Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams football season preview 2012

2012.08.29. 10:26 - Filip89

Nyakunkon az idei egyetemi futballbajnokság rajtja, ennek alkalmából már a szezonfelvezető sorozatunk harmadik epizódjával jelentkezünk, amely a kimondottan izgalmas offszezonon túllévő Colorado State Rams csapatáról szól.






















A Fort collins-i egyesület négy éve nem járt Bowl-mérkőzésen, tehát a 2011-es szezon végén sem tudtunk továbbjutni, mert az ígéretes rajtot követően az idény utolsó nyolc mérkőzését kivétel nélkül mind elvesztettük. A szezon végeztével 3-9-es mutatót jegyeztünk, a konferencián belül egyetlen győzelmet értünk el, és mindössze a hatodik helyen zártunk a Mountain West-ben a két pofozógépet megelőzve. Több se kellett az vezérkarnak, és az egyetem atlétikai igazgatói székében nemrégiben helyet foglaló Jack Graham a tavalyi futballszezon végén megköszönte Fairchild mester munkáját, e húzással megkezdte azt a projektet, melynek végén - saját elmondása szerint - pár éven belül újra top25-ös csapata lesz a CSU-nak.

Tavaly decemberben már be is mutatták az utódot az országos bajnok Alabama Crimson Tide offensive coordinatora, Jim McElwain személyében, akinek vezérletével remélhetőleg új időszámítás kezdődik az elmúlt években csak vegetáló programnál. A frissen kinevezett HC mellé új irányító is dukál, a 2012-es szezontól a sophomore évébe lépő Garrett Grayson kaphatja a legnagyobb szerepet QB poszton, miután újoncként ígéretesen működött a november óta jobbára csak sérüléssel bajlódó Pete Thomas beugrójaként, aki később a NC State-hez transzferált, végképp megnyitva az utat a fiatal irányító előtt. Grayson-nak a célzásban még van hová fejlődnie, de mindenképpen komoly potenciál rejtőzik benne, melyet remélhetőleg egy McElwain-hez hasonló szakember ki tud hozni belőle. Kedvelt célpont lehet számára évfolyamtársa, a korábbi középiskolai irányító, Lee Clubb, aki freshman-ként hasonlóan szépen bontogatta szárnyait. Ugyancsak támogatás lehet a fiatal irányítónak két régi motoros célpont, a junior TE Crockett Gillmore és a senior WR Lou Greenwood, mindketten évek óta megbízható húzóemberei az offense-nek. A backfield első számú embere egyértelműen Chris Nwoke lesz, a harmadik szezonjára készülő running back egy évvel ezelőtt meccsenkénti átlagban 94.2 yardot tepert és a Rams 17 futott TD-jének több mint a felét ő jegyezte. Az OL tavaly sikeresen támogatta a futójátékot, a passzokat már kevésbé, rengeteg sack-et szenvedtünk el, a konferencia legjobb centerei közé tartozó Weston Richburg is első sorban a földön való játékot képes elősegíteni, de bízunk benne, hogy a falba érkező fiatal erősítések hatékonyak lesznek az előttünk álló szezonban.

A védelem már tavaly is sebezhető volt a szezon jelentős részében, és nyilván nem segítette elő az egység boldogulását az az incidens, amely során három kezdő védőjátékos verekedésbe keveredett egyéb CSU-hallgatókkal, ráadásul a rendőrség különféle kábítószereket talált a lakásukon, így azonnal elbocsátották őket az egyetemről. A DL a kimagaslóan tehetséges Nordly Capi-val és Colton Paulhus-szal lett szegényebb, a harmadik kitiltott pedig a linebacker Mike Orakpo volt, ezzel párhuzamosan a DE C.J. James transzfer által távozott - egyik pillanatról a másikra négy játékost vesztettünk el. A távozók helyét leginkább a DT-ből szélre irányított sophomore John Froland-nek, illetve a végzős szezonja előtt álló Zach Tiedgen-nek kéne befoltoznia. Az biztos, hogy hatalmas űr tátong a DL-ben, amelyeket szép lassan már a recruit-okon elkezdtünk pótolgatni. A LB-sorban kisebb a gond, visszatér Shaquil Barrett és James Skelton, akik 2011-ben a házi tackle lista első és második helyén végeztek, a hasonlóan aktív szerepvállalás idén is nélkülözhetetlen lesz tőlük, Orakpo búcsújával előbbinek a sor vezérévé kell előrelépnie. A secondary-ben leginkább a rendkívül tapasztalt Momo Thomas-ra számíthatunk, az ötödik évére visszatérő cornerback 32 kezdő mérkőzést tudott eddig a háta mögött, tavaly ő volt az egyetlen játékosunk egynél több interception-nel. A safety-párost legtöbb esetben Shaq Bell és Austin Gray alkothatja, akik tavaly már bizonyítottak, míg a sok fiatal CB közül Trent Matthews teljesített a legjobban a tavaszi gyakorlásokon, az ő feltűnését kíváncsian várhatjuk, valószínűleg hamar a kezdőben fogja találni magát.

A felkészülésre cseppet sem ideálisnak tekinthető nyári szünetet követően nincs könnyű helyzetben Coach McElwain, akinek a kissé szertelen csoportból kéne eredményes, küzdeni képes csapatot kovácsolnia belátható időn belül. A CSU-nak vannak ígéretes csapatrészei tehetségekkel, de hiányosságok is bőven akadnak, remélhetőleg az új edző képes lesz kezelni a problémákat, és a tavalyinál kevesebb balszerencsés sérülés fogja sújtani az együttest, akkor talán képesek lehetünk megvalósítani a céljainkat. Bizonyára a 2012-es egy átmeneti év lesz a Rams számára, nem lehet azonnal túl sokat várni, pusztán egy jövőbeli sikeres csapat alapjait szeretnénk megteremteni. Az előttünk álló menetrend nem tűnik különösen egyszerűnek, talán a tavalyihoz hasonló összeomlást el tudjuk kerülni azzal, hogy az MWC két leggyengébb csapatával csak novemberben fogunk találkozni, ráadásul hazai pályán, akik ellen változatlanul kötelező a győzelem, szemben a többi vetélytárssal. Ettől függetlenül a tavalyi 3-9-hez képest mindenképpen javulást remélünk, s adott esetben talán újra a Bowl-képes mérleg elérése is aktuális lehet, de a jelenlegi nehéz időszakban mindez biztosan a bravúr kategóriába tartozna.

A Rams 2012-es teljes menetrendje:

Szeptember 1., szombat, 22:00 Colorado Buffaloes - Colorado State Rams (Denver, Sports Authority Field at Mile High Stadium)
Szeptember 9., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - North Dakota State Bison
Szeptember 16., vasárnap, 02:00 San Jose State Spartans - Colorado State Rams
Szeptember 23., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - Utah State Aggies
Szeptember 29., szmobat, 20:00 Air Force Falcons - Colorado State Rams*
Október 7., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - Fresno State Bulldogs*
Október 14., vasárnap, 01:00 San Diego State Aztecs - Colorado State Rams*
Október 28., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - Hawaii Warriors*
November 3., szombat, 22:30 Wyoming Cowboys - Colorado State Rams*
November 11., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - UNLV Rebels*
November 17., szombat, 21:30 Boise State Broncos - Colorado State Rams*
November 25., vasárnap, 01:00 Colorado State Rams - New Mexico Lobos*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr114739004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.08.29. 12:20:33

nem csak egyszerű verekedés volt,konkrétan félholtra vertek 4 freshman srácot azok az idióták

foppa21 2012.08.29. 14:06:17

hát elég zűrös volt a nyár de ha az edző tényleg olyan nagy ász, akkor hátha rendet tud tenni végre a csapatnál:-) tavaly ígéretes volt a kezdés, ott kéne most folytatni. szerintem izgalmas meccs lesz a szombati a buffs ellen

foppa21 2012.08.29. 14:13:22

jah és a northern colorado már csütörtökön kezdi a szezont, róluk is lesz külön előzetes?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.29. 14:54:22

Igen, természetesen már készülőben van, szerintem holnap kerül fel.

foppa21 2012.08.29. 20:18:38

@Filip89: okés a legnagyobb ászokat ne hagyd ki:-DD

tHoMaS 2012.09.02. 16:19:30

nagy győzelem volt! ezek után jó esély lesz rá hogy tényleg építeni fognak egy új stadiont az egyetemre :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.16. 03:01:13

Grayson 15 yardos TD-vel zárkóztunk feljebb, 7-14-re a második negyed elején.

A Buffs-hoz nem is írok a meccsükről, 0-35 és még vége sincs az első negyednek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.16. 03:03:48

13-14, Grayson passzolt egyet a TE Cartwright-nak, de a kétpontost nem tudtuk bevinni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.16. 03:39:17

13-17 a félidőben, legalább szoros meccset játszunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.16. 05:00:39

Sajnos, a végére ez a meccs is eldőlt, 20-40 már. :(

tHoMaS 2012.09.16. 16:10:46

@Filip89: ahogy elnézem nem sok szerencsétek volt, de mind a három meccsen az ellenfél volt esélyesebb

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.18. 19:03:00

Sr. P Pete Kontodiakos ranks sixth NCAA in punting (46.8). His 72-yd. punt at SJSU T-2nd-longest nationally, longest by a MW punter in '12.


süti beállítások módosítása