Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Aktuális offseason hírcsokor

2011.07.16. 10:49 - Filip89

A hó eleji piacmegnyitást követően a Colorado Avalanche egyesülete már végrehajtott több komoly igazolást, amelyekről a korábbi írásunkban bővebben értekeztünk, azóta viszont történt néhány újabb csapatot érintő tranzakció, melyekről most egy újabb kiadásban számolunk be. Mindenki megkönnyebbülésére úgy néz ki, hogy a csapat át fogja lépni a fizetési sapka alsó határát, miután a további három lejáró szerződésű játékos szerződéshosszabbítása mellett néhány kisebb igazolást is letudtunk a háttérben, közben a fiatalok a napokban egy közös edzőtáborozáson vettek részt.

T.J. Galiardi Left wing T.J. Galiardi #39 of the Colorado Avalanche skates the puck against Jeff Woywitka #44 of the Dallas Stars during a preseason game at American Airlines Center on September 24, 2009 in Dallas, Texas.



















Mindenek előtt a friss maradókról érdemes említést tenni, ugyanis az utolsó négy korlátozott szabadügynök (RFA) hokisunk közül hárman szerződést hosszabbítottak a csapattal. A tehetséges hátvéd Ryan Wilson-t 1.275 milliós fizetés fejében sikerült maradásra bírnunk, ami a belépő szerződésének bőven a dupláját fogja garantálni számára, ellenkező esetben a döntőbíróság határozta volna meg a jövőévi keresetét. A keménykötésű bekk sokat fejlődött az elmúlt szezon alatt, és jó esély van rá, hogy a következő idényben még nagyobb szerep hárulhat rá, teljesen érthető, hogy a csapat számít rá. A kiegészítő ember Kevin Porter minimális emelés után, 850 ezer dollárért kötelezte el magát az egyesülethez a 2011/12-es esztendőre, azok után, hogy elsőre mindenki megrökönyödésére még az arbitrációval fenyegetőzött, sikerült megállapodnunk vele vállalható feltételek mellett. Kisvártatva pedig T.J. Galiardi is aláírta a következő évadra szóló kontraktusát, amely a tavalyi fizetésének a 10 %-os emelésével járva, 700 ezret hozhat a konyhájára. A fiatal szélső képességei alapján egyértelműen több pénzt érdemelne, azonban a sérülésekkel teletűzdelt szezonja után sikerült abszolút áron alul üzletet kötnünk vele.

Mindhárman egy évre szóló szerződést kaptak, s mindnyájan újra RFA-k lesznek jövő nyáron, amikor egy év múlva ismét asztalhoz kell majd ülnünk velük a jövőről való diskurálás szempontjából a 2011/12-es szezonban mutatottak fényében.

Pár nappal ezelőtt némi meglepetésre kötöttünk szerződést a szabadon igazolható hátvéddel, a rutinos Shane O'Brien-nel, aki a következő idényre 1.1 millió dolláros juttatás ellenében kötötte le magát a denveri egyesülethez. A 28 esztendős bekk a 2006-os bemutatkozása óta négy csapatnál fordult meg a ligában, miközben 379 pályára lépése alatt 64 pont, ebből tíz találat, és 688 perc kiállítás volt a mérlege. Egyértelműen egy defenzív beállítottságú, a testét nagyszerűen használó bekknek számít, ami sohasem árt az Avalanche puhány védelmének, ráadásul személyében egy odaadó fegyverhordozóval gazdagodtunk. Ezzel az igazolással viszont jelentős teltház van a védelmünkben, és sajnálatunkra számolnunk kell a tehetséges fiataljaink mellőzésével, hacsak a meglévő garnitúrából nem szándékozunk még elcserélni valaki(ke)t a szezonrajtig.

A három hosszabbítással és O'Brien szerződtetésével immár közel 45.5 milliót foglalunk el a fizetési sapkából, vagyis csupán szűk három millióra vagyunk az alsó határtól, ezt pedig már biztosan el fogjuk érni, hiszen még hátra van az 1/2-es Gabriel Landeskog, illetve a hátvéd Kyle Cumiskey aláíratása.

A közelmúltban hajtottunk végre két tartalék-erősítést, ugyanis leigazoltuk a kapus Cedrick Desjardins-t és a center Evan Brophey-t, akik várhatóan alapesetben az AHL-es farmcsapatunkat fogják szolgálni. A 25 esztendős kapus annak idején a QMJHL-ben a legendás Patrick Roy tanítványa volt, majd éveken át a Montreal Canadiens alkalmazásában állt, de a kanadaiak nagynevű AHL-csapatának kapujánál feljebb nem tudta verekedni magát. A tavalyi szezont már a Tampa Bay Lightning-nál töltötte, ahol két mérkőzés erejéig az NHL-ben is bemutatkozhatott, nálunk elsődlegesen a Monsters-be várható, de sérülések esetén könnyen beugorhat az Avs ketrece elé is, ideális megoldásnak tűnik arra az átmeneti időszakra, amíg Pickard-t nem lehet bevetni a legjobbak között, és reményeink szerint a LEM kapujában is megbízhatóan teljesíthet. A nála egy évvel fiatalabb támadót a 2005-ös draft harmadik körében a Chicago Blackhawks választotta ki, négy szezonon át a Sólymok tartalékcsapatát erősítette, legeredményesebb évében 39 pontot vállalt az AHL-ben. Tavaly 67 meccsen tíz gólt szerzett a Rockford IceHogs színeiben, és egy mérkőzésen már az NHL-ben is feltűnhetett. A sok távozó miatt szüksége volt némi erősítésre a clevelandi kirendeltségnek, de egyelőre nem tudjuk, hogy Brophey mennyire lehet meghatározó tagja a Szörnyek seregének.

Az AHL-csapatunkat érintette még néhány további változás a közelmúltban, mivel a veterán kapus Jason Bacashihua a Philadelphia Flyers-hez szerződött, míg a csupaszív hátvéd Julien Brouillette a Hershey Bears farmcsapattal kötött szerződést a következő évadra. Eközben viszont Patrick Rissmiller-rel ismét sikerült megállapodnunk, aki a tavalyi szezonban részben a Monsters-t erősítette, és a balszélső 43 mérkőzés alatt 30 pontot szorgoskodott össze a clevelandi klub színeiben.

Az Avalanche a hét elején tartott egy négy napos újonc edzőtábort a gárda 17 tehetséges prospect-je számára a centenniali Family Sports Center-ben, ahol a hírek szerint az idei draft hat denveri kiválasztottja is jelen volt. A gyakorlások nem voltak publikusak a nagyközönség számára, így túl sok információt mi sem tudhattunk meg a kulisszák mögül, csak néhány nyilatkozat látott napvilágot. A klub utánpótlásbázisáért felelős alelnök, Craig Billington egy hosszabb interjúban elárulta, hogy "a csapat rendkívül fontosnak tartja a hasonló összetartásokat a fiatalok számára, érdemes már a holtszezonban tartani edzőtáborokat, mert egyébként minimális lehetőség van arra, hogy a szélrózsa minden irányában játszó srácokat egy táborban tudhassuk. Sok dolgot meg tudunk állapítani az ilyenkor felvonuló 17-23 esztendős játékosokról, sajnos személyesen kevés alkalmunk van rá a szezon alatt látni mindegyiküket, de a klub a legjobb tudása szerint igyekszik minél jobban szemmel tartani a jövő nagy tehetségeit."

Ezek után már csak az említett két meglévő játékosunk aláíratása várható, emellett legfeljebb pár AHL-es szerződtetésre kerülhet még szóba, szeptembertől pedig megkezdődhetnek az idényt felvezető hagyományos edzőtáborok.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr1003071794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.07.16. 11:17:22

megnyugodtam hogy beférünk a sapka alja alá:D

foppa21 2011.07.16. 16:00:39

én is számítok még cserére, nagyon sok védőnk van: johnson, hejda, wilson, quincey, o'byrne, hunwick, cumiskey, o'brien. és akkor még elliott, holos, gaunce is simán oda férhetne. kihagytam valakit?

Tomi_Tanguay 2011.07.16. 19:52:50

@foppa21: én is ennyit számoltam. de 3-4 mindig sérült lesz szal kellenek a tartalékok:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.18. 11:55:55

Idén is megrendezték a köcsög kokszos Armstrong Celebrity Golf Championship-jét Lake Tahoe-ban. Sakic a 11., Elway a 15. helyen végzett.
Sakic bebaszott elsőre egy távoli ütést és elvitte a torna legjobb ütésének járó bónusz 1 millió dollárt. :P

foppa21 2011.07.18. 18:53:05

@xrace: hogy lefagyott lol:-D

milo_hedgie#23 2011.07.18. 19:30:33

@xrace: tudatos mozdulat volt,ezt pont így akarta oda:)

Tomi_Tanguay 2011.07.18. 20:31:00

azt a rohadt életbe, sakic itt is vérprofi:D

Coach Sacco 2011.07.18. 20:46:55

Mindent vitt az öreg. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.19. 16:27:11

A Monsters programjából annyi már ismert, hogy október 7-én, pénteken, hazai pályán lesz a season opener. A teljes programot később fogják kitűzni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.20. 19:25:11

Hishon-helyzet:

blogs.denverpost.com/avs/2011/07/20/more-on-avalanche-prospect-joey-hishon/7704/

Igazából úgy néz ki, az agyrázkódása nem komoly, és a szezon kezdetére már biztos egészséges lesz.

Coach Sacco 2011.07.21. 18:34:15

Itt egy jó kis összefoglalás az igazolásokról:
http://avalanche.nhl.com/club/news.htm?id=569644&navid=DL|COL|home

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.21. 18:50:59

És ebben mi olyan nagyon jó? Én is beszámoltam mindegyikről, ráadásul magyar nyelven, és nem csak sablonszövegekkel.

Tomi_Tanguay 2011.07.26. 12:44:31

és cumiskey mikor fog aláíródni?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.26. 21:16:35

Szerintem az agyrázkódása miatt kérdéses, hogy mikor fog tudni újra játszani, azért húzódik el ennyire.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.07.29. 12:01:53

Landeskog és Siemens is megkötötte a három éves entry-level szerződést. A svéd cap hit-je 3.575 millió dollár lesz, vagyis hivatalosan is átléptük a sapka alsó határát.

Tomi_Tanguay 2011.07.29. 15:19:45

siemens kicsit meglepő, mert szerintem ő idén még nem lesz a nagyoknál

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.03. 15:21:12

EJ üzenete a Caps-szurkolókak az orosz geci trade-je kapcsán:

"It's not going to be a (high) pick. It's going to end up being a great trade for us. People are saying we got the short end of the trade and they're happy because they think we're going to finish at the bottom of the league — and we're not going to do that this year," Johnson said.

LOL, szánalmas az egész bagázs, ahogy van. Rohadtul nem fog hiányozni ez az elvezetett, összevásárolt, jött-ment zsoldosokkal teli szégyenklub.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.04. 11:40:25

Senki nem kíváncsi erre a zsoldos patkányra, eddzen csak, majd két hét után lesérül.

foppa21 2011.08.04. 12:01:05

@Filip89: miért utálod őt ennyire? liles miatt van eleged ennyire a csapatból?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.04. 12:24:07

Majd egy GITR-bejegyzésben leírom, hogy mi zavar a csapattal kapcsolatban, mert már unom, hogy mindenki szemében én vagyok a rohadt köcsög.

milo_hedgie#23 2011.08.04. 19:04:16

@Filip89: nagyon komoly...igazából van ami nekem is feltűnt,például nagyon sokat változott a csapat kerete,sajnos sok játékos elment azok közül akiket régen megszerettem,de ez természetes a sportban

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.07. 16:22:53

Siemens-t behívták a kanadai junior válogatott bő keretébe edzőtáborozni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.13. 19:29:28

Top Hits Of The 2010-11 Season

http://avalanche.nhl.com/club/news.htm?id=586004&navid=DL|COL|home

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.16. 20:41:55

Meghalt Rick Rypien, sokat játszott ellenünk a Canucks-ban és a Moose-ban is...

foppa21 2011.08.17. 03:34:01

emlékszem rá még egész fiatal srác volt:-(


süti beállítások módosítása