Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos: Aktuális offseason helyzetjelentés

2011.03.15. 19:40 - Black_Adder

Az NFL-szezon lassan egy hónapja véget ért, a kollektív szerződés is lejárt már, úgyhogy itt az ideje, hogy az edzői stáb bemutatása után, megnézzük mi is történt kedvenc csapatunkkal, a Denver Broncos-zal az elmúlt időszakban.





















A kollektív szerződés nem járt le rögtön a Super Bowl után, így mindenkinek volt egy-két hete kicsit bővíteni már meglévő keretét, nekünk meg már rögtön az alapszakasz után lehetőségünk nyílt rá. Ilyenkor olyan játékosokat lehet találni, akik egész szezon alatt egy csapatnak se kellettek, sehol se fértek be az 53-as keretbe, de azok a csapatoknak, ahol már véget ért az idény, lehet 53 játékosnál több is a keretben. Nem valószínű, hogy közülük bárki is meghatározó személyiségévé válna, akármelyik csapatnak is, sőt az 53-ba kerülésért sincs sok esélyük, hisz' tavaly se véletlenül maradtak ki. Elsősorban TC body-knak kellenek, hogy edzéseken meg legyen a kellő létszám, hogy lehessen kiken gyakorolni az ütközéseket, stb... Esélyeikhez hozzátartozik az is, hogy a végleges keret kialakításában döntő szóval bíró John Fox még itt sem volt, amikor kiválasztottuk őket. Ők: Mitch Unrein (DL), Eron Riley (WR), Nick Polk (S), Brandon Minor (RB), Jeremiah Johnson (RB), Dominic Dougles (LB), Manny Ramirez (OL), Mike McLaughlin (RB), Shawn Murphy (OL) és Herb Taylor (OL).

Bár a cikk elsősorban a transzferekről szólna amellett se mehetünk el, hogy Bailey és Lloyd Pro Bowl-ja, Sharpe HOF-ba választása közepette Eddie Royal egy rutin műtéten esett át, melynek következtében úgy 6 hónapot kell kihagynia, Demaryius Thomas pedig achilles-szakadást szenvedett, ami legalább 6-8 hónapig távol tartja a pályától, és sajnos komoly esély van arra is, hogy soha többé ne tudjon játszani. Figyelembe véve, hogy az elmúlt évben mennyi sérülése volt, nem feltétlen biztos, hogy ki tudja hozni a benne rejlő tehetséget...

Mindezek után olyan hírek láttak napvilágot, hogy 10× pro bowler corner back-ünk Champ Bailey elkezdte árulni a denveri házát. Utoljára Cutler tett ilyet, aki utána egy héten belül már Chicagoban élt. Meg lett volna a lehetőség, hogy franchise vagy transition taggel még egy évre magunkhoz láncoljuk közönség kedvenc CB-nket, ami után a liga 5 (transition tagnél 10) legjobban kereső CB fizetésének átlaga, vagy a jelenlegi keresete 120%-a járt volna neki, ám ahogy a történelemben még egyszer se, úgy most se élt ezzel a csapat, Bailey háza pedig eladó volt. A tragédia azonban ezúttal elmaradt, s Champ 4 évet hosszabbított. Nagyon fontos, hogy sikerült megtartani egy ilyen vezéregyéniséget. 2 évig $11m-t utána 2 évig $10,5m-t fog keresni, azaz kevesebbet mint idén...

Champ mellett az RFA-ink közül Ryan Harris-t, Matt Pratert, Marcus Thomas-t, Kevin Vickersont és Wesley Woodyard-ot próbáljuk maradásra bírni. Közülük Vickersonnal már biztos hogy sikerrel jártunk, a DE, akire 4-3-ban DT-ként számíthatunk majd, 2 évre hosszabbított. Nem volt ilyen szerencsés azonban Daniel Graham, Jamal Williams és Justin Bannan, cutoltuk őket. Graham-et még mindig sok csapat látná szívesen a keretében, de azért már nem akkora fizetésért, amekkora járt volna neki, és egy rosterbonust is megúsztunk így. Jamal pedig a séma váltás áldozata. Bannan már meglepőbb, neki lett volna 4-3 tapasztalata is, de mégis mennie kellett. Továbbá nem hosszabbítottuk meg lejáró szerződését Kyle Eckelnek (RB), Ronald Fieldsnek (DL), Ryan McBeannek (DL) és mindannyiunk nagy "bánatára" Laurence Maroneynak (RB) se.


















Ennyi történt a határidő lejárta előtt. Ezt a határidőt ugyan kétszer kibővítették 1 + 7 napra, de mégsem sikerült megállapodni. A játékos szakszervezet decertifikált (szétoszlott), a tulajok pedig bejelentették a lockoutot. Mivel már nincs szakszervezet, nem köti őket a szerződésben foglalt pont, miszerint, nem támadhatják a tulajokat a tröszt ellenes törvényre hivatkozva. A perben a játékosokat Tom Brady, Peyton Manning, Drew Brees, Logan Mankins, Vincent Jackson, Ben Leber, Brian Robinson, Osi Umenyiora, Mike Vrabel és Von Miller képviseli (utóbbi az újoncok nevében) képviseli. A perre pedig Tom Brady vs NFL néven fognak hivatkozni. Valamint végzés kérelmet nyújtottak be a lockout ellen. Lehet hogy lesz szezon, de amíg nincs kollektív szerződés, addig nincs szabadügynök piac se, és edzeni se lehet. Ez a sémaváltás projectnek nagyon nem tesz jót, ráadásul sok ember kellett volna FA-ról is.

Így óriási szerepe lesz az április 28-30-án sorra kerülő idei draftnak. Mindenképp meg kell erősíteni a védőfalat, én ezt tartom a legfontosabbnak, erre áldoznám az 1/2-t. Az LB sorba alig van 4-3-ban bevethető ember, illetve ember van, csak nem kifejezetten 4-3 LB-k. DJ biztos jó MLB-nek, de hogy a két szélen ki játszana, azt lehet hogy még Fox se tudja. A secondary-nkban majdnem mindenki túl öreg vagy túl fiatal, vagy túl sérülékeny, kellene S és CB is. Graham cutolásával született egy TE need is, valamint mivel Fox nem híve a feature backnek, kell Moreno mellé egy másik RB. Buck leamortizálódott, Ballt és Maroneyt gyorsan el kell felejteni, White akár megfelelő is lehetne ugyan, de szivárogtak ki olyan információk, hogy a drafton jön egy RB is. És természetesen egy punter. Nem kis feladat ennyi mindent megoldani FAval se, de a mindössze 6 draftcetli egészen biztos, hogy kevés lesz mindehhez. De lássuk kik jöhetnek szóba!

















1/2:

Patrick Peterson (CB) talán az egész draft legstabilabb, legkockázatmentesebb pickje lenne. Ugyanakkor Bailey hosszabbításával nem a CB a legnagyobb need. És az LSU Pro Day-ét ki is hagyta mind Elway, Fox és Xanders is...

Nick Fairley (4-3 DT)
a bajnok Auburnból. Talán a legjobb játékos, de legalább annyira ostoba, buta, amennyire tehetséges. Számottevő esély van arra, hogy tönkre teszi a saját pályafutását.

Marcel Dareus (3-4 DE) érkezése akár garantált is lehetne, ha nem váltanánk 4-3-ra. Kiváló 3-4 DE, aki nagyon valószínű, hogy 4-3 DT-ként is megállná a helyét. De az átállás mindig hordoz magában némi kockázatot.

Da'Quan Bowers (DE) igazi 4-3 passrusher. Előrelépés lenne Ayershez képest, akár (idővel) Doomhoz képest is, de a Dumervil-Ayers páros se hangzik rosszul, mindenképp jobban, mint az egy szem Vickerson a fal közepén.

Von Miller (LB) Ő képviseli az újoncokat a perben és nem véletlenül. Messze a legjobb LB, 3-4-ben. Egyrészt pazarlás lenne 4-3-ban használni őt, másrészt nem is adnék 1/2-t egy 4-3 OLB-ért.

A későbbi körökre jóval nehezebb névsort adni, hiszen függ a saját első pickünktől és a többiek választásától is, úgyhogy helyette inkább posztonként nézzük, kinek van esélye hozzánk kerülni:

DT: Nick Fairley (1st) Auburn; Marcel Dareus (1st) Alabama; Phil Taylor (1st-2nd) Baylor; Stephen Paea (2nd) Oregon State; Marvin Austin (2nd) North Carolina. - Jöhet több is az első 2 körben...

TE: Kyle Rudolph (2nd) Notre Dame; Luke Stocker (2nd-3rd) Tennessee; DJ Williams (3rd-4th) Arkansas. - Nem örülnék a korai TE picknek...

RB: Mikel LeShoure (2nd) Illinois; Ryan Williams (2nd) Virginia Tech. - Annyira a korai RB picknek se örülnék, én bízom LenDale White-ban...

DB: Patrick Peterson CB (1st) LSU; Rahim Moore S (2nd) UCLA; Aaron Williams S (2nd) Texas; Brandon Bruton CB (2nd) Utah; Ahmad Black S (2nd-3rd), Florida. - Rengeteg jó 2-3. körös DB van, jöhetne közülük valaki a 2 DT mellé az első 3 pickünkből...

LB: Von Miller (1st) Texas; Martez Wilson (1st-2nd) Illinois; Greg Jones (2nd) Michigan State; Kelvin Sheppard (2nd) LSU; Bruce Carter (2nd-3rd) North Carolina. - Fox szerint akár házon belül is megoldható poszt, én azért nyugodtabban aludnék, ha a 2. vagy 3. körben jönne valaki.

P: Chas Henry (5th-6th) Florida; Ryan Donahue (5th-6th) Iowa. - Közülük valaki KELL.

Rengeteg a kérdés, ami biztos, jelenleg nem állunk túl jól, ami a következő szezont illeti (ha lesz egyáltalán), de azért viszonylag hamar újra lehet éleszteni a csapatot. Amit most tehetünk, hogy bízunk a jogászokban /*én aztán soha :)*/, bízunk Foxban és az edzői stábban és a front officeban, és tovább szurkolunk a csapatunknak. Hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr862741221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.03.15. 20:37:40

oh még mindig másfél hónap a draftig? pedig kiváncsi vagyok már, végre történni fog valami a fociban:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.16. 09:21:30

Szerintem még mindig Fairley lenne a legjobb, ha nem vinnék el 1/1-re. Ha nem ő, akkor pedig Bowers vagy Dareus.

Tomi_Tanguay 2011.03.16. 13:01:59

ez a litton rajz nagyon találó a lockout témához.
szerintem von millert válasszuk, neki van a legjobb neve. bár dareiosz kincse sem lenne rossz:D

Coach Sacco 2011.03.16. 16:51:13

Bailey maradása a legfontosabb. :)
A drafthoz nem értek annyira, de szerintem nagyon nem lőhetünk mellé a 2nd pickel, bármelyiket is választjuk az említett 5 név közül.

milo_hedgie#23 2011.03.16. 18:24:00

nagyon jó kis összegzés:)) azt olvastam hogy petersont nem nagyon szeretnénk,inkább a DL emberekben gondolkodunk

Black_Adder 2011.03.22. 10:47:30

Denverpostos szavazás, h kit húzzunk 1/2ben:

Da'Quan Bowers, DL, Clemson 56 Votes, or 7.537 %
Marcell Dareus, DL, Alabama 224 Votes, or 30.14 %
Nick Fairley, DL, Auburn 90 Votes, or 12.11 %
Blaine Gabbert, QB, Missouri 16 Votes, or 2.153 %
A.J. Green, WR, Georgia 2 Votes, or 0.269 %
Von Miller, LB, Texas A&M 51 Votes, or 6.864 %
Cam Newton, QB, Auburn 14 Votes, or 1.884 %
Patrick Peterson, CB, LSU 201 Votes, or 27.05 %
Other 3 Votes, or 0.403 %
Instead, trade No. 2 pick for more picks 86 Votes, or 11.57 %

Ha támadót húzunk mindenki takarodjon, ha pedig közülük is Cam Newton, akkor legyen inkább egy minimum 20éves lockout, csak h biztosan le lássam Broncos mezben

milo_hedgie#23 2011.03.22. 17:02:06

@Black_Adder: szerintem kizárt hogy támadót választunk. esetleg az amerikai fanok akarják,de tebowt ők is szeretik,nem akarnának mást helyette:)

Black_Adder 2011.03.22. 18:25:46

én se tartom valószínűnek, de mint lehetőségtől egyre nyilvánvalóbb, h nem zárkóznak el.

The Broncos' top three decision makers — Elway, general manager Brian Xanders and head coach John Fox — personally went to watch the pro day workouts of Newton and Gabbert in recent weeks. Offensive coordinator Mike McCoy went to Ryan Mallett's pro day workout at Arkansas. Quarterbacks coach Adam Gase has, or will, work out Washington's Jake Locker, Florida State's Christian Ponder and Kaepernick.

Read more: Broncos' John Elway intrigued by quarterback class - The Denver Post www.denverpost.com/broncos/ci_17665644#ixzz1HLi16xue

Egy Gabbert-LeShoure-kyle rudolph draft nem biztos h újra élesztené a franchise-t...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.22. 18:31:39

Menjenek a picsába ez esetben, Elway nem lehet ekkora offense-buzi... Ha mindenképp az O-ba akarunk 2nd overall picket lőni, akkor Solder okés. :P

foppa21 2011.03.22. 18:50:29

newton mégis ott lesz a drafton?

Black_Adder 2011.03.22. 19:26:20

@foppa21: Newton mindig is úgy volt h ott lesz. Nem Luckra gondoltál?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.23. 12:00:24

Fox bővebben beszél a védelmünkről:

www.denverpost.com/broncos/ci_17676598

A szavazásban változatlanul Dareus és Peterson vezet.

Black_Adder 2011.03.23. 14:41:06

Elfogadták az idei szabályváltoztatásokat. Ha lesz szezon, már ezek szerint lesz:

1.) Kickoff 30 yard helyett 35 yardról lesz, touchback esetén viszont 20 yard helyett 25 yardról kezdheti meg a támadást az ellenfél.
Milehigh-on nem sok kickoff return fogunk ezek után látni, nem mintha Pratert eddig félteni kellett volna

2.) Minden pontszerző játékot mindig automatikusan visszanéznek. Tehát azokat nem kell challengelni.
Kicsit hosszabbak lehetnek miatta a meccsek

3.) Csak engedéllyel lehet a pálya színét megváltoztatni.
Ne álmodozzunk arról, h a pálya is narancsszínű legyen :D Btw, láttam ncaaben piros pályát,... büntetett :D

4.) Egységesítik a dead ball fauls szankcióit. Ha lefújták a játékot
Ha Fairley-t hozzuk ő úgyse ismeri a szabályokat, tehát mindegy :P

Tomi_Tanguay 2011.03.23. 15:42:55

én dariusra szavazok még mindig:)

Black_Adder 2011.03.24. 18:17:32

Private Workoutra jönnek (még bővülhet. eddig 18 asszem 30 lehet):

O:
Cam Newton, QB Auburn
Blaine Gabbert, QB Missouri
Jake Locker, QB Washington
Christian Ponder, QB Florida State
Colin Kaeprnick, QB Nevada

DeMarco Murray, RB Oklahoma
Kendall Hunter, RB Oklahoma State

Edmund Gates, WR Abeliene Christian

Julius Thomas, TE Portland State

Danny Watkins, OL Baylor

D:
Aldon Smith, DE Missouri
Allan Bailey, DE Miami
Da'Quan Bowers, DE Clemson

Von Miller, LB Texas A&M
Lawrence Wilson, Uconn

Patrick Peterson, CB LSU

Jaiquawn Jarrett, S Temple
Quinton Carter, S Oklahoma

Black_Adder 2011.03.24. 18:23:13

Tehát eddig 10O (5QB, 2RB, 1WR, 1TE, 1OL) 8D (3DE, 0DT!, 2LB, 1CB, 2S)

Hivatalosan is elkezdtem aggódni...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.24. 19:00:47

Nem tudom mi a szart akarunk, lehet irányítót választunk. Fasza lesz, ha folytatódik a JMD-féle csapat(le)építés. :(

Black_Adder 2011.03.26. 12:03:57

Kaptunk egy kompenzációs picket 7/246

'94 óta ez mindössze a 9. Ezalatt összesen 3 csapat kapott nálunk is kevesebbet a Jets a Browns és a Texans //ami '94ben még tervben se volt...

Tomi_Tanguay 2011.03.26. 16:30:59

most minek köszönhető hogy kaptunk?:)
baseballban külön kompenzációs kör van az első kör után azoknak a csapatoknak, ahonnan lelépett egy-egy komoly nevű FA

haromt · http://90es.blog.hu 2011.03.26. 19:54:03

Ben Hamilton miatt kaptuk. Ő ment el UFA-ként


süti beállítások módosítása