Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: 2-1-re a Lakers vezet

2012.05.07. 03:04 - -Zephyr-

 Véget ért az NBA alapszakasza, a Denver Nuggets bejutott a rájátszásba, ahol az első körben a Los Angeles Lakers ellen mérettetünk meg. Három találkozót játszottak le eddig a csapatok a párharcból, most ezek összefoglalója következik, de csak miután pótoltam a reguláris szakasz utolsó mérkőzéséről szóló jelentést.





















Az alapszakasz utolsó mérkőzését a Minnesota Timberwolves ellen játszottuk. Különösebb tétje már nem volt ennek a találkozónak, a Minny szempontjából pedig már csak a kötelesség teljesítéséről szólt a mérkőzés. A kezdőötösünk az utóbbi időben megszokott Koufosszal nyitottunk centerben, a többi poszton pedig a szezonban eddig megszokott játékosok kaptak helyt. Lendületes játékkal nyitottunk, de az első negyedben még sikeresen tartotta magát a Wolves. A második játékrészben már egyértelmű fölénybe kerültünk, esélyt sem adtunk a hazaiaknak. A második félidőben sem lassítottunk, simán tartottuk a húsz pont feletti különbséget. Nagyon felszabadult, lendületes játékkal szaladtunk át az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Minnesotán. Azt hozzá kell azonban tenni, hogy a Minnyt túlzottan nem izgatta már ez a találkozó, a csapat nagy része valószínűleg összekészítette a horgászfelszerelést és a meccs után már indultak is a megérdemelt pihenőjükre. A csapatból heten értek legalább 10 pontot, de senki sem jutott 20-ig vagy a fölé, így jött össze ez a 131:102-es önbizalomnövelő győzelem, amivel bebiztosítottuk a hatodik helyet, elkerülve ezzel a legrosszabb match-up-nak tartott Thundert.

Egy hete hasonló időpontban a rájátszás küzdelmei is megkezdődtek, ellenfelünk az első körben a Los Angeles Lakers. A mérkőzést a csapat az alapszakasz utolsó meccseinek megfelelő felállásban kezdte. Az első negyedben az utolsó három percig egész szépen tartottuk a lépést a hazaiakkal, ekkor léptek először igazán, köszönhetően elsősorban a hármasoknak, amiket a játékrész hajrájában szereztek. A folytatásban Harrington és Brewer tripláival sikeresen felzárkóztunk, de ahogy közeledett a szünet, úgy kezdett ismét távolodni a Lakers, a félidőre 10 pontos hátrányban mentünk. A harmadik felvonáson nagyon sok múlott, de a Lakers jobb játékkal rukkolt ki a pihenőt követően, így növelni tudták az előnyüket. A záró játékrészben csoda kellett volna, hogy forduljon az állás, a hazaiak nem csináltak semmi mást, csak tartották az előnyüket, sajnos képtelenek voltunk komolyabb átütőerővel játszani ezen a mérkőzésen, ezért megérdemelt vereséget szenvedtünk 103:88 arányban. Az találkozó előtt is sejthető volt, hogy a kulcspozíció a center poszt lesz. Bynum semlegesítése létfontosságú az egész párharc szempontjából. Ezen a találkozón ez a legkevésbé sem sikerült, hiszen a Lakers magas ember uralta a festéket, védekezésben és támadásban sem tudtunk fogást találni rajta. Bynum remeklése mellett még az is belefért, hogy Gasol gyengébben teljesítsen, a párharc első mérkőzésén. A frontcourt elég csúnyán leszerepelt az első mérkőzésen és sajnos a hátvédsor sem tudta ezúttal kompenzálni a hiányosságokat. Lawson nem tudta betölteni a vezér szerepét, egyszerűen nem volt helye, nem tudott a tábla közelébe férkőzni, ha mégis akkor nagy eséllyel blokkolták. Afflalo is rosszul játszott, sem védekezésben sem támadásban nem nyújtott megfelelő teljesítményt. Pontatlanul dobott és Bryant is sokszor túljárt az eszén. Egyetlen játékosunk, akivel elégedettek lehettünk talán Gallinari volt, az olasz 19 pontig jutott, de tőle is több kell majd a folytatásban, különösen védekezésben. A játék ezen elemében mindenképpen javulnunk kell, agresszívabb védőmunkára és gyors támadásokra van szükségünk, ha meg akarjuk szorongatni a továbbiakban a Lakerst.





















A párharc második mérkőzését múlthét szerdán játszották. Karl az előző találkozó kilátástalan játékát követően sem változtatott a csapaton, ugyan azt a kezdőt küldte pályára, mint az első meccsen. Eléggé beragadtunk a rajtnál, már-már úgy tűnt ez a mérkőzés is sima lesz, mint az előző. A negyed közepére visszakapaszkodtunk, de aztán megint a Lakersnek jött ki inkább a lépés és magabiztos vezetéssel zárták az első játékrészt. A következő negyedben Mozgov révén sikerült egyenlíteni, de a hazaiak eszméltek és a nagyszünetig visszaállították a számukra megnyugtató előnyt. A harmadik negyed első felét még az öltözőben töltötte a csapat, a Lakers nagyon ellépett, de szerencsére a záró negyedre sikerült visszaverekedni magunkat a mérkőzésbe. Az utolsó negyedben becsülettel próbálkozott a csapat, bár a játékrész elején még tetemes hátrányban voltunk a mérkőzés végére sikerült elég közel kerülni az ellenfélhez, de a Lakersnek mindig volt annyi tartaléka, hogy visszaverje a próbálkozásainkat, így végül, az elsőnél jóval szorosabb mérkőzésen 104:100 arányban veszítettünk. Sokat javult a játékunk az első összecsapáshoz képest, ezúttal ez egy szoros vereségre volt elegendő. A festékben már kiegyenlítettebb volt a harc, igaz, Bynum így is karriercsúcsot ért a rájátszásban, ami a szerzett pontjait illeti. Lawsonnak sikerült ezúttal a csapat élére állni, 25 ponttal és 7 assziszttal zárta a találkozót, ezzel a csapat legeredményesebb játékosa volt. Nagyot javultunk a játékunk talán legfontosabb elemében, a gyors indításokból szerzett pontok tekintetében. Néhány játékosunk sajnos rossz napot fogott ki, Gallinari, Afflalo és Harrington is vaktölténnyel lőttek a mérkőzés nagy részében, sajnos nagyon gyenge százalékkal értékesítették a dobásaikat. Ennek a három játékosnak lényegesen jobban kellene teljesítenie, különösen Afflalonak és Gallinarinak, mert nélkülük nem sok esélyünk van rá, hogy megfordítsuk a párharcot. Kiemelhető még McGee, aki 6 blokkot osztott ki a mérkőzésen, ezzel jelentős részt vállat abból, hogy szoros mérkőzést tudtunk játszani.

A harmadik mérkőzést szombat hajnalban vívtuk, immár hazai pályán csaptunk össze a Lakersszel. Karl az első két találkozó tapasztalatai alapján lecserélte Koufost a kezdőben, Mozgov vette át a görög helyét. Ennek elsődleges oka valószínűleg Bynum semlegesítése volt. Jól kezdtünk, az első negyedben irányítottuk a találkozót. Néhány perccel a második negyed kezdete után már 24 ponttal vezettünk, mondhatjuk, hogy állva hagytuk az ellenfelet. A félidei szünetig a Lakers közelebb zárkózott, majd a harmadik negyedben jelentősen csökkentette a hátrányát. A záró negyedre fordulva hét pontos fórban voltunk. A negyedik felvonás nagy részében sikeresen őriztük az előnyünket, majd a mérkőzés vége előtt még tovább nőtt a különbség. A végeredmény 99:84-es győzelem lett. Több kiváló teljesítmény volt a csapatban, elsőként Lawsont emelném ki, 25 ponttal és 7 assziszttal zárt, McGee pedig 15 lepattanóval és 16 ponttal dupla-duplát ért el. Ők ketten nagyon jól játszottak, rajtuk kívül még Farried is szép teljesítményt tett le az asztalra, 15 lepattanó és 12 pont állt a statisztikai lapján a mérkőzés végén, energikusan és nagyon lendületesen kosárlabdázott. A győzelem ellenére van még miben javulnunk, a dobószázalékunk elég gyenge volt, Gallinari, Brewer és Afflalo is rossz arányban értékesítették a helyzeteiket. Ezen találkozón a játék legtöbb elemében sikerült a vendégek fölé nőni. A palánk alatti terület ezúttal a miénk volt, talán Karl húzása jött be, de inkább arra tippelek, hogy Bynumnak a magaslati levegő okozott inkább problémát.

A harmadik mérkőzésből meríthet erőt a csapat és szurkolók is. Ezzel az elszántsággal kell a további találkozókon is pályára lépni. A negyedik mérkőzés nagyon fontos lesz a párharc alakulása szempontjából, mindenképpen győzni kell, ha életben akarjuk tartani a továbbjutási reményeinket.

Az Észak-nyugati divízió végeredménye:

1. Oklahoma City Thunder 47-19 (66 meccs)
2. Denver Nuggets 38-28 (66 meccs)
3. Utah Jazz 36-30 (66 meccs)
4. Portland Trail Blazers 28-38 (66 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 26-40 (66 meccs)

A párharc következő mékőzései:

4. mérkőzés: Május 7., hétfő, 03:30 Denver Nuggets - Los Angeles Lakers
5. mérkőzés: Május 8., kedd, Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 
6. mérkőzés: Május 10., csütörtök, Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (ha szükséges)
7. mérkőzés: Május 12., szombat, Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (ha szükséges)


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr804492564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.07. 04:11:54

28-26-ra vezetünk az első negyed után. Eddig Miller a legeredményesebb 10 ponttal.

Tomi_Tanguay 2012.05.07. 04:20:18

jól nyomjuk edig. szerintem ma még nagyobb meccs lesz

foppa21 2012.05.07. 04:28:50

nem dobunk valami fényesen így nehéz dolgunk lesz. pedig lehetne nyomni nekik mint az előző meccsen:-)

foppa21 2012.05.07. 04:39:23

ez az kezdünk elszakadni a szünet előtt!

Tomi_Tanguay 2012.05.07. 05:17:41

megforditották a buzik

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.07. 05:31:53

71-70 az utolsó negyed előtt a javunkra.

Tomi_Tanguay 2012.05.07. 05:38:05

bármi lehet ebből a meccsből, sajnos az ilyen szorosak szoktuk elbaszni a végén.

foppa21 2012.05.07. 05:47:28

@Tomi_Tanguay: most az egyszer nem szabadna elbaszni! de egyre nehezebben tudjuk tartani őket én is félek a végétől

foppa21 2012.05.07. 05:48:37

gallinari ötödik fault nem hiányzott

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.07. 05:54:13

Sajnos, szerintem is egyértelmű, hogy nem a miénk lesz a meccs. Bosszantó, mert három negyeden át vezettünk, és ezzel el fog dőlni a párharc.

foppa21 2012.05.07. 06:02:23

gallinari mit vágott be!!! 86-86 az utolsó 1 percre

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.07. 06:03:39

Gallinari akkora színészbuzi, hogy a Lakers-be is beférne.

Tomi_Tanguay 2012.05.07. 06:06:26

kobe könyök nem gáz, elvett kosár nem gáz. szépen megnyeretik velük, nehogy szoros legyen a series és bajban legyen a divatcsapat.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.07. 06:06:57

Undorító az olasz az állandó fetrengésével, nem tudom minek ide ilyen felmosórongy.

Tomi_Tanguay 2012.05.07. 06:07:46

a sunyi geci blake is megint ellenünk indul be

foppa21 2012.05.07. 06:11:59

92-88ra elvesztettük. nagy kár érte

melo15 2012.05.07. 06:25:53

a fenébe. ezzel valószínű hogy elszálltunk de még ne adjuk fel.

Foresz 2012.05.07. 09:52:38

A pattanózással buktuk el,illetve a gyenge kinti dobásokkal.Afflalo szar volt,egyszerűen értékelhetetlen.Brewer-nek kellett volna Kobe-t fogni,de valami oknál fogva a második félidőben egyszer sem kerültek párba,és nem tudom miért.(?)
Az "olasz buzi" kifejezetten jól játszott,most már csak az lenne tőle az elvárás,hogy gyakrabban tegye ezt.Ő tartott meccsben minket sokszor...
A festéket nem védtük rendesen,amikor rájöttek arra hogy Bynum-ra figyelünk és kettőzni akarjuk,elkezdték őt kintebb játszatni,és így csináltak helyet a festékben,aztán oda már az sétált be aki akart.
Kár érte,nyerhető meccs volt...A Lakers a nagyobb rutinnak köszönhetően hozta a végjátékot.

melo15 2012.05.08. 16:18:59

nem tudom hogy lehet-e még reménykedni, rég győztünk már ellenük idegenben. most megint volt egy nap szünet, hátha tudunk ujítani! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.08. 17:33:14

A szerda reggeli coloradói sportesemények menetrendje:
- 04:05 San Diego Padres - Colorado Rockies (MLB)
- 04:30 Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=864209

foppa21 2012.05.09. 04:09:26

biztos nagyon nehéz lesz idegenben, de nincs mese nyerni kell ha tovább akarunk játszani!

Tomi_Tanguay 2012.05.09. 05:58:24

eddig királyok vagyunk, 49-43ra megyünk a szünetben

Tomi_Tanguay 2012.05.09. 07:59:30

kitartottunk a végéig! nem gyenge kis meccs volt 102-99 a végeredmény.

Foresz 2012.05.09. 10:11:31

Miller és McGee szétszopatta őket!Faszák voltunk végig,csupán a végjátékokban akad a szerkentyű,azon volna még mit javítani.A hatodik meccset be kell húzni,ha megszakadunk is.A Lakers szántani fogja a Pepsi-t,arra kell készülni!
"Csapataink harcban állnak!"

Tomi_Tanguay 2012.05.09. 15:55:07

@Foresz: mi a véleményed miller játékáról?:D

Foresz 2012.05.09. 16:02:19

Jól játszott tegnap,de ezt szigorúan a támadójátékára értem.Most összejött neki minden,és ha ez mindig így lenne,el is nézném neki hogy amúgy védekezésben meg emberhátrány a jelenléte.Az hogy a szériában Blake így hajigálja a triplákat ellenünk,az Miller érdeme is.Soha nincs kint a triplavonalnál védekezni,bent kolbászol a festék környékén.Labdaszerzés szempontjából ez jó lenne,de amint az ellenfél észleli ezt,rendre kijátsszák az üres embernek a lasztit,aki meg nagyrészt bedobja.
Passzai nagyrészt jók,kivételesen jól lát a pályán.Ez a tulajdonsága messze átlag feletti.A triplavonalnál is veszélytelen,mondjuk tegnap kettő is beakadt neki onnan.
Azt tudom mondani rá,hogy jó volna ha mindig így teljesítene,de valahogy az az érzésem a mai meccsel ellőtte minden puskaporát ebben a szériában.Remélem nem lesz igazam...
Hosszabbítani az év végén remélem azért nem fogunk vele.

Tomi_Tanguay 2012.05.10. 21:08:01

Bryant (stomach illness) misses shootaround

a meccsen biztos játszani fog a köcsöge.

Tomi_Tanguay 2012.05.11. 04:07:05

mozgov lesz a kezdő center

foppa21 2012.05.11. 05:00:32

máris elég jól állva hagytuk őket az első percekben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.11. 05:15:11

30-20-ra vezetünk az első negyed végén, eddig nagyon jól uraljuk a játékot.

foppa21 2012.05.11. 05:19:46

lawson 15öt szerzett az első 30 pontból!

foppa21 2012.05.11. 05:33:45

amíg 10el megyünk nincs baj:-)

foppa21 2012.05.11. 05:47:42

hát a félidőre csak feljönnek a nyakunkra:-S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.11. 05:52:45

54-45 a félidő, a végén szépen visszavertük őket.

Tomi_Tanguay 2012.05.11. 05:55:46

eddig nagyon jók vagyunk, remélem a második félidőbe se fogjuk visszaengedni őket!

Tomi_Tanguay 2012.05.11. 06:02:53

lawson 19, gallo 10 pontos a félidőben

foppa21 2012.05.11. 06:46:34

20 pont előny innen már meg kell lennie!

Tomi_Tanguay 2012.05.11. 07:46:43

113-96 win! jöhet a hetedik meccs!:D

Foresz 2012.05.11. 08:44:16

Mekkora győzelem,te jó isten...!!!!

melo15 2012.05.11. 19:59:23

nem lehet azt mondani hogy nem juthatunk tovább. szerintem lesz esélyünk a 7. meccsen is! nagyon egyben van a csapat. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.12. 06:47:48

A Grizzlies is kiharcolta 1-3-ról a hetedik meccset a Clippers ellen.

Foresz 2012.05.12. 13:02:37

@Filip89: Meg is fogják nyerni a hetediket is.Mint ahogy remélem mi is...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.12. 18:51:35

Nagyon szép lenne, ha mindkét LA-i így kiesne, ráadásul a két kedvenc csapatom ellen. De nem hiszem, hogy bármelyik dolog is bejöhetne.

foppa21 2012.05.12. 20:54:07

óriási meccs lesz! meg kell próbálni a lehetetlen hátha sikerül még egyszer megverni őket

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 05:14:39

Jól kezdtünk, és tartjuk magunkat végig. 25-24-re ők vezetnek az első negyed után.

foppa21 2012.05.13. 05:33:11

nagy meccs eddig, igazi hetedik. remélem bírni fogjuk velük

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 05:54:18

42-48 a félidőben. A végén kicsit elhúztak, de talán még kezelhető a különbség.

foppa21 2012.05.13. 06:11:41

az a baj hogy ma gasol és bynum kurva jók, nem tudjuk tartani őket... kezdenek megint ellépni:-(

foppa21 2012.05.13. 06:18:37

most vagyunk nagy szarban

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 06:25:27

nagyon sok a turnover és alig hozunk el lepattanót. sajnos már 49-64

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 06:31:22

na most lawson dobott 7 pontot gyorsan, kicsit közelebb jöttünk

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 06:38:29

nem hiszem el döntetlen:D
-16ot tüntettünk el percek alatt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 06:42:03

68-69 az utolsó negyed előtt. Lawson már most 24 pontos, kibaszott nagy series MVP, faszszopó Bryant megint okádék módon játszik. Bármi lesz a vége, mi vagyunk a jobb csapat!

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 06:44:28

al triplaaa! most gödörben vannak ki kell használni!

foppa21 2012.05.13. 06:45:45

milyen meccs te jó ég! igazságtalan lenne ha nem jutnánk tovább

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 06:51:14

itt a negyedik negyed és kezdik is a bírók tolni őket

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 07:04:23

Nincs esélyünk... Gallinari kurva szar ezen a meccsen is, tipikus choker, csak a kis csapatok ellen tud parádézni, egy PO 7. meccsen, amikor szükség lenne rá, akkor nyuszi. Nyáron mehet jó messzire ilyen szerződéssel.

foppa21 2012.05.13. 07:17:26

nem tudunk már vissza jönni sajnos:-(

melo15 2012.05.13. 07:33:52

megint csak a végét szúrtuk el. hihetetlen :(

Foresz 2012.05.13. 07:50:17

Nem baj emberek,fel a fejjel!Nem vallottunk szégyent,sőt minden dicséretet megérdemel a csapat.Filip!Amikor Gallo-t ekézed,nincs igazad.Az olasz nagyon jó játékos,a fél szezont sérüléssel töltötte,mellesleg nagyon fiatal még.Hatalmas potenciál van benne,a következő szezonban meglátod majd.
Egy-két napon belül írok egy cikket a blogra a Lakers elleni szériáról,amint lesz időm a meló mellett!

Black_Adder 2012.05.13. 11:19:31

Gallinari takaroggy. Abból a hatalmas fizetésből 1 dollárra sem szolgált rá...

Black_Adder 2012.05.13. 11:24:30

@Foresz: aki jó játékos, de egyfolytában sérült az nincs a csapat hasznára sérülten.
Mellesleg amikor egészséges és előrukkol egy 1/9 3pontos teljesítménnyel clutch szituációban...

Ennyi pénzért meccseket kéne eldöntenie, és sajnos el is dönti csak az ellenfél javára...

És nem ő az egyetlen fiatal játékosunk...

Hihetetlen, h egy kivételt leszámítva mindig a rájátszás első köre a végállomás

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 11:50:32

Így állunk jelenleg a szerződésekkel:

Andre Miller — Unrestricted free agent
Arron Afflalo — 4 years, $31 million
Wilson Chandler — 4 years, $30 million
Al Harrington — 3 years, 21.5 million (last two not fully guaranteed)
Chris Andersen — 2 years, $9.3 million
Danilo Gallinari — 4 years, $42 million
Timofey Mozgov — 1 year, $ 3.14 million
Corey Brewer — 1 year, $2.68 million
JaVale McGee — Restricted free agent
Kosta Koufos — 3 years, $9 million
Rudy Fernandez — Restricted free agent
Ty Lawson — 1 year, $2.5 million
Kenneth Faried — 3 years, $4.9 million
Jordan Hamilton — 3 years, $4.4 million
Julyan Stone — 1 year, $762,195 (not fully guaranteed)

A szabadügynökök közül Miller-t olcsón meg lehetne tartani, egyébként inkább menjen. Rudy-t remélem eszünkbe nem jut aláíratni, sérülékeny, sápadtarcú hangulatember. McGee kaphat új szerződést, de két évnél ne hosszabbat.
A jövőévi lejárók közül Lawson-t alá kell írni hosszútávra (5-10 évre), Mozgov-ot jó lenne betenni egy csomagba, akár Brewer-t is, de ő akár maradhat is. Stone teljesen mindegy.
Ezen kívül Gallinari-t cserélni kéne minél előbb, de ilyen fizetéssel kétlem, hogy egy feltrade-nél többet érne bárkinek is.
Andersen amnesty cut, ha nem meszelik el a gyerekpornó miatt.
A drafton az original 20. pick-ből SF kéne, akár feljebb trade-elni egy Gallo-Mozgov csomaggal. Később nem ártana egy backup PG (ha Miller megy), és a második körben a CU-s PF/C Roberson.

Vagyis ilyen lenne kb a keret ezek után:
- Lawson, Miller/backup PG, Stone
- Afflalo, Brewer
- Chandler, 20th pick SF, Hamilton
- Faried, Harrington, Roberson
- McGee, Koufos
Még egy-egy alacsony és magas kiegészítő FA elfér.

Valahogy így képzelem el a nyarat nagy vonalakban. :P

Foresz 2012.05.13. 13:02:27

@Black_Adder: Akkor elmondom,hogy Gallinari évi 10 millió körüli fizetése még nem is sok.Ebben az emberben ettől jóval több van.
Azt látni kell,hogy ő a Knicks-ben abszolút nem így játszott.Sokkal jobban...
Egész biztosan nem azért nyomja így most mert rosszabb lett vagy kényelmesebb.Az NBA-ben kiscsatár poszton rohangálnak a legjobb védőjátékosok.Őket ugyanis nem csak ezen a poszton lehet alkalmazni védekezésben,hanem feljebb- illetve lejjebb is eggyel.
Artest egyébként meg a liga egyik legjobb védőjátékosa,kiemelkedik ebben még a többi jó közül is.Ő fogta Gallo-t...
Akinek meg lehet hogy most nem ment,de például a lejátszott 7 meccsből legalább 4x a jobbak közt volt.Ha mindenki a csapatból csak négyszer nyomott volna átlagon felülit,kitakarítottuk volna gond nélkül a Lakers-t.
Harrington-t miért nem szidjátok?
Az első és az utolsó meccsen kívül semmit nem tett hozzá a játékhoz.Elöl sem,meg hátul sem.És ő is 5 milla felett keres évente.
Gallinari-ban van kakaó,tán nem kéne idő előtt leírni.Még 24 éves sincs...

Foresz 2012.05.13. 13:14:10

@Filip89: Nagyon nem akarok belefolyni egyelőre a jövő évi keretbe,mert írni akarok erről pár sort.
De annyi,hogy Miller már öreg,lassú,védekezése nulla.A jövő évi csapatunk elvárása minimum a PO,de inkább már a második kör.Ahhoz már ő biztos nem kell.
Oda kellene elsősorban draftolni,már hogy irányítóposztra.
SF azért sem kell,mert ha esetleg Gallo-t el is zavarják (de nem fogják),Chandler is kezdőszintű hármasnak számít,ráadásul a Brewer-Hamilton kombó is az.Szóval ott sokan lennének még az olasz elhagyásával is.
Centerposzton jelenleg Koufos-t cserélném,mert ő McGee gyengébb kiadása.Mozgov egy teljesen más játékot nyom centerben,ő a variálhatóság jegyében maradhatna.Plusz Faried mellé kiváló pár is.Tehát McGee-t is aláíratnám,de most mondom,hogy azzal kell számolni hogy évi 8-10 milla körüli összeg lesz a szerződésében.

Black_Adder 2012.05.13. 14:06:42

@Foresz: Harringtont sosem állították be megváltóként... Úgy is mondhatnám, h ha Harrington a mérce neki, akkor semmi szükség nincs rá...

Gallinari 4× annyit keres mint Lawson és negyedannyit se ér. Ezek után nehéz türelmesnek lenni, mégha más a poszt is, és Lawsonnak is soron van a jóval nagyobb fizetése, akkor is.

Tomi_Tanguay 2012.05.13. 14:12:12

én nem állítanám be bűnbaknak gallinarit. tény hogy nem clutch játékos, és az is hogy nem volt igazán nagy szezonja. inkább fellángolásai voltak, sokat volt sérült a zsúfolt szezonban. de több van benne és fiatal még, a következő szezon vízválasztó lehet, ha akkor se tud javítani, lehet én is beállok az ellentáborba. addig maradok semleges:D

amúgy sztem miller maradni fog, szeretik őt a csapaton belül és ujiriék elégedettek vele. még 1 évig jó lehet, de egyre öregebb lesz.
én harringtont nagyon bírtam idén, tudjuk hogy nem vajkezű és nem all-star kaliber de tényleg minden meccsen a 150%ot kihozta magából. az más kérdés hogy nem mindig volt hasznos de a küzdést nagyon lehet dicsérni.

Foresz 2012.05.13. 14:24:52

@Black_Adder: Én megértelek,és valamennyire igazat is adok neked.Ilyen fizetés mellett jogos lehet a kritika egy 3 pontos meccs után.De még sem teljesen megalapozott ha hosszútávon gondolkodunk.
Ugyanaz a helyzet vele,mint a Broncos-ban Tebow-al volt.Óriási tehetség,még ha jelenleg csak néha-néha szalad ki belőle az.Adni kell neki időt,és remélhetőleg egy olyan szezonban amikor elkerülik a sérülések,bizonyítani fog.
Amúgy Karl is hibás lehet valamennyire,de majd ha írok egy pár gondolatot a szériáról,erre is megpróbálok kitérni.

Foresz 2012.05.13. 14:27:29

Amúgy még annyit,hogy Lawson valószínűleg akkora szerződést fog kapni mint az olasz.Minimum.De lehet hogy még nagyobbat.
Mennyi pontot dobott ő a széria első meccsén?
Elmondom:egyet...

Foresz 2012.05.13. 14:37:03

Miller 38 éves,meglepne ha aláíratnánk.Arról nem is beszélve hogy unrestricted.Nem fogunk tudni licitálni rá ha valaki még megkeresi egy viszonylag komolyabb egy éves szerződéssel.Mert hosszabbat nem kap sehonnan.
Harrington esete kissé másabb,ő még tudna hasznos lenni a csapat számára időközönként.Annyi kellene,hogy most már le kellene redukálni a játékidejét olyan 15-20 percekre maximum.Az ő helyére kellene beépíteni egy középtávolról jól dobó négyest.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 14:52:21

Harrington-ban az a nem semmi, hogy hetek óta van egy részleges szakadás a térdében, és a széria elején eltörték az orrát. Az olasz puhánygeci negyed ekkora sérülések után hónapokat hagyott ki.

Foresz 2012.05.13. 15:08:07

@Filip89: Akkor nem kellett volna játszatni.Igazából csak itt a hetedik meccsen tudott komolyat hozzátenni a játékhoz,előzőleg a technikás Gasol teljesen kiiktatta.Dicséretes ha valaki áldozatokat hoz a csapatáért,viszont el kell azon is gondolkodni,hogy az előny vagy hátrány a csapat teljesítményére nézve.Hering egészségesen is lassú,nem hogy fájós lábbal.A mai 24 pontját rutinnal szedte össze,meg azzal hogy a Lakers feszt Lawson-t kergette a festékben,így ő kint maradt üresen.Eddig a szériában rendre kihagyta ezeket a ziccereket,ma behajigálta.
Gallinari-nak sem volt egyszerű a sérülése,ráadásul ő is hamarabb tért vissza mint kellett volna,le is robbant ismét utána.

Black_Adder 2012.05.13. 16:44:54

@Foresz:
1.) Tebownak nem volt sztárfizetése
2.) Ő pont h clutch szituációkban volt jó. Egész meccset nézve sokszor gyengén teljesített, de amikor kellett akkor oda tette magát. Gallo "tétnélküli" meccseken volt h jól játszott, de most pontosan EZEN a meccsen kellett volna jól játszania, és SEMMI.
3.) Tebowban meg volt az a képesség h felrázza feltüzelje az egész csapatot, Galloban ennek jelét se látom
4.) Tebow-t elcserélték egy zsák krumpliért.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.13. 17:00:09

5.) Tebow hittérítő próféta. Gallinari ehhez képest egy metroszexuális köcsög a rózsaszín pólóival és napszemüvegeivel.

foppa21 2012.05.13. 17:37:55

ezen a témán még el fogtok vitatkozni egy pár hónapig:-P

Foresz 2012.05.13. 21:54:09

@Black_Adder: Gallo-nak ez volt az első teljes idénye nálunk,az is egyrészt rövidebb alapszakasszal,másrészt szinte végig sérülten.Semmi meglepőt nem találok abban,ha nem állandósul nála a kiváló forma.egyébként is,miért csak rajta kéritek számon a teljesítményt?Itt sokan nem dolgoznak meg minden meccsen a fizetésükért.
Tebow egyet tudott,és aztán azt is kiismerte az ellenfél a szezon végére.Sokak szerint benne sincs már több,mert évek alatt nem tudott a rövidpasszokban semmit sem fejlődni.Ha neki megadnátok a lehetőséget továbbra is,akkor Gallo-nak miért nem?
Ja,rózsaszín pólója van meg napszemüvege...Ez nyomós érv.Illetve amiért egy előzőleg esélytelennek mondott rájátszás sorozat hetedik meccsén levette őt a pályáról a liga egyik legjobb védőjátékosa.Nem mértek egyenlő mércével,és azt hiszem tévedtek azzal kapcsolatban,hogy mennyit érnek fizetésben ezek a játékosok.Gallinari simán ér annyit amennyi a zséje.(Sőt,jövőre attól is többet fog érni.)

Foresz 2012.05.13. 21:57:10

Egyébként tisztelem a véleményeteket,és az is jó hogy vitázunk dolgokról,mert megismerjük a másik oldalát is a dolgoknak.
Szerintem túl elhamarkodottan ítélkeztek egy olyan játékosról aki ebben az évben szinte végig sérült volt.

melo15 2012.05.14. 08:17:42

sajnos a clippers jutott be negyediknek a négy közé nyugaton. innentől tényleg nem tudom kinek szurkoljuk.

Black_Adder 2012.05.14. 09:38:05

@Foresz: Gallinari 2009-10-ben már 81 meccsen játszott, 74-en kezdett. Ez gyakorlatilag 1 teljes év. 2010-11 a második teljes év, és idén a sérülések miatt vegyük fél év.

Tebow tavalyelőtt 3 meccsen játszott a 16-ból, tavaly 11-en a 16-ból +2 rájátszás meccs. Ez összesen a 2 rájátszás meccsel együtt tesz ki egy teljes szezont.

1 szezon után inkább bízhatunk egy játékosban h fejlődik, mint 3 után.

És megint visszakanyarodok oda, h Tebow-ban egyáltalán nem bíztak. Elcserélték elküldték elüldözték, hiába játszott kevesebbet, de azt hasznosabban mint az olasz. /*És tette mindezt pár nagyságrenddel kevesebb pénzért*/

Ezek után a Tebow-s hasonlat kicsit sánta szerintem. Egyrészt kevesebbet keresne Gallo is, az elvárásaink is alacsonyabbak lennének, másrészt Tebow-t még arra a sokkal kevesebb pénzre is haszontalannak tartotta a csapat............

Nem értek annyira a kosárhoz, de ránézek Gallo statjaira és azt látom, h 09-10 óta SEMMIT nem fejlődött. Dobószázaléka valamivel még rosszabb is. Kb ugyanannyi lepattanó, kb ugyanannyi asziszt és kb ugyanannyi blokk. Ellenben szerzett pontokat tekintve szintén inkább még visszaesés látszik.

Clutch szituációkban rendre összeszarja magát és porcelánból van.

Miért tartanék meg 4év 42 millióért egy játékost aki 2 éve semmi fejlődést nem mutat, egyfolytában sérült és ha nem, kiélezett szituációkban akkor se lehet számítani rá?

Tebowról pedig jövőre derült volna ki, h tudja-e folytatni a fejlődést. Hogy milyen egy olyan offseason után, amire mint kezdő készül, azaz végig azokkal a játékosokkal edz, akikkel kezdőként együtt játszik. Fociban ez rengeteget számít. Én mindig azt mondtam és írtam, hogy csak 1 évre hosszabbította meg a licencét. Tessék Gallinarinak is volt 1 év licence, nem élt vele. Pontosabban visszaélt vele.

És annyiban Filipnek is igazat adok, h személyileg Tebowval könnyebb volt azonosulni, mint Galloval, nekem legalábbis...

Foresz 2012.05.15. 07:49:38

A Thunder az első meccsen porig alázta a Lakers-t...


süti beállítások módosítása