Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Coloradói college hockey: Helyzetjelentés I.

2011.11.22. 11:47 - Filip89

Több mint egy hónapja zajlik már az egyetemi jégkorongbajnokság 2011/12-es szezonja, így eljött az ideje, hogy a Denver Sports Blog-on az állandó meccskövetések mellett külön cikkben is beszámoljunk a csapataink eddigi szerepléséről. Több okból kifolyólag is úgy gondoltuk, hogy takarékosabb és egyszerűbb, ha a három coloradói egyetemi hokicsapatról egy bejegyzésben értekezünk. Talán nem bánjátok mindezt, és velünk együtt nem csak egy-egy iskola fiaiért, hanem a régió valamennyi egyletéért szorítotok.



















Az évadot a legvérmesebb reményekkel a Denver Pioneers gárdája várta, akiket úton-útfélen a nemzeti bajnoki címre is esélyes csapatok közé soroltak a szezon megkezdése előtt. Az idényt máris komoly meccsekkel kezdtük, ugyanis Boston-ba látogattunk a két helyi csapat elleni rangadókra. Először a #1 Boston College ellen játszottunk országos harmadik kiemeltként, az egész egyetemi hokitársadalom erre az összecsapásra figyelt, és alaposan meg is mutattuk magunkat, hiszen 4-2-re legyőztük az Eagles-t. A DU nagyszerű hokival állt elő a nyitómeccsen, Jason Zucker, Beau Bennett és Drew Shore egyaránt betalált, vagyis a három legnagyobb csatár csillagunk, illetve David Makowski szerzett egy ENG-t, míg Murray kapus 21 lövést hatástalanított. A meccs másnapján egy fokkal könnyebb feladat vár ránk, de a Boston University ellen is ki-ki mérkőzésre került sor, ezt pedig 4-3-ra sajnos elvesztettük. Gyengén kezdtünk, és a második harmad elején rövid idő alatt három gólt kaptunk, amely megpecsételte a sorsunkat, 0-4 után hiába szorongattunk, csak a szépítés sikerült Luke Salazar, John Lee és Drew Shore találatainak köszönhetően.

Az október 21-22-i hétvégén játszottuk le az első hazai mérkőzéseinket, amikor a konferencia egyik leggyengébb csapatának számító Minnesota State vendégeskedett a Magness Arena-ban. Az országos harmadik kiemelt nem is kegyelemezett, 4-2 és 10-2 arányban páholtuk el a gyámoltalan ellenfelet. Az első, szorosabb találkozón Luke Salazar duplája repítette a csapatot, a harmadik meccsén is betaláló Drew Shore ütötte a győztes gólt, míg öccse, Nick Shore üres kapus találatával biztosítottuk be a sikert. A kiütéses győzelem alkalmával a csapat kijátszotta magából a maximumot, menet közben három freshman megszerezte pályafutása első gólját a DU-n, így tett a két gólos Joey LaLeggia, valamint Daniel Doremus és Scott Mayfield, továbbá Jason Zucker és Shawn Ostrow két-két találatot vágott, David Makowski 1+3-ig jutott, Drew Shore karriercsúcsot jelentő négy asszisztot termelt, Beau Bennett pedig három gólból vette ki a részét előkészítőként. A hajrában csereként bemutatkozott a kapuban a finn újonc, Olkinuora is. Az egyetlen negatívum Beau Bennett lábsérülése volt, akit elvesztettünk a következő hetekre.

A folytatásban ismét favoritok voltunk, a Michigan Tech személyében újra egy lényegesen gyengébb riválissal találtuk szemben magunkat, de ezúttal házon kívül. A nemzeti rangsorban immár második helyen álló Pioneers pedig első alkalommal alaposan beleszaladt a késbe, nem várt kellemetlen meglepetésben részesültünk, 7-2-re látták el a bajunkat. Zaklatott meccs volt, három gólt kaptunk a legelején, majd a középső harmadban további hármat, amikor egy PP alatt 6-on-4 fórt alakítottunk ki, és üresen hagytuk a kaput. Joey LaLeggia és Paul Phillips szerezték a becsületgólokat, míg Murray kapus sérülés miatt távozott, ami igencsak baljósnak tűnt, mivel Brittain távollétével eleve nélkülözzük az első számú kapust, most pedig a csere is kivált, és csak egy freshman maradt. A visszavágón tehát Juho Olkinuora védte a Pioneers ketrecét 27/29-es hatékonysággal, de így is csupán 2-2-es döntetlenre voltunk képesek, mivel hiába vezettünk sokáig Jason Zucker és Joey LaLeggia újabb góljaival, a hajrában a Huskies egalizált, így csak egy ponttal gazdagodtunk a két meccs alatt.

Visszacsúsztunk a toplista nyolcadik helyére, következő ellenfelünk pedig a címvédő Minnesota-Duluth gárdája volt a hazai folytatásban. November 4-én be kellett érnünk a 3-3-as remivel, hiába vezettünk kétszer is két góllal, a Bulldogs visszajött a meccsbe, az utolsó öt percen belül mentettek pontot. Góljainkat nem éppen a szokványos nevek, Jarrod Mermis, Chris Knowlton és Daniel Doremus szerezték, míg a sophomore Nick Shore mindhárom találat előtt asszisztot vállalt. Adam Murray szerencsére visszatért a kapuba, és rögtön 43 védést vállalt. Egy nappal később még ennyire sem tudtuk megfékezni a bajnokot, hiába támadtunk nagy erőkkel, minden helyzetünk kimaradt, 4-0-s vereséget szenvedtünk, zsinórban a negyedik meccsünket vívtuk meg nyeretlenül, és Olkinuora is mindössze 21 hárításra volt képes.

Nem túl jó előjelekkel vártuk a Gold Pan-ért folyó állami rangadót a harmadik kiemelt Colorado College ellen, a DU már csak a 12. volt az országos listán. Formától függetlenül hatalmas csatára volt kilátás, a két ősi ellenfél összecsapásán semmiféle előzetes papírforma nem számított. A Pioneers végül a lehető legjobban felpörgött a rangadóra, és 5-4-re megnyertük a mérkőzést, menet közben már 5-1 is volt az állás, csak egy gólt sikerült megőrizni a vezetésből. Beau Bennett góllal tért vissza a sérülésből, feltűnésével a csapat egyből győzni tudott, mellette még Drew Shore, Chris Knowlton, Jason Zucker és John Lee találtak be, a kapuban Adam Murray a négy találat ellenére remekelt, és 33 védéssel vezette győzelemhez a gárdát. A legjobbkor törtük meg a szerencsétlen sorozatot, hiszen a CC elleni rangadó mindig jóval többet ér bármelyik másik konferencia-meccsnél.

A legutóbbi hétvégén még a Nebraska-Omaha csapata ellen játszhattunk le két hazai konferencia-mérkőzést, újabb kőkemény meccsekre volt kilátás. A pénteki első összecsapáson nem sokat teketóriáztunk, és 7-3 arányban mostuk le a Mavs-t. Az elején a vendégek kétszer is ki tudtak egyenlíteni, de a középső harmadban szerzett öt hazai találattal minden kérdést eldöntöttünk. A denveri gólgyártásból a másodéves Nick Shore két góllal vette ki a részét, Joey LaLeggia egy góllal és összesen három ponttal végzett, míg Shawn Ostrow, Jarrod Mermis, Chris Knowlton és Drew Shore ugyancsak eredményesek voltak, a ketrec előtt Adam Murray 33 védést jegyzett. Második alkalommal lényegesen nehezebb dolgunk volt, a vendégek az első játékrész leforgása alatt 3-0-s vezetésre tettek szert, azonban a mieink hatalmas küzdelem árán ki tudtak egyenlíteni, és 3-3-as döntetlenre mentették a találkozót. A góljainkat ezúttal Shawn Ostrow, Jason Zucker és Beau Bennett lőtték. Murray kapus az első két korai gól után le lett cserélve, a helyettes Olkinuora a hátralévő időben 22 hárítást mutatott be egyetlen kapott találat közben.




















A Pioneers nagy riválisa, a Colorado Springs-ben székelő Colorado College Tigers ugyancsak komoly várakozásokkal tekintett a szezon elé, őket szintén a WCHA legjobbjai közé sorolták, noha akkora országos rivaldafényt általában nem szoktak kapni. Október elején a McGill University és a US Under-18 Team felett aratott magabiztos győzelmekkel hangolódott a csapat az idényre, majd az évadnyitó konferencia-párharcot a verhető Bemidji State csapatával vívtuk. Nem kellett csalódnunk a srácokban, ha a vártnál nehezebben is, de 3-1-re és 6-4-re mindkétszer legyőztük az ellent. Az előbbi találkozón Gabe Guentzel, Jaden Schwartz és Michael Boivin találtak a hálóba, míg második alkalommal hátrányból fordítva győztük, köszönhetően a junior center Rylan Schwartz mesterhármasának, továbbá Jeff Collett, Nick Dineen és Jaden Schwartz szereztek még gólt. Joe Howe kapus mindkét meccsen pazar formában védett, a szombaton például csereként beállva húzta le a rolót, miután Thorimbert-et 14/18-as statisztikánál lekaptuk.

Az október 28-29-i víkenden esélyesként látogattunk a Rensselaer otthonába, de a jó munkás iskolához méltó szorgalmas hokicsapat ellen oda kellett tennünk magunkat. Szerencsére nem ütöttük meg a bokánkat, kétszer is érvényre juttattuk az előzetes papírformát, mindkét találkozón egyaránt 4-1-es sikert arattunk. Pénteken 2-0 után szépített az RPI, majd két üres kapus találattal alakítottuk ki a végeredményt, miközben Rylan Schwartz újabb két gólt süllyesztett el az ellenfél hálójában, míg a két ENG-t Michael Boivin és William Rapuzzi tették hozzá. A szombati meccs egy fokkal könnyebb volt, a hazaiak csak rövid időre tudtak egyenlíteni, és már csak egy hajrábeli gólt szereztünk a hat mezőnyjátékossal támadó ellenféllel szemben. Ismét betalált a félelmetes testvérpár mindkét tagja, Rylan Schwartz és Jaden Schwartz, továbbá Alexander Krushelnyski és Scott Winkler osztoztak a további találatokon. Mindkét alkalommal a harmadéves Joe Howe védte a csapat kapuját, méghozzá kifogástalan formában, csak egy-egy gólt engedett be.

Egy héttel később az idény első igazán komoly rangadóira került sor, ugyanis a Tigers a konferencia-rivális Nebraska-Omaha gárdájánál vendégszerepelt. Az aktuális országos 3. kiemelt mieink első alkalommal már nyolc perc alatt három gólos hátrányt szedtek össze, de a második harmadban két percen belül szerzett három találattal 4-4-nél utolértük a Mavs-t, majd a 48. percben a vezetést is átvettük. Sajnos, a fordulatok itt nem értek véget, rövidesen visszavették az előnyt a hazaiak, és egy üres kapura szerzett találattal beállították a 7-5-ös végeredményt a javukra. A csapat soraiból Nick Dineen kétszer volt eredményes, Tim Hall, Alexander Krushelnyski és David Civitarese pedig mindannyian egy-egy gólt vállaltak. Howe kapus nem mindig állt a helyzet magaslatán, de végig védte a találkozót, 34 lövésből hat találatot szenvedett el. A másnapi visszavágón összejött a revans, 5-2-re diadalmaskodtunk, a végén két üres kapus góllal sikerült bebiztosítani a sikert. A csapatkapitány Nick Dineen ismét kulcsfigura volt, egy találata mellett három előkészítést regisztrált, miközben a senior hátvéd Gabe Guentzel, valamint Jaden és Rylan Schwartz, illetve Dakota Eveland tudtak eredményesek lenni. Howe előző betlije után Josh Thorimbert lépett színre a coloradói kapu előtt, a sophomore portás pedig új egyéni csúcsot jelentő 45 lövést védve segítette a csapatot.

Ezután következett november 12-én a fentebb már említett rangadó a Denver ellen, melyen a csapat 5-4-es fiaskót szenvedett el a legnagyobb vetélytársától. A hazaiak ezen az estén verhetetlenek voltak, csak a hajrát sikerült szorossá tenni, mialatt a CC góljait Eamonn McDermott, Dakota Eveland, Archie Skalbeck és Jeff Collett regisztrálták. Mindkét kapust bevetettük, de Howe az első félórában 17 védés mellett négyszer kapitulált, a folytatásban Thorimbert hat lövés ártalmatlanítása közben kapta meg az ötödik gólt. Nem volt okunk a szégyenkezésre, bár Schwartz-ék számára bizonyára szomorú érzés volt a legnagyobb rivális iskola ellen veszíteni, de a Pioneers idén a nemzet legjobbjai közé tartozik.

Több mint egy hónap után a múlt hétvégén tértünk haza a World Arena-ba, a konferencia gyengébb csapatai közé tartozó Wisconsin ellen pedig jó esélyünk volt a sikerekre. A Tigers alaposan megrázta magát a rövid hullámvölgyet követően, a Badgers-t két szorosabb mérkőzésen 4-2-re és 4-1-re vertük, mindkétszer meggyőzően játszva gyűjtöttük be a két pontot. Az előbbi meccsen a vendégek kétszer visszazárkóztak egy gólra, de mégis kettővel győztünk Nick Dineen duplájával, illetve Dakota Eveland és Jaden Schwartz egy-egy találatával. Másodszor három korai góllal mindent eldöntöttünk, csak 4-0 után engedélyeztünk szépítést, addig Scott Winkler, Nick Dineen, David Civitarese és Jeff Collett voltak eredményesek a csapatból. Némi meglepetésre Josh Thorimbert védett mindkét mérkőzésen, 31 és 24 hárításával alapozta meg a magabiztos győzelmeket.



A WCHA konferencia állása: (konf. pontszám, W-L-T; overall W-L-T)


1. Minnesota 16, 8-2-0 (11-3-0)
2. Minnesota-Duluth 15, 7-2-1 (9-3-2)
3. Nebraska-Omaha 12, 5-3-2 (6-6-2)
4. Michigan Tech 11, 5-4-1 (7-4-1)
5. Denver 11, 4-2-3 (5-3-3)
6. Colorado College 10, 5-2-0 (7-2-0)
7. St. Cloud State 9, 4-3-1 (6-6-2)
8. Wisconsin 9, 4-7-1 (5-8-1)
9. Bemidji State 7, 3-6-1 (5-8-1)
10. Minnesota State 4, 2-6-0 (3-9-0)
11. North Dakota 4, 2-6-0 (4-7-1)
12. Alaska-Anchorage 2, 1-7-0 (4-7-1)

Mindkét csapatunk csak a középmezőnyben helyezkedik el, de ha több konferencia-meccset fogunk lejátszani, akkor a Pioneers-től és a Tigers-től egyaránt előrelépés várható, mert kétségkívül a legjobbak közé tartozunk. A következő hetekben mindkét együttes számára hozható meccsek következnek, míg december 2-án újra egymás ellen mérkőzhetnek meg Colorado Springs-ben a Gold Pan rangadó visszavágóján.

















Eközben az Air Force Falcons csapata az Atlantic Hockey konferenciában szerepel, ahol a Légierő fiai papíron a legjobbak közé tartoznak. A csapat az október eleji felkészülési meccseken önbizalom-növelő sikereket aratott, majd az október 7-8-án esedékes IceBreaker Classic Tournament-en a negyedik helyet szereztük meg Grand Forks-ban. Az elődöntőben a vendéglátó North Dakota csapata ellen 4-3-as fiaskót szenvedtünk el, miután a fordulatos mérkőzésen sokáig vezettünk, de az utolsó hat percen belül fordítani tudott az akkori országos harmadik kiemelt ellenfél. A kiegyenlített mérkőzésen hajszálon múlott a vereség, a góljainkon Casey Kleisinger, Stephen Carew és George Michalke osztoztak, míg a sophomore hálóőr Torf 22 védett lövéssel zárt. Másnap a harmadik helyért rendezett meccset esélyesként vártuk a szebb napokat is megélt Michigan State ellen, de a pályán mutatott meggyőző fölény ellenére 3-2-es hosszabbításos vereséget szenvedtünk. Casey Kleisinger és Scott Mathis góljaival kétszer előnybe kerültünk, de a végén mégis üres kézzel távoztunk. Még a vereségnél is bosszantóbb volt, hogy Jason Torf kapus összeszedett egy makacs húzódást, amelyből azóta sem épült fel, így innentől kezdve nélkülözzük az első számú hálóőrt.

A következő hétvégén hazatért a csapat, pénteken és szombaton egyaránt favoritként szálltunk csatába az évad első konferencia-mérkőzésein. Első ízben rendkívül nyögvenyelősen tudtuk OT-ban 3-2-re legyűrni a Niagara együttesét, miután két gólos hátrányból egyenlítettünk ki. A csapat húzóembere ezúttal Kyle DeLaurell volt, aki megszerezte első góljait az évben, és a hirtelen halálbeli győztes megmozdulás is a nevéhez fűződött, mellette még Brad McBride köszönt be. Másnap egy fokkal könnyebb dolgunk volt, és a Robert Morris-t 4-2 arányban vertük végig vezetve, bár az utolsó találatot üres kapura szereztük. Stephen Carew, Kyle DeLaurell, Jason Fabian és John Kruse mindannyian egyszer találtak be. A ketrec előtt a senior Stephen Caple dolgozott, aki előbbi meccsen 18, utóbbin 21 védést számlált.

Ezt követően a még nyeretlen Alabama-Huntsville otthonába látogattunk két összecsapásra, természetesen toronymagas esélyesek voltunk. Ehhez képest elsőre sikerült leégnünk, az 56-28-as lövési fölény ellenére mindössze 1-1-es döntetlenre végeztünk az ország egyetlen első osztályú független csapata ellen. Ráadásul ennek is még mi örülhettünk jobban, mivel Cole Gunner egyenlítő találata három perccel a rendes játékidő vége előtt született. A másnapi visszavágón már korán sikerült megtörni a Chargers-t, akik így nem tudtak mit kezdeni a Légierő bombázásával, a fiaink 7-2 arányban páholták el a szerény képességű riválist. Kyle DeLaurell újra két gólt szerzett, mellette Chad Demers és Alex Halloran egyaránt az első gólját ütötte, míg Casey Kleisinger, Cole Gunner és Stephen Carew ugyancsak eredményesek voltak.

Október utolsó hétvégéjén csak egyetlen összecsapáson kellett pályára lépnünk, és a konferencia-rivális Canisius College elleni hazai összecsapáson ismét esélyesek voltunk. Sokáig ehhez méltóan játszottunk, és amikor az 55. percben Chad Demers találatával 3-1-re növeltük a vezetést, minden úgy tűnt, hogy magabiztos sikert aratunk. Mégsem így történt, a hajrában elkényelmesedtünk, és a befejező másfél percben a vendégek kétszer betaláltak, így megmentették a döntetlent, és a hosszabbítás sem hozott változást, 3-3 lett a végeredmény. Kyle DeLaurell már a hatodik alkalommal köszönt be, illetve még Scott Mathis nevéhez fűződött egy találat, Caple kapus mindössze 21 védésig jutott, a hajrában kétszer kapitulált, egyébként 48-24-es fölényünk volt a lövések terén.

A következő esetben újabb konferencián belüli mérkőzések következtek, a Sacred Heart ugyancsak verhetőnek tűnt hazai környezetben, és a legutóbbi blama után mindenképpen bíztunk a javításban. Szerencsére nem kellett újra csalódnunk, és ha nehezen is, de mindkét alkalommal felülmúltuk a gyengébb ellenfelet, először 2-1-re, majd 3-2-re diadalmaskodtunk. Az első találkozón Chad Demers és John Kruse voltak eredményesek, másodszor pedig Kruse mellett Jason Fabian és Scott Mathis találatai jelentették az üdvösséget. A szombati összecsapáson Stephen Caple kapus 28 védéssel beállította önmaga egyetemi karriercsúcsát, a Falcons pedig 4-0-1-re módosította a konferencián belüli mutatóját.

Tim KirbyNovember 11-én és 12-én idegenbeli túrára vonultunk a keleti partra, és két újabb konferencia-rangadót vívtunk meg. Előbbi fellépést a RIT ellen játszottuk, akik az AHA másik nagy csapatának számítanak, az idény előtti várakozások szerint a Falcons és a rochesteriek között lehet nagy harc a konferencia bajnoki címéért. Nem kellett csalódni a két gárda csatájában, de sajnos a végig domináló RIT 3-1-re legyőzte a mieinket. Két gólos hátrányból az 53. percben Tim Kirby emberelőnyös góljával zárkóztunk fel a végjátékban, de hiába nyomtunk, az utolsó pillanatokban üres kapus gólt kaptunk. A csapat az első konferencia-vereségét szenvedte el, egyben a nyitó hétvégi fiaskók óta először találtunk legyőzőre. Sajnos, hiába reménykedtünk a másnapi javításban, a Mercyhurst otthonában ugyanúgy 2-3-ra végeztünk. Megint a lassabb kezdésnek ittuk meg a levét, a harmadik harmad elejére már három góllal is vezettek a házigazdák, a végjátékban Tim Kirby két találatával zárkóztunk egészen közel, de az egyenlítés ezúttal sem sikerült, így két vereséggel fejeztük be a kiruccanást.

Az Atlantic Hockey konferencia állása: (konf. pontszám, W-L-T; overall W-L-T)


1. Mercyhurst 11, 5-1-1 (6-5-1)
2. RIT 10, 4-2-2 (5-3-2)
3. Air Force 9, 4-2-1 (5-4-2)
4. Bentley 9, 4-2-1 (4-7-2)
5. Connecticut 7, 3-2-1 (4-5-2)
6. Holy Cross 6, 3-4-0 (4-6-0)
7. Canisius College 6, 2-1-2 (2-6-3)
8. American International 6, 2-3-2 (2-8-2)
9. Robert Morris 4, 2-2-0 (4-6-0)
10. Niagara 4, 1-2-2 (2-4-3)
11. Army 4, 1-3-2 (1-5-4)
12. Sacred Heart 0, 0-7-0 (0-11-0)

A csapat a várakozásoknak megfelelően a konferencia élcsoportjában tartózkodik, de sajnos a két legnagyobb vetélytárs ellen vesztettünk. Ennek ellenére még lesz esélyünk harcba szállni velük, hiszen szoros az állás, és a mieink is bőven beleszólhatnak még az AHA bajnoki címéért folyó csatározásba. Decemberben mindössze négy meccset fogunk játszani, beleértve az év utolsó napjaiban esedékes állami rangadókat a CC és a DU ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr33402827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.11.22. 14:15:16

hajrá pioneers! a többi nem érdekel:P

foppa21 2011.11.22. 18:31:27

jó lett ebben a formában:-)
remélem ott lesznek a legjobbak között a csapataink, a kezdés nem volt rossz a nehézségek ellenére

Tomi_Tanguay 2011.11.22. 20:04:10

fasza a légierő mindenben ott van:D

milo_hedgie#23 2011.11.23. 12:02:57

most hogy egyben van a három csapat,ehhez a kommentek közé fogod beírni mind3 eredményét?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.26. 09:39:28

Igen, azért fogjátok tudni követni. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.26. 09:41:32

Úgyhogy kezdjük is:

A Denver 3-0-ra megnyerte a Denver Cup Classic első meccsét a Princeton ellen. Olkinuora 38/38, első SO, első win az egyetemi karrierjében.

A CC 7-6-ra kikapott a North Dakota otthonában, Rylan Schwartz hat-trick.

Az AFA 3-1-re verte a UConn-t az első meccsen, ezzel holtversenyben a konf élére álltunk.

Részletek a napi sportösszefoglalóban:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=777374

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.27. 09:33:36

A Denver 4-2-re elvesztette a Miami (Ohio) ellen a Denver Cup Classic döntőjét, ami némi csalódás, de non-conf meccsen belefért. Ty Lonie első gólját szerezte az egyetemen.

A CC másodszor 4-3-ra vesztett az UND ellen, Rylan Schwartz két nap alatt két hat-trick.

Az AFA mindkét meccset behúzta a UConn ellen, 2-3ról Kirby két góljával fordítottunk és vezetünk az AHA-ban.

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=777971

Coach Sacco 2011.11.27. 16:40:56

@Filip89: Melyik Schwartz tesót draftolták?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.27. 16:56:13

Jaden-t: Selected by St. Louis Blues round 1 #14 overall 2010 NHL Entry Draft
Rylan nem volt draftolva.
11 meccs után mindketten 17 pontos, csak Rylan már 13 gólnál tart. :D

Tomi_Tanguay 2011.11.27. 21:25:35

ehhez képest pont a másik fossa a gólokat:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.30. 09:27:10

Olkinuora lett a hét újonca a WCHA-ban. :)

Végülis pénteken első win, első SO az egyetemi karrierjében, de másnap elég soft volt.

milo_hedgie#23 2011.11.30. 15:23:05

@Filip89: előítéled van ellene,mert finn:))

igaz is,brittan mikor jönne vissza?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.30. 20:04:15

Azt írták régebben, hogy legkorábban januárban, azóta nem nagyon van hír róla, szóval egy darabig nem várható.
Azért látom te sem bízol annyira a finn srácban. :P

milo_hedgie#23 2011.12.01. 14:49:29

@Filip89: megnyugtatóbb és stabilabb lenne. kéne a jó kapus teljesítmény ha bajnokok akarunk lenni.,

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.02. 16:46:36

A péntek-szombati coloradói hokinap menetrendje:
- 01:05 American International College Yellow Jackets - Air Force Falcons (college hockey)
- 01:30 Syracuse Crunch - Hershey Bears (AHL)
- 02:05 Rockford IceHogs - Lake Erie Monsters (AHL)
- 03:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues (NHL)
- 03:05 Utah Grizzlies - Colorado Eagles (ECHL)
- 04:07 Colorado College Tigers - Denver Pioneers (college hockey)

coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=780664

milo_hedgie#23 2011.12.02. 17:51:26

@Filip89: természetesen a pioneersnek drukkolok a coloradói meccsen. esetleg lehet majd nézni a neten?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.02. 19:31:34

@milo_hedgie#23: A CBS adja a meccset, szóval valószínűleg stream is lesz hozzá.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.03. 09:04:14

CC-DU 4-3 OT. Krushelnyski két gólt lőtt, beleértve a hosszabbítás győztes találat, büntetőből. A DU-nál Zucker 2 gól, B. Bennett 1+1, N. Shore 0+2. Howe-é lett a W, Olkinuora-é a L.

A Falcons 7-3-ra hozta az első meccset az AIC otthonában, DeLaurell 2+2, Kruse 2 gól.

Részletek a pénteki hokinapról:
coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=780952

milo_hedgie#23 2011.12.03. 19:04:24

@Filip89: nem örültem az eredménynek,egymás elől vesszük el a pontokat

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.06. 04:04:32

DeLaurell lett az AHA player of the week a két meccs alatti 3+3-as hétvégéje után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.09. 17:01:48

A szombat hajnali coloradói sportprogram:
- 01:00 Washington Capitals - Toronto Maple Leafs (NHL)
- 02:37 Bemidji State Beavers - Denver Pioneers (college hockey)
- 03:00 Colorado Buffaloes - Wyoming Cowboys (college basketball)
- 03:10 Idaho Steelheads - Colorado Eagles (ECHL)
- 03:30 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche (NHL)
- 03:37 Colorado College Tigers - Alaska-Anchorage Seawolves (college hockey)
- 04:00 Abbotsford Heat - Lake Erie Monsters (AHL)

coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=784057

milo_hedgie#23 2011.12.09. 19:28:58

@Filip89: két győzelem kéne hétvégén mindkét egyetemi csapatnak,legalább felzárkóznánk végre kicsit

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.09. 20:00:45

Beau Bennett megint ki fog hagyni 6-8 hetet, csuklóműtétje volt. Amikor múltkor hiányzott négy meccsről, egyszer sem tudtunk nyerni. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.10. 09:15:13

A Pioneers 3-2-re győzött a végén fordítva a Bemidji State ellen, Zucker két gól, D. Shore GWG.

A Tigers viszont 6-3-ra kikapott az Alaska-Anchorage-tól, a szezon első hazai vereségén Howe féltucatot kapott.

Részletek és egyebek:
coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&pageno=1&postid=784339

Tomi_Tanguay 2011.12.10. 12:23:02

"12. Alaska-Anchorage 2, 1-7-0 (4-7-1)"

ezektől kaptunk ki?:S

milo_hedgie#23 2011.12.10. 13:08:15

@Tomi_Tanguay: jaja cinkes a tigersnek.
de a pioneers győzött,holnap is muszáj lesz!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.10. 17:48:03

A vasárnap hajnali coloradói sportmenetrend:
- 01:30 Syracuse Crunch - Hamilton Bulldogs (AHL)
- 02:07 Bemidji State Beavers - Denver Pioneers (college hockey)
- 03:00 Air Force Falcons - Arkansas-Pine Bluff Golden Lions (college basketball)
- 03:07 Colorado College Tigers - Alaska-Anchorage Seawolves (college hockey)
- 03:10 Idaho Steelheads - Colorado Eagles (ECHL)
- 04:00 Abbotsford Heat - Lake Erie Monsters (AHL)

coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=784724

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.11. 10:47:25

A Pioneers 2-1-re kikapott másodszor a Bemidji State-től, Doremus a végén lőtte a gólt.

A Tigers 4-3-ra kiszenvedte a győzelmet az Alaska-Anchorage ellen, Boivin két gólt és utolsó másodpercekbeli winner.

coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=784958

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.15. 14:43:35

Az ex-CC Tiger Richard Bachman megszerezte első shutout-ját az NHL-ben. Lehtonen sérülése és Raycroft balfaszkodása miatt egyre több lehetőség juthat neki a Stars-ban.

Coach Sacco 2011.12.16. 14:42:24

@Filip89: Nem rossz ez a srác és valószínűleg ha Lehtonen visszajön, Raycroft fog repülni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.16. 16:46:14

A szombat hajnali coloradói hokiprogram:
- 01:30 Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs (NHL)
- 01:30 Lake Erie Monsters - Grand Rapids Griffins (AHL)
- 01:30 Syracuse Crunch - Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL)
- 02:07 St. Cloud State Husky - Denver Pioneers (college hockey)
- 02:37 Minnesota State Mavericks - Colorado College Tigers (college hockey)
- 03:05 Utah Grizzlies - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&pageno=1&postid=787382

milo_hedgie#23 2011.12.16. 18:30:19

@Filip89: hozni kell mindkét párharcot,remélem legalább a pioneers nem fog leégni megint.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.17. 10:23:42

A Pioneers 3-2-re győzött OT-ban a St. Cloud State ellen, D. Shore duplázott és game winner, Zucker egy gól, Olkinuora 26 védés.

A Tigers 2-1-es hosszabbításos sikert aratott a Minnesota State ellen. Collett és Civitarese volt eredményes, Thorimbert career-high 37 védés.

Bővebb összefoglaló a pénteki hokinapról:
coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=787679

milo_hedgie#23 2011.12.17. 14:24:15

ennél szorosabb meccseket nem játszhattunk volna. a maiakat is be kell húzni,szerintem hasonlóan rohadt nehéz dolgunk lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.17. 16:20:20

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szombat, 20:00 Marquette Golden Eagles - Northern Colorado Bears (college basketball)
- Vasárnap, 00:30 Denver Pioneers - Boise State Broncos (college basketball)
- Vasárnap, 01:00 Toronto Maple Leafs - Vancouver Canucks (NHL)
- Vasárnap, 01:30 Lake Erie Monsters - Grand Rapids Griffins (AHL)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - Adirondack Phantoms (AHL)
- Vasárnap, 02:07 St. Cloud State Huskies - Denver Pioneers (college hockey)
- Vasárnap, 02:07 Minnesota State Mavericks - Colorado College Tigers (college hockey)
- Vasárnap, 03:00 Colorado Avalanche - Washington Capitals (NHL)
- Vasárnap, 03:00 Air Force Falcons - Maryland-Eastern Shore Hawks (college basketball)
- Vasárnap, 03:05 Colorado Eagles - Utah Grizzlies (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=787965

milo_hedgie#23 2011.12.18. 10:55:16

@Filip89: 1-5...sajnos benne volt a pakliban,nagyon sok a hiányzó és igazad van hogy a fiatal kapusnak sok hogy hetek óta mindig ő véd és nincs cseréje sem.

Tomi_Tanguay 2011.12.21. 16:03:57

jaden schwartz bent van a kanadai végleges u20 VB keretbe. az usanál jason zucker a bővített listán szerepel eddig.
www.iihf.com/channels1112/wm20/teams.html

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 17:01:37

Svédeknél a Filip Forsberg név odabasz. :D

foppa21 2011.12.21. 17:25:19

@Filip89: ne is tagadd, hogy te vagy az:-D

Coach Sacco 2011.12.21. 19:27:57

Az Avalancheből úgy néz ki csak a finn kapus megy a VB-re.

foppa21 2011.12.21. 19:39:55

tényleg miért nem a pioneers finn kapusát vitték? mindig mondják hogy milyen jó gyerek:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.21. 20:01:01

Ennek a legfőbb oka, hogy 21 éves, és ez egy U20-as világbajnokság. :D
Mielőtt például Rylan Schwartz kimaradását szóvá tennétek, ő is már 22 éves. R. Schwartz és Zucker mellett még legfeljebb B. Bennett-et tudtam volna itt elképzelni, ő viszont sérült. :(

foppa21 2011.12.21. 20:21:25

@Filip89: jól van, akkor jól beégtem:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 16:54:07

Zucker most bent van a végleges amerikai keretben?

Tomi_Tanguay 2011.12.23. 17:01:11

igen de amit a múltkor linkekeltem, ott már a 22es keretet láthatod

foppa21 2011.12.23. 17:34:51

ugye idén is fogjátok követni a junior VBt?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 18:23:30

GITR követés lesz. Külön blogbejegyzés szerintem legfeljebb a végén, ha valamelyik coloradói aranylegény csapata megnyeri.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.23. 19:11:37

USA Hockey announced today that University of Denver sophomore-standout Jason Zucker (Las Vegas, Nev.) was among 22 players named to the 2012 U.S. National Junior Team that will compete at the International Ice Hockey Federation World Junior Championship from Dec. 26, 2011-Jan. 5, 2012, in Edmonton and Calgary, Alberta.

milo_hedgie#23 2011.12.23. 19:39:57

@Filip89: azt hiszem én az amerikaiaknak fogok szurkolni most:)

Tomi_Tanguay 2011.12.26. 18:47:50

a kanada-finn matchup nem egy sima párosítás nyitó meccsnek szvsz. persze esélyes kanada, de megszenvedhetnek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.27. 01:30:40

Tényleg nem volt sima meccs, ezért nyert csak 8-1-re Kanada. :D
Jaden két gólpassz emberelőnyben. A finneknél Gibson védett, nem Aittokallio.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.27. 02:11:42

Zucker 24 másodperc alatt assziszttal kezdte a tornát.

foppa21 2011.12.27. 02:46:27

@Filip89: aztán már egy gólt is lőtt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.27. 04:40:26

11-3-ra győzött az USA. Zucker 1+2, +3, három kapura lövés. Amúgy most szembesültem vele, hogy ő is kapitány. :)

milo_hedgie#23 2011.12.27. 13:56:41

zucker jól elkezdte a tornát. remélem így fognak menetelni végig,persze a finnek ellen én is szorosabb eredményt várok

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:44:15

Az utolsó tíz percben megnyerik a meccset a kis buzi finnek. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:54:19

4-1-re győztek a mákos finnek. Aittokallio 38/39, ha minden igaz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 04:26:23

Kanada 5-0-ra nyert a csehek ellen, J. Schwartz nem volt pontszerző.

Tomi_Tanguay 2011.12.29. 04:31:36

látod mondtam hogy a finnek ellen vigyázniuk kell. most jól megszívták az amerikaiak:/

milo_hedgie#23 2011.12.29. 13:37:39

@Filip89: ilyen ágról nem sokáig fog jutni az usa...sajnos eddig schwartz és zucker is csendes a tornán

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.30. 16:40:42

A péntek esti-szombat hajnali coloradói sportprogram:
- Péntek, 21:30 Csehország - Egyesült Államok (Jégkorong Junior VB)
- Szombat, 01:30 Syracuse Crunch - Binghamton Senators (AHL)
- Szombat, 02:00 Dánia - Finnország (Jégkorong Junior VB)
- Szombat, 03:00 Air Force Falcons - Eastern Michigan Eagles (college basketball, Cable Car Classic Tournament, Santa Clara)
- Szombat, 03:37 Colorado College Tigers - Air Force Falcons (college hockey)
- Szombat, 03:37 Denver Pioneers - Union College (college hockey)
- Szombat, 05:15 Alaska Aces - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=795949

milo_hedgie#23 2011.12.30. 18:03:23

@Filip89: az union az ECAC egyik legjobbja,nehéz meccs lesz velük

foppa21 2011.12.31. 03:00:14

megint kikapott az USA, nem fognak továbbjutni... zucker 1 gólpassz de 2-5 a csehek ellen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.31. 04:41:17

A kiesés szélén az amerikai válogatott Zucker-rel. :(

Bővebben a VB mai napjáról:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=796298

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.31. 09:07:21

- Az Air Force idegenben legyőzte 2-1-re CC-t a Colorado springs-i városi rangadón. Mathis és Kleisinger, ill. Boivin szerezték a gólokat. Caple career-high 33 védés.

- A DU 3-1-re vert a Union-t. Olkinuora karriercsúcs 42 saves.

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=796298

milo_hedgie#23 2011.12.31. 16:27:27

ennyit arról,hogy az amerikaiak majd megnyerik. szégyen. örülnek ha valahogy bent maradnak egyáltalán

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.01. 05:42:41

A VB utolsó csoportkörében Kanada-USA 3-2. J. Schwartz és Zucker is szerzett egy-egy gólt, USA kiesett. Aittokallio 36 védéses SO-val vezette tovább a finneket a csoport második helyén a csehek ellen.

Bővebben a játéknapról:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=796988

milo_hedgie#23 2012.01.01. 15:16:23

@Filip89: ma szépen küzdött az usa,nem ezen múlott a továbbjutás. a finnektől és a csehektől nem kellett volna kikapni,legfeljebb az egyiktől. csalódás volt a vb nekik.

a pioneers 7-1 viszont remek eredmény,kezd formába jönni a csapat a sérülések ellenére. olkinuora pedig ász:)

foppa21 2012.01.03. 16:44:05

innen remélem hogy összejön a svéd-kanadai álomdöntő

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.03. 17:00:21

A kedd esti-szerda hajnali coloradói vonatkozású sportesemények programja:
- Kedd, 19:00 Lettország - USA (Jégkorong junior VB, Alsóház)
- Kedd, 23:00 Finnország - Svédország (Jégkorong junior VB, elődöntő)
- Szerda, 01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning (NHL)
- Szerda, 03:00 Oroszország - Kanada (Jégkorong junior VB, elődöntő)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=798625

Tomi_Tanguay 2012.01.03. 19:34:13

remélem a svédeknek nem fognak leégni, aitokallionak véget kell vetni:D
a másik ágon nem bánnám ha az oroszok jutnának be de nem annyira erős a mostani csapatuk sztem

foppa21 2012.01.03. 20:57:25

az első amerikai meccs sima lesz az alsóházban

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.03. 21:31:04

Az USA 12-2-re győzött a lettek ellen, Zucker 1+1, SHG-t lőtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.04. 06:37:35

A svédek büntetőkkel megnyerték, a kanadaiak 6-5-re elvesztették az elődöntőjüket. J. Schwartz a legjobb kanadai játékos lett az oroszok ellen, egy gólt szerzett.

Bővebben a játéknapról:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=798905

Tomi_Tanguay 2012.01.04. 16:01:20

nekem ez az álomdöntő:D köcsög kanada kiesett és a buzi finnek kiestek.


süti beállítások módosítása