Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Playoff-esélyek 79 meccs után

2011.04.09. 23:41 - Dawyd728

Elérkezett az utolsó esélylatolgató írásunk. Lényegi változások ugyan nem történtek, de már-már eldőlni látszó csaták újra izgalmasnak tűnnek, addig az eddig nyitottnak hittek végleg eldőltek. Az izgalmakra lehet kisebbfajta panasza egy NBA-szurkolónak, mivel az ilyenkor legizgalmasabbnak számító csata, a 8. seedért szokott menni 2-3 csapat közt, erre ugyan idén nem is volt sok esély, de az a kevés is nagyon hamar elszállt.

Emlékezzünk csak vissza, a Nuggets mekkora csatát folytatott a Warriorsal '08-ban, hogy aztán a rájátszásban egy tükör sima párharc után mehessenek horgászni Iversonék. De akkor mi elmondhattuk, hogy teljesítette a csapatunk azt amit 14 másik nem, tehát az egyik legfontosabb célt elértük, ami az amerikai sportokban különösen hangsúlyos. Ha bejutsz a rájátszásba, akkor abban a szezonban Te, már nem lehetsz vesztes! Elég csak a '99-es Knicks-t vagy a '07-es Warriors-t felhozni, és akkor mindjárt értékelni tudjuk a 8. seed jelentőségét.
















The Playoffs: Where Amazing Happens


Kicsit hosszúra sikerült beharangozó után egyből a lovak közé csapok.

A Nyugati főcsoport jelenlegi állása:

  1. San Antonio Spurs 60-19
  2. Los Angeles Lakers 55-24
  3. Dallas Mavericks 54-25
  4. Oklahoma City Tunder 53-26
  5. Denver Nuggets 48-31
  6. Portland Trail Blazers 47-33
  7. New Orleans Hornets 46-33
  8. Memphis Grizzlies 45-34
  9. Houston Rockets 41-38
  10. Phoenix Suns 38-41
  11. Utah Jazz 37-42
  12. Golden State Warriors 35-44
  13. Los Angeles Clippers 31-49
  14. Sacramento Kings 23-56
  15. Minnesota Timberwolves 17-62 

Ha most kezdődne a playoff...
a következő első körös párharcok lennének:

San Antonio Spurs (1.) - Memphis Grizzlies (8.)
Los Angeles Lakers (2.) -
New Orleans Hornets (7.)
Dallas Mavericks (3.)- Portland Trail Blazers (6.)
Oklahoma City Thunder (4.) - Denver Nuggets (5.)
 








?








PO-esélyek csapatonként + hátralévő mérkőzéseik:


Spurs: UTA, @LAL, @PHO

Sok szurkolójukra ráijesztettek a 6-os vereségszériájukkal (amire az elmúlt egy évtizedben nem volt példa), de végül nem bosszulta meg magát ez a kisebbfajta lazaság, köszönhetően a Lakers menetelését megállító fantasztikus Nuggets-játékosoknak. A Spurs-nek egyetlen célja lehet, hogy megnyerje a teljes alapszakaszt, amire minden esélye megvan, hiszen 1 meccsel vezet a már keleti konferenciát megnyerő Bulls előtt. Az az érdekesség, hogy a tiebreaker közöttük eldöntetlen, 1-1 egymás ellen, az ellentétes konferencia ellen elért eredmény 23-7 mindkét csapatnak, így sorsolással dőlne el köztük az első hely, ha azonos mérleggel zárnának. 2011-ben kicsit megmosolyogtató. Jövőre nézve jelenleg pozitívak lehetnek, ugyanis a sérülésekkel küzdő meghatározó játékosaik mindegyike felépült. A Lakers ellen lesz még egy igazi ki-ki meccsük, és talán egy utolsó nagy összecsapás a Nash vezette Napocskákkal.

Várható helyezés: 1.

Lakers: OKC, SAS, @SAC

Egy hete még arról volt szó, hogy megállíthatatlanul robognak az All-Star hétvége óta, de jött a mumusuk, akik egy az idén nem látható gödörbe taszították Hollywood büszkeségeit, és mára már a 2. seed megvédéséért kell harcolniuk. Tomi_Tanguay szavait idézve: 'Büszkék lehetünk magunkra, hogy mi indítottuk el őket a lejtőn.' A sorsolásuk sem egyszerű, de a két nehezebb összecsapást hazai pályán játsszák, habár amekkora buzdítást kaptak múlt vasárnap... Egyébként tartok tőle, hogy miután konstatálták - a Nuggets elleni vereség után - az esélyük a top seedre erőteljesen lecsökkent, kicsit kiengedtek a célegyenesben a Jazz és a Warriors ellen, majd a Blazers ellen akartak újra felpörögni, de a Rose Garden - mi elég jól tudjuk - nem egy könnyű terep. Ettől függetlenül simán benne van a pakliban, hogy kiutat találnak a négyes vereség szériájukból, reméljük azt nem a Thunder ellen fogják megtalálni.

Várható helyezés: 2.

Mavericks: PHO, @HOU, NOH

Az elmúlt napokban ők sem hasítottak, de mégis valahogy 1 meccs hátrányuk van a Lakerstől, de tudván azt, hogy a tiebreaker sem az ő oldalukon van, így meglehetősen kicsi az esélyük a 2. helyre, a harmadikra viszont elég nagy, még úgy is, hogy a Thunder feljött 1 meccs hátrányba, és a tiebreaker itt sem az ő oldalukon áll. Nagyon sok függ attól, hogy mi jár Rick Carlisle fejében. Csak azért pihenteti Kiddet, mert az utóbbi időben pocsékul dobott, és a gólpasszok nem jönnek, vagy esetleg csak a Lakers útjából akarnak menekülni. Tudják azt, amit szerintem mindenki, hogy az ő keretük a Lakers ellen szinte semmire sem jó. Rendkívül könnyedén verte őket a Bryant vezette brigád. Nincs meg bennük a kellő keménység, ami elengedhetetlen egy Artest-Gasol-Bynum féle frontcourt-al szemben. Különben a két 7 láb magas 'magas' kicsinálja őket a festékben. Ezért nekik sokkal inkább feküdne a divízió rivális, így én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy letankolják magukat a 4. helyig, mondván ha a Nuggets ellen nem jutnak tovább, akkor oly mindegy.

Várható helyezés: 4.

Thunder: @LAL, @SAC, MIL

Northwest divíziót behúzták, és nem is akárhogyan, ugyanis pont ellenünk, a legfőbb ellenfelükkel szemben szereztek meg két nagyon fontos W-t. A Lakers ellen lendületből mehetnek, és ami a legfontosabb, idén már a palánk alatt is lesz megoldásuk a Gasol-Bynum duó ellen. Én mindenképpen nekik fogok szurkolni, már csak azért is, hogy eltűnjenek a látómezőnkből. Az azt követő maradék 2 meccsüket pedig csukott szemmel is hozniuk kell. Ha a Lakers ellenit hozzák, akkor szerintem meglesz a hőn áhított 3. hely. Attól tartok, hogy egy Spurs dinasztiához hasonlóra kell számítanunk tőlük az elkövetkezendő években, a jelenlegi fiatalok egyre jobbak, és jobbak lesznek, ami pedig a veterán free agenteket is oda fogja vonzani.

Várható helyezés: 3.

Nuggets: MIN, GSW, @UTA

Most a legfontosabb feladat, hogy Afflalo, Mozgov, de leginkább Birdman felépüljön a rájátszásra, mert az utolsó 3 meccsünkön a palánk alatt nagyon gyengék voltunk. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy Big Al játszon centerben, ha mégis, akkor már most lehet készíteni a horgászfelszerelést. Nincs meg Harringtonban az a keménység, hogy legalább a saját palánkja alatt ő legyen az úr. Duranték ellen is akkor kerültünk igazán nagy hátrányba, amikor ő volt fent centerben. Ennek a csapatnak pedig az igazi fegyvere a keret mélysége, aminek az ellenfél cseresorának gyepálásában kellene megmutatkoznia, a kezdőnek pedig csak tartani kellene a lépést. De ha csak 4 játékos ellen támadhatnak, akkor nincs mit tenni, vagy ha a cseresorunk mind az 5 játékosa kisebb a rá eső embernél. Második OKC meccsről egy példa a 4. negyed elején ilyen matchupok voltak: Mohammed-Big Al; Collinson-Chandler; Harden-JR; Cook-Felton; Maynor-Lawson. Lepattanóknál, vagy palánk alatti játékban ez a lineup ilyen formában esélytelen. Skillben ugyan sokkal jobb a Nuggets, de még ha támadó oldalon sikeres lett volna ez a felállás, akkor még megértem, de ha elől ez az 5-ös nem tűzzel 70%-al, akkor már rég rossz, mert ellenük meg 60% az borítékolható. Lényeg még egyszer, hogy Birdman és Mozgov egészséges legyen a rájátszásra, és akkor ettől a két lehangoló vereségtől eltekintve is lesz esélyünk a Thunder ellen. Ha pedig a Mavst veti utunkba a sors, akkor elfogultság nélkül mondhatom, hogy még talán mi is lennénk az esélyesek.

Ennek a csapatnak nagyon fontos lenne legalább 1 kör menetelés. Tartok tőle, ha ez nem sikerülne, akkor nem mozgatna meg mindent a vezetőség, hogy összetartsa a jelenlegi keretet. Utálom azt a trendet, hogy ahhoz, hogy egy csapat contender lehessen muszáj rendelkeznie egy sztárral. Sajnos, az NBA minden téren sztárokra épít és legkevésbé a csapategység fontosságára. Plusz ehhez vegyük hozzá, hogy az USA mindig is kapós volt az emberfeletti tulajdonságokkal rendelkező szuperhősökre. Nézzük csak pl. '06os döntőt mindenki csak azt emlegeti, hogy Dwyane Wade a sírból egyedül visszahozta, kb. a többi csak valami hülye lúzer volt a csapatban, akik a hatalmas sztárt csak hátráltatták. Nem mondom, hogy ez rosszat tesz a ligának, mert kellenek ilyen egyéniségek, akik miatt 10-20 év múlva is emlékezhetünk egy-egy meccsre, és nosztalgiázhatunk, hogy mit alkotott az az ember azon a 3. meccsen... Ha szakírók véleményét olvassuk, sehol nem számolnak komolyabban a Nuggets-al a rájátszásban, mert nincs sztárunk! A trade óta folyamatosan veszik ki az országos TV-k műsoraiból a Nuggets-meccseket. Ez a tendencia jövőre nézve sem jó. (Nálam kicsit jobban körbejárják a témát Scott Hastings-ék. Aki csak teheti, és érti az angolt, az hallgassa 'Mike and Scott' podcasteket, mert kb. minden Denvert érintő csapatról beszélnek.) Visszakanyarodva az elejéhez, nagyon-nagyon szeretném, ha egy ilyen csapat, mint a mienk bele tudjon köpni a sztárokkal teletűzdelt csapatok levesébe. Miért ne lehetne egy olyan csapat bajnok, amelynek nincs sztárja, de egy tucat használható játékosa, akik szívósak, önzetlenek, az egyéni érdekeiket a csapat elé helyezik. Ilyen egy igazi CSAPAT. Én merem állítani, hogy ez a mostani keret, ha tudna együtt csinálni egy felkészülést, akkor jövőre 70% is meglenne, mert ne feledjük ez a csapat szinte edzés nélkül érte el ezeket a kiemelkedő eredményeket idén.

A hátralévő meccsekről nem beszéltem, de az látszódik, hogy az 50+os szezon az egyetlen még teljesíteni való feladat.

Várható helyezés: 5 

Blazers: MEM, @GSW

Két meccsük van hátra, ha mindegyiket hozzák, akkor is kellene két Nuggets-vereség nekik, hogy előrébb jöjjenek, amit nem tartok valószínűnek. Ezért inkább hátra fele kell tekintgetniük, de amilyen formában vannak nem tartom azt sem kizártnak, hogy behúzzák simán a ki-ki meccsnek számító Grizzlies elleni derbit is. Szerintem ebben a régióban mindenki úgy sakkozik, hogy csak a Lakerst kerüljék el. Az biztos, hogy a Dallas ellen 2-2, a San Antonio ellen pedig 3-1 az idei mérlegük, míg a Lakers és a Thunder ellen egyaránt 1-3, de a vereségeket jobbára az év első felében szenvedték el. Addig márciustól a Nuggets árnyékában megbújva elég erős ellenfeleket elverve bizonyították, hogy bárki is jöjjön szembe velük, az egy hosszú és keserves csörtére számíthat ellenük. Számukra az egyetlen gond az az, ha megnyerik a hátralévő két mérkőzésüket, akkor sem biztos a 6. helyük, mert a tiebreaker New Orleans oldalán van.

Várható helyezés: 7 

Hornets: @MEM, UTA, @DAL

Az elmúlt helyzetjelentésünk idején befészkelték magukat a kényelmesebbnek mondható 8. helyre, de a kötelezőket hozták, így újra előztek, ami nem biztos, hogy jó hír a számukra, mert talán ők az egyetlen csapat, akiknek az Odom-Basol-Bynum duó ellen semmi esélyük sincs, főleg David West sérülése óta. Ha holtverseny alakulna ki, akkor a tiebreaker mind a Memphis, mind a Portland ellen őket segítené. Sok esélyt nem adok nekik, de ha hoznák mind a három maradék meccsüket, akkor a 6. helyet meg tudnák szerezni, ami a Dallas utóbbi hetek formáját elnézve nem lenne reménytelen a párharc, de ha az utolsó meccsen is nyernek, nem biztos, hogy a Mavsal kerülnek össze, mert akkor könnyen előfordulhat, hogy Thunder a befejező játéknapon előzne. Az az igazság, hogy még mindig sok ismeretlenes az egyenlet, sok csapat saját maga tudja irányítani a sorsát, egy-egy nem várt vereség alapjaiban tudja megváltoztatni az összecsapások párosítását.

Várható helyezés: 6 

Grizzlies: NOH, @POR, @LAC

Nagyszerűen hajráztak gyakorlatilag január óta, így az akkor még mélyen a vonal alatt levő csapat legfeljebb csak álmodozhatott a rájátszásról, míg ma már történetük 3. PO szereplésének örülhetnek. Az egyébként elégé valószínűsíthető, hogy fennállásuk során 1. PO-ban aratott győzelmét idén fogják ünnepelni. Két meccs közvetlen riválisokkal szemben, ami simán eredményezheti, hogy ők kerülnek ki a versenyfutásból győztesen, de ebben az is benne van, hogy csak nyolcadikként végeznek. Tiebreaker a Honets ellen nem az ő oldalukon van, de a Blazers ellen egy estleges győzelemmel abban a párharcban már igen. Gyakorlatilag szinte megjósolhatatlan ennek a 3-as fogatnak a szereplése. De valami azt súgja, hogy pont a cél kapujában fog megremegni a lábuk, és csak utolsó kiemelést fogják kapni.

Várható helyezés: 8

A Rockets az amúgy sem nagy esélyét sem tudta végül sokáig húzni, mert a számukra csak kötelező meccsnek tituláltakat bukták, így végül már egy héttel a rájátszás előtt leírták magukat.

Mi, Nuggets-szurkolók pedig bízzunk abban, hogy az ellenfeleink számunkra kedvező eredményeket játszanak, és a Thunderral maximum csak a WCF-ben kerülünk össze. Jó szurkolást!:D

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr602813222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawyd728 2011.04.10. 00:09:27

Hastings féle podcastek az fm104.3 nevű rádióban mennek egyébként ezek a beszélgetések. Itt az URL-je:
www.1043thefan.com/podcasts/Episodes.aspx?PID=1620

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.10. 01:38:47

Köszi! Szerintem nagyon tartalmas írás lett. :)

melo15 2011.04.10. 10:29:32

kicsit félek a thundertől az előző két meccsünk után, de igaz hogy afflaloékkal több esélyünk lenne. talán annyira nem lennénk esélytelenek ott se, de a mavsnek jobban örülnék mostmár.
jól megvertük a minesotát, így kell a kicsik ellen. lawson mit művelt! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.10. 18:23:09

Az az érdekes, hogy egy évvel ezelőtt pont ezen a napon volt ugyanezzel a címen egy írásunk. Ha a rendszer által automatikusan generált "1"-est kiveszítek a cikk linkjéből, akkor az jön be. :D

foppa21 2011.04.10. 18:32:19

@melo15: ugyan...a dallas ellen 4-1 lenne, az oklahoma ellen lehet csak 4-3:-D

Tomi_Tanguay 2011.04.10. 19:02:44

lol azért sok változott tavaly ilyenkor óta

Tomi_Tanguay 2011.04.10. 19:05:50

látom idézve lettem:D de tényleg a spurs meg lakers hosszú w sorozatát is mi szakítottuk meg, utána kezdtek el sorra szopni:) de úgy emlékszem a LAnál írtam olyat hogy lehet letaszitjuk őket is. erre tessék:D

melo15 2011.04.11. 10:09:33

hát a thunder a lakerst is megverte. csak az a baj hogy a dallas is győzött, ugyhogy tartják a harmadik helyet

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.11. 17:11:21

Az hagyján, ami igazán durva, hogy már csak a mákersz is 1 GB-re van a negyedik helytől. Én őket akarom! :D

Foresz 2011.04.11. 19:17:20

Úgy látom muszáj írnom valami biztatót,mert valószínűleg az OKC ellen kezdünk,és látom mindenki tart már kellőképpen tőlük.
Szóval nagyon fiatalok,alig van PO tapasztalatuk.A rájátszásban könnyebb a taktikát egy adott ellenfélhez igazítani,és mivel a mi roster-ünk szélesebb repertoáron mozog mint az övék,ebből a szempontból nekünk könnyebb dolgunk van.Csak a Westbrook-Durant kettőst kell kikapcsolni,és nem kérdéses a továbbjutás.Nálunk viszont akárki dobhat 30 pontot vagy afelett,így nekik nehezebb ráérezni a játékunkra.Nem verhetetlenek,viszont sokkal jobb formában vannak mint pl. a Dallas vagy Lakers.
Olyanok mint a csörgőkígyó,veszélyes de ha óvatosak vagyunk velük és nem kapkodunk,akkor megfoghatjuk őket.


süti beállítások módosítása