Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Military Bowl beharangozó: Air Force vs. Toledo

2011.12.28. 13:11 - Filip89

A 2011-es egyetemi futballszezon siralmasan végződött a coloradói csapatok számára. Államunk felsőoktatási intézményei közül csupán egyetlen program érte el a Bowl-képes mérleget, a másik két első osztályú egylet jócskán negatív tartományban végzett, míg az egyetlen FCS-es csapatunk nyert meccs nélkül zárta a szezont. De most felejtsünk el minden rosszat, hiszen szerda este sor kerül az évad egyetlen általunk érdekelt a Bowl-mérkőzésére, melyen az Air Force Falcons csapatáért szoríthatunk.


























Troy Calhoun legénysége a Military Bowl-ra lesz hivatalos a december 28-i college football gameday-en. Ezt a bónuszmérkőzést 2008-ban rendezték meg első alkalommal, az idei tehát mindössze a negyedik összecsapás lesz a washingtoni trónért. Az eredeti tervek szerint Congressional Bowl-nak hívták volna a mérkőzést, de egy helyi pénzintézmény szponzorálása révén először EagleBank Bowl-ra keresztelték át, 2010 óta pedig már a Northrop Grumman, nemzetbiztonsági csoport adja a támogatást a meccshez, ezért lett Military Bowl a jelenlegi elnevezés. A mérkőzés színhelye évről évre a Washington városában található Robert F. Kennedy Memorial Stadium. A Bowl-meccsen eredetileg az ACC konferencia egyik csapata mérkőzik meg egy C-USA-es együttessel, vagy valamely hadi intézmény futball programjával. Első alkalommal 2008. december 20-án a Wake Forest 29-19-re verte a Navy-t. Egy évvel később a UCLA diadalmaskodott a Temple ellen 30-21 arányban, míg a tavalyi évben, vagyis az első Military Bowl-on a cím visszakerült egy ACC-s egyetem birtokába, mivel a Maryland 51-20-ra leiskolázta az East Carolina-t.

A 2011-es Military Bowl-on az AFA ellenfele a Toledo Rockets csapata lesz a Mid-American Conference-ből (MAC). Az ohio-i intézmény 1872 óta teljesít szolgálatot, híresek a gyógyászati, mérnöki és biológiai szakirányú képzései. A futballprogram működése kisebb megszakításokkal egészen 1917-ig nyúlik vissza, a MAC-t pedig már az '50-es évektől erősítik, ahol 13 konferencia-, és 5 divízió-bajnoki címmel büszkélkedhetnek. Legjobb időszakukat a '70-es évek elején töltötték, amikor egymást követő három esztendőben zártak hibátlan mérleggel, valamennyi évben elhódították a Tangerine Bowl-t, és például 1970-ben az AP év végi listáján a 12. helyen zártak, ami a mai napig a legkiemelkedőbb pozíció a Rockets történetében. Összesen 11 alkalommal kvalifikálták magukat bónuszmérkőzésre, ezekről 7-4-es győzelem-vereség aránnyal rendelkeznek: utoljára 2005-ben hódították el a GMAC Bowl-t, majd négy esztendő távolmaradást követően tavaly elvesztették a Little Caesars Pizza Bowl-t a FIU ellen 34-32 arányban.

Az idei szezont 8-4-es mutatóval fejezték be, mellyel a Northern Illinois (10-3) mögött a második helyen végeztek a MAC nyugati divíziójában. Gyakorlatilag csak olyan csapatoktól szenvedtek vereséget, akik előrébb rangsoroltak náluk, mint például a kiemelt Ohio State és Boise State gárdái (előbbit jelentősen megszorongatták), illetve még a BCS-es Syracuse, és a divízió-rivális Northern Illinois-tól kaptak ki szoros küzdelemben, egyaránt három-három ponttal. Menet közben a legértékesebb sikert két Bowl-ozó vetélytárs, a Temple és a Western Michigan legyőzése mellett az ősi rivális, Bowling Green elkalapálása jelentette. A Rockets különleges stílusban játszik, meccsenkénti átlagban 272 passzolt yarddal operálnak, amely a 29. legelőkelőbb statisztika a mezőnyben, mindehhez ráadásul az ország 14. legjobb futójátéka (221.2 y/g) párosul, ezzel nem sokkal maradnak el a rettegett triple option-t játszó Falcons-tól. Furcsa módon két irányítót használnak, nem egyszer egy-egy meccset felesben nyom le a két QB, a junior Austin Dantin és a sophomore Terrance Owens. A két renitens kísértetiesen hasonló statisztikákkal rendelkezett az évad végeztével, mindketten 15 TD-t és három INT-et dobtak, bár a passzolt yardok terén a másodéves kolléga bő 400 yardot ver harmadéves társára. Az első számú célpontjuk a toledói születésű Eric Page, aki mindhárom szezonjában iszonyat kiegyensúlyozottan kapja el az átadásokat, a 2011-es kiírásban 1123 yarddal és 10 beéréssel vétette észre magát. Futásban két végzős tehetségre kell odafigyelni, Adonis Thomas és Morgan Williams egyaránt 11-11 alkalommal tette tiszteletét az end zone-ban, előbbi nem sokkal maradt el az 1000 yardos határtól sem. Amely egyéni statisztika még sokatmondó lehet, a senior kicker Ryan Casano 10/13-as hatékonysággal értékesítette idén a mezőnygólokat, valamennyi hibáját 40 yard felett érte el, amely távolságból egyszer sem tudott eredményes lenni, 40 alatt viszont mindannyiszor hibátlanul célzott.






















Az Air Force a futballprogram 1955-ös fennállása óta a 22. Bowl-mérkőzésre készül, az eddigi örökmérleg 10-10-1-es statisztikát mutat, ma tehát valamelyik irányba el fog billenni a mérleg nyelve, hacsak nem döntetlenre végzünk, mint az '58-as Cotton Bowl Classic-on a TCU ellen. Nem meglepetésre az akadémiát a legtöbb esetben valamely hadászati pluszmeccsre hívták meg - az Independence Bowl-t háromból háromszor, a Liberty Bowl-t négyből két alkalommal hódítottuk el. Először fordult elő az AFA történetében, hogy a csapat az egymást követő ötödik évben is elérte a Bowl-képes mérleget, korábban két alkalommal is csak négyéves sorozathoz volt szerencsénk 1982-86-ig és 1989-1992-ig, most azonban a Calhoun-érában eddig valamennyiszer Bowl-lal búcsúztunk az évtől és az aktuális végzős sportemberektől. Ami az elmúlt időszakot illeti, a mostani sorozatban először 2007-ben váltottunk tikettet pluszmeccsre, abban az évben konkrétan az Armed Forces Bowl-on szerepeltünk, és 42-36-ra elbuktunk a California ellen. Egy esztendővel később ugyanott a Houston csapata állított meg bennünket 34-28 arányban, azonban 2009-ben már összejött a visszavágás, harmadik nekifutásra végre megszereztük az Armed Forces Bowl-t, miután 47-20-ra legyőztük az akkori 25. kiemelt Houston-t. A tavalyi esztendő utolsó napjaiban az Independence Bowl-on vettünk részt, s nagy küzdelemben 14-7-re diadalmaskodtunk a Georgia Tech felett.

2011-ben 7-5-ös mérleggel harcoltuk ki a Bowl-szereplés jogát, ami gyakorlatilag a minimális célkitűzés volt a csapat felé az esztendőt megelőzően, a vérmes reményeket viszont képtelenek voltunk megvalósítani. Vereséget szenvedtünk a Mountain West két óriásától, emellett a San Diego State és a Wyoming is elhúzta a nótánkat, így csak az ötödik helyen végeztünk a nyolc csapatos konferenciában. Az ötödik fiaskót, egyúttal az egyetlen non-conference vereséget a Notre Dame ellen szenvedtük. Ezzel párhuzamosan legyőztük mindkét rivális katonai akadémiát, a Navy-t idegenben és az Army-t itthon, így egymást követő második évben hódítottuk el a Commander-in-Chief's Trophy-t, illetve mivel november 26-án az állami rivális Colorado State-et 45-21-es főhajtásra kényszerítettük, a hagyományos Ram-Falcon Trophy is maradt a Sólymok fészkében. A csapat a nemzet második legjobb futó statisztikáját produkálta (320.3 yard/meccs), és valamennyi offenzív mutatóban közel jártunk az akadémia történetének legjobb számaihoz. Mindezt leginkább a senior RB Asher Clark sorozatbeli második 1000+ yardos szezonjának köszönhettük. Az AFA első számú futója már csak 33 yardra van Dee Dowis 3612 yardos iskolarekordjának megdöntésétől, ha esetleg sérülés nem jön közbe, akkor bizonyára a mai napon új rushing leader-t köszönthetünk az akadémia történetében. Mellette még a junior fullback Mike DeWitt, illetve az ugyancsak harmadéves Wes Cobb számít a leghatékonyabb futóknak az irányítókon kívül. Az utolsóéves Tim Jefferson a 2011-es évben 1478 passzolt, illetve 492 futott yardot termelt, 12+10 TD-vel egybekötve, így mindenképpen sikeres éveket fog maga mögött hagyni a mai nappal. A kevés passzjátékunk legfőbb célpontja mostanában a végzős Zack Kauth volt (543 elkapott yard), megelőzve az elmúlt évek legjobbját, a return specialista Jonathan Warzeka-t (392), aki szintén egyetemi pályafutása búcsúmérkőzésére készül.

A fentebb említett nagy neveken kívül az utolsó egyetemi meccsét játszhatja a mai napon többek közt az All-MWC 2nd team-be jelölt LB Brady Amack, a defensive back P.J. Adeji-Paul, Jon Davis, Josh Hall és Anthony Wright, az OL-ból Jeff Benson, Michael Hester és A.J. Wallerstein, a TE Joshua Freeman, illetve a DL-ember Ross Fleming, Ryan Gardner és Zach Payne.

A mai Military Bowl-on összecsapó két csapat korábban soha nem játszott még egymás ellen, így túl sok következtetést nem vonhatunk le. Mindössze annyit tudunk, hogy az Air Force 1-1-es mérleggel rendelkezik a MAC-csapatok ellen, mindkétszer a Kent State-tel mérkőztünk meg évtizedekkel ezelőtt. Idén 4-1-es, Calhoun irányítása alatt összességében 17-8-as a mérlegünk a konferenciánkon kívül csapatok ellen. Küzdelmes mérkőzésre van kilátás, túlnyomó többségében mindkét csapattól futásokra számíthatunk, bár a Rockets passzjátéka is eredményes lehet, de - stílszerűen - a coloradói légi elhárítás a hatodik legjobb az egész első osztályban, meccsenkénti alig 162.7-es átlaggal. A Toledo általában sok pontot szerez, viszont a mieink mindössze 15.8 pontot kaptak a legutolsó öt fellépésen, ugyanebben a periódusban ráadásul 15 turnovert is kikényszerítettünk az ellenfelektől.

Az év legfontosabb coloradói egyetemi futball meccse szerda este, 22:30-tól veszi kezdetét. A Bowl-mérkőzéseket az interneten is általában tökéletes minőségben lehet nézni, így a soron következő Military Bowl megtekintése államunk valamennyi sportrajongója számára kötelezően ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr123501732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.12.28. 16:11:19

@Filip89: az szép!:)
tényleg jó cikk. sajnos én dolgozom a két ünnep közt is,holnap is úgyhogy nem tudok fent lenni éjszaka.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 16:54:53

A szerda esti-csütörtök hajnali coloradói sportprogram:
- Szerda, 21:30 Finnország - Egyesült Államok (Jégkorong Junior VB, Csoportkör)
- Szerda, 22:30 Air Force Falcons - Toledo Rockets (college football, Military Bowl)
- Csütörtök, 01:00 Lake Erie Monsters - Grand Rapids Griffins (AHL)
- Csütörtök, 01:00 Syracuse Crunch - Springfield Falcons (AHL)
- Csütörtök, 02:00 Csehország - Kanada (Jégkorong Junior VB, Csoportkör)
- Csütörtök, 03:00 Denver Nuggets - Utah Jazz (NBA)
- Csütörtök, 03:00 Colorado Buffaloes - New Orleans Privateers (college basketball)
- Csütörtök, 03:00 UTEP Miners - Colorado State Rams (college basketball, Bank of the West Don Huskins Sun Bowl Invitational Tournament, El Paso)
- Csütörtök, 03:00 Denver Pioneers - Troy Trojans (college basketball)
- Csütörtök, 05:15 Alaska Aces - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=794466

Tomi_Tanguay 2011.12.28. 17:22:11

király meccs lesz, megpróbálom az elejét nézni, aztán meglátjuk mennyire köt le. jó lenne aludnom is valamennyit a nuggets előtt

foppa21 2011.12.28. 19:09:39

szerintem fent leszek nézni. nehogy aztán le legyek baszva hogy divat vagyok:-D

Coach Sacco 2011.12.28. 20:33:49

10:30ra pont hazaérek hogy nézzem. :)

foppa21 2011.12.28. 22:38:23

reméltem hogy a kék-szürkében játszunk ami az utolsó képen van, de a sima kék-fehér mezben vagyunk

foppa21 2011.12.28. 22:46:25

kihagyták a messzi FGt, mi támadunk

foppa21 2011.12.28. 22:51:58

nem sokáig tartott az első punt, 4&1nek miért nem mentünk neki a fél pálya környékében? college fociban ezt vállalni szokták úgy tudom

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 22:58:16

Gond nélkül végig jöttek rajtunk, egy 17 yardos passzolt TD-vel megszerezték a vezetést.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 22:59:37

Egyből turnover a visszahordásnál, és megcsinálták az első play-ből a TD-t. :(

Tomi_Tanguay 2011.12.28. 23:01:06

ez az aztán a kezdés...0-14

foppa21 2011.12.28. 23:03:43

hát bazmeg és eddig nagyon vérszegények vagyunk. sok van még hátra, de ennél biztos több fog kelleni

foppa21 2011.12.28. 23:09:04

talán lehetne többet passzolni, sebezhetőnek tűnnek

foppa21 2011.12.28. 23:10:15

nah jefferson TD:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:11:46

Kickoff return TD, még ez kurvára hiányzott, 7-21.

foppa21 2011.12.28. 23:14:10

@Filip89: kurva nehéz dolgunk lesz velünk, inkább rúgjuk ki a picsába kickoffokat, puntokat

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:16:01

Warzeka a rövid passzal végig ment az egész pályán, csak 3 yardnál fogták meg, de DeWitt bevitte. :)

Tomi_Tanguay 2011.12.28. 23:16:57

a lényeg hogy kevés pont van

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:21:48

Cooks -11 yardos tackle 3rd-nél, ezzel lett vége az első negyednek.

foppa21 2011.12.28. 23:22:45

@Tomi_Tanguay: jah nem a védelmek meccse. kicsit lol kategória az eddigi játék

foppa21 2011.12.28. 23:26:50

clark játszik egyáltalán? nem nagyon emlékszem rá

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:34:19

Van Clark, bár eddig nem sokat haladt előrefelé, így veszélyben a rekorddöntés. Most viszont jól haladunk a futásokkal, be kéne fejezni a drive-ot.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:37:01

Nem tudtuk bevinni a 3rd&goal-t, 1 yardról jöhet a negyedik kísérlet, de lehet az első félidőben még tanácsosabb lenne a biztos FG.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:37:49

Mindenek előtt challenge, hogy bent volt-e a 3rd, nekem nem úgy tűnt.

foppa21 2011.12.28. 23:40:34

nah előkerült Clark! 21-21!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:48:02

Kicsit váratlanul csináltak egy passzolt TD-t, valaki lemaradt az elkapóról a fél pályánál, és már nem is értük utol.

foppa21 2011.12.28. 23:48:53

picsába..21-28, pedig jól vissza jöttünk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.28. 23:59:13

Elszúrtunk egy 4&4-et a Toledo térfelén.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 00:03:07

Wow, negyedik kísérletre Jefferson-to-Warzeka 37 yardos TD. :)
28-28 két perccel a nagyszünet előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 00:40:55

Kicsit befagyott a meccs a kezdeti tűzijáték után, de ez talán nem is baj.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 00:45:10

INT return TD-vel újra vezet a Toledo. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 00:56:02

DeWitt második TD-jével 35-35-nél újra beértük őket.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:05:00

Niklas INT a saját térfelünkön, de nem sokra mentünk vele.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:06:58

35-35 az utolsó negyed előtt, náluk lesz a labda.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:18:18

Most nagyon jól védekeztünk, maradt 11 perc, meg kéne már végre szerezni a vezetést.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:31:23

Megint a saját 1 yardosunkról kezdhetünk támadni, holott a punt az end zone-ban pattant le. Ennek ilyenkor már elég nagy jelentősége van, innen megint nem fogunk kijönni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:36:33

És persze, ezután a TD-t is megcsinálják (jókora védelmi hibával), ha elveszítjük, a bírók miatt lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:47:49

Kauth TD 4th-nál, erre elbarmoltuk a két pontost, nem hiszem el. 52 sec maradt, 42-41 oda.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:50:37

Az övéké lett az onside kick, ezzel eldőlt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.29. 01:56:54

42-41-re kikaptunk. Elég szerencsétlenek voltunk, végig futottunk az eredmény után, mégis nyerhettünk volna, ha nincs az elképesztő hiba.

Kicsit később lesz bővebb GITR post.

Tomi_Tanguay 2011.12.29. 09:26:30

hát ezt jól elbasztuk, pedig szép lett volna hogy nem vezettünk egy percet se és a végén két pontossal megnyerjük

milo_hedgie#23 2011.12.29. 13:40:13

érdekes meccs lehetett,csak összefoglalót láttam. nem is értem mit akartam a holder srác,teljesen rossz handoffot adott,szerencsétlen kicker csak kergette a pattogó labdát de nem érte el:(

Black_Adder 2011.12.29. 23:52:04

jellemző az idei év coloradoi college footballra...


süti beállítások módosítása