Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Buffaloes football: Nehéz az élet a nyugati parton

2011.10.28. 13:45 - Filip89

Az utóbbi hetekben a Colorado Buffaloes futballcsapata elkezdte lejátszani a konferencia-mérkőzéseket az egyetemi bajnokságban, ám ahogy az sajnos várható volt, a Pac-12 csapatainak többsége ellen képtelenek vagyunk labdába rúgni, és nyolc játékhét után továbbra is csak egyetlen - non-conference - győzelemmel árválkodnak a több sebből vérző Bölények, immár minden reménytől megfosztva.



















Az ötödik héten, október első napján 1-3-as mérleggel a tarsolyunkban fogadtuk a Washington State együttesét, akik ellen az első hivatalos konferencián belüli mérkőzést játszottuk a Pac-12-ben. Mi több, rögtön egy olyan ellenféllel találkoztunk Boulder-ben, akikkel szemben lehettek előzetes győzelmi esélyeink - amit nem sok újdonsült rivális ellen mondhatunk el magunkról. A pályán is tanúbizonyságot tettünk róla, hogy lehet keresnivalónk, és az első félidőben két távoli mezőnygólnak, valamint Paul Richardson soron következő elkapott TD-jének köszönhetően 13-10-es előnyre tettünk szert. A folytatás után nem sokkal Hansen egy újabb tökéletes passzt intézett az end zone-ba, öt perc elteltével a végzős elkapó Toney Clemons-t találta meg, aki ezzel zsinórban a harmadik meccsen jegyzett TD-t. Rövidesen a WSU is beért a mieink felségterületére, azonban a három pontos előnyt sokáig őrizgettük. Már csupán öt perc volt hátra a mérkőzésből, amikor egy hosszú drive-ot TD-vel fejeztük be, méghozzá a fantasztikus meccset záró Rodney Stewart vetődött be egy yard-ról önmaga szezonbeli első TD-jéért, miközben 26 carry-ből egészen 132 yardot szállított a konyhára, és további 34-et elkapásból tett hozzá. A végjátéknak tehát 27-17-es vezetéssel mehettünk neki, és a siker szagát megérezve tombolt a Folsom Field, ám a WSU támadásba lendült, és egy két és fél perces akcióból 7 pontot tudtak faragni. Újra hozzánk került a labda, azonban a fél pálya közelében puntra kényszerültünk, így két perccel a befejezés előtt újra támadhatott az ellenfél. A Cougars mindent egy lapra tett fel, és az ötödik play-ből egy 63 yardos passzjátékot hajtottak végre, amivel megfordították a mérkőzést. Mindössze 40 másodpercünk maradt a következő kickoff után, azonban a legelső sikeres passzal Richardson hiába robogott előre a vendégek 38-as vonaláig, ott a szerelésnél elvesztette a labdát, innentől pedig lehozták a meccset, és 31-27-re vesztettünk. Tyler Hansen 15/23-as hatékonysággal 175 yardot dobott, a két említett TD-passza mellett pedig három makulátlan meccs után először jegyzett interceptiont. 'Speedy' és az elkapók zseniális teljesítményéről már esett szó, míg a freshman kicker Will Oliver ismét kitett magáért, két 48 yardos mezőnygólt sikeresen oldott meg, egy esetben pedig a 29 yardos kísérletét blokkolták. A vereségnél is fájóbb volt az elkapó Paul Richardson elvesztése, aki lábsérülés miatt innentől három hetes kihagyásra számíthatott.




















Egy héttel később Andrew Luck félelmetes csapata, az akkori országos hetedik kiemelt Stanford ellen nem sok - de annál kevesebb - esélyünk lehetett házon kívül. Nem is történt meglepetés, főleg hogy Luck idénycsúcsot jelentő 370 passzolt yard-dal tisztelte meg a coloradói legénységet. Az első támadásból akár még a vezetést is megszerezhettük volna, de a közeli blokkolt FG-t TD-re hordták vissza, így máris a Cardinal került lépéselőnybe. Az egyetlen pontunkat a második negyedben 0-13-as állásnál szereztük, amikor Hansen 5 yardos átadásából az elsőéves futó Tony Jones érte el egyetemi karrierje első touchdown-ját. Később a Stanford fokozatosan, de annál kiegyensúlyozottabban további öt alkalommal ért be a pontszerző területre, amire a Buffs részéről egyetlen válasz sem érkezett, így a végeredmény 48-7 lett. Ahogyan azt vártuk, ezen a mérkőzésen nem osztottak lapot a mieinknek, nem sok momentumunk volt Luck újabb sziporkázása mellett. Hansen ezúttal átlépte a 200 yardot, egy-egy TD-t és INT-t regisztrált, közben 29 passz kísérletéből 15 volt sikeres. A futójátékunk nagyon nem működött, mindössze 60 yardot haladtunk a földön (ennek a harmada ráadásul a QB meneküléseiből származott), és csupán play-enkénti 2.2 yardos átlagra voltunk képesek.

Ezután egy újabb idegenbeli mérkőzés szerepelt a programban, méghozzá a Washington ellen, akik ellen talán reménykedhettünk valamiben. Ezek a remények viszont gyakorlatilag már akkorra semmisé váltak, ahogy elkezdődött az összecsapás. A Huskies az első negyedben három TD-t pörkölt be, melyre egyetlen válasz érkezett, és a félidőre már 38-10-es előnyt építettek fel maguknak. A meccs második felében a különbség már nem változott, a harmadik és a negyedik negyedben is mindkét csapat egy-egy TD-t hozott, így a végeredmény 52-24-es, újabb megsemmisítő vereség lett. Sajnos, ez a fellépés sem múlt el vezéráldozat nélkül, az első számú futó Rodney Stewart ugyanis térdszalaghúzódást szenvedett, és innentől előreláthatólag 2-4 hetes kihagyást helyeztek kilátásba neki. Távollétében az ifjú Tony Jones-nak jutott több lehetőség, aki azok után, hogy múlt héten pályafutása első TD-jét regisztrálta, ezen a találkozón az első futott beérései is megszülettek, miután két alkalommal is egy-egy rövid játékból nyújtotta át a labdát a vonal felett. Ezzel együtt csak 49 yardig jutott, a futójátékunk ezúttal is haldoklott, legalább a passzok egész jól ültek. Hansen nem dobott pick-et, szállított 155 yardot, míg a freshman QB Hirschman is szóhoz jutott a lefutott találkozó utolsó negyedében, és 52 yardot regisztráltak a neve mellé.

Az eddigi utolsó fellépést múlt szombaton tudtuk le, de ebben sem volt köszönet. Az erőltetett menet folytatódott, a #10 Oregon egy cseppet sem volt kegyes a hazatérő mieinkhez, és - még ha torz is a kép - a Kacsák valósággal széttépték a Bölényeket. A mérkőzés már az első negyedben komolytalan jelleget öltött, 15 perc alatt ugyanis négy TD-ből 29 pontot szedtünk be. A harmadik játékrészben 0-45 is volt az állás, amikor végre sikerült a minimális szépítés, egy punt return alkalmával megfékeztük a visszahordót az end zone szélén, és a sophomore FS Terrel Smith belökte őt egy safety-re, ezzel beállítottuk a 2-45-ös végeredményt. Nem lehettünk büszkék erre a mérkőzésre sem, az offense egyetlen pontot sem volt képes összekaparni, 231 total yard-ot értünk el, ami alapjában véve nem rossz, azonban ennek a túlnyomó többségét a saját térfelünkön szállítottuk. Darragh O'Neill, újonc punter-nek, nehéz napja volt, összesen 12-szer (!) kellett felszabadítania, ennek ellenére becsülendő, 43.2 yard-os távolságba szálltak a labdái átlagban - csoda, ha nem sérült le a megterhelés után, elnézve a szerencsénket. Ismét mindkét QB színre lépett, egyikük sem lépte át a fejenkénti 100 yardot, ráadásul Hansen dobott egy pick six-et, míg az egész támadóegység legjobb embere Jones volt a maga 71 futott yard-jával, de az end zone közelébe esélye sem lehetett most odaférkőzni.






















A Pac-12 konferencia állása (conf W-L, overall W-L):

Északi csoport:
1. Stanford Cardinal 5-0 (7-0)
2. Oregon Ducks 4-0 (6-1)
3. Washington Huskies 3-1 (5-2)
4. Oregon State Beavers 2-2 (2-5)
5. California Golden Bears 1-3 (4-3)
6. Washington State Cougars 1-3 (3-4)

Déli csoport:
1. Arizona State Sun Devils 3-1 (5-2)
2. USC Trojans 3-1 (6-1)
3. UCLA Bruins 2-2 (3-4)
4. Arizona Wildcats 1-4 (2-5)
5. Utah Utes 0-4 (3-4)
6. Colorado Buffaloes 0-4 (1-7)

Tudtuk előre, hogy nem rólunk fog szólni a konferencia-váltást követő első esztendő, de talán ekkora kilátástalanságot, még a legpesszimistább szakértők sem jósoltak volna a Buffs-nak. Nyolc hét alatt minden elveszett, azon négy első osztályú csapat egyike vagyunk az országban, amelyik már most biztosan lemondhat a Bowl-szereplésről. A Washington State elleni vereség különösen fájó volt, nagyon közel voltunk a sikerhez, és a hajrában 10 pontos előnyről veszítettünk - könnyen lehet, hogy nem is lesz már több ekkora lehetőségünk idén nyerni. Rengeteg kulcsember sérülése nehezíti az egyesület szereplését, több mint húsz éve nem látott mennyiségű freshman játszik hétről hétre, s az ország egyik legerősebb programja már csak a hab a tortán.

Maradt még öt mérkőzés, de semmi jóban nem érdemes már reménykedni. Az eddigi tendencia alapján arra is kevés az esély, hogy egyáltalán a 0-9-es csoporton belüli mérleget elkerüljük, mert még a verhetőnek tűnő Utah és UCLA is klasszisokkal jobb formában van, ráadásul mindkettővel idegenben találkozunk.

A Buffaloes hátralévő menetrendje:

Október 30., vasárnap, 00:30 Arizona State Sun Devils - Colorado Buffaloes*
November 5., szombat, 03:00 Colorado Buffaloes - USC Trojans*
November 12., szombat, TBD Colorado Buffaloes - Arizona Wildcats*
November 19., szombat, TBD UCLA Bruins - Colorado Buffaloes*
November 25., péntek, 21:30 Utah Utes - Colorado Buffaloes*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr173336036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.10.28. 19:25:24

hát erre nehéz mit szólni:( azért remélem nem győzelem nélkül fejezzük be

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 16:01:22

A szombat-vasárnap éjjeli sportmenetrend:
- Szombat, 20:00 New Mexico Lobos - Air Force Falcons (college football)
- Szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - North Dakota Fighting Sioux (college football)
- Vasárnap, 00:00 UNLV Rebels - Colorado State Rams (college football)
- Vasárnap, 00:30 Arizona State Sun Devils - Colorado Buffaloes (college football)
- Vasárnap, 01:00 Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins (NHL)
- Vasárnap, 01:00 Rensselaer Engineers - Colorado College Tigers (college hockey)
- Vasárnap, 01:07 Michigan Tech Huskies - Denver Pioneers (college hockey)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - Norfolk Admirals (AHL)
- Vasárnap, 02:00 Ohio State Buckeyes - Wisconsin Badgers (college football)
- Vasárnap, 03:00 Ontario Reign - Colorado Eagles (ECHL)
- Vasárnap, 03:05 Air Force Falcons - Canisius College Golden Griffins (college hockey)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=761425

foppa21 2011.10.29. 17:07:24

jó lett az összefoglaló a körülményekhez képest. tényleg csak az a baj hogy nem lehet sikerekről olvasni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 18:38:56

Viszont a fiú távfutó csapat konferencia-győztes lett! Az első bajnoki címünk a Pac-12-ben!

foppa21 2011.10.29. 19:14:06

@Filip89: jobb híján az is valami:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 19:32:15

A csajok is megnyerték! Ennyi, Buffs sweep! :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.30. 02:54:02

14-48 lett az Arizona State ellen, végülis annyira nem rossz eredmény idegenben. Egy fumble return TD-nk volt Moten-től, plusz egy Hansen-Clemons összjáték.

Coach Sacco 2011.10.30. 19:00:15

@Filip89: Ezek a rajzok jelentősen megszépítik az amúgy siralmas szezont.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.31. 19:29:22

November 12-én 20:30-kor fogunk kezdeni a Wildcats ellen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.04. 17:20:40

A szombat hajnali coloradói sportmenetrend:
- 01:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche (NHL)
- 01:37 Nebraska-Omaha Mavericks - Colorado College Tigers (college hockey)
- 02:00 Colorado Buffaloes - USC Trojans (college football)
- 02:05 Air Force Falcons - Sacred Heart Pioneers (college hockey)
- 02:05 Colorado Eagles - Ontario Reign (ECHL)
- 02:37 Denver Pioneers - Minnesota-Duluth Bulldogs (college hockey)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=765802

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.04. 17:24:02

Tegnap jó kis havat kellett letakarítani a Folsom Field gyepéről, talán ma is lesz havazás. :)

www.cubuffs.com/mediaPortal/player.dbml?catid=0&id=810402

foppa21 2011.11.04. 18:46:51

@Filip89: a mai ellenfél is ennyivel jobb? hát akkor jöhet a szokásos 50 kapott pont és az egyszámjegyű szerzett

foppa21 2011.11.04. 21:00:26

a super bölény jelmezben pont jók lennénk:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.05. 02:02:44

All black jersey. Temetjük a szezont. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.05. 02:08:02

Hansen-to-Clemons 17 yardos passz játék TD! Vezetünk! :D

foppa21 2011.11.05. 02:14:17

jó ez a mez baszki:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.05. 02:16:47

Három és fél percig vezettünk, gondolom innentől kapunk sorban vagy 45 pontot.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.05. 03:45:00

10-28 a félidőben. Hamar fordítottak a második negyedben, aztán szokás szerint blokkolták egy mezőnygólunkat, a végén nagyon igyekeztünk, de csak FG lett, legalább sikeres.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.05. 05:26:51

42-17-re kaptunk ki, egyáltalán nem rossz eredmény, rosszabbra számítottam.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.12. 15:00:58

A szombat-vasárnapi sportmenetrend:
- Szombat, 20:00 Air Force Falcons - Wyoming Cowboys (college football)
- Szombat, 20:05 Northern Colorado Bears - Portland State Vikings (college football)
- Szombat, 20:30 Colorado Buffaloes - Arizona Wildcats (college football)
- Szombat, 21:30 Minnesota Golden Gophers - Wisconsin Badgers (college football)
- Vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - San Diego State Aztecs (college football)
- Vasárnap, 01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators (NHL)
- Vasárnap, 01:05 Mercyhurst Lakers - Air Force Falcons (college hockey)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - Albany Devils (AHL)
- Vasárnap, 03:00 Denver Pioneers - Colorado Tigers (college hockey)
- Vasárnap, 03:00 Northern Colorado Bears - New Mexico State Aggies (college basketball)
- Vasárnap, 03:05 Utah Grizzlies - Colorado Eagles (ECHL)
- Vasárnap, 04:00 Colorado Avalanche - Calgary Flames (NHL)
- Vasárnap, 04:30 Air Force Falcons - Virginia Military Institute (college basketball, All-Military Classic, döntő)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=770321

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.12. 19:53:04

Néhány érdekesség szokás szerint a meccsnapon:

Greg Henderson has played 634 snaps this season, the most on defense in CU history for a true freshman.

CU did not have a turnover against USC, their fourth game this season without one which ties a school record.

Stewart leads CU in rush and receiving yards, the only other player to lead CU in both was Merwin Hodel in 1949.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.13. 00:28:21

48-29 win! Semmi nem számít innentől, mert mi is nyertünk egy konf-meccset az évben. :P

foppa21 2011.11.13. 00:53:29

@Filip89: sima ügy volt, miért kellett eddig várni vele?:-D

Coach Sacco 2011.11.13. 09:17:46

Várom már milyen rajz lesz egy győzelem után. :)

milo_hedgie#23 2011.11.13. 15:00:33

na végre nyert egyszer a csapat. a becsületünket nem vesztettük el:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.14. 20:51:56

Sandersfeld lett a defensive player of the week a Pac-12-ben! :)

Sandersfeld, a senior from Limon, Colo., played all 76 snaps at nickel back in Colorado’s 48-29 win over Arizona. He tallied 14 tackles, 11 of which were solo. His three tackles for loss totaled 13 yards, including a sack for nine yards. Sandersfeld also added an interception as the Buffaloes picked up their first Pac-12 victory.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.19. 16:30:12

A szombat esti-vasárnap hajnali sportmenetrend:
- Szombat, 18:00 Illinois Fighting Illini - Wisconsin Badgers (college football)
- Szombat, 21:30 TCU Horned Frogs - Colorado State Rams (college football)
- Vasárnap, 00:00 Air Force Falcons - UNLV Rebels (college football)
- Vasárnap, 01:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals (NHL)
- Vasárnap, 01:30 UCLA Bruins - Colorado Buffaloes (college football)
- Vasárnap, 01:30 Lake Erie Monsters - Peoria Rivermen (AHL)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - Adirondack Phantoms (AHL)
- Vasárnap, 03:00 Colorado State Rams - Southern Mississippi Golden Eagles (college basketball)
- Vasárnap, 03:05 Colorado Eagles - Bakersfield Condors (ECHL)
- Vasárnap, 03:07 Denver Pioneers - Nebraska-Omaha Mavericks (college hockey)
- Vasárnap, 03:07 Colorado College Tigers - Wisconsin Badgers (college hockey)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=774167

foppa21 2011.11.19. 17:55:45

@Filip89: izgalmas lesz a mai buffs meccs, szerintem próbálom nézni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.20. 01:41:22

Egy hosszú passzból elég hamar TD-t kaptunk. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.20. 01:47:45

Hansen pick a saját red zone előtt. Úgy látszik, ma nem sok esélyünk lesz.

foppa21 2011.11.20. 04:04:16

hát ez elég sima vereség lesz...

foppa21 2011.11.20. 04:39:34

6-45 a végeredmény. gyönyörű volt:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.25. 16:39:18

A péntek esti-szombat hajnali coloradói sportprogram:
- Péntek, 21:30 Utah Utes - Colorado Buffaloes (college football)
- Péntek, 21:30 Northern Colorado Bears - Western Carolina Catamounts (college basketball, South Padre Island Invitational Tournament)
- Szombat, 01:30 Lake Erie Monsters - Hamilton Bulldogs (AHL)
- Szombat, 01:30 Syracuse Crunch - Binghamton Senators (AHL)
- Szombat, 02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs (NHL)
- Szombat, 02:37 North Dakota Fighting Sioux - Colorado College Tigers (college hockey)
- Szombat, 03:05 Colorado Eagles - Idaho Steelheads (ECHL)
- Szombat, 03:05 Air Force Falcons - Connecticut Huskies (college hockey)
- Szombat, 03:37 Denver Pioneers - Princeton Tigers (college hockey, Denver Cup Classic)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=777047

foppa21 2011.11.25. 17:33:28

@Filip89: a bizalmam töretlen, ma győzni kell!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.25. 19:16:18

Néhány érdekes statisztikai adat:

Tyler Hansen needs three TD passes to tie Koy Detmer for the most in a season with 22.

Toney Clemons has a TD catch in four straight games, one away from tying a school record.

Stewart needs 41 receiving yards to become 27th in NCAA history with 3,000 rush yards and 1,000 receiving.

This will be the 58th meeting and first since 1962 between CU and Utah with the Buffs leading the series 30-24-3.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.26. 00:05:00

17-13-ra még vezetünk az utolsó negyed előtt, kétszer már 10 pont is volt az előny, így viszont könnyen lehet, hogy fordítani fognak.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.26. 00:54:01

Megtartottuk az előnyt, és 17-14-re behúztuk a meccset! Nagyszerűen zártuk az évet! :)

foppa21 2011.11.26. 08:28:26

ez az!!! így nem is zártunk annyira rossz évet, a befejezés a miénk volt. az utolsó 3ból kettőt nyertünk, mostanra szoktuk meg az új konfert:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 22:03:36

Jon Major a Pac-12 Defensive Player of the Week lett.


süti beállítások módosítása