Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Nehéz időszakban

2010.12.29. 15:35 - Filip89

Ismét összecsaptak a hullámok a Colorado Avalanche hokisai feje fölött, és a csapat az utolsó négy mérkőzéséből hármat elveszített, ezzel a hat meccses győzelmi sorozatunkat máris egy negatív széria követte, ami jelenleg is tart. Először is még 19-én a Montreal 3-2-es legyőzősével nyertük meg zsinórban a hatodik meccsünket; majd két nappal később egy kellemetlen pofonban volt részünk a Kings elleni 5-0-s vereség alkalmával; aztán múlt csütörtökön a Minnesota ellen is alul maradtunk 3-1 arányban; a karácsonyi szünet után pedig a Detroit elleni 4-3-as hosszabbításos fiaskóval folytattuk a szereplésünket.























- Stastny kissé magára maradt mostanában az első sorban, és hiába igyekezett becsülettel, képtelen volt maradandót alkotni a kissé indiszponált társak körében. A 25. születésnapját a napokban ünneplő center az elmúlt másfél hét alatti négy találkozón mindössze egyetlen asszisztot jegyzett, így a szezonban első alkalommal van több meccse, mint pontja, hiszen 35 találkozót követően 33 pontot regisztrál. Azóta már visszatértek a sortársai mellé, talán ez jó hatással lesz az eredményességére. Porter-re ugyanazt lehet elmondani, mint a legutóbbi bejegyzésünk alkalmával, vagyis a mezőnyben bátran harcol, de támadásban a kapu előtt majdhogynem teljesen veszélytelen, mert a legnagyobb lehetőségeit is elszórakozza, egyet leszámítva, ugyanis a Montreal ellen belőtte a szezonbeli hetedik találatát. Ám az utolsó 17 mérkőzésen belül mindössze kétszer volt eredményes, ráadásul a legutóbbi két alkalommal még csak kapura lövést sem regisztrált, viszont +10-zel még mindig betölti a szerencsemalac funkcióját, és a legjobb csatárunk ebben a kategóriában. A másodéves Yip továbbra is messze van a legjobb formájától, a Wild ellen ugyan az egyetlen találatunknál előkészítő volt, a Red Wings ellen már nem fért be az összeállításba, ismét próbáljuk őt némi mellőzéssel jobb teljesítményre sarkallni, mert mindenképpen nagyobb vállalkozószellemet remélnénk tőle. Galiardi bő másfél hónap kihagyás után hamar visszafoglalta az utóbbi meccseken a helyét Stastny oldalán, és reaktiválása óta öt meccsen belül három gólt szerzett, megduplázva egész éves találatai számát, vagyis egyre jobban kezdi visszanyerni a formáját. Aktuális mérkőzéseink közül a Montreal ellen egy szerencsés győztes találatot szerzett, míg utoljára a Detroit ellen egy remek lövésből volt eredményes.

- Az utóbbi időben Duchene kimagasló produkciója kissé elapadt, és visszaszürkült a többiek a játékába, különösen a Kings elleni -3-as meccsén gyengélkedett, de a Wild ellen is csak -2-vel zárt. A három meccses pont nélküli szériáját a Detroit kárára csattanósan szakította meg, ugyanis újabb két gólt vágott ellenük, mindkétszer a kapu közeléből kotort be egy-egy lecsorgó korongot, második találatával pedig alig két perccel a rendes játékidő befejezése előtt mentett meg egy pontot a csapatának. Jelenleg 15 találatával és 36 pontjával a legjobb denveri játékosnak vallhatja magát, miközben a december 13-19-i játékhét legjobbja volt az egész ligában. Fleischmann a december 15-i mesterhármasa óta egyetlen gólt sem szerzett, a legutóbbi öt meccsen csupán két asszisztra futotta erejéből. Ahogy az egész sornak, neki is akadtak mostanság hullámvölgyei, de nincsen rossz formában, továbbra is bátran hajt, lendületesen játszik, és veszélyes tud lenni a kapu előtt, remélhetőleg rövidesen visszatér a formájához. Az utóbbi meccseken jobbára Jones tűnt fel mellettük a jobb szélen, és bár a Wild ellen egy harcias emberelőnyös találat révén megszakította a három hetes gólcsendjét, képtelen a kiegyensúlyozott teljesítményre. A mezőnyben szinte meccsről meccsre a csapat legjobbjai között tarthatjuk számon, ugyanakkor a lövéseivel rendre képtelen képtelen betalálni, pedig például a legutóbbi két összecsapáson együttesen 11-szer kísérletezett a gólszerzéssel. Reméljük, hogy minél előbb visszatalál a gólokhoz, mert egyébként nagyon komoly erőfeszítéseket tesz. Hét meccs kihagyás után a napokban végre visszatérhetett a makacs lágyékhúzódással bajlódó Hejduk, s a veterán szélső a kifejezetten hasznos játéka mellett egy gólpasszt termelt a Red Wings elleni fellépésen, így a csapat egyetlen pont/meccs feletti játékosaként 29 meccs után 32 egységnél tart.



- A harmadik sorunk többnyire az elmúlt meccseken megszokott összeállításban tette a dolgát, méghozzá hagyományosan magas színvonalon. Egyedül Mauldin kisebb fejsérülése ingatta meg átmenetileg a kíméletlen letámadást végző triumvirátust, aki a Wild elleni találkozón egy kemény palánknak való ütközés során szenvedett sérülést, de a három napos karácsonyi szünetben kipihente a fájdalmait, és a következő találkozón újra jégre léphetett. A színesbőrű hokis nem szerzett pontot mostanában, de elképesztő munkabírással rendelkezve komoly segítséget nyújt emberhátrányban, s a letámadást, a védekezést egyaránt segíti. A center O'Reilly ugyancsak nagyszerű formában dolgozott az elmúlt hetekben, több esetben is a legjobbjaink közt emelhettük ki, a Montreal ellen például két asszisztot hozott, és a vesztes meccseinken is minden tőle telhetőt megtett, egészen fáradhatatlan munkát végzett az utóbbi összecsapásainkon is, az Avs szíve-lelke. Winnik a Montreal ellen influenzás megbetegedése okán nem vállalhatta a játékot, ez volt az első és eddigi utolsó meccse, melyet kihagyni kényszerült 2010-ben. Sortársaihoz hasonlóan komoly hajtást láthattunk tőle az elmúlt mérkőzéseken, és a jó defenzív produkciója mellett a gyors ellentámadásokból még gyakran gólhelyzeteket is képes teremteni.

- A további támadóink közül egyedül Dupuis léphetett jégre valamennyi mérkőzésen az utóbbi időszakban, de negyedik számú centerünkként változatlanul legfeljebb epizódista szerepek hárulnak rá. A Canadiens elleni meccsen egy assziszt által összeszedte tizedik pontját az évben, és a rábízott részfeladatokat mindig gond nélkül tudja teljesíteni. Koci ezen négy találkozó közül kétszer húzhatott korcsolyát, minimális jégidejei alatt a Wild ellen összeszedett egy felesleges kiállítást, melyből gólt is kaptunk. Szerencse, hogy már csak akkor számítunk rá, ha végképp nincs más, akit pályára küldhetnénk, így nem tud olyan sok kárt tenni. McLeod az előbbi három mérkőzést lágyékproblémák miatt csak kívülről szemlélhette, majd hétfőn a Red Wings ellen kifejezetten harcias játékkal tért vissza, benne volt több dulakodásban, és a kapu előtti helyzetekben is kellemetlenkedni tudott. Talán folytatni tudja ezt a produkciót, és némi negyedik soros lendületet tudnak jelenteni Dupuis-val együtt a továbbiakban.



- A hátvédsorunk az utóbbi időben sem mindig állt a helyzet magaslatán, gyakori hibáiknak köszönhetően csúszott be most több vereség, hiszen nem tudtunk mindig több gólt szerezni, mint amennyit kaptunk, ahogyan azt tettük például az elmúlt hetekbeli hat meccses veretlen szériánk alkalmával. Liles egész éves remek formája újabban kissé visszaesett, és a két rendes játékidős vereségünk során egyaránt -2-vel zárt, és csupán egy assziszt került fel a neve mellé e négy meccs alatt. Több alkalommal is gyengébben játszott, kapkodott, és hátsó magabiztosságán is csorba esett, de még mindig tartja magát a házi ranglista éllovasaként a +11-es mutatójával. Mellette O'Byrne-nek szintén becsúszott most néhány szerényebb összecsapás, így neki is romlott a plusz/mínusz statisztikája, többé-kevésbé stabil munkára képes a védekező harmadban, a hibákat viszonylag jól tudta mérsékelni, de jobb teljesítményeket is láttunk már tőle. Némi meglepetésre nem túlzás azt állítani, hogy Wilson volt a csapat legjobb védője az utóbbi másfél hét meccsein, mivel stabil, fizikális védekező játéka mellett a támadásokba is gyakran jó ütemben képes bekapcsolódni. A Montreal ellen egy pazar emberelőnyös találatot bombázott, amellyel karrierje első PP-gólját ütötte az NHL-ben, egyben másodszor volt eredményes az ősszel, néhány nappal később pedig a fent látható kőkemény verekedésben is főszerepet vállalt a Wild ellen. Egyre stabilabb, több lehetőséghez jutott, és az sem zavarta meg, hogy többször más társaságában küldtük pályára. Leginkább az újonc Shattenkirk-öt kapta meg maga mellé, akinek észveszejtő pontszerző sorozata most lecsendesedett, 17-e óta egyetlen pontot sem termelt, hátul is hajlamos volt a hibákra, de jó megoldásokból sem szűkölködött, jelenleg 25 meccs után 19 pontosnak mondhatja magát. A csapatkapitány Foote az utóbbi idők megingásai után valamelyest stabilizálni tudta a játékát, egyértelműen a hátsó alakzat legbiztosabb pontja a kapu előtti védekezésünket tekintve, a többiek csak ritkán képesek felvenni a fizikai harcot a kékre festett terület előtt az ellenfél erőcsatáraival. Mostanság többször csak kevesebb lehetőséghez jutott, de a Detroit ellen már újra 23 minutum közelében alkalmaztuk. Az új szerzemény Hunwick továbbra is kilóg a védelemből, 19-20 perceknél több időt nem kap, de ezalatt is több hibát szokott okozni, mintsem hasznot képes hozni. Változatlanul nem igazán tudja összehangolni a kétirányú játékát, és képtelen a kiegyensúlyozott teljesítményre, miközben a Minnesota ellen megszerezte második pontját a denveri színekben. A norvég Holos továbbra sem a trénerek kedvence, pedig a Montreal ellen kevesebb, mint 7 perc alatt is képes volt egy asszisztra és +2-re, és a Kings elleni találkozón sem mozgott rosszul a -1-es produkciója ellenére, de normális esetben nem vagyunk hajlandóak számítani rá az alaphatosban.



















- Az elsőszámú kapus Anderson sincsen kifejezetten jó formában újabban, mert bár a Montreal ellen remek teljesítménnyel még győzelemre vezette a csapatot, azt követően a Kings ellen ötször kapitulált a 32 lövésből, míg a Minnesota ellen mindössze 11/14-nél tartott, amikor a második harmad elején lecseréltük őt. A helyét átvevő Budaj hibátlanul hozta le e mérkőzés hátralévő részét, majd a Detroit ellen is ő kapta meg a lehetőséget és 26/30-as mutatóval zárta a Vörös Szárnyak elleni rangadót. Az amerikai portás a nem túl acélos formája ellenére továbbra is többször védhet majd a szlovák társánál, hiszen Sacco mester nemrégiben megerősítette őt a kiemelt pozíciójában.

- Sérültek: Egyre több harcképtelen játékosunk visszatért a jégre az elmúlt hetekben, így régóta nem látott kevés sérülttel, mindössze négy maródi játékossal rendelkezünk jelen pillanatban. A kéztörés után lábadozó Stewart a napokban megkezdte a korcsolyázó edzéseket, és elképzelhető, hogy a jövő héten már újra számíthatunk rá. Hosszú agyrázkódás miatti kihagyás után a hátvéd Cumiskey is az elmúlt napokat már jégen tölthette, de valószínűleg még időt vesz igénybe, hogy mérkőzésen is bevethessük őt. Mueller változatlanul agyrázkódással bajlódik, Quincey számára pedig a komoly operációt követően már befejeződött a szezon egy váll sérülés miatt.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 22-8-5, 49 pont (35 meccs)
2. Colorado Avalanche 19-12-5, 43 pont (36 meccs)
3. Minnesota Wild 16-14-5, 37 pont (35 meccs)
4. Calgary Flames 16-18-3, 35 pont (37 meccs)
5. Edmonton Oilers 12-17-6, 30 pont (35 meccs)


A Vancouver nem hajlandó hibázni, az utóbbi tíz meccsükön belül mindössze kétszer veszítettek hosszabbításban a nyolc győzelmük mellett, gőzerővel haladnak a főcsoport teteje felé, aligha lehetnek ellenfeleink. Mögöttünk a három rivális közül változatlanul a Minnesota tartózkodik hozzánk a legközelebb, de a három üldöző azóta is csak a 13-15. helyet foglalja el a konferenciában, addig pedig kevésbé kell tartanunk tőlük.

A következő mérkőzéseink:

Péntek, 03:30: Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
Szombat, 03:00: Calgary Flames - Colorado Avalanche
Jövő hétfő, 02:00: Colorado Avalanche - Vancouver Canucks
Jövő szerda, 03:00: Colorado Avalanche - Buffalo Sabres
Jövő péntek, 03:00: Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes
Jövő szombat, 21:00: Colorado Avalanche - New York Islanders


Az új esztendőt az albertai túrán köszönthetjük, majd további mérkőzésekre térünk haza Denverbe, ahol közvetlen riválissal és keleti ellenfelekkel egyaránt megmérkőzhetünk, miközben reménykedünk benne, hogy rövidesen visszatalálhatunk az eredményesebb formánkhoz az előző három nyeretlen mérkőzést követően.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr162546077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.12.29. 16:07:30

a junior VBről miért nem írsz köcsög?:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.29. 17:00:23

Arról majd külön cikk lesz a jövő héten, ha vége a tornának. De természetesen kizárólag a denveri érdekeltségekről.

foppa21 2010.12.29. 18:01:10

jó lett az összefoglaló! sajnos most volt pár gyengébb meccsünk, de szerintem nem kell temetni a csapatot.

Tomi_Tanguay 2010.12.29. 19:24:32

na akkor jó, ki ne hagyjuk már a WJCt

melo15 2010.12.29. 20:01:10

nem volt most túl jó hete a csapatnak, de most indulunk el fel felé :)

Tomi_Tanguay 2010.12.29. 20:31:40

azért jó hogy 29én már megvan a havi 30 cikk:)

foppa21 2010.12.30. 14:18:38

barrienek megint volt egy gólpassz a junior VBn

Tomi_Tanguay 2010.12.30. 17:34:30

barrie 3 meccs, 3 pont
a finn kapusunk pedig még egyik meccsen se védett

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.30. 18:47:12

A ma éjszakai sportétlap:
- 00:00 Dominican University of California - Colorado State University (NCAA, Hilltop Challenge)
- 01:00 Hamilton Bulldogs - Lake Erie Monsters (AHL)
- 03:00 Denver University - Louisiana-Lafayette University (NCAA)
- 03:30 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche (NHL)

foppa21 2010.12.30. 19:09:24

@Tomi_Tanguay: nem rossz barrie szerintem még jobb lesz a többi meccsen. a kanadaiak és a finnek is egyenesen az elődöntőbe jutnak?

Tomi_Tanguay 2010.12.30. 19:33:23

a csoport elsők jutnak be egyből a 4 közé. kanada esélyes lesz rá, de még a svédekkel játszanak érte. a finnektől nem valószínű, mert kikaptak OTban az usakoktól. a csoport 2-3ok negyeddöntőt játszanak egymással keresztbe

foppa21 2010.12.30. 20:00:30

@Tomi_Tanguay: így már értem. akkor nagy tétje lesz a szilveszeri meccsnek: kanada-svédország. lehet hogy itthon maradok nézni:-D legalább filip sem utálkozna miatta:-D

foppa21 2010.12.30. 20:15:24

ma pedig az oilerst nagyon megkéne verni

Tomi_Tanguay 2010.12.30. 21:41:55

ezt a meccset tényleg hozni kell, ha most valóban ki akarunk jönni a gödörből

foppa21 2010.12.31. 06:29:16

behúztuk büntetőkkel! 3-0ra is vezettünk már de kiegyenlítettek, de a végén csak megnyertük. nem volt egyszerű meccs.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.31. 17:13:24

A szilveszteri sportprogram:
- Péntek, 18:00 Clemson University - South Florida University (NCAA, Meineke Car Care Bowl)
- Péntek, 22:00 Kanada - Svédország (Junior VB)
- Szombat, 00:05 Eastern Washington University - Northern Colorado University (NCAA)
- Szombat, 03:00 Calgary Flames - Colorado Avalanche (NHL)

Bővebben:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=545445

foppa21 2010.12.31. 21:44:31

@Filip89: egyetértek veled, a calgary ellen most nagyon nehéz lesz hogy tegnap is játszottunk. nagyon én sem reménykedem a győzelemben de azért hátha:-)

Coach Sacco 2011.01.01. 01:54:08

Nagyon nagy meccs volt ez a kanada-svéd a WJC-n!

foppa21 2011.01.01. 05:38:15

3-2re vesztettünk a flames ellen. a végén majdnem egyenlítettünk. nem baj, legközelebb nyerni fogunk!:-)

Tomi_Tanguay 2011.01.01. 13:17:49

faszom...nem láttam a meccset se
és a WJCről is lemaradtam, pedig basztuk kanadát:D most lesz érdekes a torna innen már nézek minden meccset.
boldog új évet ide is:)

foppa21 2011.01.01. 15:14:55

leirhatnátok hogy most hogy áll a junior vb, mert nem értem ezekből a fél szavakból:-)

Coach Sacco 2011.01.01. 17:23:45

Most lesz szerintem igazán érdekes a torna, a tegnapi svéd-kanadai is nagy meccs volt. Ezután pedig már egyre nagyobb lesz a tét. Szerintem nézzétek. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 16:49:46

Nyilván az egyenes kieséses szakaszban jönnek a legjobb meccsek. :)

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 18:31:08

akkor már ide is:
- Vasárnap, 21:30 Kanada - Svájc (Junior VB)
- Hétfő, 01:30 Finnország - Oroszország (Junior VB)

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 18:32:17

tovább kell jutni mindkét csapatunknak. lehetne kanada-usa és svéd-finn elődöntő:)

foppa21 2011.01.02. 21:48:19

és akkor ma hajnalban még avs-nucks meccs is lesz! végre le kéne verni őket

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 22:14:43

Az első harmad után csak 1-1-re áll Kanada Svájc ellen.

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 22:52:24

hát itt nagyot koppanhatnak a bohóc kanadaiak:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 22:57:28

Nem bánnám ha kiesnének, bár most már vezetnek. Barrie-t kicsit sajnálnám, de Hishon és Pickard alattomos kihagyása miatt megérdemelnék. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.02. 23:23:07

3-1 Kanadának, szerintem eldöntötték.

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 23:49:48

4-1re nyertek, barrienek nem volt pontja elvileg

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.03. 00:06:30

Barrie pont nélkül, de +1-gyel végzett.

foppa21 2011.01.03. 04:55:51

hihetetlen már megint hogy kaptunk ki a szarházi máker canuckstól...:-(

Tomi_Tanguay 2011.01.03. 14:28:42

kiestek a finnek a junior VBn. megszivták hogy nem védették aitokalliot:P nagyon sajnálom őket. ma este svéd-orosz és hajnalban usa-kanada elődöntők jönnek.

Coach Sacco 2011.01.03. 16:44:48

@Tomi_Tanguay: Nagy meccs lesz az USA-Kanada, kíváncsi leszek a "favágók" bénázására. Szerintem megnézni a meccset, csak mára engem is utolért a másnaposság és nem tréfa dolog. :)

foppa21 2011.01.03. 21:19:34

a junior VBn a svédeknek szurkolok alapból. kanada égjen le hogy kihagyták hishont:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.04. 03:29:30

@Tomi_Tanguay: Mi van, kiestek a svédek is? :D
Mondjuk az USA-Kanada is sima, sajnos, nem a jó irányba. :(

Tomi_Tanguay 2011.01.04. 03:41:21

hát bazmeg szerintem jobbak voltunk, de büntetőkkel tovább mentek az oroszok:(

foppa21 2011.01.04. 18:23:40

nah ez érdekes nap volt. annak örülök, hogy barrie már biztos érmes, szerintem arany lesz. talán a sunyi oroszok nem nyerik meg az egész tornát a két váratlan OT win után...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.04. 18:40:37

A ma éjszakai sportprogram:
- 01:00 Lake Erie Monsters - Rochester Americans (AHL)
- 01:30 Finnország - Svájc (Junior VB, 5. helyért)
- 03:00 Colorado Avalanche - Buffalo Sabres (NHL)
- 03:00 Colorado State University - Wyoming University (NCAA)

Tomi_Tanguay 2011.01.04. 19:48:31

a finnek azért elfogják vinni az ötödik helyet szerintem

Tomi_Tanguay 2011.01.05. 02:48:40

hihetetlen hogy a csicska finneknél ma sem védhet az avses srác. szopjanak ki akkor:P

foppa21 2011.01.05. 05:48:37

hosszabbítással legyőztük a buffalot! nagyon őrült meccs volt, de szerintem megérdemeltük a győzelmet. kellett most hogy nyerjünk ennyi szerencsétlenség után. szép volt!

milo_hedgie#23 2011.01.05. 10:59:01

tényleg nagy meccs volt! végre újra olyan formában játszottunk ahogy kéne


süti beállítások módosítása