Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 9 Broncos @ Bengals: csak egy kis bizonytalanság, ezúttal belefért

2012.11.10. 18:15 - StormST

A Denver Broncos (4-3) kétmeccses győzelmi sorozat után idegenben lépett pályára a kilencedik játékhéten a Cincinnati Bengals (3-4) vendégeként a Paul Brown Stadium-ban. A 2011-es szezonban, mint már említettem, legyőztük a Bengals-t a Mile High-on, de idegenben a helyzet mindig más, ráadásul mindkét csapat átment változásokon azóta, főleg ami a Broncos-t illeti.



A 2011-es draft nagy nyerteseként a Cincinnati támadósora a liga egyik legjobb fiatal QB-WR párosával állhat fel Andy Dalton és A.J. Green személyében. Melléjük csatlakozik még az idei offseason egyik nagy steal-je, Vontaze Burfict, akit senki nem választott ki a draft-on, balhés előélete és gyenge pre-draft formája miatt, ám az NFL-ben kiváló játékkal drukkolt elő eddig. Ellenük készült tehát főleg a Broncos, Champ Bailey pl. örömét fejezte ki, hogy a szerinte a liga egyik legjobbjává hamarosan kinövő Green-t foghatja majd.

Bár sokáig úgy tűnt a héten, hogy Tracy Porter két kihagyott meccs után újra játékra jelentkezhet, de végül az utolsó edzést kihagyta orvosi utasításra és nem is utazott el a csapattal pénteken, rajta kívül azonban minden Broncos játékos egészséges és játékra kész volt. Végül a meccs előtti keretszűkítés után a következő nevek maradtak ki Porter-én kívül: Caleb Hanie, Andre Caldwell (kihagyta tehát volt csapata ellen a meccset), Knowshon Moreno, C.J. Davis, Julius Thomas, Sealver Siliga.

A Broncos nyerte a feldobást, de inkább átadták a kezdés lehetőségét a hazaiaknak, talán azt tartva szem előtt, hogy milyen jól is működött az elmúlt két mérkőzésen az, hogy második félidőt kezdhette a denveri támadósor. Jöhettek először tehát a védők:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Derek Wolfe
DT: Justin Bannan, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Keith Brooking
S: Mike Adams, Rahim Moore
CB: Champ Bailey, Chris Harris

Egy return után, amit végül Matt Prater is segített megállítani, a 36-ról kezdhettek először támadni a hazaiak. BenJarvus Green-Ellis futásával kezdődött a drive, ami 5 yard-ot ért, majd egy screen passz következett szintén a hosszú nevű futónak, ám ezt Woodyard hamar észrevette és -1 yard-on megállította a play-t. Jött egy passz Brandon Tate-nek, ezt Tony Carter követte le szépen és majdnem meg is szerezte a labdát, ám az végül a földre esett, de a támadásnak így is vége lett. Jött Kevin Huber első punt-ja és ez bepattogott az endzone-ba, így a 20-ról indult az első denveri támadás:

QB: Peyton „PM” Manning
RB: Willis McGahee
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eric Decker, Brandon Stokley
TE: Joel Dreesen
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: Dan Koppen
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin

Egy rövid passzal nyitott PM, McGahee kapta el és szerzett vele 4 yard-ot. McGahee folytatta egy futással, de 1 yard után szó szerint lepattant Domata Peko-ról. 3&5-nél Bay-Bay volt a célpont, meg is csinálta az elkapást, ami pont elég lett egy 1st downra. McGahee futott 1 yard-ot, majd Decker első elkapása jött, ami 6 yard-ot ért, így 3&3-at kellett megoldani. Bejött a pályára Lance Ball, ő kapott egy rövid passzot a bal oldalon, amivel végül 7 yard-ot tudott szerezni, mielőtt kilökték a pályáról. A 45-ről jött az 1&10, Ronnie Hillman első labdaérintését hozta, az újonc futva szerzett 4 yard-ot. Jött egy hosszabb passz Decker-nek, ő meg is csinálta az elkapást és 21 yard-ot és 1st down-t szerzett. 1&10-nél is passz jött, de ez lett PM első sikertelen passza ezen a meccsen, Matt Willis volt a célpont, de rövid lett az átadás.  McGahee futott 4 yard-ot, ami után 3&6 jött és ismét futás, de a védelmet nem sikerült meglepni, 1 yard után megállították a play-t. Érkezett Matt Prater egy 43 yard-os FG-ra és magabiztosan értékesítette -> 3-0.

A 20-ról indultak Dalton-ék, Green-Ellis futott, de Mitch Unrein 0 yard-on megállította. Jermaine Gresham elkapása jött, Danny Trevathan kicsit lemaradt, így a TE meg tudta csinálni az elkapást és 15 yard-ot szerezve 1st down-t ért el. Green-Ellis futott 4 yard-ot, 2&6-nál pedig egy hosszú passzot indított el Dalton, ami sikertelen lett, de mivel Von-nál holding-ot láttak, így 5 yard-ot és ajándék 1st down-t kapott a Bengals. Green-Ellis futott 1&10-nél, de megint nem tudott yard-okat szerezni, majd 2&10-nél Andrew Hawkins csinált egy elkapást, ami 3 yard-os lett. 3&7-nél is Hawkins volt a célpont, de Harris hatástalanította a passzot, így újra punt-al végződött a hazaiak támadása, amit ezúttal Jim Leonhard a 13-on kapott el fair catch-el és egy holding miatt ehhez még 10 yard-ot adtak a bírók. Jacob Tamme első elkapásával indult a drive, ami 5 yard-ot ért. 2&5-nél Bay-Bay volt a célpont és a elkapással meglett volna a 1st down, de a labda átment a kezei között és a földre pattant. 3&5-nél McGahee kapott el egy rövid passzot és szerzett 10 yard-ot, de ezt a bírók érvénytelenítették Decker offensive pass interference-e miatt. 3&15 jött így, Stokley felé szállt egy hosszabb passz, de ezúttal az ő biztos kezei is megremegtek és nem tudták megfogni a labdát. Jött Britton Colquitt első punt-jára ezen a találkozón és 48 yard-os punt-ját Adam „PacMan” Jones kapta el a 34-en, ám egyből földre is vitte Omar Bolden a 33-on. 3:35 maradt még a negyedből, Dalton egy hosszú passzot indított meg Green felé, aki egy kis kézimunkával csinált helyet magának Champ mellett és így meg is tudta csinálni a 37 yard-os elkapást a Broncos 30-as vonalánál kilépve a pályáról, a bíróktól pedig ezúttal elmaradt a zászló. Green-Ellis jött két futással, előbb 2, majd 5 yard-ot szerzett. 3&3-nál egy screen passz jött Green-nek, jól is sikerült, 6 yard-ot és 1st down-t ért. Brian Leonard is bejelentkezett két futással, 6 és 4 yard-ot elérve 1st down-t szerzett  a 8 yard-os vonalnál. A Bengals időt kér az 1&goal előtt, mivel kicsit elnézték az órát (bár Marvin Lewis HC próbált a bíróknál reklamálni, hogy nem jókor indult el az óra, de sikertelen volt), majd 0:28-nál Hawkins futott balra, de védelem szépen lezárta előtte a helyet és  végül Harris vitte le a földre -2 yard-nál. Ezzel véget is ért az első negyed, ami után az eredmény tehát: 3-0.



2&goal-al folytatódott a meccs a második negyed elején, Dalton passzolni akart, de Bannan jó ütembe ugrott fel és tette fel a kezét, így elakadt benne a labda és a földre esett. 3&goal-nál is passz jött volna, de Dalton nem talált célpontot és elindult előre, mielőtt elérte a pass rush, de így is csak annyit tudott elérni, hogy nem vesztett yard-ot a csapata, végül Trevathan-nak írtak be egy 0 yard-os sack-et. Jött Mike Nugent egy 28 yard-os FG-ra és kiegyenlítette az állást -> 3-3. A 20-ról indult a Broncos egy 3 yard-os McGahee futással, ezt pedig egy 5 yard-os Bay-Bay elkapás követte. 3&2-nél újra Bay-Bay kapta a labdát, pont jókor kapta a labdát, így a bírók megadták a 3 yard-ot és a 1st down-t, hiába lökték egyből visszafelé a védők. 1&10 jött és újra McGahee futott 3 yard-ot szerezve. 2&7-nél egy play-action után futás helyett hosszú passz jött, Bay-Bay kapta el a bal oldalon a pontos átadást és ha Chris Crocker nem kapja el a lábát, akkor simán TD lett volna a play-ből, így azonban a 21-nál ment le a WR 45 yard-ot szerezve, majd sántikált pár lépést és lement a földre. A Broncos drukkerekben megállt az ütő, mivel percekig nem tudott felkelni, de végül a saját lábán hagyta el a pályát és csak pár play-t kellett kihagynia. McGahee futott 1 yard-ot az újabb 1&10-nél, majd Dreesen kapott egy rövid passzot és szerzett 7 yard-ot. 3&2 jött, Bay-Bay visszatért a pályára, de ezúttal csak blokkolt a labdát kapó Eric Decker előtt, aki így be tudott jutni az endzone-ba a bal oldalon. PM 5 passzából 5 lett sikeres ebben a drive-ban. Prater érkezett az extra point-ra és 7-re növelte az előnyt -> 10-3.

Prater kickoff-ja kicsit rövid lett, Tate az 1-en kapta el, meg is indult vele előre és ha Prater egy szerelési kísérlettel nem lassítja le, akkor lehet, hogy végig is száguld a pályán, így végül Tony Carter a 44-en földre tudta vinni. Jó helyről kezdhettek tehát támadni a hazaiak, Gresham kapott egy rövid passzot, de kiperdült a kezéből, így 2&10 jött. Green futot a labdával a bal oldalon és szerzett 6 yard-ot, de egy holding miatt -10 yard-ot ítéltek a bírók, így 2&14 következett. Dalton passzolni akart, de ezúttal a pass rush nyert és Von egy -8 yard-os sack-et szerzett a másodéves QB-n. Egy screen-t hívtak 3&28-ra, de ezt Moore hamar, -5 yard-nál hatástalanította, így 3&out után punt jött. Trindon Holliday a 25-ről megpróbált egy visszahordást csinálni, de csak a 27-ig jutott. McGahee futása nyitotta ismét a támadást, nagy nehezen, de végül 2 yard-ot tudott szerezni. Decker kapott középen egy passzot 2&8-nál, egy pár védőt lerázott egy testcsellel és mire kiszaladt a pályáról már szerzett 19 yard-ot. 1&10 jött, McGahee futott, de nem tudott yard-okat szerezni. 2&10-nél Decker felé szállt egy passz, ami majdnem interception lett, de szerencsére a védő nem tudta megfogni. 3&10-nél Decker kapott egy screen passzot, de a védelem jól dolgozott és csak 1 yard-ot engedett a WR-nek. Colquitt újabb punt-ja jött, amit Tate a 8-ról a 16-ig hordott vissza, de egy szabálytalanság miatt ez nem számított, a 4-ről támadhatott a Bengals. Hamar kijöttek a beszorított helyzetből a hazaiak, Gresham 10 yard-os elkapása egyből 1st down-t ért. Green-Ellis futott 5 yard-ot 1&10-nél, ezt pedig egy újabb Gresham elkapás követte, ez most 8 yard-os lett és ismét 1st down-t ért. Hawkins kapott egy rövid passzot a bal oldalon, úgy tűnt, hogy Harris hamar megállítja, de elrontotta a tackle-t, így végül 4 yard lett a play-ből. 2&6-nál Tate felé szállt egy passz, ami kissé hosszú lett, igaz Harris megúszott közben egy zászlót. 3&6-nál kikergették Dalton-t a zsebből, végül passzolt egyet, de nem tudta eltalálni Gresham-et. Huber punt-olt újra, Holliday a 11-ről a 21-ig hordta vissza, ám Carter szabálytalansága miatt a return nem számított és csak a 6-ról indulhattak PM-ék. Nem zavarta meg a Broncos játékosokat a rossz mezőnypozíció, Dreesen kapott egy gyors passzot Manning-től, amivel 18 yard-ot és 1st down-t szerzett. 3:12 maradt a félidőből, McGahee futott 3 yard-ot, majd Tamme kapott egy rövid passzot és szerzett vele 1 yard-ot, az óra pedig lepergett a two-minute warning-ig. 3&6-al folytatódott a játék, Tamme kapott egy passzot, de nem tudta megfogni, igaz jól is védekeztek rajta, majd a kezét fájlalva szaladt le a pályáról. Colquitt 48 yard-os punt-ját Pacman a 23-on kapta el, de esélye se volt visszahordást csinálni, mivel Bruton egyből a földre vitte. 1:45 maradt még az órán, passz jött volna, de nem volt célpontja Dalton-nak és megint nem tudott elmenekülni a sack elől, Von szerezte meg a második ilyen szerelését ezen a meccsen. 2&13 jött, a labda Tate felé szállt, de majdnem Carter kapta el, végül csak imcomplete passz lett belőle. Hawkins kapta a labdát 3&13-nál, Adams elrontotta a tackle-t, így a WR át tudott jutni a 1st down marker-en, majd egy kis tánc után 18 yard-ot szerzett végül. 1&10 jött a 38-ról egy időkérés után 0:58-nál, Green csinált egy 9 yard-os elkapást a jobb oldalon és lépett ki egyből a pályáról, megállítva ezzel az órát. 2&1-re is Green volt a célpont, de Champ ezúttal szépen levédekezte és így sikertelen lett a passz. Leonard jött be és 3 yard-ot futva szerezte meg a 1st down-t. A Broncos kért időt 0:31-nél, mivel nem sikerült jól cserélni, majdnem meglett Von harmadik sack-je, de lecsúszott Dalton-ról, aki így meg tudott indulni előre és végül 5 yard-ot szerzett futva, majd kikérte csapata utolsó idejét. A Broncos 45-ör vonaláról jött a 2&5 0:22-nél, Tate kapott egy hosszú passzot, Carter kicsit lemaradt róla, így 17 yard lett a play-ből. Hiába lépett ki a WR, mivel előtte visszafelé futott, így a bírók nem állították meg az órát, ezért a Bengals-nak fel kellett állnia egy spike-oláshoz és 0:03-nál meg is állították az órát. John Fox heves vitába kezdett a bírókkal, mivel szerinte nem jól álltak fel a hazaiak, még időt is kért, hogy tovább vitázhasson, de így se adtak neki igazat. Nugent állt fel egy 46 yard-os FG-ra, de nem találta el a póznák közti teret, jobbra került el a labda a póznát. Ezzel le is zárult a félidő, ami után az eredmény tehát: 10-3.



Nugent kickoff-ja nyitotta a második félidőt, amit Trindon Holliday a -5-ön kapott el és a franchise történetének legalacsonyabb játékosa megindult előre a labdával. Az első szembejövő embert egy testcsellel elfektette, a társak nyitottak előtte egy nagy lyukat, ő pedig hamar felgyorsult és átfutott a lyukon, innen pedig már esélye se volt egy Bengals játékosnak, hogy elkapja, végigszáguldott a pályán és megszerezte a Broncos történetének leghosszabb kickoff return TD-ját 105 yard-al. Prater magabiztosan bevágta az XP-t 14-re növelve az előnyt -> 17-3. A 20-ról kezdhetett támadni a Bengals a következő drive-ban, mivel Prater jó hosszú touchback-et rúgott, az első play pedig egy rövid passz lett a TE Orson Charles-nek, ami 4 yard-os lett. 2&6-nál nem volt célpontja Dalton-nak, de ezúttal ki tudott futni a zsebből és futva szerzett 11 yard-ot és 1st down-t. 1&10-nél Green-Ellis futott 2 yard-ot, 2&8-nál pedig passz jött, Dalton-t kikergették a zsebből, de közben valahogy Gresham üresen maradt és a QB meg is találta egy passzal, ő pedig átjutva pár védőn 52 yard-ot szerzett a Broncos 11-es vonaláig jutva. Green-Ellis futott 1 yard-ot 1&10-nél, így 2&9 jött. Jack del Rio valamiért laza emberfogással küldte Champ-et Green-re, aki így nem tudta időben lereagálni a route-ot, jött a labda és a másodéves WR még pont az endzone-ban meg tudta csinálni a TD elkapást, így Nugent XP-ja újra 7-re csökkentette a különbséget -> 17-10.

Holliday újra megpróbálkozott egy visszahordással, ezúttal a 3-ról, de ezúttal csak a 17-ig jutott a labdával. Manning egy passzal indított ezúttal, Tamme volt a célpont és ő meg is csinálta a 12 yard-os elkapást, amivel meglett a 1st down, de ismét a kezét fájlalta, miközben lement. McGahee futott volna, de nem tudta kikerülni a blitz-et és végül -4 yard-on vitték le a földre. 2&14-nál újra passz jött, Dreesen kapta és csak nehezen tudták levinni, végül 12 yard-ot szerzett. 3&2 jött, kis kivárás után ment a passz, ezúttal Stokley felé, aki el is kapta a labdát és 8 yard-ot szerezve 1st down-t ért el. Decker kapott egy 5 yard-os passzot 1&10-nél, ezt egy sikertelen passz követte, Bay-Bay nem tudta elkapni a kissé pontatlan átadást. 3&8-nál Hillman kapott egy passzot a bal oldalon, harcolt egy jót a yard-okért és pont eleget tudott szerezni egy újabb 1st down-hoz. McGahee futott középen és szerzett 3 yard-ot, majd ismét ő jött egy futással, ezúttal a jobb oldalon, végre sikerült is egy lyukat találnia, 10 yard-ot szerzett végül és így meg is lett újra a 1st, ezúttal már a Bengals 32-es vonaláról. Az 1&10 ezúttal passzot hozott, Stokley csinálta meg középen a 20 yard-os elkapást, majd ütközött egy nagyot Reggie Nelson-al, de a labdát így is megtartotta, majd kicsit összeszólalkozott nagyszájú ellenfelével. 1&10 jött a 12-ről és McGahee futott 3 yard-ot. 2&7 következett PM Decker-nek akart passzolni a jobb oldalon, de nem igazán várta meg, hogy az elkapója szabaddá tudja-e tenni magát, hanem oda dobta, ahol lennie kellett volna, így viszont Terrence Newman csinált egy interception-t a passzból az endzone-ban és mivel le is ment a földre, így a 20-ról kezdhetett támadni a Cincinnati.

Megúszta tehát a kapott pontokat a Bengals és még nem is rossz helyről kezdhettek támadni, Green-Ellis 5 yard-os futásával indították a drive-jukat. 2&5-nél is Green-Ellis kapta a labdát, ezúttal egy screen passzra, de ezt Doom és Woodyard -2 yard-on megfogta. 3&7 jött, Dalton Mohamed Sanu-nak passzolt, akiről Bolden maradt le egy kicsit, meg is lett az elkapás, majd még jó pár yard, végül a Broncos 43-as vonalán sikerült megállítani, eddigre 34 yard-ot szerzett. 1&10 jött, Green-Ellis futott 4 yard-ot, majd 2&6-nál Green csinált egy 11 yard-os elkapást, így újra 1&10 jöhetett. Ismét egy 4 yard-os Green-Ellis futás következett, ezt egy Tate felé szálló passz követte, amit Carter jó ütemben felugorva ütött le. 3&6-nál is hátralépett Dalton, de nem tudott időben passzolni, hogy Von ezen a meccsen már harmadszor mutatta meg neki közelebbről a gyepet, 9-re növelve az idei összesített eredményét ebben a kategóriában. Érkezett ismét Nugent, ezúttal egy 49 yard-os FG-ra és ezúttal már nem hibázott -> 17-13. A kickoff-ot ismét Holliday várta visszahordóként, de ezúttal nem tudott a labdához érni, mivel a rövid kickoff után a játékszer éppen felé pattogott, amikor arra saját csapattársa, Lance Ball, nem kevés szerencsétlenkedés után az 1 yard-os vonalon ráfeküdt, nagyon rossz helyzetbe hozva ezzel csapatát. Az első play-nél tovább tetéződtek a gondok, McGahee futott 2 yard-ot a FB pozícióból indulva és a play után Chris Kuper lent maradt a füvön. Sajnos csak edzői segítséggel tudta elhagyni a pályát a sérülésekkel az utóbbi időben nagyon szerencsétlenül járó kiváló RG, ezen a meccsen már nem is tért vissza, sőt a hírek szerint 2-4 hetet ki kell hagynia, a diagnózis: bokaficam. Bejött helyette a szezon elején már őt helyettesítő Manny Ramirez. 2&8-nál is McGahee futott, de 0 yard-os lett a futás a nagyon felpörgő hazai védelem ellen, így 3&8-nál passzolni kellett, PM nagyon meg akarta csinálni, talán kicsit meg is zavarta a pass rush, a lényeg, hogy sikerült alaposan túldobnia Decker-t a bal oldalon, a labda pedig újra Newman kezébe szállt, aki köszönte szépen és megcsinálta a második INT-jét ezen a meccsen. Decker földre tudta vinni a CB-t, így visszahordás nem volt, de így is a Broncos 27-es vonaláról támadhatott a Cincinnati. Maradt még 0:01 az órán, ezt pedig egy 6 yard-os Green-Ellis futással pörgette le a Bengals. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 17-13.

A negyedik negyedet egy passz nyitotta, Green el is kapta, lerázta magáról Woodyard-ot, kikerült még pár védőt, végül a 2 yard-nál vitték le a földre. 1&goal jött a 2-ről, Sanu felé szállt egy passz, de kissé magas lett és kiment a pályáról. Green-Ellis kapta a labdát 2&goal-nál, befutott a falba, tolták hátulról a saját csapattársai, köztük Dalton is, így végül be tudott jutni az endzone-ba, így Nugent XP-ja már azt jelentette, hogy sikerült tehát 14 pontos előnyről 3 pontos hátrányba kerülnie a Broncos-nak -> 17-20. A kickoff-ot egy korai indulás miatt újra kellett rúgnia Nugent-nek, de még 5 yard-al hátrébbról is simán touchback lett. Egy 6 yard-os Bay-Bay elkapással nyitotta a denveri támadósor a támadást, ezt egy 1 yard-os McGahee futás követte, tehát 3&3 jött, de csak egy Bengals időkérés után. Decker kapott egy passzot a 1st down marker-en kicsivel túl, de 3 védő se tudta a földre vinni, mindhárman lepattantak róla és így meg tudott indulni előre és végül úgy került a földre a Bengals 43 yard-os vonalánál, hogy nekiment a védőjét blokkoló Stokley-nak, akit elé löktek és nem tudott továbbmenni. 1&10-et 1&10 követett gyorsan, mivel Bay-Bay kapott egy 13 yard-os passzot 3 ember között. Jött egy újabb hosszú passz, újra Bay-Bay felé, aki nem tudta megcsinálni az elkapást az endzone-ban, de egyből repült egy zászló és Pacman Jones ellen ítéltek a bírók defensive pass interference-t (jogosan), ami után így az 1 yard-ról jöhetett egy 1&goal. PM kiforgott jobbra a zsebből és könnyedén megtalálta az endzone hátsó részén üresen maradó Joel Dreesen-t, így gyorsan sikerült visszaszerezni a vezetést, ami Prater XP-jával 4 pontos lett -> 24-20.



Egy visszahordás után a 27-ről kezdhette a drive-ját a Cincinnati, Green-Ellis futott 1&10-nél 5 yard-ot. 2&5-nél hozzátett ehhez még 4 yard-ot, így 3&1 jött, aminél újra Green-Ellis futott és 2 yard-ot haladva meg is szerezte a 1st down-t. 1&10-nél is Green-Ellis kapta a labdát, ezúttal egy passzal, de hiába szerzett 8 yard-ot, mivel Doom ellen holding volt, így 1&20 következett. Jött egy hosszú passz Green felé, ami túl hosszú lett, de ezúttal Champ ellen ítéltek a bírók egy holding-ot, amiért 5 yard és 1&10 járt a Bengals-nak. Tate felé szállt egy passz 1&10-nél, de nem lett elég pontos és kiment a labda a pályáról, 2&10-nél pedig Green-t dobta eléggé túl Dalton, igaz ha alacsonyabban dobja, akkor Champ leszedi. 3&10 helyett 3&15 jött false start miatt, ekkor Green csinált egy 19 yard-os elkapást, de nem véletlenül volt elég ideje Dalton-nak, mivel a centere, Jeff Faine csak szabálytalanul tudta visszatartani Von-t egy sack-től, de ezt szerencsére a bírók is észrevették és így 3&25 jött. Ismét jött a pass rush, Dalton az utolsó pillanatban eldobta a labdát Green felé, de nem tudta rendesen kivitelezni a passzot, ez pedig pont elég volt arra, hogy az egész este sokat kapó Champ kicsit kiigazítsa a mérlegét egy INT-el, a számára elsővel ebben a szezonban.

A Bengals 46 yard-os vonalán történt a labdaszerzés, így innen indulhattak Manning-ék 8:38-nál. McGahee futott 9 yard-ot 1&10-nél, majd újra ő 0-t 2&1-nél, így 3&1 következett. Vagyis csak következett volna, mivel Clady kicsit korán indult, így 3&6 jött végül. Stokley kapott egy rövid passzot és szerzett 15 yard-ot, szépen elfutott a védője elől. 1&10-nél McGahee szerzett 3 yard-ot futva, majd újra ő szerzett ugyanígy 6-ot. Szépen használta az órát a Broncos, a 3&1 már 5:02-nél jött, McGahee kapta a labdát újra, talált egy lyukat és 12 yard-ot elérve szerzett 1st down-t. 1&goal jött az 5-ről 4:20-nál, majd 2&goal a 4-ről 3:41-nél. Manning bebizonyította, hogy ő akkor se fél egy CB-től, ha az 2 INT-t csinál ellene egy meccsen, újra a Newman által őrzött Eric Decker felé dobott, de ezúttal az endzone-ban a WR nyert és megcsinálta a TD-t, még úgy is, hogy Newman szabálytalankodott ellene, ám ezt a büntetést a Broncos természetesen nem kérte. Jöhetett újra Prater egy XP-ra és mivel ezúttal se hibázott, így 11 lett az előny -> 31-20. Prater a rövid, pattogós kickoff-ot rúgott, kiiktatva a hosszú visszahordás lehetőségét, a 30-ról jöhetett így Cincinnati egy rövid return után. 3:32 maradt még a negyedből, amikor elindult a drive első play-e, Hawkins csinált egy 7 yard-os elkapást és a pályáról kilépve 3:26-nál megállította az órát. Gresham kapott egy passzot 2&3-nál egy szép egykezes elkapást mutatott be, 14 yard-ot és 1st downt-t szerezve. 3:04-nél jött az 1&10, Leonard felé szállt egy passz, de nem volt elég pontos és sikertelen lett.  2&10-nél Gresham kapott el egy passzot, ami után egy kis méricskélés jött és a bírók megadták a 1st down-t, de John Fox bedobta a vörös zászlót, mivel szerinte nem jó helyre tették le a zebrák a labdát és a videózás után javították is az eredeti döntést, 1&10 helyett 3&1 jött 2:31-nél. Leonard futva próbálta megszerezni a 1st down-t, de Wolfe 0 yard-on tartotta. 4&1-nek is nekiment természetesen a Cincinnati, 2:08-nál újra Leonard próbálkozott és ezúttal át is jutott 5 yard-ot szerezve, de az 1&10 már csak a two-minute warning után jöhetett. Dalton kimenekült a zsebből, végül talált is célpontot, Leonard csinált egy 8 yard-os elkapást. 1:36-nál jött a 2&2, Green kapta a labdát is szerzett 8 yard-ot és 1st down-t, de az óra pörgött tovább. 1:17-nél passz jött volna, de Wolfe bele tudott nyúlni és így a földre esett a labda. 1:12-nél Leonard kapott egy rövid passzot, de csak 2 yard-ot tudott szerezni és a Bengals elhasználta a második időkérését. 1:03-nál jött a 3&8, Dalton nem talált célpontot elsőre, másodikra meg nem volt esélye, mivel Doom odaért és levitte egy -6 yard-os sack-re. Időt kért 0:56-nál a Bengals és beküldtek Nugent-et egy 41 yard-os FG-ra és ő be is rúgta, így 8-ra csökkent a különbség -> 31-23. Onside kick jött egy Broncos időkérés után, de Nugent nem élete legjobb ilyen rúgását produkálta, Bruton zavartanul kapta el és feküdt rá a félpályán. Innen már két térdelés elég volt, hogy lepörögjön a maradék 0:51 az óráról és véget érjen a meccs, aminek a végeredménye tehát: 31-23.

























A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Manning: 27/35 sikeres/összes passz, 291 passzolt yard, 3 passzolt TD, 2 interception
McGahee: 23 próbálkozás, 66 futott yard
Decker: 8 elkapás, 99 elkapott yard, 2 elkapott TD
D. Thomas: 6 elkapás, 77 elkapott yard
Dreessen: 4 elkapás, 38 elkapott yard, 1 elkapott TD
Stokley: 3 elkapás, 43 elkapott yard
Tamme: 3 elkapás, 18 elkapott yard
Holliday: 2 kick return, 59.5 visszahordott yard AVG, 1 kickoff return TD (105 yard), 2 punt return, 1.0 visszahordott yard AVG
Prater: 1/1 FG, 4/4 XP (43 yard)
Colquitt: 3 punt, 46.7 yard AVG
Woodyard: 4+10 tackle
Bailey: 5+1 tackle, 1 interception
Miller: 4+2 tackle, 3 sack
Harris: 4+2 tackle
Wolfe: 2+4 tackle
Trevathan: 1+5 tackle, 1 sack
Adams: 4+1 tackle
Dumervil: 3+2 tackle, 1 sack


Meglett tehát sorozatban a harmadik győzelme a Broncos-nak, még ha kevésbé magabiztosan is, mint az előző heti New Orleans Saints elleni. Nem volt ez rossz és azért ez a Bengals elég jó csapat, csak maradt nekem egy pici rossz szájíz, nem volt igazán futójátékunk, volt pár fegyelmezetlenség a védelemben, ráadásul Kuper kiesése is fájdalmas.

A támadó oldalon volt pár elejtett labda, de azért összességében a passzjáték jól működött, Manning egy sack-et se kapott ismét, de a két eladott labda nélkül azért ellettünk volna. Decker és Bay-Bay azért még mindig hozza magát, de Stokley se marad le sokkal. Tamme úgy tűnik, hogy csak egy kis zsibbadást szedett össze a kezébe, de nincs komolyabb baja. Azt, hogy Lance Ball mit keres még a keretben, egyre inkább nem értem, ha továbbra is inkább Moreno-t pihentetjük, akkor senki nem fogja tudni nekem megmagyarázni, hogy nem sz***tt le valami fejest a csapatnál.

A védelemben amennyire jó napja volt Von-nak, annyira szenvedett Champ, de végül a szerzett labdával ő is kicsit javított a helyzetén. Von 9 sack-el holtverseny a második helyen áll jelenleg a ligában és mindenféle mutatóban a top5-ben van a posztján. Amit fontos megjegyezni, az az, hogy Porter hiányát eddig nem nagyon érezzük, hála Harris és Carter kiváló teljesítményének.

Ezen a meccsen meg lehet említeni a ST egységet is, Holliday visszahordása, amellett, hogy az összes highlight showba bekerült, egy AFC Special Teams Player of the Week címet is hozott neki.

Az AFC West divízió állása a 9. játékhét után:

1. Denver Broncos 5-3
2. San Diego Chargers 4-4
3. Oakland Raiders 3-5
4. Kansas City Chiefs 1-7

A csütörtöki csoportrangadón a Chargers 31-13 arányban legyőzte a Chiefs-t, így tartják velünk a lépést egyetlen győzelem lemaradásból, viszont a Raiders a Buccaneers elleni 42-32-es hazai fiaskóval kezd lassan leszakadni. A soron következő fordulóban mind a négy rivális idegenben fog pályára lépni: a SD ellenfele a Tampa Bay lesz, az Oakland Baltimore-ban folytatja, a KC pedig a Pittsburgh ellen fog Hétfő Esti Rangadót játszani.

Következik a Carolina Panthers (2-6) elleni idegenbeli meccs, amely csapatnál volt John Fox head coach 2002-2010 között, így számára ez a találkozó még a szokottnál is fontosabb lesz majd. Cam Newton és az általa vezetett támadósor érdekes kihívás lesz majd a védelmünknek, bár a védelmüket PM-éknek illene gondba hozniuk. Ez a meccs is, mint a Bengals elleni, vasárnap este magyar idő szerint 19:00-kor lesz és a lényeg ezúttal is természetesen:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr924900779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.11.10. 23:04:47

azért a holliday még annyi év után is jól csengő név a városban:D

foppa21 2012.11.11. 17:33:20

nagyon jól játszottunk szerintem, szép volt ahogy a megtorpanás után szinte egyből javítottunk:-)
a védelem egyre jobban összeáll, ha így folytatjuk nagyon erősek lehetünk a végére!


süti beállítások módosítása