Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Lezárult az előidény

2011.10.05. 12:21 - Filip89

A múlt héten befejeződtek a felkészülési mérkőzések a Colorado Avalanche számára, így ideje beszámolnunk az előidény utolsó három meccsén történtekről, amelyek igencsak vegyesen sikerültek a denveri csapatnak. Eközben egyre jobban kezd kirajzolódni a szezonkezdő keret összeállítása, bár ezidáig a teljesen biztos, végleges névsor még nem látott napvilágot, túl nagy meglepetések már nem történhetnek a hétvégi szezonrajtig.


Az első három mérkőzést követően múlt hét hétfőn további három játékos leküldésével redukálódott 31 fősre a létszám, miután a támadó Ryan Stoa-t, illetve a hátvéd Cameron Gaunce-t és Jonas Holos-t a clevelandi székhelyű AHL-csapathoz delegálták.

Szerdáról csütörtökre virradóra került sor az Avalanche negyedik előidény mérkőzésére a Los Angeles Kings ellen, amely egyben az utolsó hazai fellépés lehetett a Pepsi Center-ben az október 8-i éles rajtot megelőzően. Sajnos, a csapat képtelen volt kiszolgálni a közönséget, ehelyett jókora zakóba szaladt bele, bár a gól nélküli első harmadban még inkább a mieink álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez. A középső 20 percben jelentős fordulat következett be az első LA-i találattal, a hazai védelem és Varlamov kapus alaposan megingott, rövid időn belül egymás után négyszer kapituláltak, majd a záró harmad során Kopitar-ék két újabb találattal beállították a 6-0-s végeredményt. Az orosz hálóőr mindössze 26/32-es védési százalékkal tevékenykedett a ketrec előtt, de a mezőnyjátékosok is kritikán aluli teljesítménnyel álltak elő ezen a napon, különösen a védekezés volt kirívóan sebezhető, de a támadójáték is meglehetősen akadozott, így a meccs után joggal magyarázkodhattak Duchene-ék, akik egyszerűen mintha képtelenek lettek volna kellően felpörögni erre a mérkőzésre. Különösen aggasztó volt a sima vereség, mivel a csapat meglehetősen erős összeállításban képviseltette magát: Landeskog-Stastny-Jones, Mueller-Duchene-Hejduk, McLeod-McClement-Kobasew, Galiardi-Malone-Bordeleau; Johnson-Elliott, Barrie-O'Brien, Wilson-O'Byrne.

Gyorsan lehetőség nyílt rá, hogy feledtessük a kellemetlen fiaskót, hiszen másnap már a St. Louis Blues otthonában volt jelenésünk, akik ellen hat nappal ezelőtt hazai környezetben vereséget szenvedtünk. A Zenészek ismét a kezdetektől fogva aktívabban játszottak, egy darabig szívósan tartottuk magunkat, de a második harmad hajrájában már lépéselőnybe került az ellenfél. A második szünet után szinte a semmiből tudtunk villámgyorsan egyenlíteni, Winnik egy nagyszerű átadással hozta kihagyhatatlan helyzetbe a kapu torkában Joakim Lindstrom-ot, aki 1-1-re módosította a meccs állását. Nem sokáig haladtak fej-fej mellett a csapatok, a Blues változatlanul fölényben játszott, s tíz perccel a vége előtt egy emberelőnyös góllal újra vezetéshez jutottak, röviddel ezután még egyszer eredményesek voltak, így 3-1-es vereséget szenvedtünk és kétszer is fejet kellett hajtanunk a STL legénysége előtt az előidényben. Gyakorlatilag a meccs teljes hosszában alárendelt szerepet töltöttünk be, a kapura lövésekben 32-19-es fölényt dolgozott ki magának az ellenfél, a gólvonalon Giguere 29 védést mutatott be, egy darabig kiválóan őrizte a makulátlan mérlegét, ám a meccs második felében háromszor is kapitulált. A soraink ezúttal a következőképpen tevődtek össze: Lindstrom-Duchene-Kobasew, Landeskog-O'Reilly-Winnik, Porter-McClement-Jones, McLeod-Malone-Bordeleau; Quincey-Elliott, Hejda-Wilson, O'Bryne-Hunwick.

Végezetül utoljára a szombati játéknapon léptünk fel, amikor újra a Kings gárdája volt az ellenfelünk semleges helyszínen, Las Vegas-ban, a hagyományos évi Frozen Fury XIV rendezvény keretein belül. Az Avs látványosan összekapta magát az előző két vereség után, szinte a lehető legerősebb összeállításunkban játszottunk, és hamar ráerőltettük az ellenfélre az akaratunkat. Az első felvonás második felében rövid időn belül két gólt is szereztünk, előbb Hejduk nagyszerű kiugratásából Matt Duchene köszönt be, majd egy közeli kipattanót Paul Stastny továbbított a ketrecbe, így az első harmad alatt 2-0-s előnyt építettünk fel. A folytatásban is lendületben maradt a Lavina, amely hamar végképp maga alá temette az LA-ieket, és a meccs fele magasságában egy kettős emberelőnyt két góllal használtunk ki: a dupla fór alatt Matt Duchene pofozta be közelről a korongot, míg szimpla előnyben játszva Quincey távoli lövése David Jones ütőjén irányt változtatva jutott Quick ketrecébe. 4-0 után a finisre kicsit visszavettünk, így a záró játékrészben a Kings szépíthetett, de 4-1-es győzelemmel zártuk az előidényt. Duchene alaposan megrázta magát az utolsó mérkőzésre, és megtörve a korábbi gólképtelenségét, két találatot helyezett el Quick kapujában. Ezen kívül még a két-két asszisztos Hejduk és Johnson volt képes többpontos teljesítményre, míg Varlamov 13/14-es mutatóval végzett, némileg javulhatott az önbizalma a néhány nappal korábbi hat kapott gólt követően. A sorok már valóban NHL-szintűek voltak: Kobasew-Stastny-Jones, Mueller-Duchene-Hejduk, Landeskog-O'Reilly-Winnik, McLeod-McClement-Bordeleau; Johnson-Hejda, Quincey-O'Brien, O'Byrne-Wilson.





















Az utolsó mérkőzés másnapján jelentettek be egy újabb keretszűkítést, mely alkalmával név szerint a kapus Trevor Cann, a hátvéd Tyson Barrie, valamint a támadó Brad Malone és Patrick Bordeleau volt kénytelen a Lake Erie Monsters edzőtáborához csatlakozni. A három mezőnyjátékos rendkívül hasznos munkát végzett a TC és az előidény teljes hosszában, mégsem tudtak helyet követelni maguknak a szezonkezdő keretben, a lista így 27 fősre olvadt.

A jelenlegi keret tartalmazza még az előidény alatt kéztörést szenvedő Brandon Yip nevét, aki biztosan több hetes kihagyásra számíthat, így sérültlistán kezdheti a szezont. Rajta kívül pedig a hónapok óta fejsérüléssel bajlódó Mark Olver és az edzőtábor kezdetétől fogva húzódástól hátráltatott Kyle Cumiskey is inaktívként fogja kezdeni a szezont. Vagyis bizonyára már csak egyetlen leküldést kell végrehajtanunk, hogy meglegyen a 23-as létszám, nagy eséllyel az újonc Stefan Elliott fog kikerülni a keretből, mert bárki másnak át kéne mennie az átadólistán, mielőtt az AHL-csapathoz csatlakozhatna.

Hamarosan hivatalosan is kihirdetik a szezonkezdő keretet, melyből minden kérdésre választ kaphatunk, majd az Avalanche szombaton kezdi meg szereplését az NHL 2011/12-es idényében, amelyet a Denver Sports Blog-on Tomi_Tanguay kollégám tolmácsolásában követhettek végig.

A csapat jelenlegi 27 fős kerete:

Kapusok: Jean-Sebastien Giguere, Semyon Varlamov;
Hátvédek: Kyle Cumiskey, Stefan Elliott, Jan Hejda, Matt Hunwick, Erik Johnson, Shane O'Brien, Ryan O'Byrne, Kyle Quincey, Ryan Wilson;
Centerek: Matt Duchene, Joakim Lindstrom, Jay McClement, Peter Mueller, Ryan O'Reilly, Mark Olver, Kevin Porter, Paul Stastny;
Jobb szélsők: Milan Hejduk, David Jones, Chuck Kobasew, Brandon Yip;
Bal szélsők: T.J. Galiardi, Gabriel Landeskog, Cody McLeod, Daniel Winnik.


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr13279728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.10.05. 13:13:54

jó féle írás!:-)
nem örülnék neki ha elliott kerülne ki
mikor lesz már kapitány?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 14:20:17

Nem valószínű, hogy lesz C, három A kijelölése várható.

milo_hedgie#23 2011.10.05. 15:17:00

én arra tippelek,hogy EJ kap egy C betűt,de hamarosan meglátjuk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 15:39:51

Ma este 9 a határidő a 23-as keretek bejelentésére.

Tomi_Tanguay 2011.10.05. 16:04:39

szerintem fent marad elliott és még egy csatár fog kikerülni, mint pl porter vagy lindstrom

Tomi_Tanguay 2011.10.05. 18:30:21

ez a post már az új admin felületen készült? milyen? majd kipróbálom:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 18:56:20

Nem, még a régin csináltam, elsőre kicsit bonyolultnak tűnik az új, de lehet felhasználóbarátabb lesz, szóval meg kéne szoknunk. Meg talán Black_Adder-nek lenne főleg érdemes kipróbálnia, hátha ott működik a mentés is rendesen. De legyetek óvatosak vele, kárba ne vesszenek a munkák! ;)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 19:10:34

Elliott ment a Monsters-be, a három sérült pedig IR-re. Pontosan, ahogy vártam.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 19:16:15

A keret:

Kapusok: Jean-Sebastien Giguere, Semyon Varlamov;
Hátvédek: Jan Hejda, Matt Hunwick, Erik Johnson, Shane O'Brien, Ryan O'Byrne, Kyle Quincey, Ryan Wilson;
Centerek: Matt Duchene, Joakim Lindstrom, Jay McClement, Peter Mueller, Ryan O'Reilly, Kevin Porter, Paul Stastny;
Jobb szélsők: Milan Hejduk, David Jones, Chuck Kobasew;
Bal szélsők: T.J. Galiardi, Gabriel Landeskog, Cody McLeod, Daniel Winnik.

foppa21 2011.10.05. 19:21:05

@Filip89: sajnálom elliott kihagyását, de biztos hamar fel fog jönni

Tomi_Tanguay 2011.10.05. 19:35:53

akkor elliott mégse jött be

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 20:12:49

Chambers sorai a mai edzés alapján:

Jones-Stastny-Kobesew
Mueller-Duchene-Hejduk
Landeskog-O’Reilly-Winnik
McLeod-McClement-Galiardi
Extras forwards: Lindstrom, Porter

O’Brien-Quincey
Johnson-Hejda
Wilson-O’Byrne
Extra D: Hunwick

Varlamov
Giguere

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 20:13:38

Én Lindstrom-ot és Kobasew-t ültetném mindenképpen.

Tomi_Tanguay 2011.10.06. 04:11:34

azt olvasom hogy daternek se tetszik elliott leküldése, mint itt sokunknak. én se örültem neki

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.06. 10:31:31

Avery-t senki nem vitte el waiver-ről, úgyhogy az AHL-es Connecticut Whale-ben fog játszani.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.06. 11:08:21

Gyertek szavazni!!! :)

Mi legyen a John-Michael Liles-szal foglalkozó sorozat neve?
- Toronto Maple Liles
- Joronto-Michle Leafs
- JML's TML
- A good guy in a bad team
- Liles is the best, fuck the Avs
- más (írd meg a GITR-be)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=32606555&view=show

Tomi_Tanguay 2011.10.06. 16:27:27

lol:D lilesnak már ma kezdődik a szezon. szombatig megpróbálok még összedobni egy kis előzetest

milo_hedgie#23 2011.10.06. 20:35:25

egy élmény lesz követni ezt a sorozatot,alig várom a tartalmi részeket:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.07. 01:56:31

0-0 az első harmad. Köze nincs a meccshez a nagy Leafs-nek, végig a Habs támad szinte. Liles sokat van jégen, és jól takarít a kapu előtt, támadásban még nem nagyon láttam, mint ahogyan az egész csapatot se. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.07. 02:50:37

Két harmad után 1-0 a Leafs-nek, találtak egy SHG-t, és kicsit feljavultak a mezőnyben is.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.07. 03:46:41

2-0-ra győztek, a meccs második felében egyértelműen a Leafs volt jobb.

milo_hedgie#23 2011.10.07. 19:10:06

@Filip89: mikor hirdeted ki a rovat nevét?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.07. 19:51:44

Cumiskey-t leküldték a Monsters-hez, 24 órán át waiver-en van.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.07. 19:53:31

@milo_hedgie#23: Még várok szavazatokat, de pár nap múlva meglesz biztosan. :)

Tomi_Tanguay 2011.10.07. 20:16:01

ne aggódj senki nem fogja elvinni cumit:D

Tomi_Tanguay 2011.10.08. 04:41:21

hejduk, stastny, johnson lesz a három A


süti beállítások módosítása