Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

A 2011-es év legszebb denveri pillanatai

2011.12.27. 09:41 - Filip89

A naptári esztendő végéhez közeledve ismét összegyűjtöttük az Óév leglátványosabb denveri sportpillanatait. Úgy gondoltuk, hogy kellemes lesz visszanézni azokat a lélekemelő momentumokat, amelyek 2011-ben értek minket, mindenre elszánt Denver-szurkolókat, s amelyekre most, illetve akár majd évek távlatából is meleg szívvel tudunk visszagondolni. Még ha nem is lehetünk maradéktalanul elégedettek csapataink idei szereplésével, azért azt biztosan állíthatjuk, hogy sportolóink ebben az esztendőben is bőven okoztak kellemes pillanatokat számunkra. Mindez a következő videó összeállításunkból is maradéktalanul kiderülhet.

Február 10.: Arron Afflalo utolsó másodperces győztes dobása a Dallas Mavericks ellen:



Néhány héttel az emlékezetes Anthony-csere előtt történt, hogy februárban a későbbi bajnok Dallas elleni hazai mérkőzés végjátékában a Nuggets első számú játékosa, Melo már kipontozódott, és nélküle kellett valahogy megnyernie a meccset a rájátszásért igyekvő csapatnak. Húsz másodperccel a vége előtt támadást vezethettünk a győzelemért 119-120-as állásnál, Billups felvitte a labdát, de képtelen volt fault-ot kiharcolni, majd kétségbeesetten Afflalo-hoz passzolt, a nagyszerű formában játszó dobóhátvéd pedig a tripla vonal közeléből az utolsó másodpercben még el tudta engedni a dobást, amelynek sikerességével a szezon egyik legemlékezetesebb végjátékában diadalmaskodtunk.

Március 19.: Jamie Smith óriási gólja a Portland Timbers ellen:



A bajnoki címvédő Rapids 2011-es nyitómérkőzését hatalmas érdeklődés várta a Dick's Sporting Goods Park-ban, s a csapat valóban bajnokhoz méltó játékkal iskolázta le a ligához újonnan csatlakozó Portland Timbers együttesét. A coloradói labdarúgók villámrajtot vettek, az első 30 perc játék alatt három találattal sokkolták az oregoni vendégeket, melyek közül a harmadik gól volt a legemlékezetesebb. A skót bal szélső Jamie Smith már az MLS-szezon első fordulójában az év egyik legszebb gólját lőtte, miután a középen, a kaputól jó 20 méterre elé került egy lecsorgó labda, ő pedig állítás nélkül, azonnal tüzelt, méghozzá nyílegyenesen a kapu jobb felső sarkába, végképp padlóra küldve a már amúgy is támolygó ellenfelet.

Július 3.: Peet Poillon szólógólja a Boston Cannons ellen:



Az Outlaws 2011-ben is bajnokesélyesként menetelt, és sajnos idén sem változott a tendencia, a város kültéri lacrosse-osai ismét elbuktak a kupagyőzelem célegyenesében. Az arra felé vezető úton viszont több emlékezetes jelenet volt köthető a játékosok nevéhez, az egyik ilyet a Függetlenség napja keretében rendezett összecsapáson a középpályás Poillon okozta. A sportág történeti nézőrekordot jelentő mérkőzésen hatalmas küzdelmet vívtunk a későbbi bajnok Boston Cannons-szal, menet közben Poillon szerzett különösen látványos találatot, elhúzott a bal szélen, középre adást imitáló cseleivel több védőt megtévesztett, majd kapura tört, és a kapust nagyszerű cselekkel kibillentette, végül elegánsan a ketrecbe helyezett a teljesen meghülyített bostoni hálóőr felett.

Július 23.: Kosuke Kimura saját térfélről szerzett gólja a New England Revolution ellen:



Július végén a Rapids zaklatott mérkőzést játszott, kiélezett küzdelemben éppen 1-1-es döntetlenre álltunk a Revs elleni hazai találkozó utolsó tíz percébe fordulva. Ekkor azonban csodát látott a DSGP népes publikuma, Kosuke Kimura ugyanis a saját térfeléről lőtt emlékezetes találatot. A nagy góljairól híres japán hátvéd nem első szándékból volt eredményes, hiszen később elmondta, hogy Folan-t szerette volna megjátszani egy hosszú indítással, a labda azonban túl hosszú volt a támadónak, ám a rossz ütemben kifutó kapust is kellőképpen megzavarta, amikor az lepattant előtte, majd a feje fölött egyenesen a hálóba pattogott. Végül mégsem volt felhőtlen az örömünk, mert a mérkőzés végeredménye a parádés találat ellenére döntetlen lett.

Augusztus 5.: Brian Mullan bombagólja a Columbus Crew ellen:



Néhány hét múlva ismét a labdarúgók szolgáltattak az aranypillanatok közé dukáló megmozdulást. A Columbus Crew elleni hazai rangadó éppen gól nélküli döntetlenre állt, de a második félidő elején rámenős támadásokat vezettünk, majd az 54. percben végre sikerült betalálnunk - na, de még hogy! Thompson keresztpassza Mullan-t találta meg a jobb oldalon, aki hátra lépett az átadásért, majd az előtte lévő üres területre futott, és a kaputól közel 30 méterre védhetetlen csodagólt intézett Hesmer kapujának bal felső sarkába. A nem mindennapi találat később győztes gólnak bizonyult, a Crew képtelen volt válaszolni, 2-0-ra nyertünk.

November 4.: Matt Duchene karrierje első mesterhármasa a Dallas Stars ellen:



Napjaink legjobb és legkedveltebb coloradói jégkorongozója, Matt Duchene pályafutása egyik komoly mérföldkövéhez érkezett el az ősszel, hiszen a Dallas Stars elleni idegenbeli összecsapáson megszerezte karrierje első hat-trick-jét az NHL-ben. A 19 esztendős tehetség mindhárom harmadban egy-egy zseniális találatot szerzett, így bár a 13 gólt hozó, őrült mérkőzésen az Avs húzta a rövidebbet, Duchene egyéni teljesítménye kapcsán bőven volt okunk az ünneplésre. Első gólját egy palánk mellőli befordulást követően szerezte, a másodiknál egy rövid felszabadítást vágott a hálóba éles szögből, a harmadikat pedig egy félelmetes szólót követően ütötte Lehtonen-nek.

November 17.: Tim Tebow 95 yardos győztes akciója a New York Jets ellen:



Az esztendő utolsó hónapjaiban egyértelműen a Broncos szereplése kápráztatta el a denveri sportrajongók szívét. Az amerikai futballistáink talán legemlékezetesebb fordítását a New York Jets ellen láthattuk, amikor 3-10-es, majd 10-13-as hátrányból jöttünk vissza, méghozzá minden idők egyik leglátványosabb befejező drive-jával. Az utolsó öt percen belül a csapat egy 95 yardos támadást vezetett, amelyet stílszerűen az irányító Tebow maga fejezett be egy szenzációs 20 yardos futással. A másodéves QB újabb káprázatosan levezényelt fordítását követően már óhatatlan volt, hogy ne mindenki a Broncos történetének legjobb játékosához, John Elway-hez hasonlítsa őt.

December 11.: Matt Prater 51 yardos hosszabbításos győztes mezőnygólja a Chicago Bears ellen:




Pár fordulóval később újabb őrületes Broncos-comeback-nek lehetettünk szemtanúi, december 11-én újabb nagy fordítás történt a Sports Autorithy Field at Mile High Stadium-ben. A Bears elleni találkozón tíz pontos hátrányból egyenlítettünk ki az utolsó két percben, majd a hosszabbításban a győzelmet is kiharcoltuk. A kötélidegű rúgó Matt Prater előbb a rendes játékidő utolsó másodperceiben egyéni csúcsbeállítást jelentő 59 yardról értékesített egy mezőnygólt, majd a hosszabbításban 51 yardos távolságból bombázott gátlástalanul a póznák közé, ami akkor a csapat sorozatbeli hatodik győzelmét jelentette.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr843498202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.12.27. 11:09:08

kár hogy rockies nem került be, volt pár walk-off győzelem. csak az mlb nem engedélyezi a youtube videokat
amúgy a tebow drive volt a legnagyobb:)

foppa21 2011.12.27. 12:09:19

a három legnagyobb rapids gólnak ott volt a helye!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.27. 12:51:07

@foppa21: Smith-nek volt még egy szabadrúgás gólja az alapvonal közeléből, de az is inkább a kapus potyája volt. Gondoltam potyagólnak elég lesz egy is. :)

milo_hedgie#23 2011.12.27. 13:21:11

@Filip89: a három rapids is túlzás:P

foppa21 2011.12.27. 18:19:36

@milo_hedgie#23: elférnek ott. inkább azon vagyok meglepődve hogy filip tett be avs pillanatot. igaz lehetett volna több is, pár OT vagy SO winner de nem várok tőle semmit:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.27. 19:00:50

Semmit nem láttam az Avs-ből, erről éppen hallottam, hogy Duchene mesterhármas, azért az elég nagy dolog, meg a csapat kevés normális játékosainak egyike, így megkapta a helyet itt.

Black_Adder 2011.12.27. 20:23:26

prater 59 yardos FG-je helyett az egész végjáték bekerülhetett volna.
ez a SoundFX-es cucc nagyon ott van a szeren:
www.youtube.com/watch?v=Mp_noHHOk7A

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.27. 20:44:29

Hát, ha ezt előbb találom meg... De igazából leírtam az ismertetőben, hogy az egész comeback epic volt. :)

melo15 2011.12.27. 21:43:22

afflalo volt a best :)
de még smith gólja és a tebow drive is külön tetszett

Black_Adder 2011.12.28. 10:12:02

@Filip89: még simán le lehet cserélni a videót...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 13:56:20

Jó lesz ez így. A lényeg benne van, a Sound FX-t pedig megnézi, aki akarja. :)


süti beállítások módosítása