Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Iguodala csere

2012.08.16. 18:33 - Tomi_Tanguay

A múlt héten éppen Dawyd átfogó írása után pár órával egy komoly horderejű cserét hajtott végre a Denver Nuggets. Ezzel a tradedel tovább segítettük a csapat hosszútávú fejlődését és talán már a következő szezonnak is nagyobb reményekkel vághatunk neki az egyre inkább gyarapodó csapatunkkal.




















A mieink részt vettek abban a négy csapatot megmozgató cserében, amellyel Dwight Howardot a Lakersbe "segítettük". A magunk részéről Arron Afflalot és Al Harringtont dobtuk be az üzletbe, mindketten a Magicbe kerültek, közben Andre Iguodala jött hozzánk a Sixerstől.

A legújabb Nugget a maga 28 életével még mindig fiatal játékosnak tekinthető, de nyolc NBA szezonnal a háta mögött a denveri csapat legrutinosabbjai közé tartozik. AI2 a 2004es draft 1/9es helyén kelt el a Philadelphia 76ers által és onnantól kezdve egészen mostanáig hűséges a maradt csapatához a nem igazán sikeres eredmények ellenére. Iggy 615 mérkőzésen húzta magára a Sixers trikóját, valahányszor kezdőként kapott lehetőséget és sérülés miatt is csak nagyon kevés meccset kellett kihagynia a nyolc év alatt. Karrierátlagot tekintve 15.3 pontot és 5.8 lepattanót jegyzett, 33 % felett értékesíti a triplákat és megközelítőleg 46 százalékban hajtja végre sikerrel a mezőnydobásait. Legeredményesebb egyéni szezonját 2008ban produkálta,  meccsenkénti átlagban 19.9 pontot szórt, míg az egy évvel később esedékes playoff hat meccse alatt 21.5ös PPGt regisztrált. Ami a számoknál is fontosabb, hogy Iguodala kiváló click a Nuggetsbe, tökéletesen beleillik abba az irányvonalba, amelyen Ujiri terelgeti a csapatot évek óta. Egy rendkívül gyors, atletikus swingman, mozgékonyságával képes segíteni a támadásokat, ha kell bátran beleáll a kinti dobásokba, emellett liga szinten is a legjobban védekező SGok egyike. Valószínűleg a csere hátterében az áll, hogy Afflalo egyénileg hiába volt képzett játékos, a csapatot kevésbé tudta segíteni, reményeink szerint Iggy kiváló backcourt párost alkothat Lawsonnal, elméletileg kettejüknek jól kell együttműködniük egymással.

Afflalo három évet töltött a Nuggetsben azok után, hogy 2009 nyarán egy kisebb cserében megszereztük a Pistonstól. Utolsó évében 15 pont felett átlagolt, több remekbe szabott meccse is volt, amikor nagyon sült a keze, ugyanakkor a tavalyi csonka szezon első felében jobbára csak kereste önmagát, de szinte semmi nem akart összejönni neki. Távozásához valószínűleg az vezetett, hogy képtelen volt részt venni a Lawson által képviselt gyors, kombinatív stílusú játékban, ő inkább "csak" szép csendben megdobta a maga pontjait, de csapat szinten keveset tett hozzá a játékhoz. Kiváló játékosnak tartom, de nem feltétlenül az, akire nekünk most szükségünk van, elindultunk egy úton és a céljaink megvalósításához papíron Iggy megfelelőbb ember lehet.

Csak a hab a tortán, hogy Harringtont is fel tudtuk használni ebben a cserében. A 32 éves erőcsatár rengeteg kritikát kapott az elmúlt szezon alatt, ám hihetetlen küzdeni akarással bizonyította, hogy nem szabad leírni őt, nem egyszer a padról beszállva tudott a Nuggets legeredményesebb játékosa lenni. Ugyanakkor a sok szerzett pont mellett sajnos magas hibaszázalékkal dolgozott, sokszor meggondolatlanul elszórta a labdákat, védekezésben pedig egyszerűen nem tényező. Ráadásul fiatalabb se lesz már, idén nyáron műteni kellett és csak később kezdi a szezont, fizikálisan és játékban is romlás várható tőle, nagy eséllyel az utolsó lehetőséget ragadtuk meg, hogy értékre váltsuk őt, később végképp csak a nyakunkon maradt volna.

A Denver Nuggets jelenlegi kerete:

Irányítók: Ty Lawson, Andre Miller, Julyan Stone (?)
Dobóhátvédek: Andre Iguodala, Corey Brewer, Evan Fournier
Kiscsatárok: Danilo Gallinari, Wilson Chandler, Jordan Hamilton
Erőcsatárok: Kenneth Faried, Anthony Randolph
Centerek: JaVale McGee, Timofey Mozgov, Kosta Koufos

Felszabadult egy hely, tehát van lehetőségünk Quincy Miller aláíratására. A keretet elnézve egyértelműnek tűnik, hogy még nincs készen a csapat a rajtra, négyes-ötös posztra mindenképp várok erősítést, vélhetően csak újabb trade útján oldható meg. Még egy-két jól irányzott cserét hajtanék végre, például szerintem Chandler luxus a padra, sok csapatban kezdő is lehet, nálunk viszont egyértelmű, hogy Gallot favorizálják, mögé a fiatalok ideálisak lehetnek, illetve Mozgov és Koufos, két ugyanolyan stílusú európai center is sok, közülük az egyiket plusz Wt bedobnám egy csomagba egy rutinos, keménykezű négyesért és máris nagyra törő céljaink lehetnének ősztől.

Kiváló húzásnak tartom Iguodala megszerzését, a mostani összetétel komoly reményekre jogosíthat fel bennünket, talán annyi év után végre újra képesek lehetünk kört menni a rájátszásban, de mint említettem, az előrelépéshez nem szabad ennyivel megelégedni, tovább kell formálni a keretet, hogy minél erősebbek legyünk.

Nagy érdeklődéssel várom a további eseményeket, kövessétek velünk ti is a nyári időszak további fontos állomásait!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr844716196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.08.16. 18:34:38

na hát nagyjából ennyit akartam volna leírni:)

melo15 2012.08.16. 19:36:40

szépen összefoglaltad a lényeget, én is kb ezek miatt tartom előre lépésnek a cserét

foppa21 2012.08.16. 21:44:42

nagyon várom hogy lássam már az új csapatot:-)

Tomi_Tanguay 2012.09.26. 19:08:01

egy hét múlva kezdődik a camp, lassan lehet hangolódni a szezonra.

Tomi_Tanguay 2012.10.02. 03:41:06

anthony carter és ben uzoh meghívva a TCre


süti beállítások módosítása