Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Esélyeink a Thunder elleni rájátszásra

2011.04.15. 16:20 - Foresz

Hetek óta tart a számolgatás, hogy az immáron hagyománnyá váló szoros nyugati befutó után, melyik csapat ellenében kezdheti meg a Denver Nuggets gárdája az idei rájátszást. Az utolsó játéknapon vált biztossá, hogy ellenfelünk az Oklahoma City Thunder csapata lesz.





















Személy szerint már hónapok óta azért szurkoltam magamban, hogy inkább mondjuk egy Dallas-szal, vagy esetlegesen akár egy Lakers-szel találkozzunk az első körben. A Dallas-t könnyebb ellenfélnek tartottam, a Lakers ellen pedig tisztán kiderült volna mire vagyunk jelenleg képesek, hiszen ha bukunk azt mondhatjuk papírforma, ha bravúrosan továbbjutunk, akkor abban a pillanatban kijelenthető lett volna, hogy ez nem csak egy ígéretes keret.

Aztán sajnos még sem tudtuk elkerülni a Thunder-t, akik már tavaly is mutogatták oroszlánkörmeiket, amikor is a rájátszás első körében a Lakers 4:2-es összesítéssel búcsúztatta őket. Szisztematikus és éveken át tartó türelmes csapatépítésüknek köszönhetően, nyilvánvaló volt, hogy a tavalyi messze nem egy kifutott szezon, és a jövőben egyre-másra fogják a liga elitjét képviselni. Fiatal, nagyon tehetséges játékosaik pályafutását a tavalyi év edzője, Scott Brooks egyengeti.

Első számú játékosuk és egyben támadó "gépük", Kevin Durant, aki a tavalyi évben begyűjtötte a gólkirályi címet. Hármas poszton, azaz kiscsatárként tevékenykedik csapatában, és amellett hogy rendkívül pontot dob, gyors, sok mozgásos játékra képes. Magassága miatt (6'9), illetve dobótechnikájának köszönhetően nagyon nehéz rajta a védekezés, mondhatni lehetetlen.

Mindenesetre az Anthony-trade keretein belül érkezett hozzánk két olyan játékos - Wilson Chandler illetve Danilo Gallinari személyében - akinek meg van a kellő magasságuk, és valljuk meg, kellő motivációjuk is Durant semlegesítéséhez. A feladatuk roppant nehéz lesz, és én azt hiszem, hogy majdhogynem lehetetlen is egyben. Elsősorban kellemetlen dobószituációkra kell késztetni az ellenfél "gólzsákját", de nagyjából elkönyvelendő, hogy inkább az ellenfél többi játékosainak levédésén áll vagy bukik majd a továbbjutásunk.




















Az irányító poszton mozog a második opció a Thunder csapatában, Russell Westbrook.Tőle nem kell elvárni, hogy Lawson tripla-esőjét megismételheti, hiszen nem éppen erőssége a kinti dobások. Annál inkább a betörések, amit rendkívüli atletikussága miatt életveszélyes fegyverként használ. Leginkább besegítéssel lehetne majd ellene védekezni, ha Lawson fogja, de én úgy érzem, hogy ezt a feladatot Arron Afflalo fogja kapni, hiszen az őrá eső ember - Thabo Sefolosha - nem éppen támadóarzenáljáról híres.

Palánk alatt lehetünk gondban, ugyanis az Serge Ibaka-Kendrick Perkins kettős a liga egyik - ha nem a - legjobb védekező frontcourt-ja. Mind lepattanókban, úgy prakkerekben is kiváló teljesítményre képesek, és mivel a mi csapatunk egyik fő erőssége a betörés, duplán figyelnünk kell rájuk. Ez természetesen előrevetíti azt is, hogy a Nené-Kenyon Martin kettősnek, illetve a padról Andersen-Harrington-Mozgov magasember-állománynak, igen nehéz dolga lesz. Sok minden a festékben fog eldőlni, és éppen ezért ott gigászi csatára van kilátás. Fiatal, fizikálisan kitűnő az ellenfél, így egyik legnagyobb fegyverünket, a "futást" valószínűleg jól semlegesítik majd, olvassák a játék ezen részét. Nyilván erre készülnek védekezésük gyanánt leginkább.

Általános vélekedés, hogy a Thunder esélyesebb a továbbjutásra. Személyes véleményem  alapján viszont nincs akkora különbség - sőt, semmilyen különbség sincs - hogy ezt simán elkönyvelje bárki is. Ugyanis ebben a párharcban a pillanatnyi forma fog dönteni. A mi csapatunk kerete nem csak hangulatban, motiváltságban, akarásban egyöntetű, hanem nagyrészt játéktudásban is. Ez pedig azt jelenti, hogy 12 olyan játékosunk van, akik egytől egyig, egyesével, képesek lehetnek egy-egy mérkőzést eldönteni. A Thunder-nél nincs csak 2-3 ugyanilyen ember. Ahhoz, hogy tovább menjenek, a Westbrook-Durant kettősnek az elejétől a végéig hozni kell a tudásuk legjavát. Ráadásul a játékosok playoff-tapasztalata is mellettünk szól,m ár pedig a reguláris szakasz, illetve a rájátszás két különböző játéknem. Senkit se tévesszen meg tehát hogy az alapszakaszban 3:1-es összesítéssel alulmaradtunk mostani ellenfelünkkel szemben.

Nagyon remélem hogy George Karl ennyi év tapasztalata alapján kidolgozott egy olyan stratégiát, amellyel abszolválhatjuk a továbbjutást. Ugyanis fontos szabály a rájátszásban, hogy mindig csak a következő lépésre figyelj, mindig csak arra készülj! Ha az első két idegenbeli meccsből az egyiket megnyerjük, akkor reális esélyünk van továbbjutni, ellenkező esetben roppant nehéz helyzetbe kerülünk.

Hétfő hajnalban tehát elindulunk egy úton, ahol minden kicsi lépés egy mérföldkőnek számít. Mindenkinek nagyon jó szurkolást kívánok, és természetesen remélem, hogy Nuggets-továbbjutásnak örülhetünk!

A főcsoport-negyeddöntő programja (magyar időpontok szerint):

Április 18., hétfő, 03:30 Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets
Április 21., csütörtök, 02:00 Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets
Április 24., vasárnap, 04:00 Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder
Április 26., kedd, 04:30 Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder
Április 27., szerda, Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets (ha szükséges)
Április 29., péntek, Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder (ha szükséges)
Május 1., vasárnap, Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets (ha szükséges)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr542828521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foresz 2011.04.15. 17:51:18

Sok új dolgot nem tudtam írni,de remélem valamelyest érdekes lesz.Filip,képeket tegyél hozzá légyszi!Köszi!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.15. 18:32:45

@Foresz: Köszönöm! Remélem sikerült önbizalmat adni minden Nuggets-drukkernek, és a coloradói csapatok elleni szokásos elnyomás, lenézés, nem szegi senkinek sem a kedvét a rájátszás előtt. :)

Tomi_Tanguay 2011.04.15. 18:49:30

na látom filip előszedte a színes zsírkrétákat is a playoffra:D
amúgy jó lett az elemzés, nekem tetszik!

Foresz 2011.04.15. 19:16:06

Szerintem a Thunder számára mi vagyunk a lehető legrosszabb ellenfél meg esetleg a Portland lett volna.A többi csapatnál vannak rutinos,öreg rókák,de azokat szerintem simán szétfutották volna.
Nagyon jó sorozat lesz ez!

melo15 2011.04.15. 21:17:49

arról mit lehet tudni hogy mennyire komolyak a sérüléseink? mindenki játszhat az első meccsen?

Dawyd728 2011.04.16. 12:16:11

Hogy a hurrá hangulatot elnyomjam egy kicsit, szerintem nem mi vagyunk a esélyesek (realista énem thunder in 6, a homer thunder in 7), és a lehető legrosszabb matchup a Thunder. Mi erősségeink semlegesítésére vannak fegyvereik, de az övékre nekünk nincs. Kb ez olyan, mint régen volt a Spurs-Suns párharc, ahol két kb azonos képességű csapat küzdött, de egymás ellen mindig billent a mérleg.

Cikkhez:
2-3 játékos vs. 12 aki eltud dönteni egy meccset, hát ez azért elég meredek. Meccset eldönteni nem csak támadásban lehet, és akkor Sefo, Perkins máris ott van a Westbrook, Harden, Durant, Ibaka 4-es mellet.
Mi oldalunkon meg az a 12 baromi sok.

Foresz 2011.04.16. 12:44:06

Az alap hogy esélyesebbek,nem hiába végeztek előttünk.De szerintem van keresnivalónk ellenük.Szerettem volna ha elkerüljük őket,ezt már szinte hónapok óta mondom,sőt talán én voltam az első aki kijelentette hogy inkább bármelyik másik csapattal játszunk,csak ne velük.
Az is igaz hogy Durant szinte mindig 25 pont felett dob,illetve Westy is megdobja a saját 15-20 pontját elég rendszeresen,de egy kiegyenlített teljesítménnyel,ahol nálunk mindenki megdobja a kétszámjegyű pontjait (amire azért volt már példa),azzal nem lehetnek hatalmas gondjaink.
Nyilván olyan kicsi lesz egy-egy meccsen belül a különbség,hogy apró dolgok dönthetnek,mint például az hogy Durant a ligába kerülése óta clutch-player,ami nálunk egyenlőre még nem nagyon van.
Azt hiszem az a legjobb,hogy most már védekezésben is helyen vagyunk,és ezért állok kissé optimistábban a szériához.

Foresz 2011.04.16. 12:50:43

Meg aztán egész évben ez a legizgalmasabb része a bajnokságnak,erre várunk igazából év eleje óta.Most írjam le azt hogy semmi esélyünk,az OKC-t mindenki bevárja minimum a nyugati döntőbe?
Az ötödik pozíciónk nem a legalja a rájátszóknak,szóval nem kell feltétlen élve eltemetnünk a csapatot,már pedig amíg nem esik ki,addig van esélye tovább jutni,nem?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.04.16. 12:52:16

Szerintem ha már év elején meghúzzuk ezt a cserét ilyen formában (nyilván nem tudtuk volna ilyen értékért, de ez most másodlagos), akkor nem kérdés, hogy mi nyertük volna a divíziót, lehet a konferenciát is. Én nem vágódok hanyatt előttük, fog még Durant becsicskulni a playoff-ban. :P

Tomi_Tanguay 2011.04.16. 12:59:48

biztos hogy a thunder az esélyesebb, de nem sokkal. mindenhol 4-2es 4-3as továbbjutást írnak nekik, és ez olyan 4-2, 4-3, ami simán fordítva is lehet, mintsem olyan mint amilyeneket a lakers szokott hozni, hogy simán söpörhetnének de a minél több hazai jegybevétel miatt kitöltik a seriest.
lehet 4-3 ide is oda is, szerintem olyan 60-40% az esély a továbbjutásukra.de sok lehet abban is amit foresz írt, hogy a PO más játék és ebben azért nem annyira prof az OKC, lehet durant is megremeg kulcspillanatokban:p legyen inkább 55-45%

Tomi_Tanguay 2011.04.16. 13:01:02

'fog még durant becsicskulni' LOL ezt felírtam magamnak:D

Dawyd728 2011.04.16. 14:31:22

Srácok legyen igazatok.:)

melo15 2011.04.16. 21:22:29

meglátjuk mi lesz, nehéz jósolni, de holnaptól kiderül. szerintem hosszú és izgalmas párharc lesz :)


süti beállítások módosítása