Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams football: Sikerek a hajrában

2012.11.27. 17:50 - Filip89

Az utolsó három fordulóban aratott két győzelmének köszönhetően viszonylag kellemes szájízzel zárta az esztendőt a Colorado State Rams futballcsapata, amely így 4-8-as mérleggel tudta a háta mögött az elmúlt idényt.


























A legutóbbi összefoglaló óta november 10-én léptünk először pályára, és hazai közegben a UNLV Rebels ellen egyértelmű esélyesként szállhattunk harcba. Ehhez képest meglehetősen döcögősen indult a meccs, mindkét csapat első támadása punt-tal végződött, majd a freshman QB Smith remek passzaival hiába haladtunk előre ígéretesen, mert a vendégek 9 yardosánál a fiatal irányító interception-t vétett. Nem tartott sokáig a Rebels drive-ja sem, ők a félpálya környékén adták el a játékszert, melyet Shaquil Barrett azon nyomban visszahordott egy 49 yardos TD-re az előny megszerzéséért. Legközelebb a második negyed elején tudtunk megvillanni, amikor ismét az ellenfél vesztett labdát a saját térfelén, Shaq Bell pedig 30 yardos fumble return TD-t regisztrált belőle. Kisvártatva megint sikerült labdát szerezni az ellenfél red zone-ján belül, és ezúttal végre az offense csinálta meg a TD-t, noha Alexander-nek cseppet sem volt nehéz dolga 10 yard-ról belibbennie az end zone-ba. A félidei 24-0-s részeredményt Roberts 49 yardos tökéletes mezőnygólja állította be, a UNLV gyakorlatilag saját magát nyírta ki a brutális turnovereivel. A harmadik negyed alatt nem sokat változott a helyzet, egyedül a mieink voltak eredményesek egy középtávoli FG jóvoltából, amivel csak tovább stabilizáltuk az egyébként is meggyőző különbséget. A végjátékban adtunk némi teret a Rebels-nek a szépítésre, akik egy közeli passzjáték jóvoltából voltak eredményesek, majd az összesen 139 yardig jutó freshman Donnell Alexander a napi második futásos beérését is le tudta. Az utolsó pillanatokban még egy UNLV mezőnygól született, ezzel alakult ki a 33-11-es coloradói győzelem. Smith mindössze 109 yardot passzolt 16 sikeres átadásból egy interception mellett, nagy szüksége volt a védelem hatékony támogatására, akik négy turnover-t harcoltak ki és két TD-t közvetlenül megszereztek, melyekkel már az első negyed alatt gyakorlatilag megalapozták a könnyed győzelmet.

Egy héttel később jóval nehezebb feladat várt ránk, hiszen a konferencia legerősebb csapatai közé tartozó Boise State Broncos otthonában kellett volna helytállnunk. Sajnálatos módon az idahói vadlovak egy pillanatig sem teketóriázták, már a meccs legelső offensive play-éből megszerezték a vezetést, melyet végig magabiztosan őriztek, egy percig sem bizonytalanodtak el, így egyáltalán nem tudtunk megnehezíteni a dolgukat, a mieink csak tisztes távolságból tudták követni őket, jobbára inkább a hátukat néztük. Az első negyedben két, a második három megválaszolatlan TD-t szenvedtünk el, melyek által a félidőre totálisan padlóra küldtek bennünket a 0-35-ös részeredménnyel. Ráadásul pár perccel a második félidő megkezdését követően hatodszor is eredményes volt a BSU, majd nem sokkal később Chris Nwoke 72 yardos vágtájával sikerült megmenteni a becsületünket. A Broncos látványosan kiengedett a találkozó végére, így volt lehetőség egy kicsit kozmetikázni, a finisben még egy 30 yardos összjátéknak köszönhetően találtunk be, Smith passzát Law kapta el, így mentettük 42-14-re a végeredményt. Irányítóként meglepetésre a végzős McPeek kezdett, de 4/9-es hatékonysága közben két labdát is eladott, majd a második félidőben az újonc Smith kemény 53 yard kiosztása közben elért egy TD-t, de ő is mindössze négy komplett passzt jegyzett. A futók közt Nwoke ezúttal alaposan lekörözte Alexander-t, bár a napi 119 yardjának jelentős részét a hosszú TD tette ki. Nem tudtuk megnehezíteni a jóval erősebb ellenfél dolgát, egyértelmű papírforma vereséget szenvedtünk Boise-ban.

Múlt szombaton került sor az évad legutolsó mérkőzésére a Hughes Stadium-ben, amikor is a bőven verhető New Mexico Lobos gárdájával találtuk szemben magunkat. Esélyeshez méltóan kezdtük az összecsapást, az első támadásban máris meggyőzően haladtunk előre, és kevesebb mint három perc alatt megszereztük az előny, két újonc összjátéka során Smith átadását Hansley kapta el 29 yard értékben. A második hazai labdabirtoklás ugyancsak TD-vel zárult, ezúttal a freshman RB Alexander tette tiszteletét az end zone-ban, fél negyed alatt tehát 14-0-ra húztunk el. Hamarosan azért a vendégek is adtak némi életjelet magukról, és nem sokkal a nyitó negyed vége előtt Smith saját térfélen dobott pick-jét követően pár play alatt beértek a felségterületünkre és megszerezték a szépítő pontokat. A második negyed eseménytelenül alakult, egy akciót kivéve csak a punterek voltak foglalkoztatva, a kivételt Roberts 48 yardról értékesített mezőnygólja képezte, melynek hála a félidőben 17-7 volt az állás a javunkra. Ezzel szemben a harmadik negyed alatt csak a UNM volt eredményes egy FG által, visszaállt az egyetlen TD-különbség, és hiába kezdtünk sokkal jobban, továbbra sem lehettünk teljesen biztosak a dolgunkban. Ráadásul a befejező etap elején a Lobos egy újabb mezőnygóllal 17-13-ra kapaszkodott fel, majd mivel a következő akciónk megint eredménytelen volt, lehetősége nyílt az egyre felbátorodó vendégeknek a pontszerzésre, és ki is használták azt, a soron következő TD-vel pedig megfordították a meccs állását, alig több mint három perccel a rendes játékidő vége előtt. A legjobbkor még egyszer megráztuk magunkat, nagy lendülettel indultunk meg, és egy újabb Smith-Hansley összjátéknak köszönhetően megint át tudtuk venni a vezetést, s mivel a vendégek utolsó akciója eredménytelen volt, 24-20 arányban valahogy kiharcoltuk a győzelmet. Conner Smith ígéretesen muzsikált az évadzáró fellépésén, 19/26-os mutatóval 254 yardot haladtunk az átadásaival. Joe Hansley a szezon első meccse óta nem jegyzett TD-t, most két labdával is beért a pontszerző területre, és 100 yardnál is többet kapart össze. Ugyanezt tette a földön Donnell Alexander, aki 24 cipelésből 112 yardig jutott, remeklésüknek köszönhetően sikerrel zártuk az évet.

A Mountain West konferencia végeredménye (conf W-L, overall W-L):

1. Fresno State Bulldogs 7-1 (9-3)
2. San Diego State Aztecs 7-1 (9-3)
3. Boise State Broncos 6-1 (9-2)
4. Air Force Falcons 5-3 (6-6)
5. Nevada Wolf Pack 4-3 (7-4)
6. Wyoming Cowboys 3-5 (4-8)
7. Colorado State Rams 3-5 (4-8)
8. UNLV Rebels 2-6 (2-11)
9. New Mexico Lobos 1-7 (4-9)
10. Hawaii Warriors 1-7 (2-9)

Az új tréner Jim McElwain első szezonjából végülis kihoztuk a maximumot, egyelőre úgy tűnik, a hosszú úton jó irányba indult el a CSU szekere, és három konferencia-meccs megnyerésével elhódítottuk a hetedik helyet a csoportban. Ennél többre ez a fiatalos csapat nem lehetett képes, de számtalan freshman játékos nyújtott meghatározó teljesítményt már ebben az évben, ami a továbbiakban mindenképpen bizakodásra adhat okot.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr354930187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása