Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers basketball season preview 2012/13

2012.11.05. 09:32 - Filip89

Hamarosan útjára indul az idei egyetemi tanévben is a várva várt kosárlabda bajnokság, amely számunkra a legtöbb coloradói érdekeltséget hordozza magában, ugyanis mind az öt helyi felsőoktatási intézmény rendelkezik első osztályú férfi kosárprogrammal. Ennek alkalmából a tavalyi évadhoz hasonlóan, természetesen a 2012/13-as szemeszter alatt is folyamatosan figyelemmel fogjuk kísérni csapataink szereplését, a héten pedig mindennap olvashattok egy-egy előzetest, elsőként a Denver Pioneers helyzetével foglalkozunk.



Egy évvel ezelőtt a DU fantasztikus menetelést hajtott végre a Sun Belt-ben, a kiváló erőkből álló gárda harmadikként végzett az alapszakaszban, egy év alatti 22 győzelemmel új iskolai rekordot állítottunk fel, és komoly tervekkel vártuk a rájátszást. Nem titkoltan a csapat a tourney megnyeréséért utazott március elején Arkansas-ba, azonban a jó játék ellenére az elődöntőben szoros küzdelemben vereséget szenvedtünk, és kénytelenek voltunk búcsút inteni a Madness-álomnak. Joe Scott mester első évfolyama üres kézzel távozott az iskolától a szezon végén, olyan kiváló játékosok diplomáztak az elmúlt tanév végeztével, mint Brian Stafford, Rob Lewis, Travis Hallam és Justin Coughlin, előbbi három általában kezdő volt, és hatalmas űrt hagytak maguk mögött, távozásukkal egész biztosan szegényebb lett a program.

Több szempontból is új életet kezdünk az idei évadtól, a tavalyi volt ugyanis az egyetem utolsó éve a Sun Belt konferenciában, mostantól kezdve az egyetem legtöbb sportprogramja immár a WAC-ban versenyez a minél jobb eredményekért, így tesznek a férfi kosarasok is.

Ezen felül Scott mesternek új alapokra kell helyeznie a csapatát a fentebb említett meghatározó emberek távozásával, de megvannak a tarsolyában azok az aduászok, amelyekkel akár már rögtön az első idényben sikeresek lehetünk az új konferenciában. A palánk alatt a sophomore Royce O'Neale komoly főszereplő lehet, messze a csapat legtehetségesebb játékosa, hiszen már a bemutatkozó évében rengeteget vállalkozott, és annak ellenére, hogy csak öt mérkőzésen volt kezdő, a csapat legjobb lepattanózója volt (181 darab), második volt a labdaszerzések terén (43), és a harmadik legjobb pontátlagot postázta (9.9). A tréner nemrég úgy fogalmazott róla, hogy "minden lepattanót megszerez, amelyik labdához hozzáér, az az övé lesz", és húzóembere lehet a 2012/13-as Pioneers-nek. Boldogulását a harmadik évébe lépő Chris Udofia segítheti leginkább az állandó hajtós játékával, egy évvel ezelőtt a Sun Belt legjobb hátvédjének választották és az egyetem legjobb férfi sportolója lett, miután meccsenként 2.3 blokkolást jegyzett, mellette 14.5 pontot szórt, és kapásból az All-WAC First-Team-be jelölték az újságírók az előzetes szavazáson. Az alacsonyabb posztokon már nem állunk ennyire tökéletesen, az irányító Brett Olson-tól azért sokat várhatunk a biztató bemutatkozó éve után, mely alatt minden egyes mérkőzésen a kezdőben kapott helyet, és senior-okat megszégyenítő hatékonysággal rendelkezett a vonalról, a mezőnyből és hárompontosból egyaránt. Illetve természetesen a keret egyetlen végzős játékosa, Chase Hallam is fontos pontja lehet a brigádnak, már csak a rutinja miatt vezetőszerepet kell betöltenie.

Eléggé átalakult a keret, de így sem vagyunk annyira gyengék, mint elsőre talán sokan gondolnák. Persze, nem árt óvatosnak lenni, egy-egy konferencia-váltás sosem megy könnyen, nehéz egyik pillanatról a másik felvenni a merőben új közeg ritmusát, de véleményem szerint a Pioneers-nek minden esélye megvan arra, hogy felhúzza a kesztyűt az új riválisokkal és a WAC legjobbjai között végezzen. A legnagyobb vetélytársak a Utah State és a New Mexico State lehetnek, az előzetes rangsorban egyedül ezt a két programot helyezik elénk, a harmadik helyen mi követjük őket, ami abszolút bizakodásra adhat okot.

Szurkoljunk idén is tehát együtt a csapatért, hogy a némileg megújult gárda akár felülmúlhassa a tavalyi eredményeket!

A Pioneers teljes programja a 2012/13-as szezonban:

November 10., szombat, 03:00 Iona Gaels - Denver Pioneers
November 15., csütörtök, 03:00 Texas A&M Corpus Christi Islanders - Denver Pioneers
November 17., szombat, 02:00 Denver Pioneers - California Golden Bears
November 22., csütörtök, 03:00 Denver Pioneers - Colorado State Rams
November 28., szerda, 02:00 Southern Mississippi Golden Eagles - Denver Pioneers
December 2., vasárnap, 23:00 Stanford Cardinal - Denver Pioneers
December 6., csütörtök, 03:00 Denver Pioneers - Mercer Bears
December 16., vasárnap, 00:00 Denver Piooners - Nebraska-Omaha Mavericks
December 19., szerda, 03:00 Wyoming Cowboys - Denver Piooners
Dcember 22., szombat, 00:00 Denver Pioneers - Southern Utah Thunderbirds
December 30., vasárnap, 02:00 Louisiana Tech Bulldogs - Denver Pioneers*
December 31., hétfő, 21:00 Texas-Arlington Mavericks - Denver Pioneers*
Január 4., péntek, 03:00 Denver Pioneers - Texas State Bobcats*
Január 6., szombat, 22:00 Denver Pioneers - UTSA Roadrunners*
Január 11., péntek, 04:00 Idaho Vandals - Denver Pioneers*
Január 13., vasárnap, 00:30 Seattle Redhawks - Denver Pioneers*
Január 18., péntek, 03:00 Denver Pioneers - San Jose State Spartans*
Január 20., vasárnap, 00:30 Denver Pioneers - Utah State Aggies*
Január 24., csütörtök, 05:00 New Mexico State Aggies - Denver Pioneers*
Február 1., péntek, 02:00 UTSA Roadrunners - Denver Pioneers*
Február 2., szombat, 21:00 Texas State Bobcats*
Február 8., péntek, 03:00 Denver Pioneers - Seattle Redhawks*
Február 10., vasárnap, 00:00 Denver Pioneers - Idaho Vandals*
Február 15., péntek, 03:05 Utah State Aggies - Denver Pioneers*
Február 17., vasárnap, 04:00 San Jose State Spartans - Denver Pioneers*
Február 21-23. Bracket Buster Tournament TBA
Március 3., vasárnap, 00:00 Denver Pioneers - New Mexico State Aggies*
Március 8., péntek, 03:00 Denver Pioneers - Texas-Arlington Mavericks*
Március 10., vasárnap, 01:00 Denver Pioneers - Louisiana Tech Bulldogs*
Március 12-16., WAC Championship (Las Vegas)

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr514889682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.11.05. 12:06:14

nah végre ennek is eljön az ideje, alig várom már az idei szezont hogy mit tudnak a csapataink:-)

Tomi_Tanguay 2012.11.05. 16:27:24

jaja jó buli lesz, nagyon kéne már egy csapat akinek végre jó szezonja lesz, mert a profik mostanában össze-vissza szerencsétlenkednek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.11.27. 17:54:08

The University of Denver men's and women's basketball teams and many of the school's other sports will depart from the troubled Western Athletic Conference after one season next summer to join the Summit League, a school source confirmed Monday.


süti beállítások módosítása