Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies offseason: További tranzakciók

2011.01.04. 15:30 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt hetekben tovább zajlottak az offseasonbeli teendők megoldásai a Colorado Rockiesnál és ismét van alkalmunk beszámolni néhány eseményről. A keret egyre inkább körvonalazódni látszódik és hamarosan megkezdődhet a felkészülés a csapat számára, hogy ráhangolódjunk a 2011es baseball szezonra.





















- A legnagyobb hír, hogy néhány héttel Tulowitzki szenzációs új szerződésének bejelentése után a csapat újabb nagy ágyuját kötelezte el hosszú távra a klubhoz. Carlos Gonzalez a hétfői napon egy venezuelai televíziónak elmondta, hogy megállapodott a csapatával az új szerződésről. Az NL MVP választás harmadik helyezettje további 7 éven át összesen 80 milliót fog keresni a denveri egyesületnél, vagyis pár héttel korábbi pletyka jogerős lett. A szerződésének feltétele már csak annyi, hogy visszatérjen Denverbe és megfeleljen az orvosi vizsgálatoknak, tehát gyakorlatilag biztosra vehető a gigaszerződés. CarGo 2010ben élete első teljes MLB szezonjában .336os AVGt, 34 HRt és 117 RBIt postázott lenyűgöző játéka mellett, ami után joggal emlegették őt a bajnokság legjobbjai között. Ezek után a klub szerette volna hosszabb távra szerződés alatt tudni a fiatal tehetséget, és mindez sikerült, mivel az új megállapodás egészen 2017ig Coloradoba köti őt. Most már csak abban kell reménykednünk, hogy Gonzalez jövőre is folytatni tudja a tavaly látott nagyszerű formáját és bizonyítani tudja, hogy megérdemelte ezt a komoly szerződést.

- Még 2010 utolsó napjaiban végre hajtottuk a negyedik holtszezon alatti csere üzletünket, egyben már a másodikat a Houston Astrosal. A texasi klubtól ezúttal egy cseredobót szereztünk, Matt Lindstrom került hozzánk, érte pedig két fiatal minor leaguer dobót áldoztunk be, a balos Wes Musickot és a jobbos Jonathan Aristilt. Korábban említettük, hogy még szeretnénk erősíteni a bullpent egy minőségi reliever megszerzésével, úgy néz ki ezzel a cserével pipáltuk ki ezt a tennivalót. A 30 esztendős játékos az elmúlt három évet töltötte az MLBben. 2007-09ig még a Florida Marlinst erősítette, ahol 249 pályára lépés alatt 4.00s ERAt és 10-13as W-L statisztikát hozott. A tavalyi idényben az Astros színeiben pedig 4.39es futás elszenvedési átlaga mellett két győzelmet és 5 vereséget könyvelhetett el, közben 23 savet is sikerrel hajtott végre. A hírek szerint a Houston spórolni szeretett volna a játékoson, ezért döntöttek a csere mellett, számunkra viszont nem lehet probléma Lindstrom jövő évi fizetésének megállapítása. Leginkább azért hoztunk egy closer képességű cseredobót, hogy ha Streettel idén is történne valami, akkor ne legyünk nagy bajban, de alaphelyzetben várhatóan csak a 7-8. inningekben fogjuk őt bevetni, így legalább tehermentesítheti a tavalyi évad végére teljesen elfáradó Belislet és Betancourtot.

- Lindstrom megszerzésével teljessé vált a 40es keretünk, vagyis ha további erősítéseket tervezünk, akkor valaki(ke)t el kell majd távolitanunk erről a listáról. Már pedig a csapatnál továbbra is tervbe van véve két bal kezes dobó, Jeff Francis és Joe Beimel visszaigazolása, akik tavalyig a Rockiest erősítették, de eddig nem sikerült még új megállapodást kötnünk velük és jelenleg szabadügynökök.

A Rockies jelenlegi 40 fős kerete:


Dobók: Matt Belisle, Rafael Betancourt, Bruce Billings, Jhoulys Chacin, Aaron Cook, Matt Daley, Jorge De La Rosa, Samuel Deduno, Edgmer Escalona, Jason Hammel, Ubaldo Jimenez, Matt Lindstrom, Franklin Morales, Juan Nicasio, Felipe Paulino, Matt Reynolds, Greg Reynolds, Cory Riordan, Esmil Rogers, Huston Street, Casey Weathers
Elkapók: Chris Iannetta, Michael McKenry, Jose Morales, Jordan Pacheco, Willin Rosario
Belső pályások: Hector Gomez, Todd Helton, Jonathan Herrera, Jose Lopez, Chris Nelson, Ian Stewart, Troy Tulowitzki, Ty Wigginton
Külső pályások: Dexter Fowler, Cole Garner, Carlos Gonzalez, Seth Smith, Ryan Spilborghs, Eric Young


- A közelmúltban három játékost igazoltunk a farmcsapatainkhoz, akik aligha fogják megrengetni a világot. Közülük Jeff Salazar lehet a legnagyobb név, korábban 2006ban már játszott a Rockiesban, azóta a D'backsben és a Piratesben tűnt fel. Az outfielder 168 nagy ligás meccsén .232es karrier ütőátlaggal bír. A másik két infielder közül Matt Macri ugyancsak egykor a denveri klub draftolja volt, azóta mindössze 18 meccsen jutott lehetőséghez, még 2008ban a Twinsnél. Tug Hulett eddigi pályafutása alatt a Mariners és a Royals játékosaként együttesen 45 mérkőzést kapott, elenyészően teljesítve ezalatt.

- A Rockies egykori legendás alakja Larry Walker jelölt az idei Hall of Fame beválasztásra, első alkalommal nyílik meg előtte a lehetőség, hogy bekerülhessen a halhatatlanok közé. Walker 1995 és 2004 között erősítette a csapatunkat, legnagyobb sikerét 1997ben érte el, amikor NL MVPnek választották, azóta is a klub történetének első és egyetlen játékosa, aki ilyen díjazásban részesült. Ezen kívül hétszeres Gold Glove, háromszoros Silver Slugger győztes és öt All Star gálán vehetett részt. A HoF idei választásait most szerdán hozzák nyilvánosságra.

- A 2010es draft első körében kiválasztott Kyle Parker december 31én lejátszotta utolsó amerikai futball meccsét az egyetemi bajnokságban és csapata a Clemson University 31-26ra kikapott a Meineke Car Care Bowlon a South Floridától. Parker számára nem sikerült jól a búcsú, mert a második negyedben sérülés miatt befejezte a játékot, kiderült hogy eltört néhány bordája. A 21 éves sportág halmozó a legutóbbi idényben csak 12 TDt dobott, a 2009es 20 darabhoz képest, miközben baseball karrierjét egyre jobban alakítja, és három év alatt 46 HRt és .344es átlagot hozott. Várhatóan hamarosan végleg elhatározza, hogy a football helyett a baseballban képzeli el a jövőjét és a Spring Trainingen már a Rockiesban tűnhet fel.

- A másik "baseball QB" a 2010es 4. fordulóban kiválasztott Russell Wilson viszont a tökéletes football idényét nagyszerű teljesítménnyel zárta a december végi Champs Sport Bowlon, hiszen a North Carolina State színeiben 23-7re verték a West Virginiát és 2 TD-passzt adott a meccsen. Az infielder még nem döntötte el, hogy melyik sportágban szeretne profiskodni, de nála is talán a baseball lehet az esélyesebb megoldás, mivel tavaly már feltűnt az egyik fiókcsapatunkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr582560085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2011.01.04. 17:22:54

Jó látni az alakuló keretet. Szerintetek ez mennyire tekinthető már a véglegesnek? A 25-ösre mertek tippelni? :)

Tomi_Tanguay 2011.01.04. 17:44:27

írtam hogy francis és beimel még szóba kerülhet. más talán már nem hiszem, de nem lehet tudni. minden a ST alatt fog kiderülni, hogy ki milyen formában van, úri ember nem tippel, szóval filip biztosan fog:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.04. 19:17:34

Akartam tippelni, de így akkor nem fogok. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.05. 12:02:49

CarGo csak vasárnap várható vissza Denverbe, addigra rendezik a vízumát.

Tomi_Tanguay 2011.01.05. 17:51:50

boras megvette a hatóságokat:D

Tomi_Tanguay 2011.01.05. 20:44:31

helton arról beszélt, hogy jobban érzi magát. állítólag fogyott is a télen, jobb kondiban van. és nagyon várja az új szezont:)

Tomi_Tanguay 2011.01.05. 20:48:03

blyleven és alomar ment be a hall of famebe. walker nem, de van is még rá ideje.

Tomi_Tanguay 2011.01.06. 20:42:12

megkezdődik az arbitration period, jan.18ig kell megállapodni a fizetésekben, különben a bírák döntenek. erről a hat emberről van szó: béla, hammel, stewie, lopez, paulino, lindstrom

Tomi_Tanguay 2011.01.10. 03:38:15

cargo megérkezett denverbe, holnap jelentik be a szerződést hivatalosan

haromt · http://90es.blog.hu 2011.01.10. 23:27:40

éjfélkor sajtótájékoztató.
szerintem a Rockies.com-on nézhető lesz élőben.

Boras még egy fél milliót kinyalt, így 7év/80,5 millió a szerződés :)

Tomi_Tanguay 2011.01.11. 14:41:42

kapott egy minor dealt a RP sean white. tavaly a marinersben nagyon szar volt, de két éve 2.80as ERA 52 meccsen. egy próbát megér, sinkerben erős, ami hasznunkra lenne.

Tomi_Tanguay 2011.01.13. 15:05:01

belisleval megegyeztünk: 1év,2.35M
dominikában edz egy csomó dobónk: ubaldo, morales, rogers, paulino, daley.
cook fogyott egy csomót a télen, lement 200 font alá, volt miből:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.13. 20:39:44

Béla duplázott tavalyhoz képest, de egyértelmű, hogy megérdemelte.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.13. 20:42:53

Hammel, Lindstrom, Paulino, Stewart are arb. eligibles remaining.
Nem tudom, Lopez akkor nem? Tomi írta korábban még. Stewart-tal is komoly tárgyalások zajlanak már. Tulo és CarGo szerződése azért biztos felvitte az árakat a csapaton belül, lehet Ian is felhúzza a harisnyát a fejére, hogy leraboljon egy kicsit minket. :P

Tomi_Tanguay 2011.01.13. 21:27:57

nem tudom de én azt a hivatalos oldalról szedtem, szóval annak kell a helyesnek lennie. na nem mintha olyan kurva sok múlna ezeken, ugyis mindenkinek meglesz a szerződése:)

Tomi_Tanguay 2011.01.14. 20:32:52

francis a royalsba igazolt. várható volt hogy menni fog, de azért sajnálom. én remélem hogy még egyszer visszatér hozzánk:(

Tomi_Tanguay 2011.01.17. 10:31:23

elvileg holnapig kéne megegyezni a maradék arbitration eligible emberekkel, mert még mindig csak belisleval sikerült.
közben mától kezdik árulni a jegyeket a ST meccsekre springsdaleben. febr.26án kezdődik. de messze van még az is:(

Tomi_Tanguay 2011.01.17. 21:11:55

giambinak adtunk egy minor dealt:D részt vehet a spring trainingen és elvileg majd utána dől el hogy mennyire számitunk rá. én örülök neki:)

Tomi_Tanguay 2011.01.18. 03:42:24

lidstrom szerződése megvan: 2yr/6.6M club option

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.18. 04:49:50

Renck szerint Giambi-nak nagy esélye van bekerülni a 25-ös keretbe. Helton mögé idén megfelelő helyetteseket szerettünk volna találni, így jött jobbosnak Wigginton, balosnak Giambi, és akkor még Jacobs és Lopez is bevethető 1B-ként. Egyébként mivel csak négy OF lesz a keretben (+ Wigginton is tud ott játszani), így tényleg könnyen beférhet Giambi.

foppa21 2011.01.18. 08:41:41

giamboooooo igen:-D

Tomi_Tanguay 2011.01.18. 17:31:47

a hét második felében írok egy új helyzetes cikket. addig még várom a szerződéseket, elvileg ma van avoid arbitration határidő. stewie még biztos aláír:)

Tomi_Tanguay 2011.01.18. 17:41:10

egészen pontosan stewart, hammel, paulino azok akiknek még alá kéne írniuk a mai napon

Tomi_Tanguay 2011.01.18. 20:22:50

akkor már csak kettőnek kell!
érdekes: Barmes avoided arbitration with a one-year, $3.925 millillion contract with the Astros. tényleg jó drága lett, jobb hogy túladtunk rajta ennyit nem ért volna meg az offensive szenvedés amit csinálna:P

haromt · http://90es.blog.hu 2011.01.18. 23:47:06

North Carolina State quarterback Russell Wilson did not enter the NFL draft on Saturday and is leaving open the possibility of returning to play college football next season, a source close to the player said.

Wilson does plan to attend Colorado Rockies spring training after being drafted by the team, but is also seriously considering playing a senior year of college football, the source said.

Tomi_Tanguay 2011.01.19. 10:28:37

jöjjön csak a STre, idén is játszhatna a tri cityben, aztán ősszel miért ne focizhatna. legalább ott is szurkolunk neki:D
parker gondolom nem megy az nfl draftra:D

Tomi_Tanguay 2011.01.19. 10:29:58

stewart és hammel megy a fizetés meghatározó bíróhoz, velük nem írtunk alá tegnapig.

Tomi_Tanguay 2011.01.20. 10:31:39

kapott egy minor szerződést tőlünk a 3B joe crede. tartalék lesz és ha nem lesz több sérülés akkor a 25ös roster közelébe nem nagyon kerülhet. de egy próbát megért.


süti beállítások módosítása