Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NBA: A Heat lett a bajnok

2012.06.24. 10:07 - Tomi_Tanguay

A 2012es NBA szezon végén megtörtént az elkerülhetetlen, LeBron James begyűjtötte karrierje első gyűrűjét, miután a rövidített idény döntőjét a Miami Heat viszonylag simán, 4-1el behúzta a nyugati győztes Oklahoma City Thunderrel szemben.




















A tavalyi döntő kellemetlen kudarca után a Heat újra nekivágott a hosszú menetelésnek, hogy megkíséreljék a bajnoki cím elhódítását. A lassú kezdés után természetesen idén is az alapszakasz legjobbjai között végeztek, 46-20as mérleggel a Bulls mögött másodikként végeztek a keleti konferenciában. A rájátszás első körében a New York Knicks nem jelentett nekik akadályt, viszonylag sima győzelmekkel masíroztak tovább, 3-0 után adtak oda egy meccset, de a továbbjutás nem volt kérdéses. A főcsoport-elődöntőben komolyabban ellenállásba ütköztek az Indiana Pacers ellen, de az ellenfél minden puskaporát előtte az első három meccs alatti két győzelemmel, később a Heat biztosan harcolta ki a 4-2es series győzelmet. A keleti fináléba a két legnagyobb sztárcsapat jutott be, a Heat ellenfele a Boston Celtics volt. Nagy esélye volt annak a csapatnak a bajnoki címre, aki innen tovább megy, jól tudta ezt mindkét oldal, ezért mindketten nagyon ragaszkodtak a továbbjutáshoz, óriási párharc kerekedett ki belőle. Wadeék megnyerték az első két hazait, Bostonban viszont kétszer kikaptak, aztán az ötödik meccsen is a zöldek diadalmaskodtak óriási küzdelemben, így 3-2vel a döntő küszöbén táncoltak. Itt nem ért véget a párharc, a Heat újítani tudott, parádés győzelmet arattak idegenben és a hetedik mérkőzést is behúzták odahaza, ezzel ők jutottak be a fináléba.

A nagydöntőbe nyugatról az Oklahoma City Thunder jutott be, akik 0-2ről 4-2re ütötték ki a Spurst és fennállásuk első fináléjára készültek. A Heat számított a rutinosabbnak, az esélyesebbnek, de Duranték lendületében joggal bízott a Thunder. Az első két meccset az OKC otthonában rendezték és június 12én a 36 pontos Durant vezetésével le is tudták győzni a vendégeket 105-94 arányban. A Heat nehezen találta a ritmust, LeBron 30 pontja mellé más nem tudott felnőni, a Thunder megérdemelten diadalmaskodott. Pár nap múlva újra Oklahoma volt a helyszín, de a második meccsre sokat javult a Heat, a nagy trió mindhárom tagja a legjobb formáját hozta, a Thunder képtelen volt feltartóztatni őket, 100-96os győzelemmel egyenlített a Miami. 17től már az American Airlines Arena látta vendégül a finálé mérkőzéseit és az első hazait 91-85re behúzta Heat, a LeBron vs. Durant csatából megint a "király" (khm) került ki győztesen, leginkább ez jelentette a különbséget az eredményben. Negyedszer újra Miami volt a helyszín és fantasztikus meccset játszottak, óriási volt a tét, újabb győzelmével a Heat karnyújtásnyira kerülhetne a végső győzelemtől, az OKC viszont mindent kiegyenlíthetett volna. Egyik csapat se hagyta magát és néhány parádés egyéni teljesítményt láttunk, az adok-kapok végén a Miami 104-98 arányban diadalmaskodott, Westbrook 43 pontjára válaszolva LeBron, Wade, Chalmers mind a hárman elérték a 25 egységet. Eldőlni látszott a párharc és a csütörtöki ötödik meccsen esélyt se adott a Miami, 121-106ra megint megverték az OKCt, ezzel elhódították a bajnoki címet és LeBronnak végre összejött, nagyon megharcolt érte, tripladuplát szállított a mindent eldöntő meccsen és a sorozat MVPnek válaszották 28.6 átlag ponttal a döntőben.

A Heat 2006 óta harmadszor jutott be a döntőbe és a második bajnoki győzelmét ünnepelhette, hihetetlen volt, hogy évek óta vannak a finisben, most újra felértek a csúcsra. Nagy eséllyel jövőre is együtt tudják tartani ezt az erős alapmagot, vagyis a 2012/13as szezonnak újra favoritként vághatnak neki, mindenkinek nagyon fel kell kötnie a gatyáját, aki le szeretné győzni őket.

Hivatalosan is véget ért az elmúlt NBA szezon, június 28án lesz esedékes a 2012es draft, amely után lassan tényleg rátérhetünk a következő évadra való felkészülésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr344607550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.24. 12:18:54

Nem mellesleg a mai napon van három éve, hogy elindítottuk a blogot. :)
Emlékszem a sok rosszakaró már akkor megmondta, hogy pár hétnél tovább nem fog működni, LOL, nyeljetek gecit mind. :D

Coach Sacco 2012.06.24. 13:02:49

@Filip89: Gratulálok, jól toljátok azóta is. :)

melo15 2012.06.25. 17:34:47

jól benyaltál a heatnek :D

Tomi_Tanguay 2012.06.26. 21:05:51

@melo15: muszáj a bajnokot éltetni:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.26. 22:58:50

Holnap felteszem a bővebb előzetesemet a draftról.


süti beállítások módosítása