Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Pioneers basketball: Hullámzó játékkal gyenge szezonkezdet

2012.12.13. 10:34 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Nem kezdődött jól a Denver Pioneers kosárcsapata számára az idei szezon, hiszen első hét meccséből csupán kettőt tudott megnyerni az együttes. Azt azonban tudni lehetett, hogy gyengébb lesz a csapat, és eddig nem is sikerült Brian Staffordékat pótolni.



Joe Scott legénysége az Iona Gaels otthonában kezdte meg a 2012-es évet, és a találkozó 65-58-as hazai sikerrel végződött. Chris Udofia azonban nem hazudtolta meg önmagát, a junior csatár 20 pontig jutott, de ő sem tudott segíteni a DU-n. A csapat pocsékul kezdte a meccset, már az első félidőben 40-17-re égett, majd 41-25-re ugyan megnyerte a második játékrészt, így is vereség lett a vége.

„Ennek a történetnek két része volt, ami kiábrándító, ugyanakkor érthető” – mondta Scott. „Nagyon fiatal csapatunk van, ezért viszonylag gyorsan meg kell tanulni bizonyos dolgokat, főleg ha egy NCAA-ben szereplő csapattal találkozol. Az első félidőben megmutattuk a fiatalságunkat, de a másodikban bizonyítottuk, hogy tudunk jó csapatként dolgozni. Ebből tanulnunk kell és továbblépni.”

Hullámzó teljesítmények odahaza

És valóban okultak a vereségből a Pioneers fiai, ugyanis a Texas A&M Corpus Christi számára a Magness Arenában nem sok babér termett. Végig uralta a meccset a Denver, és 68-51-re be is húzta a meccset. Ezúttal is Chris Udofia volt a nyerőember, hiszen 17 pontja mellé hét lepattanót is gyűjtött. A végzős Chase Hallam hét ponttal és hat lepattanóval zárt, míg a másodéves Brett Olson 11 pontot szórt. Mindenki hozzátett egy keveset, a padról beállt játékosok összesen 18 pontot és nyolc lepattanót értek el.

Két nappal később, november 17-én a California Golden Bears látogatott Denverbe. Jó napot fogott ki a dupla-duplát elérő Chris Udofia (16 pont, 10 lepattanó) mellett Royce O’Neale (14, 8) és Brett Olson (17, 2) is, ennek ellenére 72-61-es vendég sikert láthatott a 4337 szurkoló, pedig a félidőben még csak egy volt a kaliforniaiak előnye, mégsem sikerült meglepetést okoznunk.

„Nagyon jól teljesítettünk ma este” – mondta a lefújást követően Scott, a DU vezetőedzője. „Rengeteg lehetőségünk volt támadásban, de nem tudtunk ezekkel élni, ellenben a rutinosabb Bears-szel.”

Néhány nap pihenő után következhetett egy helyi rangadó a DU számára, az ellenfél hazai pályán a Colorado State volt. Az első meccsükhöz hasonlóan most is az első félidőt rontották el a hazaiak, így hiába nyerték meg egy ponttal a második játékrészt, 60-53-ra kikaptak. Udofia ezúttal kevesebbet játszott, nem is ment neki annyira a játék. Távollétében Chase Hallam lett a gárda vezére, 19 pontnál és hat lepattanónál állt meg. Royce O’Neale sem panaszkodhatott (16, 4), ahogy a padról beállt Cam Griffin (9, 7) sem.

Scott szerint küzdenek becsülettel a srácok, igazi csapatként dolgoznak, de nincs szerencséjük, valamint támadásban kicsit bátrabb és pontosabb játékot vár a vezetőedző a folytatásban.

Idegenbeli kudarcok

November végén és december elején két idegenbeli meccsre utazott a csapat, és sajnos mindkettő vereséggel végződött. Előbb a Southern Mississippi Golden Eagles bizonyult túl nagy falatnak (50-61), majd a Stanford Cardinal (58-71). Előbbin Royce O’Neale 22-6-os mérleggel zárt, rajta kívül senki nem dobott tíz ponton felül, lepattanóból is csak Hallam szedett össze eggyel többet.

A Stanford ellen is a másodéves kiválóság volt a legeredményesebb játékosunk, 17 pontig jutott. Ezúttal a többiek is jobb teljesítményt nyújtottak, Chris Udofia 10 pontos, három lepattanós, Griffin 10-4-es, míg a padról beállt Love 10-1-es mérleggel zárt. Scott elégedett volt most a játékkal, azonban ismét kiemelte: ha nyerni szeretnének, akkor a mérkőzések elején is oda kell figyelniük. Összességében viszont örült a látottaknak a vezetőedző egy jó Pac-12-es gárda ellen.

Fölényes győzelem

Legutóbb december 6-án lépett pályára a DU, ismét a Magnessben. Az ellenfél a merceri medvék voltak, akiket 69-40-re lemosott a Scott-csapat. A kosárlabda minden szépségét bemutatták Royce O’Neale-ék, ám ezúttal alig 1350 néző látogatott ki. Pedig a támadó ismét remekelt, 22 pont mellett öt lepattanóval zárt. A Mercer ellen Chris Udofia is jobban játszott már, 14 pontig meg sem állt. Hét csere is lehetőséget kapott a meccsen, így gyakorlatilag mindenki hozzátett egy kicsit a sikerhez.

Scott örült, hogy ismét nyert a csapat, véleménye szerint ez lökést adhat a folytatásban. Ami a részeredményeket illeti, az első félidőt 14-gyel, a másodikat 15-tel nyerte a Pioneers, végig biztos mederben csordogált a mérkőzés.

2-5-ös mérleggel rendelkezünk az első hét meccs után, összességében tehát nem rossz a csapat, dolgoznak a srácok becsülettel, de még nagy a rutintalanság – Scott nyilatkozataiból erre lehet következtetni.

December 16-án majd a Nebraska-Omaha Mavericks látogat Denverbe. Következő ellenfelünknek is még csak két győzelme van, a fogadási tippek alapján szoros csatára van kilátás.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr284963225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.12.14. 16:40:29

többet vártam ettől a csapattól, szerintem még a konf meccseken belejönnek

Tomi_Tanguay 2012.12.18. 09:33:23

Royce O'Neale was named WAC Player of the Week for Dec. 10-16, following his double-double vs. Neb.-Omaha.


süti beállítások módosítása