Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Szabadügynök-igazolások 2011

2011.07.01. 11:00 - Filip89

Július 1-je révén a mai napon zárul a határidő, ameddig az NHL-es csapatok a saját lejáró szerződésű, korlátozás nélküli szabadügynök játékosaikkal megállapodhatnak, egyúttal magyar idő szerint este 18 órától megnyílik az átigazolási piac, amikor már valamennyi klub szabadon tárgyalhat a szerződéssel nem rendelkező UFA játékosok jogairól. A következő írásomban a Colorado Avalanche átigazolási körképét szeretném egy kicsit előrevetíteni, hogy a nagy fokú spórolás jegyében vajon milyen erősítések várhatóak, hogy megfeleljünk a liga szabályainak.


















Először is, vegyük sorra azt a maroknyi játékost, akik jelenleg élő szerződéssel rendelkeznek a csapatunkhoz a 2012/13-as szezonra, zárójelben a poszt mellett a fizetési sapkába beszámító összegek szerepelnek:

Paul Stastny (center, 6.6 millió)
Matt Duchene (center, 3.2 millió)
Kyle Quincey (hátvéd, 3.125 millió)
Milan Hejduk (jobb szélső, 3 millió)
Erik Johnson (hátvéd, 2.6 millió)
David Jones (jobb szélső, 2.5 millió)
Peter Mueller (bal szélső, 2 millió)
Ryan O'Byrne (hátvéd, 1.8 millió)
Matt Hunwick (hátvéd, 1.55 millió)
Jay McClement (center, 1.45 millió)
Cody McLeod (bal szélső, 1.033 millió)
Daniel Winnik (bal szélső, 950 ezer)
Ryan O'Reilly (center, 900 ezer)
Brandon Yip (jobb szélső, 725 ezer)
Joakim Lindstrom (bal szélső, 600 ezer)

Ebben a névsorban már több frissen szerződést kötött hokis is található, köztük az egyetlen új arc az európai szabadügynök-igazolás Joakim Lindstrom lehet, aki június első felében írt alá a mieinkhez. A 27 esztenős támadó az elmúlt szezonban a svéd elitliga pontkirálya lett 54 meccs alatti 60 pontjával a Skelleftea együttesében, az előtte lévő évet pedig a KHL-ben töltötte. Korábban a Columbus és a Phoenix csapataiban négy szezon alatt mindössze 81 meccsen kapott lehetőséget, ezeken 28 pontot szedett össze, nem tudott igazán hatékony lenni az NHL-ben, talán második nekifutásra sikeresebb lesz. Frissen hosszabbítottunk az RFA hátvéd, Ryan O'Byrne-nel, aki két évre szóló megállapodást kötött az együttessel összesen 3.6 millió dolláros gázsi fejében (az első évben 1.6 M, a második 2 M lesz a keresete), így a sziklaszilárd bekk is a keretünket alkothatja. David Jones szintén a minap újította meg szerződését a csapattal, amikor a tehetséges fiatal eddigi keresete több mint dupláját fogadta el a csapattól az egy éves megállapodásában. Sokak megrökönyödésére pedig a draft ideje alatt a tavaly rengeteget bizonytalankodó hátvéd, Matt Hunwick-kel is új egyezséget kötöttünk a tavalyi feltételek mellett további egy évre. Ezen kívül még több héttel ezelőtt a veterán Milan Hejduk kötelezte el magát a csapathoz egy újabb szezonra.

A szerződés alatt álló 15 játékos együttesen (kiegészülve a Preissing kivásárlásáért számított 916 ezerrel) nagyjából 34 millió dollárt foglal el a fizetési sapkában, vagyis még jó 31 milliónyi helyünk van a 64.3 millió dollárig engedélyezett 2011/12-es salary cap alatt. Természetesen a maradék nyolc játékossal nem várható ennek a teljes kitöltése, a vezetőség bizonyára pusztán a 48.3 milliós előírt minimum értékre fog törekedni, hogy a hátralévő hosszabbításokkal és a külsős igazolásokkal együtt elérjük a felemelt sapka legalsó határát.
















A csapat korlátozott szabadügynök (RFA) játékosai, akik megkapták a következő szezonra szóló szerződéstervezetüket, és a közeljövőben várható velük megállapodás, legrosszabb esetben július-augusztus idején a fizetési döntőbíróság által:

Kyle Cumiskey (hátvéd)
T.J. Galiardi (bal szélső)
Kevin Porter (bal szélső)
Ryan Wilson (hátvéd)


Meglepetésre Brian Elliott és Philippe Dupuis nem kaptak új ajánlatot a június 27-i határidőig, így mindketten szabadon igazolhatóvá váltak, a fenti négyes bizonyára a tavalyi szerződésük minimális emelése mellett rövidesen alá fog írni további egy-két esztendőre.

A szerződés nélküli korlátozatlan szabadügynök (UFA) játékosok, akikkel magyar idő szerint 18 óra előtt kéne megállapodnunk, hogy ne jussanak a távozás sorsára, de már egyikükkel sem várható megegyezés:

Peter Budaj (kapus)
Philippe Dupuis (center)
Brian Elliott (kapus)
Tomas Fleischmann (bal szélső)
David Koci (jobb szélső)

Ezen kívül még kétirányú, az NHL-be és az AHL-be egyaránt érvényes szerződést kötöttünk meg a közelmúltban a Lake Erie Monsters néhány lejáró szerződésű játékosával, mint például Patrick Bordeleau-val, David Liffiton-nel, Greg Mauldin-nel, Justin Mercier-vel, Ryan Stoa-val, és David Van der Gulik-kal. A következő négy RFA farmjátékos további sorsa egyelőre tisztázatlan: Tom Fritsche, Ray Macias, Harrison Reed, Julian Talbot, míg e négyes tagjai UFA-k lesznek, és egyelőre nem lehet tudni, hogy a klub miként tervez velük: Jason Bacashihua, Shawn Belle, John Grahame, Ben Walter.

















Várhatóan a hátralévő négy RFA játékos szerződtetése után is még bőven lesz helyünk költekezni, hogy elérjük a minimális cap floort, így mindenképpen várható néhány szabadügynök-igazolás is a csapat részéről.

A legfőbb napirendi pont egy első számú kapus ide hozatala lehet, annál is inkább, mert mindkét tavalyi portásunkat lépni hagyjuk. Budaj távozása már korábban tényként volt kezelhető, viszont az Anderson-ért megszerzett B. Elliott-tal való kenyértörés mindenképpen egy meglepő döntésnek számít, azok után, hogy pár hónapja Sherman mennyire hangsúlyozta a fiatalságát és a tehetségét a megszerzése pillanatában, ehhez képest csak 12 meccsen állítottuk be egy romokban heverő csapat ketrece elé, és máris elzavarjuk. (Nem mondom, hogy hibás döntés, mert nem tartom túl nagyra a kanadai portást, de talán ennél több lehetőséget is megérdemelt volna - mindenesetre ez az akció is kiválóan reprezentálja a stáb légből kapott, merő kapkodásokra épülő politikáját.)

Igazából az egyetlen top kapus kaliber a piacon Tomas Vokoun lesz, akire nem titkoltan rá fogunk menni, és nagyon jó esélyekkel le is szerződtethetjük őt, mivel nagyon kevés olyan csapat van a ligában, amely első számú kapust keres, és mélyen zsebbe tudna nyúlni érte, mi éppen ilyenek vagyunk. Nagy összegben lehet fogadásokat kötni, hogy órákon belül meg fogunk állapodni a cseh kapussal, aki a ligában eltöltött mind a 11 szezonja alatt elérte a 90 %-os védési hatékonyságot, és számtalanszor brillírozott mind a Nashville, mind a Florida ketrece előtt. Ugyanakkor holnap már a 35. esztendejét tölti be, vagyis túl hosszú jövő nem állhat előtte, és egyelőre afelől is erős kétségeink lehetnek, hogy az elé tárt magas fizetés mennyire fogja esetlegesen visszavetni a motivációját. A jelenlegi ínséges helyzetben az egyetlen használható megoldásnak tűnik a szerződtetése, mivel a vezetőség úgy látszik, határozott elképzelésekkel rendelkezik, hogy újítani szeretne kapus poszton. A nagy reménységű Pickard egyelőre túlzottan zöldfülű ehhez a feladathoz, arra a pár évre Vokoun még jó megoldás lehet.

Mellette pedig még egy csere kapust is külső kézből kell beszereznünk, valószínűleg szintén UFA-igazolás útján juthatunk hozzá egy megbízható backup szolgálataihoz, melyre a legesélyesebb talán Josh Harding vagy Ty Conklin lehet, de egyes források már Pascal LeClaire denveri látogatásáról is beszámoltak.

Tomas Vokoun Tomas Vokoun #29 of the Florida Panthers deflects a shot in the second period against the New York Islanders on January 31, 2009 at Nassau Coliseum in Uniondale, New York.  (Photo by Bruce Bennett/Getty Images) *** Local Caption *** Tomas Vokoun


















A mezőnybeli posztokat tekintve elsősorban a védelembe várható némi erősítés, ahol Liles és Foote távozása után csak csupa rutintalan, fiatal játékost vagyunk képesek felvonultatni, minimum egy veterán harcos jól jönne ebbe az egységbe, aki egy kicsit össze tudná fogni a társaságot. Talán a legjobb döntés még mindig Scott Hannan vissza hozatala lenne, de bizonyára ezt nem fogjuk bevállalni, mert azzal a vezetőség beismerné, hogy a téli elcserélése hiba volt, ez pedig Sherman-éknél nem szokás, inkább kötik az ebet a karóhoz (lásd Hunwick), szóval nem valószínű a keménykötésű defenzív bekk denveri visszatérése. Ugyanakkor nem zárható ki, hogy egy hozzá hasonló, sok csatát megélt, fizikai gladiátorral szeretnénk feltankolni, ebben az esetben könnyen szóba kerülhet például Ed Jovanovski, Sean O'Donnell, Shane O'Brien vagy Steve Eminger neve, akik kétségtelenül rutint és keménységet képviselhetnének a zöldfülű és könnyűsúlyú kék vonalunkon.

Csatárposztokon igencsak telített a létszám, így nem igazán érdemes új érkezővel számolni, legfeljebb Koci fennmaradó helyét veheti át egy bunyós támadó, de valószínűleg ezt házon belül kívánjuk megoldani a clevelandi farmcsapatban már tökéletesen bizonyított rendbontó, Bordeleau felemelésével. Egyes, mély érzelmű amerikai fanatikusok fejéből pattant ki az az ötlet, mely szerint egykori játékosunkat, a New York Rangers-nél frissen kivásárolt Chris Drury-t lehetne szerződtetni, de a 2002-ben elcserélt bal szélsőnek olyan súlyos gondjai vannak a térdével, hogy erősen kérdéses a karrierje folytatása, nem igazán lenne tanácsos most egy újabb sérülékeny játékost szerezni, így is tökéletesen biztosítja a csapat az évi forgalmat a denveri klinikákon. Kétségtelenül még egy rutinosabb játékost el tudnék képzelni legalább az alsó sorokban, mivel Hejduk az egyetlen 30 év feletti csatárunk, de ez gyakorlatilag esélytelen, csak luxuskiadás lenne, mivel bizonyára Vokoun, a csere kapus és a veterán hátvéd szerződtetésével már kitöltenénk a fennmaradó helyet a sapkában, ami a minimum érték eléréséhez szükséges, Kroenke pedig ennél egy centtel sem szeretne több pénzt áldozni a csapatra.

Ma este 18 óra után, illetve leginkább az éjszaka alatt várható, hogy megkezdődnek az UFA-szerződtetések liga szerte, és ezek közben megláthatjuk majd azt is, hogy az Avalanche milyen "muszáj-igazolásokkal" fog tüsténkedni a cap floor elérése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr453029421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 11:02:06

Szerintem látszik az íráson, hogy mennyire nem érdekel az egész, de a szaros Avalanche-ről már csak ilyenek lesznek, amíg hajlandó vagyok írni róluk.

foppa21 2011.07.01. 11:29:38

@Filip89: látszik:-D de érthető a beszolás a vezetőségnek

milo_hedgie#23 2011.07.01. 12:25:41

"muszáj-igazolásokkal"
tökéletes szó! tartsuk meg használatra

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 13:24:33

jóisten obyrne milyen szerződést kapott:D

foppa21 2011.07.01. 14:04:19

fleischman miért megy el? nagy kár érte sztem

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 14:11:12

Már a szezon vége óta nyilvánvaló volt, hogy nem akarunk hosszabbítani vele, szóba sem került a megtartása. Nem tudom miért, biztos nem akartunk annyit költeni.

Coach Sacco 2011.07.01. 15:24:07

Előre félek milyen szerződések lesznek a piacon, ha Ehrhoff tegnap 10yr/40milliót ért a Buffalonak. Nem komplettek. Vokoun is biztos bankot akar rabolni nálunk.

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 16:55:30

vokoun is biztos évi 6milla körül lesz, de a kora miatt 2évnél nem kéne többre sztem

Coach Sacco 2011.07.01. 18:02:03

http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=616&id=120032&navid=DL|COL|home

foppa21 2011.07.01. 18:14:14

nah akkor várjuk kiket hozunk

foppa21 2011.07.01. 18:18:10

még azt a joel wardot emlegetik nagyon nálunk. róla mi a véleményetek?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 18:29:23

Harding hosszabbított Minny-ben, 1 év, 750 ezer, kurva anyjukat, ennyiért nekünk is megérte volna.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 18:30:57

Amúgy meg Stamkos-ra toljunk offer sheet-et mindenképpen, mert elérhető, felejtsük el a goalie needed-et. :P

foppa21 2011.07.01. 18:34:16

lol theodore is ufa, na csak őt ne:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 18:40:38

@foppa21: Ward olyan, mint Simmonds, csak mindenben egy kicsit szerényebb kiadást képvisel. Én örülnék feketének, de mondom, szerintem csatár igazolásra már nem fogunk áldozni.

milo_hedgie#23 2011.07.01. 18:50:44

@foppa21: theo? ne fesd az ördögöt a falra,filip már igy is rottyon van idegileg:)

foppa21 2011.07.01. 18:53:34

garon to tampa, ő szerencsére nem jön ide

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 18:59:26

Theo Floridába ment, 2 év, 3 millió. Megúsztuk. :P

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 19:08:49

mi ez a szöveg a kommentek tetején?:)
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 19:11:57

Nem tudom, biztos sokat káromkodtatok. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 19:13:35

O'Donnell-t vitte a Hawks, ő se jön, pedig szerintem nem lett volna rossz, Jovanovski-t nem látnám szívesen.

foppa21 2011.07.01. 19:26:17

jagr aláírt a flyershez, hát ez kemény. nem a pittsburgöt meg a detroitot emlegették?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 19:29:43

A Yotes vitte Mike Smith-t, ők voltak az egyetlen potenciális ellenfelünk Vokoun-ért, innentől eldőlt, csak az összeg és a hossz lehet kérdéses.

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 19:33:09

jagr mekkora geci áruló:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 19:41:51

Jan Hejda a miénk, volt egy ilyen sejtésem, de nem mertem beírni, ő is kemény, rutinosabb védő. :)

foppa21 2011.07.01. 19:46:16

@Filip89: mennyiért írt alá és hány évre?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 19:47:41

Négy évet mondanak, lesz vagy évi 4 milla.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 19:56:21

An NHL source confirmed the Avs have contacted representatives for free-agent goalie Tomas Vokoun , but a deal has not been struck and the Avs may lose out to another team for his services.

Hoppá. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 20:05:26

Capitals acquire a first round pick in 2012 and a second round pick in 2012 or 2013 from the Avalanche for Semyon Varlamov.

Na, ez meg mi a faszom??????????

foppa21 2011.07.01. 20:09:55

gratulálok bazmeg varlamov....

Coach Sacco 2011.07.01. 20:11:33

Hát, ez megint egy zseniális csere volt... :(

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 20:19:58

hihetetlen...1st meg 2nd kegyetlen, mert ha az egyik még azt mondom okés, be lehet vállalni, de bazmeg így:(

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 20:51:02

boucher 2év/1.9millió carolinaba, miért nem ilyet csinálunk bazmeg?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.01. 20:56:51

MTL signs goalie Peter Budaj to two year deal, $1.1M, $1.2M.

:(

Tomi_Tanguay 2011.07.01. 21:00:23

hát bazmeg ennyiért budajt is megtarthattuk volna

foppa21 2011.07.01. 21:19:29

remélem ennyi baromsággal megelégszünk mára és sörmen nem pattog tovább...

foppa21 2011.07.01. 21:24:41

közben wardról lemaradtunk a caps igazolta le

foppa21 2011.07.02. 00:01:23

hát én azt se értem hogy gigure miért kellett?:-S

Tomi_Tanguay 2011.07.02. 02:03:26

zsiger lol, volt egy ilyen félelmem:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.02. 02:34:00

Ahogy számolom, most már csak olyan 7 milliónyira lehetünk a cap floortól, ezt már betölthetjük a maradék négy RFA aláíratásával, szóval talán nem lesz több UFA sign.

milo_hedgie#23 2011.07.02. 10:48:13

hát ebből csak a hejda szerződtetést tudom elfogadni...
az a csere meg kegyetlen,serman totális bohóc. állítom a kinevezése előtt erősebb csapatunk volt

melo15 2011.07.02. 13:30:46

uh én nem ismerem ezeket a játékosok, de sajnálom ha tényleg olyan szarok :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.02. 14:01:13

Tulajdonképpen nem szarok, de az egyikért sokat adtunk, a másik sérülékeny, a harmadikra semmi szükség nem volt, csak Hejda volt igazán vállalható fogás.

foppa21 2011.07.02. 17:18:09

brad richards aláírt a rangershez, 9 év 58,5 milla

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.02. 17:57:02

Érdekes, mert a Flames többet ajánlott, de nekünk csak jó, hogy nem jött a nyakunkra.

Tomi_Tanguay 2011.07.02. 20:32:02

60milla richardsra az a végleges:D

milo_hedgie#23 2011.07.02. 20:50:44

tudtok adni linket ahol le van írva az összes fa igazolás?

foppa21 2011.07.02. 23:38:33

gagne a kingshez került

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.03. 01:53:52

Vokoun 1 éves, 1.5 milliós szerződést kötött a Caps-szel, nem értem, hogy hozzánk miért nem akart jönni, mert állítólag túl sokat kért, azért mentünk Varlamov-ra.

foppa21 2011.07.03. 11:24:54

@Filip89: vokoun se normális, ennél többet is kaphatott volna. meg akkor nem tudom minek nyalt be nekünk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.03. 12:24:38

Érthető, hogy a szar csapatok után akart végre egy olyat, ahol talán Kupára mehet, és nyilván több esélye van jövőre nyernie a Caps-szel, mint bármikor a Preds vagy a Panthers kapusaként. Bár szerintem ez a Washington még mindig kurva sótlan.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.03. 12:26:04

Paige is elég szkeptikus a kapus-igazolásokkal kapcsolatban, ha számít valamit a vén faszfej véleménye. :P

www.denverpost.com/paige/ci_18395992

Tomi_Tanguay 2011.07.03. 12:42:54

és a "vén faszfej" filip véleményét mikor tudjuk meg?:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.03. 13:15:04

Majd a jövő hét elején összedobok valamit a négy új emberről.

milo_hedgie#23 2011.07.03. 17:49:13

@Filip89: nagyon kiváncsi leszek hogyan fogsz vélekedni róluk,sok jóra nem számítok:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.03. 19:39:58

Buzi Leafs megszerezte Fransont is, nem lepődnék meg, ha Liles csak 7. védő lenne. Büdös kurva anyjukat, nekünk persze nem kellett, amikor franchise player volt.

Tomi_Tanguay 2011.07.04. 10:30:29

heatley a wildban loool:D


süti beállítások módosítása