Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Vereség hazai pályán, Pickens megsérült

2012.10.11. 19:37 - Filip89

- Tóth Milán írása -

A Colorado Rapids hazai pályán sima, 4-1-es vereséget szenvedett az abszolút első San José Earthquakestől az elmúlt fordulóban. A vendégek már a második percben eredményesek tudtak lenni, míg a hazaiak becsületgólja a mérkőzés ráadásában született büntetőből. Oscar Pareja ezúttal sem bontotta meg nagyon a csapatot, a szokásosnak nevezhető 4-4-2-es hadrendben játszatta a gárdát: Pickens – Freeman, Wynne, Moore, Zapata – Mullan, Thomas, Larentowicz, Rivero – Cummings, Akpan volt a kezdő. A vendégek jó formában voltak már a találkozó előtt is, augusztus 19-e óta veretlenek a bajnokságban, míg a Rapids utoljára szeptember elején örülhetett győzelemnek.



Alig másfél perc telt el a találkozóból, máris vezetést szerzett a San José. Egy, a 16-osra beívelt labdát Moor a lehető legrosszabbul, röviden és középre fejelte ki, melyet Marvin Chavez olyan erővel vágott be Pickens kapujába 17 méterről, hogy a portás mozdulni sem tudott, 0-1. Kilenc perccel később néhány passz után három a három ellen támadhattak a vendégek, és a nagy helyzetet kegyetlenül ki is használták – védelmünk most sem állt a helyzet magaslatán, 0-2.

A második San José-gól szerzője az a Chris Wondolowski volt, aki ezen kívül további két találatot is jegyzett. Előbb azonban ejtsünk néhány szót a Rapids helyzeteiről, mert voltak azok is. Félórát kellett várni arra, hogy a hazaiak eljussanak Jonathan Busch kapujáig. Rivero kiváló labdát adott a bal szélről beinduló Zapatának, és bár a védő jó ütemben emelte át a játékszert a kimozduló portás felett, a védők szögletre tudtak menteni. Cummingsnak is adódott egy lehetősége. A jamaicai egy előre ívelt labdát tett maga elé mellkasával, és hiába volt 18 méterre a kaputól, félfordulatból ballal ellőtte a labdát, Busch azonban hárítani tudott. Két szép támadása is volt tehát a mieinknek az első félidőben, de gólt nem tudtak szerezni a coloradóiak.

A második félidő elején Fortuna ismét a San Josét segítette, mivel Wondolowski lövése úgy pattant meg Moor sarkán, hogy Pickensnek ismét nem volt esélye a hárításra, 0-3. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy ketten is gólt szerezhettek volna, annyira üresen álltak a büntetőterületen belül. Ezért Rivero is hibáztatható, hiszen ha jobban figyel, szerelhette volna Wondolowskit.

Pickenst a találkozó vége előtt húsz perccel kellett lecserélni, az amerikai portás meghúzódott, helyére a haiti-t válogatott Steward Ceus állt be.

Az utolsó tíz percben Wondolowski a harmadik gólját is megszerezte. A támadó teljesen üresen állt védőivel egy vonalban, de senki nem igyekezett szerelni, Ceus pedig kiszolgáltatott helyzetben volt, 0-4. Már a ráadásban járunk, amikor is megszületett a hazaiak szépítő gólja Andre Akpannek köszönhetően. A fiatal támadó már éppen lőni készült, amikor védője hátulról szabálytalankodott vele – egyből pirosat kapott az eset után, de a mérkőzés kommentátora szerint csak sárgát érdemelt, mivel nem ő volt az utolsó védő. Nos, ezzel lehetne vitatkozni, hiszen abszolút gólhelyzetben szabálytalankodott. A sértett maga végezte el a büntetőt, és a hazai fanatikusok nagy örömére eredményesen tette mindezt, 1-4.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A sérült Pickens a vezetőedző szerint idén már nem fog pályára lépni, mivel felesleges sürgetni visszatérését – a csapat biztosan nem lesz érdekelt a playoffban. A kolumbiai mester így fogalmazott: „Mattnek fantasztikus idénye volt, nagyon szerencsétlen dolog, hogy most sérült meg. Nem akarom siettetni a visszatérését, hogy a sérülése csak rosszabb legyen, így nem hiszem, hogy az utolsó két bajnokin pályára fog lépni. Stew és Ian Joyce is nagyon keményen edzettek az egész évben, így ezek a meccsek kiváló alkalmak lesznek arra, hogy játszani lássuk őket.”

Pickens idén már 107 védést mutatott be az MLS-ben, amivel a liga harmadik helyén áll. Egy nem is akármilyen rekordot is beállított a 30 éves szakállas portás: sorozatban 75 mérkőzésen volt kezdő. Ez új MLS- és természetesen klubrekord is.

Hír a csapat felől, hogy Pablo Mastroeni ismét edzésbe állt speciális fejvédője nélkül. A coloradói labdarúgás egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – legendája még mindig nem akasztotta szögre a stoplist, és hosszú hónapok után ismét társaival edzett a pályán. Pareja elmondta, hogy a sokszoros USA-válogatott középpályás olykor edzői feladatokat is ellátott már – bizonyos formákban –, de pontosan még senki nem tudja megmondani, mikor léphet pályára.


Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. San Jose Earthquakes 19-6-7, 64 pont (32 meccs)
2. Real Salt Lake 17-11-4, 55 pont (32 meccs)
3. Seattle Sounders FC 14-7-10, 52 pont (31 meccs)

4. Los Angeles Galaxy 15-12-5, 50 pont (32 meccs)
5. Vancouver Whitecaps 11-12-9, 42 pont (32 meccs)
6. FC Dallas 9-12-11, 38 pont (32 meccs)
7. Colorado Rapids 9-19-4, 31 pont (32 meccs)
8. Portland Timbers 7-16-9, 30 pont (32 meccs)
9. Chivas USA 7-17-8, 29 pont (32 meccs)


Ezen a hétvégén pihenünk, majd jövő vasárnap a Chivas USA otthonába látogat a Rapids. A Chivas még a coloradóiaknál is gyengébb idényt fut: két ponttal kevesebbet gyűjtött, július vége óta nem nyert, és -32-es gólkülönbsége egyszerűen pocsék (mi -10-ben vagyunk éppen). Ha a fogadás mellett döntünk, talán most megéri a vendégekre fogadni, van esély a három pont megszerzésére. Parejáéknak győzniük kell, hiszen még az a szégyen is megeshet a csapattal, hogy utolsó lesz a Nyugati konferenciában.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr484833517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.10.11. 22:50:52

úgy tűnt hogy macska-egér játék ez a meccs

foppa21 2012.10.12. 07:26:00

jobb lenne ha vége lenne már a szezonnak, mert csak egyre lejjebb süllyedünk:-(


süti beállítások módosítása