Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Hódítók Európában, 8. hét

2011.11.28. 11:19 - Filip89

Hétfő révén - valószínűleg utoljára - újra jelentkezik a "Hódítók Európában" sorozat, amelyben az NBA lockout alatt Európában játszó denveri kosarasok szereplését kísérjük állandó figyelemmel. Sajnos vagy nem sajnos a múlt héten "átmeneti megállapodás" született a játékosok és a liga között, melyet már csak a tulajdonosoknak kell jóváhagyniuk, és ha ez megtörténik, december 25-től 66 meccses alapszakaszt bonyolíthatnak le a tengerentúlon. De amíg a hivatalos megegyezés nem történik meg, addig természetesen az európai játékosok maradnak a helyükön, és addig a sorozatunk is működni fog.




















A nagyszerű formában lévő BC Khimki csapata a denveri center Timofey Mozgov-val a fedélzetén újabb két mérkőzésen szállt ringbe az elmúlt hét alatt. Az orosz bajnokság tavalyi döntőse szeptemberben nem tudta kvalifikálni magát az Euroligába, de természetesen a kontinens második számú nemzetközi tornáján, az EuroCup küzdelmeiben részt vehetnek, ahol nem mellesleg sokak szerint akár a végső győzelemre is esélyes lehet a gárda. A kezdés több mint biztató volt, és az első fordulóban aratott magabiztos sikert követően múlt kedden a VEF Riga ellen is esélyesként léphettek pályára a sorozat első hazai fellépésén. A VTB United League-ből már ismert lett bajnok nagy elánnal kezdte a mérkőzést, az első negyedben többször is borsot tudtak törni a vendéglátók orra alá. Ám hiába vezetett többször is a VEF, végül az első rövid szusszanás alatt már a Khimki állt jobban 26-20 arányban. A második játékrész hasonló mederben csordogált, folyamatosan az oroszok voltak lépéselőnyben, de számottevő vezetésre nem tudtak szert tenni, ahogy tíz pont környékére ért volna a differencia, a lettek mindig lejjebb tornázták a különbséget, a nagyszünetben is csak 7 pont volt közte. Aztán a harmadik negyedre megrázták magukat Fridzon-ék, úgy döntöttek, hogy most már tényleg le akarják szakítani a vetélytársat, sikerült is nekik a harmadik felvonásban, leginkább a lényegesen szorosabb védekezésnek köszönhetően. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a befejező etapban már a Khimki cseréi vehették birtokba a parkettet, még ők is néhány ponttal növelték a vezetést, így 90-70 arányban diadalmaskodtak szép kerek eredménnyel. A házigazdák rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, bár a meccset csak a második félidőben döntötték el, négy játékosuk is 10 vagy 11 ponttal zárt. Mozgov csak az első két negyedben kapott lehetőséget, kevesebb mint 12 percet töltött a pályán, nem érkezett róla hír, hogy esetleg valamilyen egészségügyi probléma hátráltatta-e. A játékán nem látszott semmi visszaesés, ilyen rövid idő alatt is 8 pontot és 4 lepattanót termelt. A B-csoport másik mérkőzésén a PAOK legyőzte az oroszok által korábban simán vert Cholet-et, két forduló után 2-0-s mérleggel áll a csapat a négyesfogat élén.

A péntek esti folytatásban újra hazai közönség előtt lépett pályára a Khimki, amikor az orosz bajnokságban 4-0-val rajtoló együttes a 3-1-es Spartak Primorye Vladivostok-ot fogadta, akik a közelmúltban több váratlan sikert arattak, tehát a moszkvaiak sem mehettek biztosra ellenük. Mozgov visszatért a kezdőötösbe, nyoma sem volt sérülésnek a múltkori meccsről, és a csapatnak sem ment rosszul, de az első negyedben a vendégek kiválóan tartották magukat, a Khimki csupán minimális előnyt tudott összeszedni. A folytatásban viszont egyre inkább átvette az irányítást a Spartak, a hazaiak kapkodni kezdtek és látványosan elvesztették a ritmust, a különbség egyre csak nőtt, és mire beköszöntött a félidő, a távoli vendégek már 51-40-es vezetést kovácsoltak össze. A második tíz percbeli rövidzárlat sajnos sokba került a hazai csapatnak, a folytatásban hiába igyekeztek nagy lendülettel, a végig pontosan játszó Spartak ellen nem sok esélyük volt a felzárkózásra, folyamatosan tíz pont körül mozgott a hátrány. A záró negyedben a Khimki minden követ megmozgatott, hogy sikerüljön visszahozni a mérkőzést, de csak átmenetileg tudtak közelebb zárkózni, a Spartak mindannyiszor visszaállította a meggyőző különbséget, egyszerűen nem tudták megakadályozni a vendégek pontszerzéseit, ezzel a végeredmény 95-82 lett az ellenfél javára. A vereség ellenére a Khimki megőrizte vezető helyét a PBL-ben, míg Mozgov ismét a csapat legeredményesebb játékosának bizonyult a 15 minutum alatt megszerzett 20 pontjával. A center a szokásos domináns palánk alatti játékát hozta, rengeteg zsákolást hajtott végre és büntetőket harcolt ki, ráadásul a vonalról egyszer sem hibázott a nyolc kísérletéből, a mezőnyből 6/8 arányban értékesítette a próbálkozásait.

Az EuroCup csoportkör harmadik fordulójában a görög PAOK Thessaloniki otthonában lép fel a csapat, majd szombaton a VTB United League-ben a Zalgiris Kaunas ellen következik egy hazai rangadó.





















A Nuggets tehetséges irányítója, Ty Lawson Litvániában tevékenykedik a leállás alatt, méghozzá az ország egyik meghatározó csapatában, a Zalgiris Kaunas színeiben igyekszik formában tartani magát az Észak-amerikai pauza idején. A zöld-fehér mezes alakulat az Euroliga csoportkörének első fele után mindössze 1-4-es mérleggel rendelkezett, és kedden délután a veretlen listavezető CSKA Moscow vendégeként léphettek pályára. Az orosz sztárcsapat nélkülözte legnagyobb csillaga, Kirilenko játékát, de például Krstic, Teodosic, Khryapa vagy Vorontsevich személyében még mindig nagyszerű játékosokat vonultattak fel, a találkozó favoritjai is természetesen ők voltak. Ennek ellenére az elején a litvánok meg tudták lepni a kissé kényelmes moszkvai legénységet, az első negyedet 25-24-es fórral zárták, bár ennél nagyobb különbséggel is vezettek. A folytatásban aztán a CSKA szép lassan egyre jobban belelendült, a vendégek tartották magukat és több csapatrészben kiegyenlített küzdelmet folytattak az oroszokkal, Krstic ellenállhatatlan játékával mégsem tudtak mit kezdeni, a szerb klasszis vezetésével pedig a házigazdák 51-45-ös előnybe kerültek a nagyszünetre. A Zalgiris becsülettel küzdött a továbbiakban is, tíz pontnál messzebb nem engedték el az ellenfelet, ugyanakkor ötnél lejjebb sem tudták faragni a lemaradást. Weems nem mindennapi dobópárbajra kelt Krstic-csel, melynek eredménye pontgazdag játék lett, de a CSKA az utolsó negyed előtt is őrizte a vezetést. A záró felvonásban a Zalgiris csak néhány percig tudta tartani a 6-8 pont körüli differenciát, a végjáték perceiben az orosz gárda néhány triplával bebiztosította a sikert, és a végére növelték az előnyt, ezzel 95-82-es fiaskó lett a végére. Emiatt abszolút nincs oka a szégyenkezésre a litvánoknak, bizonyára nem várták vérmes reményekkel az oroszországi kirándulást, ehhez képest nagyon szépen megállták a helyüket, talán az idei legjobb teljesítményüket nyújtották. Lawson ismét epizódszereplő volt, csak a háttérből segítette a csapatot, a rá osztott 16 és fél perc alatt 2 ponttal és 3 labdaszerzéssel jeleskedett, keveset vállalt, de a mezőnyben hasznosan tevékenykedett és végig keményen védekezett Teodosic ellen.

Ezt követően a csapat a hétvégén két mérkőzést játszott le az LKL-ben, és ha már a nemzetközi porondon hetek óta alig tudnak nyerni, akkor a hazai bajnokságban mindenképpen javítást reméltünk. A Zalgiris négyből négy sikerrel a legjobbak között állt a litván pontvadászatban, és a pénteki napon az ország harmadik számú csapatának tartott Siauliai-t látták vendégül bő tíz ezer fanatikus előtt. A nyelvtörő vendég együttes kifejezetten jól kezdett, az első negyedben folyamatosan egy lépéssel a kaunasiak előtt jártak, és az első térfélcsere alatt még egy pontos előnyt is birtokoltak. A második negyedben hasonlóan alakultak az események, csak néhány pont különbség alakult ki a küzdőfelek között, féltávnál éppen 48-48-as remire álltak. A nagyszünetben aztán megrázta magát a házigazda egyesület, a harmadik tíz perc alatt 15 ponttal többet szerezve az ellenfélnél, eldöntötték a mérkőzés végkimenetelét. A befejező játékrészre a Siauliai jobban rákapcsolt, de nem tudtak már közelebb zárkózni, mert a hazaiak is komoly pontszórásba lendültek, így a végére 104-84-es sikert arattak. Lawson végig nagy kedvvel játszott, 19 perc játéka alatt 15 pontot és 3 asszisztot szórt, háromból három triplát bevert, és a két pontosokat is jó ütemben helyezte el, végre újra az egyik legjobbja volt a csapatának.

Másnap délután a Zalgiris a mezőny gyengébb csapatai közé tartozó Techasas Panevezys gárdájánál vendégszerepelt, és még az előző napinál is nagyobb esélyesek voltak. Az első félidő kísértetiesen hasonlóan alakult a pénteki meccshez, ismét végig szoros volt az állás, a Zalgiris többször is hagyta vezetni az ellenfelet, de végül a nagyszünetre már 42-40-es előny birtokában mehettek le. A folytatásban egyre inkább a favorit vendégek szája íze szerint alakultak az események, sikerült néhány ponttal meglépni a játék felpörgetésének köszönhetően, de a záró menet előtt még mindig csak öt pontos vezetést tudtak magukénak. A végjátékot már a Javtokas vezérletével egyre inkább lendületbe jövő Zalgiris egyértelműen dominálta, az esélyesebb nagy csapat magabiztosan tartotta kézben az utolsó minutumokat, és 89-79 arányban újabb győzelmet sikerült besöpörni. Lawson újabb 10 pontot szorgoskodott össze a rá kiosztott 20 minutum játéka alatt, egyetlen tripla kísérletet hibázott el, egyébként a mezőnyből és a vonalról egyaránt százszázalékos hatékonysággal tüzelt, nem dobált feleslegesen, a helyzeteit rendre pontokra tudta váltani, kifejezetten érett kosárlabdát láthattunk tőle a tengerentúlról számára jól ismert back-to-back alkalmával.

A folytatásban az Euroliga szerdai játéknapján a spanyol Unicaja Malaga együttesét fogadják a javítás reményében, majd szombaton Mozgov-ékhoz látogatnak, a BC Khimki-hez a Kelet-európai ligában.














Eközben Danilo Gallinari hazája egyik legjobb csapatában, a nagy múltú EA7 Emporio Armani (Olimpia) Milano együttesében teljesít szolgálatot, és az elmúlt héten újabb két mérkőzésen léphetett pályára. Az Euroliga csütörtöki játéknapján a hatodik fordulóban a tavalyi döntős Maccabi Electra Tel-Aviv otthonában szerepeltek, akiket a legelső fordulóban Milánóban legyőztek, de az izraeliek azóta az összes meccsüket megnyerték, ellenben az Olimpia csak 2-3-as mérleggel szerénykedett a találkozó előtt. Így aztán a hazai környezetben fellépő Maccabi volt a meccs esélyese, és ehhez méltóan is kezdtek, az olaszok nem tudták tartani a lépést a Farmar által irányított ellenféllel. Már az első játékrészben 11 ponttal elhúztak a vendéglátók, és bár a második negyedben egyre több életjelet adtak magukról Gallinari-ék, az Olimpia produkciója még mindig édeskevés volt, a különbség csak tovább nőtt, féltávnál már 52-38 volt az állás. A szünet alatt Sergio Scariolo mester fel tudta rázni a társaságot és Gallo vezetésével új erőre kapott az Olimpia, melynek eredménye némi közelebb zárkózás volt, ám az izraeliek még mindig biztosan kézben tartották a mérkőzést. Az utolsó negyed megkezdése előtt már csak 5 pont volt a differencia, sikerült igencsak szorossá tenni a finist, de a Maccabi nem adta ki a kezéből a vezetést, hiába próbálkoztak becsülettel a vendégek, mindvégig megmaradt az izraeli fór, és a végén 85-76 arányban páholták el az olasz gárdát. Újabb vereségével az Olimpia lecsúszott az ötödik helyre a csoportban, még négy mérkőzésük van rá, hogy beküzdjék magukat az első négy közé és kiharcolják a 16 közé jutást, ami mindenképpen alapvető elvárás lenne tőlük. Gallinari szokás szerint húzóember tudott lenni, 24 pontjával egyenesen a gárda legjobb pontszerzője volt, 5/8-cal célzott a mezőnyből, 8/10-es statisztkát ért el a vonalról, illetve négy kísérletéből két triplát értékesített, nagyszerű játéka azonban csak a szorosabb vereséghez volt elegendő.

Vasárnap este két hét szünet után újra Serie A mérkőzésen lépett pályára a Milano, a listavezető 5-1-es győzelem-vereség statisztika birtokában látogatott a középmezőnyben szerénykedő Pepsi Caserta (3-3) csarnokába, amelyet azért nehéz lett volna összetéveszteni a Pepsi Center-rel. Az ellenfél papíron ugyancsak a legjobbak közé sorolható, így a mérsékeltebb rajt alatt ellenére mindenképpen komoly ellenállást várhattunk tőlük. Kezdetben az Olimpia vezetett, Gallinari-ék hamar magukhoz ragadták az előnyt, és bár többször fordult a kocka a két csapat közt, többé-kevésbé biztosan haladtak előre a vendégek. Az első negyedet követően még csak egyetlen egységgel, a félidőben viszont már néggyel álltak jobban Mancinelli nem mindennapi kosarainak köszönhetően. A 44-40-es félidei Olimpia-előnyt követően a harmadik negyed elején egyre jobban rákapcsolt a Pepsi, néhány perc után átvették a vezetést, és a rövid milánói kihagyás elég volt nekik az előny stabilizálásához. A záró játékrész előtt már 6 ponttal vezettek a házigazdák, de még ők sem mehettek biztosra, az Olimpia legénységében bőven benne volt a felzárkózás lehetősége. Nem is hagyták annyiban a vendégek, és eleinte szűkíteni tudták a differenciát, később azonban a casertai támadásokat egyre kevésbé tudták megfékezni, miközben a pirosak akcióiba többször hiba csúszott, így a végjátékra minden kérdés eldőlt. Némi meglepetésre a Pepsi hazai környezetben 91-80 arányban lehűtötte az olasz rekordbajnokot. Gallinari ezúttal is a cserepadról beszállva bizonyult együttese egyik legjobbjának, csak a 24 pontos Mancinelli dobta őt túl. A denveri hármas 23 perc alatt 16 pontot szórt, egyetlen triplája sem jött be, viszont tíz dobásából hat hibátlan volt a mezőnyből, és még négy büntetőt is értékesített, újra nagy játékkal tartotta versenyben a Milano-t a végsőkig.

Ezután csütörtökön az Euroligában rendkívül fontos mérkőzést fognak játszani a Real Madrid ellen, míg hétvégén az olasz bajnokságban a Vanoli Braga Cremona-val küzdhet meg a milánói csapat.












Bizonyára nem sokan vagytok velem egy állásponton, de bevallom, nem örülök a lockout közelgő végének. A játékosok többsége sokadszor is tökéletesen bebizonyította, hogy csak a pénz miatt képes pályára lépni, az egész NBA kapzsisága és haszonvadászata határtalan, nem igazán van gyomrom a pénznyelő bajnokság követéséhez. Ezzel együtt nem tartozom azok közé, akik a lockout alatt végig szidták a vitatkozó feleket, majd a megegyezés hallatán mindent félre téve kezdik el szopni önként az érintettek legnemesebb testrészeit. Őszintén szólva, sokkal inkább nézném a kellemes kikapcsolódást biztosító európai bajnokságokat az NCAA mellett, mintsem az előre lefutott divatliga, NBA eseményeit...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr943417752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.28. 11:56:05

szuper lett!
a végén a lockoutos rész külön ütött:-)

melo15 2011.11.28. 16:04:28

nem értem kinek szól a befejezés, én nem szidtam őket, végig a megállapodásban bíztam.

nem fogod nézni az nbat sem? szerintem a nuggetst attól még lehet figyelni, mert szar az egész rendszer :)

Tomi_Tanguay 2011.11.28. 16:31:20

Nuggets rookie Kenneth Faried also is represented by the Wasserman firm and has been working out during the lockout. "For all of our clients, we set up a training camplike atmosphere in Los Angeles," Melchionni said. "Kenneth is one of the clients who has been taking advantage of that. The word to describe Kenneth's game is just a 'beast.' There's no other way to describe his game, and he'll fit in perfect with the culture in Denver."

milo_hedgie#23 2011.11.28. 18:56:29

meg lett aztán mondva:))
akkor vége a sorozatnak?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 19:38:21

Ha még a héten játszanak az embereink Európában, akkor jövő hétfőn is lesz kiadásunk.

foppa21 2011.11.28. 20:02:57

már csak a sorozat miatt megérte egy kis lockoutot tartani:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 21:03:17

Örülök, hogy olvasgattátok páran. :)

Tomi_Tanguay 2011.11.29. 17:40:02

ma 18:45kor játszanak mozgovék az euro kupában. az eurosport2 megint parkerék meccsét nyomja

foppa21 2011.11.29. 19:37:37

@Tomi_Tanguay: európában is vannak divatcsapatok:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.29. 19:48:57

42-30 a Khimki előnye a félidőben a PAOK ellen. Mozgov eddig 2 pont és 4 lepattanó.

foppa21 2011.11.29. 19:58:53

@Filip89: jó írás! nené kényes kérdés, szeretném ha maradna, de túl sokat lehet hogy nem ér. mozgov egyre jobb és hamarosan az NBAben is érvényesülhet!

Tomi_Tanguay 2011.11.29. 20:31:30

nem mehet el nené, sehol nem lennénk nélküle

Tomi_Tanguay 2011.11.29. 20:36:12

egyes források szerint nené nem is akar maradni, sztem nagy szarban lennénk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.29. 20:38:53

71-62-re győzött a Khimki az EuroCup harmadik fordulójában. Mozgov csak az első félidőben játszott 12 percet, 2 pont és 4 lepattanó.

melo15 2011.11.29. 21:34:55

@Tomi_Tanguay: muszáj megtartani nenét, mozgov még nem kezdő center

Tomi_Tanguay 2011.11.30. 04:33:44

én is így gondolom, mozgov egyelőre szvsz csak európában kiemelkedő, az usaban még nem bizonyított. nagy tehetség de még korántsem kész center

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.30. 20:06:07

Az első félidő után 35-24-re vezet a Zalgiris az Unicaja ellen.

Tomi_Tanguay 2011.11.30. 20:15:40

lawson eddigi legjobb euroliga meccse lehet

Tomi_Tanguay 2011.11.30. 20:19:08

8 ponttal vezetnek az utolsó negyed előtt

Tomi_Tanguay 2011.11.30. 20:41:06

67-65re megvan. meleg volt a vége, egyenlíthettek volna a spanyolok de kimaradt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.30. 20:49:49

Lawson 29 perc alatt 10 pontot szerzett, 2/7 FG, 1/3 3PT, 3/4 FT. Plusz három assziszt és két lepattanó.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.01. 17:53:59

Litton-nak kurvára igaza van, fasznak se kéne a buzi pénzliga NBA...

www.drewlitton.com/wp-content/uploads/2011/12/nbareturns.gif

I don’t know about you but the return of the NBA is NOT on my Christmas list. In fact one way to assure a less than perfect holiday season is to ruin it with an NBA game. Any NBA game. Especially regular season games. I’m dreaming of an NBAless Christmas. That’s what I’d like this year. But it looks as though they will be playing after all. Good for them. Just don’t expect me to watch it. How about you?

melo15 2011.12.01. 18:34:36

mikor jönnek vissza a játékosaink európából?

Tomi_Tanguay 2011.12.01. 19:25:51

elvileg a dec.9én kezdődő edzőtáborba kell becsekkolniuk

Tomi_Tanguay 2011.12.01. 22:47:19

72-65-re a real győzött. gallo 13 pontot szerzett, abból 8at büntetőből

melo15 2011.12.02. 16:05:50

@Tomi_Tanguay: a zalgiris és az olimpia milánó sem áll továbbjutásra az euroligában, meg mostmár többet szetm nem fognak játszani lawsonék

Tomi_Tanguay 2011.12.03. 15:07:13

15:00tól khimki-zalgiris:)
www.firstrowsports.tv/watch/95652/1/watch-khimky-vs-zalgiris.html

mozgov játszik, lawson nem, nem tudom hogy ő már elindult-e amerikába

Tomi_Tanguay 2011.12.03. 17:11:38

83-72re nyert a khimki. mozgov 16 pont, 4 lepattanó, 4 assziszt, 8/8 a mezőnyből!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.03. 17:42:49

Na, ez komoly volt, ha ez volt Mozgov utolsó meccse.

Tomi_Tanguay 2011.12.04. 09:36:14

az előidényben december 20án itthon, 22én idegenben játszunk a phoenix suns ellen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.04. 19:08:14

Gallinari ma még mindig az Olimpia-meccsen játszik.

Tomi_Tanguay 2011.12.04. 23:08:59

és simán nyert az olimpia, gallo most 14ponttal volt a legjobbjuk
195.56.77.210/game/65250.html


süti beállítások módosítása