Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

George Karl baseball-edző lett

2011.03.12. 15:51 - Filip89

Csütörtök délután George Karl, a Denver Nuggets kosárcsapatának vezetőedzője a kispadról követhette végig a Colorado Rockies baseballosainak egyik felkészülési mérkőzését Arizonában, miután állandó golfpartnere, a városi baseball-csapat menedzsere, Jim Tracy néhány héttel ezelőtt meghívta őt maga mellé az egyik márciusi barátságos meccs levezénylésére, Karl pedig a napokban örömmel tett eleget az invitálásnak.

George Karl (L) coach of the Denver Nuggets seated next to manager Jim Tracy of the Colorado Rockies watches the Colorado Rockies and Milwaukee Brewers spring training baseball game at Maryvale Baseball Park on March 10, 2011 in Phoenix, Arizona. Karl is in town with his NBA basketball team to take on the Phoenix Suns.




















Ahogy figyelmes olvasóink bizonyára pontosan tudják, a Rockies fiai ezekben a hetekben a verőfényes Arizona államban, napi rendszerességgel bonyolítják le az előidény-mérkőzéseket a Cactus League-ben, a közelmúltban pedig a kosarasoknak is végre ezen a környéken volt fellépésük, amikor a Phoenix Suns otthonában léptek pályára, s éppen ez az alkalom tette lehetővé a Coach Karl megjelenését a baseball parkban.

A szakember csütörtök délután a Milwaukee Brewers elleni 9-8-as coloradói sikerrel záruló mérkőzés első öt inningje alatt foglalt helyet a kispadon, mely találkozót Maryvile-ben, a kosármeccs helyszínétől alig néhány kilométerre rendezték meg. Aznap este pedig a mester 116-97-es sikerhez vezette a Nuggets-t, ezzel megszakította önmaga 14 éven át tartó nyeretlenségi sorozatát a Suns elleni idegenbeli fellépések terén, mellelesleg a denveri együttes is 2004 óta először hagyta el győztesen a US Airways Centert.

Úgy látszik, jó hatással volt az 59 esztendős trénerre a különleges kikapcsolódás, és a feltűnését követően boldogan nyilatkozott. Távozása előtt többek közt elmondta, hogy pittsburgh-i származása révén alapesetben a szebb napokat is látott Pirates szurkolója, de már csak a Tracy-vel való barátsága kapcsán is külön szorít a Rockies sikereiért, és reméli, hogy a denveri gárda eredményes menetelést kezdhet meg az április 1-jén rajtoló szezonban, reményei szerint pedig a tavalyi évhez hasonlóan, néhány alkalommal idén is tiszteletét tudja tenni a Coors Field-en, egy-egy hazai meccsen. Emellett hozzátette, hogy a csapat sztárjátékosa, a külsőpályás Carlos Gonzalez atletikussága és könnyedsége kifejezetten emlékeztette őt gyermekkori kedvenc baseballosára, a legendás Roberto Clemente-re, és szerinte a Rockies ifjú csillaga akár még a néhai Puerto Rico-i ikonnál is nagyobb karriert futhat be, óriási tehetségnek tartja őt.

George Karl (L) coach of the Denver Nuggets looks on as managerJim Tracy of the Colorado Rockies congratulates Carlos Gonzalez #25 and and Willy Taveras #3 after they scored on teammate Todd Helton's two-run double against the Milwaukee Brewers during the spring training baseball game at Maryvale Baseball Park on March 10, 2011 in Phoenix, Arizona. Karl is in town with his NBA basketball team to take on the Phoenix Suns."Szeretném, ha eljönne, és itt ülne mellettem a kispadon a mérkőzés alatt, ha gondolja segíthet a menedzselésben: irányítsa a dobásokat, vagy vezényelje a támadókat, a végén úgyis ő felel majd mindenért" - jegyezte meg tréfásan a meccs előtti napon Tracy, aki maga is rengeteg Nuggets-meccset meg szokott nézni minden évben, ha belefér az idejébe. "Szimpatikus együttesnek tartom a kosárcsapatot, bár nehéz időszakon vannak túl, de minden elismerésem George-é, azt hiszem, tökéletesen kezelte a kényes Melo-drámát."

Az amerikai sportvilágban nem újdonság, hogy egy másik sportág trénere feltűnjön egy baseball-mérkőzésen, hiszen néhány évvel ezelőtt például a St. Louis Cardinals menedzsere, Tony La Russa látta vendégül barátját, az egykori kosaras tréner Bobby Knight-ot egy találkozó erejéig a dugout-ban. Ennek ellenére természetesen globális Denver-szurkolóként mindig szívet melengető látni, amikor a különböző profi csapataink képviselői ennyire jó kapcsolatban vannak egymással, és ilyen nemes gesztusokkal tisztelik meg a másik felet, remélhetőleg a közeljövőben minél több hasonló esethez lesz szerencsénk.

Karl a napokban újabb három+három évvel hosszabbította meg a 2010/11-es szezon végeztével lejáró szerződését a Nuggets kispadján, azt követően, hogy az évad korábbi részében elérte 23 szezonos edzői karrierje 1000. győzelmét az NBA-ben. A csapat pedig az Anthony-csere óta valódi elsöprő lendülettel száguld egyre magasabbra, így remélhetőleg városunk kosárlabdázói hosszú és eredményes tavaszt varázsolhatnak nekünk.

Interjú George Karl-lal:

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr142733565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.03.12. 16:44:07

ejj de ijesztő a cím:D

Coach Sacco 2011.03.12. 19:25:20

Jó írás! Legyen is minél több hasonló alkalom :)

Dawyd728 2011.03.13. 12:56:41

Ehhez hasonló írások a kedvenceim. Szép munka.
Kis kiegészítés, én úgy olvastam, h 3+3(team opt.) évvel hosszabbítottak GKval.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.13. 16:56:35

@Dawyd728: Igazad van, a DenverPost-ból néztem, szerintem ott egy éves opciót emlegettek, vagy én nem figyeltem annyira, de most megnéztem több forrást, és valóban 3+3 év, szóval a cikkben is javítottam. ;)


süti beállítások módosítása