a távoli FG-t, maradt a 21-0.

milo_hedgie#23 2010.11.14. 23:05:10

tebow 1yardos futásából született a következő touchdown:))) 28-0

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 23:14:10

Bassza meg, gyönyörű fumble lett volna, ha Mays után nem lök fel egyet két kezzel a bíró orra előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 23:16:10

Azért mindent nem kéne befújni nálunk....

milo_hedgie#23 2010.11.14. 23:17:13

a defense is hozott egy TDt:)))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 23:17:36

Ez érett már, fumble return TD Hunter-től. :D

Coach Sacco 2010.11.14. 23:19:55

Úgy látszik a sors visszaadja az Okland elleni meccset. :)

foppa21 2010.11.14. 23:22:07

ennyit a liga legjobb futó csapatáról:-D

milo_hedgie#23 2010.11.14. 23:30:11

szereztek egy tdt még a szünet előtt így 35-7,annyi baj legyen:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.14. 23:38:51

Prater-től rövid lett az 58 yard-os kísérlet, majdnem visszavitték TD-ra. :S

foppa21 2010.11.14. 23:40:11

35-10 a félidei állás és még mindig baromi sima meccs:-)

Tomi_Tanguay 2010.11.14. 23:56:51

ugye hogy megmondtam hogy nyerünk?:D
azt nem tudom hogy lesz-e esély még a szezonban mert elég szarul állunk de végre egy kis siker kellett már;)

foppa21 2010.11.15. 00:07:04

tebow hoppá és milyen szép megcsinálta:-)

foppa21 2010.11.15. 00:22:55

megfogtunk egy 1st&goalt az 1 yardos vonalunkon, nagyon kemény volt:-)

milo_hedgie#23 2010.11.15. 00:42:52

még 42-17nél is vissza nézetjük a kétes szitut hogy megvolt-e a TD:))

milo_hedgie#23 2010.11.15. 00:44:35

és megérte mert megvan a TD!!!:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.15. 00:48:08

Hát, így akkor óriási bravúros elkapás volt Lloyd-tól. :)
Orton negyedik TD-passza volt már a meccsen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.15. 00:50:34

Az 50 év alatt most szereztük a legtöbb pontot a KC ellen!

milo_hedgie#23 2010.11.15. 01:32:37

49-29 a vége. jól fel jöttek a végén,de nagyon megvertük őket:))

foppa21 2010.11.15. 01:40:57

nagy győzelem volt. ennyi kijárt már nekünk végre!

Tomi_Tanguay 2010.11.15. 13:01:46

jól megbasztuk őket. hallom nem is tudták elviselni a verést:D ennyi. most nagyon jól ment a futójáték meg a védelem is top volt az első félidőben. így kéne játszani minden meccsen és nem lenne baj:)

Black_Adder 2010.11.16. 16:53:32

Ééééééééééés ki van nevezve a Pepsi Rookie of the Week-re? Na ki?
www.nfl.com/partner?partnerType=rookies&module=HP_cp2

Tomi_Tanguay 2010.11.16. 17:53:50

loool és sztem simán esélyes lehet:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.17. 14:22:27

Kyle Orton will be named AFC Offensive Player of the Week for Week 10.


süti beállítások módosítása