Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Megtört az idegenbeli veretlenség és a hazai nyeretlenség

2011.11.02. 12:34 - Tomi_Tanguay

A múlt héten három meccset játszott le a Colorado Avalanche három nyugati ellenféllel szemben és sajnos csak egy győzelmet szereztünk, mindkét divízió riválistól kikaptunk. Némileg megtorpantunk a tökéletes rajt után, de még mindig a legjobb nyugati csapatok között állunk.





















Múlt szerdán a Calgary Flames csarnokában 4-2-re kikaptunk, ezzel a szezon első idegenbeli vereségét szenvedtük el.
A megszokott összeállításban nem történt sok változás, egyetlen érdekességképpen Duchene visszakerült a top6be a száműzésből. A következő csatársorokkal vártuk a meccset a kanadai csapat otthonában: Hejduk-Stastny-Jones, Lindstrom-Duchene-Kobasew, Landeskog-O'Reilly-Winnik, Galiardi-McClement-McLeod. Közben a védelemben is a szokásos hatos dolgozott: Johnson-Hejda, Quincey-O'Brien, Wilson-O'Byrne párosok. Ezt a meccset a csere kapus Giguere kapta. Kimaradt az összeállításból Porter és Hunwick, illetve a rejtélyes fejsérüléssel küzdő Mueller.
Tíz perc után Kyle Quincey kotorta be a vezető gólt közelről emberelőnyben, de csak három percig tartott a coloradói vezetés, egy hasonló kavarodásól Horak egyenlített. A nyitó harmadban egyértelmű fölényben játszott a Flames, 21-5 volt oda a lövésekben, nem találtuk a játék ritmusát, szerencsések voltunk a döntetlen állással. Nem sokáig maradt így, a középső harmadban néhány perc alatt Stempniak és Bourque is egy-egy kipattanóból volt eredményes. Lassan lendültünk játékba és csak a két gólos hátrány után kezdtünk el ébredezni, de a görcsös próbálkozásokat Kiprusoff hárította. Csak a meccs végén sikerült közelebb zárkózni, az 56. percben Landeskog kipattanóját az előre húzúdó Ryan Wilson vágta be. Szorossá tudtuk tenni a végét, de 6-on-5ben a Flames Bourque második góljával bebiztosította a győzelmet.
Sajnos a gyenge kezdés után csak a meccs második felére ébredtünk fel, de a két gól hátrányt nem tudtuk ledolgozni, jobban kell figyelni a kezdésekre, mert sok esetben egy jó első harmad eldöntheti a meccset. Két védő szerezte a gólokat, Quincey másodszor, Wilson először talált be az évben. A veterán Giguere jól védte a kapunkat, nagy nyomás alatt állt a meccs első felében és nem is bírta ki, 31/34es statisztikával végzett.






















Két nap múlva visszatértünk a hazai közönség elé és a harmadik számú mezben 3-1re leégtünk a tavalyi sereghajtó Edmonton Oilers ellen.
A pénteki meccsre Varlamov visszafoglalta a ketrecet, illetve a mezőnyben is történt egy változás, a mostanában sokat jegelt Galiardi helyett Portert neveztük az összecsapásra.
Az első harmad elég csendesen telt, több helyzetünk volt, de egyik csapat se szerzett gólt. Aztán a középső játszmában már kezdtünk egyre jobban fölényben játszani, de ahelyett, hogy gólt lőttünk volna egy PPből Barker révén jutott vezetéshez az Oilers. Tovább folytattuk a nyomást, de csak kihagyott lehetőségeink volt, aztán egy kontrából Sutton beleérős találatával voltak újra eredményesek az edmontoniak. 2-0s hátrányba kerültünk és két harmad alatt nem sok szerencsénk volt, sajnos kezdett eldőlni a mérkőzés. A második szünet alatt megráztuk magunkat és a harmadik harmadban nagy erővel kezdtünk rohamozni, nem sokára Ryan O'Reilly emberelőnyös góljával végre közelebb jöttünk. De sajnos fél perc sem telt el és a bedobás után Smyth egyből visszaállította a két gólos különbséget. 14 percünk volt még a szépítésre, de elvette a kedvünket a hirtelen jött válasz és nem tudtunk igazán komoly helyzeteket kialakítani. Csak töltöttünk és nem tüzeltünk, hiába lőttük szét Dubnykot, vereség lett a vége.
A csapat 41-19es fölényt dolgozott ki a kapura lövésekben, Winnik és Landeskog 6, Duchene és Lindstrom fejenként 5 kísérletre vállalkozott, de ezen a napon nem ment a góllövés. Az egyetlen találatot O'Reilly hozta, a fiatal center idei első gólját lőtte 7 assziszt után. A harmadik harmadban Sutton szándékosan fejbe könyökölte Landeskogot, szerencsére az újonc svéd nem sérülést meg, a vétkest később 5 meccses eltiltással jutalmazták. Varlamov sajnos csak 16 védésre volt képes, kevés dolga volt, akkor viszont megoldhatatlan feladat elé állították.

Utoljára vasárnap léptünk pályára és a Los Angeles Kings 3-2-es legyőzésével véget vetettünk a denveri vesszőfutásnak, három vereség után megnyertük az első meccsünket hazai pályán.
Galiardi máris visszakerült a csapatba és végre felkerült Stastny és Hejduk sorába, ahol lehet esélye a bizonyításra. Kisebb változás történt az összetételekben, Duchene két oldalán Jones és Lindstrom tevékenykedtek, Kobasew csúszott vissza a negyedik sorba. A kapu elé újra Varlamovot vezényeltük ki, javítást reméltünk tőle az előző szerényebb napja után.
Még éppen csak bemelegedtek a csapatok a meccsbe, amikor a 7. percben Chuck Kobasew szerzett gyönyörű emberhátrányos gólt. A statiszta szélső elegánsan megkerülte a kaput jobbról és az elfektett kapus mellett balról húzta be a ketrecbe a pakkot. A vezetés alig fél percig tartott, a létszámfölényt Parse beleérős találatával használta ki a Kings. A nyitó harmadban 1-1re végeztek a csapatok, aztán a középső etapban az LA kezdett egyre bátrabb játékba, de remekül védekeztünk és a meccs felénél Milan Hejduk szemfüles góljával zártunk le egy PPt. Quick kikorcsolyázott a kapu mögé a korongért, ami a palánkról visszapattant és a jókor jó helyen járó cseh szélső bevágta a hálóba. A nagy küzdelemben sajnos másodszor sem tartottuk sokáig a vezetést, nem sokkal a harmad vége előtt Kopitar válaszolt PPben egy kipattanóból. A harmadik harmad elején Matt Duchene szerzett korongot a semleges harmadban, nagy lendülettel előre tört és jobbról remek lövést küldött fel a hosszú felsőbe. Harmadszor is megszereztük az előnyt, ez pedig már elég volt a győzelemhez, a hátralévő időben remek védekezéssel álltunk a lábunkon a végső dudaszó pillanatáig.
A Kings kétszer annyi lövést jegyzett (32-16), de most a szerencse mellénk állt, így megnyerhettük a meccset. Varlamov önbizalmát is helyre tette a mérkőzés a múltkori pech után, hiszen 30 védéssel zárt két kapott góllal. A rossz passzban lévő Duchene egy remek találattal törte meg a csendet és Kobasew is szenzációs wrap-around gólt szerzett, mindketten másodszor voltak eredményesek az új szezonban.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Edmonton Oilers 7-2-2, 16 pont
2. Colorado Avalanche 7-4-0, 14 pont
3. Minnesota Wild 5-3-3, 13 pont
4. Vancouver Canucks 6-5-1, 13 pont
5. Calgary Flames 4-5-1, 9 pont

A közeljövő programja:

November 3., csütörtök, 02:30 Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes
Novemer 5., szombat, 01:30 Dallas Stars - Colorado Avalache
November 7., hétfő, 02:00 Colorado Avalanche - Calgary Flames

Kezdődik a november, azaz a "Movember" hónap, amikor az NHL-ben sok játékos bajuszt növeszt a prosztatarák elleni küzdelem jegyében, talán a csapatban is láthatunk majd pár srácot új külsővel. Ezen a héten is három meccset fogunk játszani, kettőt itthon, egyet idegenben nyugati riválisok ellen. Reméljük még sokáig maradhatunk az élmezőnyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr283347475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.02. 13:01:02

Időpontok javítani ismét. Most vasárnap már órát állítanak az amerikaiak is.

Tomi_Tanguay 2011.11.02. 15:55:45

köszi mester! ezt soha nem tudom követni:)

foppa21 2011.11.02. 16:54:11

jó lett az összefoglaló!
sajnos a nyugati csapatok ellen nehezebben megy, de a következő három meccs lehet keresnivaló

Tatavs 2011.11.02. 17:08:32

Az a baj, hogy pont a divízió-riválisok ellen megy nehezebben.

foppa21 2011.11.02. 18:18:49

ebben a movember dologban a rapidsből is részt vesz pickens és mastroeni:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.02. 18:56:43

@foppa21: Én meg a Rapids PO befejezése után biztos, hogy megborotválkozom, még véletlenül se legyek összemosva ezekkel a szégyentelenekkel. :P

Coach Sacco 2011.11.02. 19:28:16

Pontosan. El kéne kezdeni nyerni a meccseket a riválisok ellen, mert sok pontot hullajtunk el ellenük. A Coyotest ma le kell győzni!

Tomi_Tanguay 2011.11.02. 19:40:13

@Tatavs: majd most elkezdjük:)
@foppa21: köszi a dicséretet!
@Filip89: te meg köcsög vagy:D

foppa21 2011.11.03. 07:51:47

4-1re kikaptunk a yotes ellen. mi támadtunk, ők szerezték a gólokat. nagyon szerencsétlen meccs volt:-S

milo_hedgie#23 2011.11.03. 11:12:23

nagy kár ezért a vereségért,mert úgy látom rengeteg helyzetet kihagytunk:(

Tomi_Tanguay 2011.11.03. 16:11:22

néhány adalék az otthoni gyengélkedéshez:
the team's highest-paid player, Paul Stastny​, has yet to get a point in Pepsi Center games this season.
Right wing Milan Hejduk has one point in the five home games. Top defenseman Erik Johnson, whom the Avs gave up a lot to get last season, also does not have a point at home this season.

Tomi_Tanguay 2011.11.03. 16:12:17

mueller tegnap már újra korcsolyázott

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.03. 18:07:08

@Tomi_Tanguay: Ó, csak nem hiányzik JML a kék vonalról?! Jelentem, Johnny istenien érzi magát Fuckonto-ban, élete formájában játszik, mintha csak felszabadult volna, hogy távozhatott a szán-alomból. Sörmen iszonyatos öngólt rúgott azzal a cserével, annyira sajnálom szegényt. :P

milo_hedgie#23 2011.11.03. 18:42:34

tény hogy EJ szarul kezdte a szezont,de szerintem liles nem miatta távozott,nem ő játszik a helyén

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.03. 18:55:58

Hát, akkor ki a fasz? O'Brien jött JML helyére? :D

Tomi_Tanguay 2011.11.03. 20:03:09

az egész védelmet egy kicsit újra szerveztünk az offszezonban. de szerintem nem velük van a nagyobb baj, hanem a támadókkal. az 1-2.sor impotens, hosszabb távon csak a 3.ra lehet számítani igazán, akik jók és a pontokat is hozzák. stastny és duchene is rosszul kezdte az évet és a soraiknak gyengén megy. a védők defenzíven jók hátra felé (johnson-hejda párosnak voltak hibái), de előre kevés támogatást adnak. quincey a legjobb eddig, több kéne a többiektől de nagyon keveset vállalnak. emiatt hiányzik sztem most liles, de ha EJ beindulna akkor nem tűnne fel ennyire a hiánya szvsz csak filipnek:D

Tomi_Tanguay 2011.11.03. 20:05:09

duchene-stastny-hejduk első sorunk lesz:D

foppa21 2011.11.03. 21:14:54

@Tomi_Tanguay: nem tudom két rossz formában lévő center egymás mellett milyen lesz, de valamit csinálni kellett majd meglátjuk:-)

milo_hedgie#23 2011.11.04. 18:05:36

kiváncsi leszek én is az új sorokra. kicsit tartok tőle hogy stastny lefogja húzni magával duchenet

Coach Sacco 2011.11.04. 19:27:51

Szerintem Filip azt kéne megérteni, hogy itt senki nem Liles ellen van, pusztán az Avalanche mellett.

Tomi_Tanguay 2011.11.04. 20:16:56

best of october video
http://video.avalanche.nhl.com/videocenter/console?catid=699&id=132284&navid=DL|COL|home

foppa21 2011.11.05. 04:26:56

7-6ra vesztettünk OTban. többször és vezettünk és szerintem mi voltunk a jobbak, ez lett belőle. őrült meccs volt.

Tatavs 2011.11.05. 15:36:35

Tényleg őrület volt. Szinte minden emberhátrányban gólt kaptunk. Hivatalosan hármat, de gyakorlatilag volt egy negyedik is. De legalább Duchene megszerezte első mesterhármasát. Bejött az új sor, bár Stastny csak 1 pontot szerzett. Wilson 3 asziszt.

melo15 2011.11.05. 17:14:19

duchene mesterhármas nagyon finom volt :)

Tomi_Tanguay 2011.11.06. 03:34:19

mueller ma full edzésen vett részt, lehet pár nap múlva visszatérhet

foppa21 2011.11.06. 10:53:14

@Tomi_Tanguay: már csak a formáját kéne megtalálnia

Tomi_Tanguay 2011.11.06. 16:13:41

hát ja de nemtom ki mellé kéne rakni, a duchene-stastny-hejduk sort érdemes együtt tartani

Tomi_Tanguay 2011.11.06. 21:46:43

érdekes hogy ma is varlamov lesz a dallas elleni szar meccse után
o'reilly influenzás és tegnap nem edzett de játszani fog, stastny lesz az első sor centere, de a 2nd line Ct nem árulta el sacco, nem biztos hogy gally lesz. 2kor kezdünk a flames ellen!

foppa21 2011.11.07. 04:48:00

2-1re kikaptunk a flames ellen...

Tomi_Tanguay 2011.11.07. 10:32:31

hát megint szar meccsünk volt:( 1-5ös mérleg hazai pályán


süti beállítások módosítása