Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: All-Star szereplés és rekorddöntés

2012.07.10. 16:02 - Filip89

A közelmúltban bonyolították le a 2012-es All-Star gálát az MLL-ben, melyen szokás szerint szép számmal képviselték legjobbjaink a Denver Outlaws együttesét, s azóta a coloradói csapat is lejátszotta a soron következő mérkőzését, amely több okból is emlékezetessé vált.



Június 30-án, szombaton bonyolították le az idei All-Star mérkőzést Floridában, a résztvevő csillagokat két csapatba osztották: a rutinos veterán sztárok az 'Old School All-Stars' formációt alkották, míg a fiatalabb tehetségek a 'Young Gun All-Stars' csapatot tették ki. Az Outlaws szereplői közül a kapus Jesse Schwartzman, a hátvéd Lee Zink, illetve a támadó Brendan Mundorf a régi motorosok színeiben léptek pályára, míg a fiataloknál Jeremy Sieverts és Peet Poiilon szereplését követhettük hatványozott figyelemmel.
A mérkőzést egyértelműen a veteránok kezdték jobban, alig több mint egy perc alatt máris 3-0-s előnyre tettek szert, de a fiatalok hamar visszazárkóztak, köszönhetően Sieverts két pontosának és Poillon találatának, miközben még Mundorf is beköszönt, így az első negyed végeztével az Old School csapat őrizte az 5-4-es vezetést.
A folytatás elején újabb két találattal stabilizálták a fórt Rabil-ék, ám a játékrész derekánál zsinórban három villanással kiegyenlített a Young Gun, és onnantól kezdve sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sőt, a denveri középpályás Poillon napi második találatával az est folyamán először vezetett a zöldfülűek gárdája, de fél perccel a nagy szünet előtt Berger jóvoltából egalizáltak a veteránok, így féltávnál 9-9-re állt a küzdelem.
Nem sokáig maradt remi az állás, mintegy fél perccel a folytatást követően Rabil távoli bombája tolta újra kettővel előrébb az Old School gárdát, de a fiatalok Farrell és DeNapoli vezérletével szívósan tartották magukat. Az öreg rókák mégis folyamatosan előnyben voltak, noha egy-két gólnál nagyobb különbséggel nem nagyon tudtak elszakadni, köszönhetően Sieverts találatának az utolsó percben, mellyel 15-13-ra visszakapaszkodtak a feltörekvő tehetségek, és rendkívül szoros végjátékot harcoltak ki.
Ezután mintha csak lefagyasztották volna az állást, majdnem fél negyeden keresztül egyetlen találat sem esett, majd Seibald hatalmas távoli bombája törte meg a csendet, egy villanással egyenlített a Young Gun csapat. Néhány perccel később két apró találattal újra lépéselőnybe kerültek az "öregek", azonban az utolsó öt minutumon belülre fordulva Farrell duplájával ismét egyenlő volt az állás. Nem mindennapi izgalmak között telt a finis, ám végül mégis az Old School csapat került ki győztesen a gálameccsből, 56 másodperccel a vége előtt ugyanis Brooks bevitte a mindent eldöntő találatot, így a végeredmény 18-17 lett.
Az Outlaws-szereplők névsorából Sieverts volt a legeredményesebb, négy ponttal zárta a mérkőzést, két góljából az egyik kettőt ért, és még egy asszisztot is vállalt. Poillon ugyancsak duplázott; Mundorf egy góllal és két gólpasszal vétette észre magát; Zink három labdaszerzést könyvelt el; Schwartzman kapus pedig egy félidő alatt 18 lövésből tíz hárítást hajtott végre.



Néhány nappal később került sor az évad talán legjobban várt alapszakasz-mérkőzésére, amikor az Outlaws a Függetlenség Napján lépett pályára a Sports Authority Field at Mile High Stadium-ben. A lacrosse-ért élő-haló denveri közönség pedig soha nem látott mennyiségben özönlött ki a helyi futballstadion lelátóira, melynek eredménye sportág történeti nézőcsúcs lett 30 128 fővel, így saját magunk egy évvel ezelőtti rekordját javítottuk meg.
A július 4-i összecsapáson a sereghajtó Ohio Machine volt a mieink vendége, akik ellen természetesen esélyesek voltunk. Az Outlaws favorithoz méltóan kezdte a mérkőzést, bár a korai vezető gól után hosszú percekig nem estek újabb találatok, mígnem a nyitó negyed hajrájában újabb három alkalommal vettük be a vendégek ketrecét, és végül hárommal vezettünk 15 perc után. A folytatásban tovább nőtt a differencia, Mundorf, Matthews és a többiek megállíthatatlanul játszottak, egy nyolc perces periódusban hat gólt szereztünk, miközben egyetlen egyet sem kaptunk, ezzel 10-1-re is vezettünk már. A félidő előtti utolsó percekben kicsit kiengedtünk, 10-5-ig visszaengedtük az Ohio-t, de a magabiztos denveri vezetést nem tudták veszélyeztetni. A meccs második felében is jobbára takaréklángon égtünk, amikor kellett, elhelyeztünk néhány találatot az ellenfél ketrecében, de hagytunk is területet a Machine-nak az érvényesülésre, nem küldtük őket teljesen padlóra, ugyanakkor a vezetésünk megléte egy pillanatig sem forgott veszélyben, 17-13-as győzelmet arattunk. A hazai találatok közül az újonc Chris Bocklet négyet szórt, rövid pályafutása eddigi legeredményesebb mérkőzésén van túl, miközben Peet Poillon középpályás létére ismét mesterhármast regisztrált, Jeremy Sieverts és Terry Kimener pedig ugyancsak két alkalommal voltak eredményesek, míg sokan mások alkották az egy gólosok táborát. A 11/23-as hatékonysággal végző Schwartzman mögött a kapuban lehetőséghez jutott a nagy visszatérő Fullerton is, aki a közelmúltban Afganisztánban szolgált az amerikai seregben, és július 4-e révén külön megünnepelte őt a coloradói publikum.

Az MLL jelenlegi állása (W-L):

1. Chesapeake Bayhawks 7-2
2. Boston Cannons 6-3
3. Denver Outlaws 6-3
4. Rochester Rattlers 5-4
5. Long Island Lizards 5-4
6. Charlotte Hounds 3-6
7. Hamilton Nationals 2-6
8. Ohio Machine 1-7

A közeljövő programja:

Július 15., vasárnap, 01:00 Denver Outlaws - Charlotte Hounds
Július 20., péntek, 01:00 Boston Cannons - Denver Outlaws
Július 29., vasárnap, 01:00 Hamilton Nationals - Denver Outlaws

Az élmezőnyben egyre szorosabb az állás, a csapat jó formában van, így minden esélyünk megvan rá, hogy minél előrébb kerüljünk, de a következő hetekben kőkemény meccsek várnak az Outlaws legénységére.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr324642718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.07.10. 17:21:15

örömmel látom hogy egyre több outaws írás van:) két feledhetetlen meccs volt

Tomi_Tanguay 2012.07.10. 22:39:44

nem rossz ez, jó lehet a csapat a végére

milo_hedgie#23 2012.07.15. 16:21:24

21-7 ez nagyon szép volt:))

milo_hedgie#23 2012.07.16. 18:28:58

@Filip89: megrázta magát a gyerek erre a meccsre,mostanában nem volt jó formában de újra bizonyított!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.07.16. 21:37:17

Természetesen Matthews lett a hét újonca az MLL-ben.

milo_hedgie#23 2012.07.17. 21:54:32

@Filip89: akár a sima hét játékosának is el tudtam volna képzelni

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.07.19. 21:12:04

A péntek hajnali coloradói sportmenetrend:
- 01:00 Boston Cannons - Denver Outlaws (MLL)
- 04:30 Denver Nuggets - Charlotte Bobcats (NBA Summer League)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=901283

milo_hedgie#23 2012.07.20. 05:26:22

17-13ra győztünk! óriási meccs volt:)


süti beállítások módosítása