Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Vissza a mélybe

2011.12.12. 16:31 - Tomi_Tanguay

Hamar véget ért a Colorado Avalanche győzelmi sorozata, ugyanis a csapat a múlt heti három meccses idegenbeli túrán háromszor kikapott, újra vesztő szériába fordultunk át. A divízió ellenfelek ellen gyengén teljesítünk és az egyre több hiányzó mellett kezd kilátástalan lenni a helyzet.




















Sorozatban három győzelemmel kezdtük a túrát a kanadai riválisaink ellen és múlt kedden erőtől duzzadva vártuk a meccseket, de a Vancouver Canucks 6-0-s kiütéssel hűtötte le a kedélyeket.
Sajnos a Canucks ellen nem számíthattunk a derék sérüléssel kieső Stastnyra, Duchene centerezte az 1., O'Reilly a 2. sort, mellette még Hunwick és McLeod volt tartalék, Varlamov védett.
A lelkesedésünk nem sokáig tartott, három perc után D. Sedin szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, nem tudtunk felszabadítani a saját harmadból, a hosszú támadás végén a kimozduló Varlamov mellett lőttek gólt. Ezt leszámítva bátran mentünk előre és az első játékrész inkább a mieink nyomásáról szólt, noha az eredményben nem mutatkozott meg. Menet közben Porter egy elkésett szerelésnél térddel találta el Boothot, 5+10 perces fegyelmit kapott, de a hosszú PKt átvészeltük. A második harmad elején megint rövid zárlat történt hátul, sakk-matt helyzetig passzolták ki a védelmet és Hansen szerezte a második vancouveri gólt. Kezdett eldőlni a meccs 2-0nál, de a lövésekben érdekes módon még mindig fölényben voltunk, de többször naggyá tettük Luongot és a féltávnál érkező Schneidert. Az utolsó harmadot úgy kezdtük, hogy még talán lehet esélyünk a visszazárkózásra, de a 46. és 48. perc között még három gólt kaptunk (kettőt D. Sedin, egyet Hansen lőtt) ezzel végképp eldőlt a meccs. Aztán tíz perccel a vége előtt Edler PPből talált be, ezután hoztuk le Varlamovot. A végjáték indulatosan telt, a Canucks törleszteni akart Porter belépőjéért, tőlünk O'Brien és Kobasew vettek részt a dulakodásokban.
A 33-23as kapura lövési fölény ellenére ronggyá vertek minket Vancouverben, nem tudtuk kihasználni a helyzeteket, szellősen védekeztünk és a végére teljesen összeestünk. Varlamov 15/21es statisztikával végzett, Giguere már nem kapott gólt a végén. A meccs után kiderült, hogy Porter a szerencsétlen sérülés okozásért 4 meccs eltiltást kapott. Kicsit szigorú döntés, tekintve, hogy abszolút nem visszaeső rendbontóról van szó. Wilson fej sérülést szenvedett a végén egy kemény ütközésnél, így talán a leghasznosabb védőt vesztettük el.

Két nappal később a Calgary Flames ellen 3-2 arányban húztuk a rövidebbet.
A védelemből Wilson, a támadók közül a sérült Stastny és az eltiltott Porter hiányzott, vagyis a 18 bevethető mezőnyjátékos mindegyike pályára lépett a Calgary ellen. Még Hunwickot is bevetettük a negyedik sorban és a mostanában mellőzött McLeod is szóhoz jutott. A kapuban is váltottunk, Varlamov betlije után Giguere állt az Avs ketrec előtt.
Eleinte alárendelt szerepet játszottunk, ilyen összeállításban nem volt meglepetés, de jól tartottuk magunkat és a Flames se tudott gólt szerezni. A második harmadban még tovább nőtt a hazaiak fölénye, sokat voltunk emberhátrányban, de Giguere remekül védett és tartottuk a döntetlent. Sőt a 36. percben Hejda bent tartotta a korongot a támadó zónában, a lecsorgó lövését pedig Matt Duchene szedte össze a kapu közelében és élt a lehetőséggel. Két harmad után 1-0ra vezettünk, de a harmadik felvonás elején Galiardi magas botos szabálytalansága miatt 4 percre PKba kerültünk és sajnos Stempniak és Glencross góljaival mindkét fórt kihasználták a házigazdák és megfordították a meccset. Erre még volt válaszunk és a visszatérő T.J. Galiardi rövidesen balról szépen talált a hálóba Hejduk passzából, javítva az előző hibáját. Nagyon keményen küzdöttünk, de mégse sikerült a végén pontot menteni, mert az utolsó 5 percben egy remekül kijátszott lerohanást Jokinen góljával fejezett be a hazai csapat. Harmadszor nem tudtunk válaszolni, be kellett érnünk az egy gólos vereséggel a küzdés ellenére.
A bírók nem velünk voltak ezen a meccsen, 7 PKt kaptunk a 2 előnnyel szemben, így a Flames fölénye egyértelmű volt és sajnos a harmadik harmadban az eredményt is képesek voltak megfordítani. Duchene kereken a tizedik gólját szerezte egy pazar csuklólövésből, Galiardi negyedszer volt eredményes, az utolsó hetekben ő is egyre jobban formába lendült. Giguere ismét jól védett a Calgary ellen, de 32 védése mellett három védhetetlen gólt kapott és vereséget vitt el. Nem volt szégyen ez a fiaskó, de bosszantó volt, hogy megint nem ment egy rivális ellen.























Másnap az előző helyszíntől nem messze léptünk fel, de az Edmonton Oilers ellen se tudtunk javítani, 4-1re kikaptunk, a nyugat-kanadai túra minden meccsét elvesztettük.
Változás volt, hogy Stastny sérült listára került, így a szabad helyre felrendeltük az AHLből az újonc támadó Malonet, aki egyre meggyőzőbben játszott a Lake Erieben. A fiatal játékos első NHLes meccsére készült Edmontonban, Hunwick újra tartalék volt. A kapuba visszatért Varlamov és két orosz egy csecsen egymás ellen küzdött, mivel a hazaiaknál Khabibulin volt a soros.
A meccs elején elpuskáztunk egy PPt, majd rövidesen tőlünk állították ki Hejdát, az első fórt pedig az Oilers kíméletlenül gólra váltotta, a saját harmad elvesztett korongból Gagner volt eredményes. Rendeztük a sorokat és nagyjából egyenlő erők küzdelme zajlott, azonban egyenlítés helyett a szünet előtti utolsó percben Eager zavartalanul pofozta be a sokadik kipattanóját egészen közelről, Winnik szerelési kísérlete legfeljebb hátba veregetéssel ért fel. A második harmad elején egy távoli lövés lepattant a hátsó palánkról, a hosszú saroknál Jay McClement juttatta a korongot a hálóba. Egy gólra faragtuk a hátrányt, de egyenlíteni nem tudtunk, a meccs felénél Eberle használt ki egy PPt, majd a harmad legutolsó másodperceiben kontrából Gagner lőtte be a második gólját. 1-4ről a harmadik harmadban már esély se volt a felzárkózásra, kedvetlenül és ímmel-ámmal tettük a dolgunkat, menteünk előre, de a komoly gólhelyzetek elmaradtak, újra kikaptunk a divízió meglepetés csapatától.
A becsület gólt McClement szerezte, furcsa módon már az 5. gólja volt a szezonban, a kevés lehetőség ellenére lassan a legjobbak közé tartozik. Kevés minőségi helyzetünk volt és sebezhetően teljesített a védelem, csak vereség lehetett a vége a meccsnek ezzel a játékkal. Varlamov most nem lehetett bűnbak, 35 lövésből négyszer mattolták.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Minnesota Wild 20-7-3, 43 pont
2. Vancouver Canucks 18-10-1, 37 pont
3. Edmonton Oilers 14-13-3, 31 pont
4. Calgary Flames 14-13-2, 30 pont
5. Colorado Avalanche 13-16-1, 27 pont

A közeljövő programja:

December 14., szerda, 03:00 Colorado Avalanche - San Jose Sharks
December 16., péntek, 04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche
December 18., vasárnap, 03:00 Colorado Avalanche - Washington Capitals


Borzasztó gyengék vagyunk a legfőbb vetélytársak ellen, a divízióban 1-9, a nyugati konferencia csapatai ellen 7-15-1 a mérlegünk és már csak 13.ok vagyunk a főcsoport 15 csapata közt. A héten két meccs következik oda-vissza a SJS ellen és végre egy keleti társasággal is játszhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr703458019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.12.12. 17:36:00

borzasztó gyengén megy a div ellenfelek és a nyugati csapatok ellen. így nem lehet semmit elérni:-( nem tudom a jövő évi rendszer mennyivel lesz kedvezőbb nekünk

Coach Sacco 2011.12.12. 18:34:16

Nagyon kétarcú a csapat, győzelmi és vereségi sorozatok váltják egymást hetek óta. Kiegyensúlyozottabban kéne szállítani az eredményeket, meglátjuk mi lesz, ha visszajön Stastny és Wilson. Okos lenne Malone-t hagyni kibontakozni, úgy mint Elliottot.

foppa21 2011.12.12. 20:11:35

@Coach Sacco: meg az edzőváltás is segíthetne:-P

Tomi_Tanguay 2011.12.12. 20:56:14

fasz sacco tegnap megint fel alá koriztatta a csapatot

milo_hedgie#23 2011.12.12. 21:47:10

1-9 pocsék...ha nem rúgják ki saccot rövid időn belül,akkor az idei szezonunk is megpecsételődött...

Tomi_Tanguay 2011.12.13. 10:15:40

stastny visszatér a sharks ellen. wilson viszont IRre megy. kobasew megsérült az oilers ellen fejsérüléssel és ő se lesz.

milo_hedgie#23 2011.12.13. 15:46:50

nem hiszem hogy a sharks ellen meglepetés lesz,évek óta sztem nem is nyertünk ellenük

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.13. 16:41:20

A szerda hajnali coloradói sportprogram:
- 01:00 Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes (NHL)
- 03:00 Colorado Avalanche - San Jose Sharks (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=786137

Coach Sacco 2011.12.13. 21:27:09

Észhez kéne térni, ehhez ma győzelemre lenne szükség!

foppa21 2011.12.14. 04:03:29

elliott góllal megyünk az első harmad végén:-)

foppa21 2011.12.14. 06:58:32

király, SOban megvertük őket! 2 nap múlva idegenben is győzni kéne ellenük, jó lenne sorban nyerni pár meccset és azt nem veszíteni ugyanannyit...

Tomi_Tanguay 2011.12.14. 11:30:17

The Avs' four-game home win streak is their longest since Nov. 15-27, 2010 (also four games).

milo_hedgie#23 2011.12.14. 19:21:14

@Tomi_Tanguay: észre se venni,mert közben háromszor kikaptunk idegenben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.15. 04:14:37

Van der Gulik és Brophey is felment az Avs-hez, kurva jó, hogy megint eszik a játékosokat.

Tomi_Tanguay 2011.12.15. 05:55:41

mert yip és kobasew IRen

milo_hedgie#23 2011.12.15. 17:32:07

@Filip89: kurva nagy,mekkora állat vagy:)))

Coach Sacco 2011.12.15. 20:05:16

@Filip89: Most csak ezért is megverjük a San Joset, hogy levegyünk az arcodból. :P

foppa21 2011.12.16. 04:10:43

@Tomi_Tanguay: sőt ma már jones se fog játszani. nemsokára kezdődik a game

foppa21 2011.12.16. 10:08:08

0-3as harmadik harmaddal kikaptunk:-(

Tomi_Tanguay 2011.12.16. 11:56:57

Varlamov's trade to Avs could become a Capital idea for Washington

www.denverpost.com/sports/ci_19559177

milo_hedgie#23 2011.12.16. 13:53:18

@Tomi_Tanguay: és kapitális baromság nekünk

Coach Sacco 2011.12.16. 19:05:17

Nagyon elszúrtuk a végét, idén nem volt annyira jellemző a hajrábeli szétesés a csapatra. Úgy látszik, most már ettől is félhetünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.17. 14:39:43

Mike Milbury gyermekmolesztálási balhé. Végre újra lehet szidni a bostoni sportvilágot, sok pedó, csaló köcsög buzi! :P

foppa21 2011.12.17. 18:08:37

@Filip89: jah a tavalyi kupa is nagy csalás volt:-D

foppa21 2011.12.17. 18:10:49

ma a capitalsszal játszunk. itthon az utolsó 4 meccset valahogy megnyerni, ma is ezt a formát kéne előhúzni, de szerintem nincs sok esélyünk

foppa21 2011.12.17. 18:17:17

porter eltiltása ma telik le, nem tudom hogy jonesék sérülése mennyire komoly, de ő legalább biztos visszajöhet

Coach Sacco 2011.12.17. 20:54:22

@foppa21: Kétlem, hogy Porter lesz a jolly joker a mai meccsen. Inkább Varlamovon múlhat sok, ha bemerjük állítani a régi játszótársai ellen.

foppa21 2011.12.18. 02:57:41

@Coach Sacco: úgy értem a 3-4. sorban a megbízhatók közé tartozik

foppa21 2011.12.18. 05:37:32

2-1-re megvertük őket, öt hazai meccset nyertünk sorban, nem mintha túl sokat érne

milo_hedgie#23 2011.12.18. 17:08:59

a colorado eaglesről miért nem írtok a blogon?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.18. 17:44:42

Minor csapatokkal nem foglalkoztunk eddig, de jövőre lehet megérné bevenni őket, úgy néz ki, hogy meg tudnak ragadni az ECHL-ben. A mostani nyolc meccses undefeated streak pedig fantasztikus.

foppa21 2011.12.18. 22:00:06

nem tudom mennyi embert érdekelne az eagles. majd esetleg ha sikerült elköltöztetni az avst:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.19. 09:14:21

Végre kirúgták Martin-t a Habs-nél. Remélem Roy lesz az utódja, hogy ne a szaros Avs-hez kelljen jönnie.


süti beállítások módosítása