Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos season 2012: Véget ért az esztendő

2013.01.20. 22:28 - Filip89

Nem várt meglepetésre a Denver Broncos szereplése ideje korán véget ért az NFL rájátszásában, ugyanis rögtön az első adandó alkalommal vesztettünk, ezzel búcsúztunk a további küzdelmektől a Divisional Round-ban.



Múlt szombaton a mieink ellenfele az alapszakasz hajrájában idegenben magabiztosan két vállra fektetett Baltimore Ravens volt, akik ellen egyértelmű esélyesként léphettünk pályára a Sports Authority Field-en. A Broncos zsinórban 11 győzelemmel a tarsolyában készült a rájátszásbeli menetelésre, az általános vélekedés mindenképpen hosszú és eredményes szereplést várt a denveri együttestől, azonban érdemes volt kellő komolysággal venni a Hollókat.

Ígéretesen indult a mieink számára a találkozó, ugyanis az első sikertelen vendég támadást követően a felszabadító rúgást Trindon Holliday hordta vissza a jobb oldalon TD-re 90 yard-ról. Nem vezettünk sokáig, hiszen a következő próbálkozás során pár play alatt bejutott az end zone-ba a Ravens, Flacco utolsó hosszú passzát Torrey Smith szelidítette meg, miután lerázta magáról Bailey-t, és az 59 yardos összjátékkal egyenlített az ellenfél. Sőt, alig egy minutummal később teljesen megfordult a kocka, támadásban is szerencsétlenek voltunk, Manning passzát a felütötték a levegőbe (a Decker elleni jókora pass interference közben), Corey Graham pedig jó helyezkedésének köszönhette a pick-et és könnyedén hajtotta végre a return TD-t 39 yardos távolságból. Az első sokkhatásokat kiheverve, a nyitó játékrész hajrájában végre vezettünk egy valamire való drive-ot, melynek végén 3rd down helyzetben sikerült Manning-nek megtalálnia Brandon Stokley-t a pontszerző területen belül. Ezzel az első játékrész 14-14-es eredménnyel zárult, hamar kirajzolódott, hogy valóban pokolian nehéz dolgunk lesz ezen a délutánon.

A második felvonás első felében nem sok említésre méltó esemény történt, szépen szűrtük meg a Ravens próbálkozásait, majd újra a mieink következtek a sorban, Decker hosszú elkapásával pontszerző helyzetbe kerültünk, a rákövetkező play-ben pedig Manning gyönyörű átadással szolgálta ki a jobb oldalt bevetődő Knowshon Moreno-t az előny visszaszerzéséért. Ezt követően egy darabig csak punt-okat láthattunk, majd bő egy perccel a félidő befejezése előtt Prater próbálkozhatott 52-ről a mezőnygóllal, de elhibázta a kísérletet, a Ravens-nek pedig még egy akcióra éppen volt ideje. Flacco megint begyújtotta a rakétákat, és újra a Bailey-t leradírozó Torrey Smith-t szolgálta ki tökéletesen. A vendégek tehát ismét egyenlítettek, féltávnál a mérkőzés állása 21-21 volt.



A szünet után ugyanúgy indult a játék, ahogy a legelején, a nyitó kickoff-ból ugyanis ismét Trindon Holliday rittyentett egy return TD-t, a 104 yardos vágta végén pedig elmondhatta magáról, hogy ő lett az NFL történetének valaha volt első játékosa, aki egy PO-meccsen belül PR és KR TD-t is regisztrált. Nem mellesleg a Broncos újfent előnyhöz jutott, ha valami, akkor a special team virágzása mindenképpen motiválhatta a csapatot az offense és a defense gyengélkedése közben. Némileg rendeztük a sorokat védekezésben, azonban hiába szereztünk labdát a középpályán, képtelenek voltunk újabb pontokkal stabilizálni az előnyt. Az offense továbbra is gyengélkedett, a harmadik negyed hajrájában pedig egy sack-et követően Manning elvesztette a játékszert, így ígéretes mezőnypozícióból indult előre a Baltimore. Flacco-ék pedig velünk ellentétben, nem hagyták kihasználatlanul a helyzetet, ezúttal a földön vertek meg bennünket és Rice futotta meg az egyenlítést jelentő touchdown-t.

Az utolsó játékrész tehát ugyancsak egyenlő állás mellett kezdődött, és a támadóink újra kezdtek fellángolni, ráadásul két felesleges baltimore-i szabálytalanság is segítette a boldogulásunkat, melyeknek köszönhetően egyre jobb és jobb helyzetbe kerültünk, végül Demaryius Thomas egy rövid oldalpasszt követően fantasztikusan kígyózott át a védőkön és jutott be a pontszerző területre. A Ravens látványosan igyekezett, de sikerült kivédekeznünk egy 4th & 5-öt, majd futásokkal próbáltuk ölni a játékidőt, ám az utolsó két percre vissza kellett még adnunk a labdát az ellenfélnek. Flacco-ék mindent egy lapra feltéve támadtak, és az élete meccsét játszó irányító egyik előre vágott passzát Moore iszonyatosan elnézte, a labda egyenesen Jacoby Jones ölébe hullott, aki 31 másodperccel a rendes játékidő vége előtt keigyenlítette az eredményt.

35-35-re végeztünk négy negyed alatt, bár többször is vezettünk, a mérkőzés mégis hosszabbításba torkollott. A ráadásban természetesen egyik csapat sem szeretett volna kockáztatni, így aztán nem is tudtak érvényesülni a támadósorok, rendre a punterek voltak munkában. Kevesebb mint egy perccel az első hosszabbítás vége előtt viszont megszületett az első hatalmas hiába, méghozzá sajnos denveri oldalon, Manning egészen pocsék labdát indított el Stokley felé, melyet újra Corey Graham kapott el, a vendégek pedig nagyon jó mezőnypozícióba kerültek.

A második OT elején még tovább javították a FG-pozíciót, majd 47 yard-ról Justin Tucker természetesen nem hibázott, hanem belőtte a mindent eldöntő rúgást, amely elbúcsúztatta a Broncos-t a további küzdelmektől. A Baltimore tehát kétszeri hosszabbítás végén 38-35-re diadalmaskodott Mile High-on.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Manning: 28/43 sikeres/összes passz, 290 passzolt yard, 3 passzolt TD, 2 intercetion, 1 elvesztett fumble
Hillman: 22 próbálkozás, 83 futott yard, 3 elkapás, 20 elkapott yard
Moreno: 10 próbálkozás, 32 futott yard, 2 elkapás, 21 elkapott yard, 1 elkapott TD
Decker: 6 elkapás, 84 elkapott yard
Dreessen: 6 elkapás, 46 elkapott yard
D. Thomas: 3 elkapás, 37 elkapott yard, 1 elkapott TD
Stokley: 3 elkapás, 27 elkapott yard, 1 elkapott TD
Holliday: 3 kick return, 52.7 visszahordott yard AVG, 1 visszahordott TD (104 yard); 3 punt return, 30 visszahordott yard AVG, 1 visszahordott TD (90 yard)
Prater: 0/1 FG, 5/5 XP
Colquitt: 5 punt, 48.8 yard AVG
Miller: 7+2 tackle, 0.5 sack
Woodyrd: 7 tackle
Moore: 6+1 tackle
Bannan: 5+2 tackle
Vickerson: 2+2 tackle
Dumervil: 2+1 tackle, 0.5 sack

Sajnos, ezen a mérkőzésen sem az offense, sem a defense nem tudta azt a produkciót hozni, melyet az alapszakaszban a hosszú győzelmi sorozat alatt megszokhattunk. A csapat minden téren alulmúlta magát, egyedül talán csak a Holliday által vezetett special team-et lehet megdicsérni, nélküle talán jóval simábban kaptunk ki. Fájó azonban, hogy még így is volt esélyünk a győzelemre, ám a rendes játékidő végén egy kapitális hibával egyenlíteni hagytuk az ellenfelet, majd a ráadásban megint csak a Broncos rontott.

A későbbiekben nálam lényegesen hozzáértőbb szerkesztőtársaim is fogják elemezni a magunk mögött hagyott esztendőt, de a lényeg, hogy hiábavaló volt a több hetes csillogás az alapszakaszban szinte tét nélküli meccseken, mert az első valamirevaló, komoly akadályban csúnyán elbotlottunk a playoff alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr205030104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.01.21. 09:14:06

baltimore-san francisco döntő lesz!

milo_hedgie#23 2013.01.21. 17:04:04

egész jó összefoglaló ahhoz képest hogy te írtad és nem is szurkoltál a csapatnak:D

Coach Sacco 2013.01.22. 16:42:19

Sajnos korábban befejeződött a menetelés, mint számítottunk rá. Nagyon összeállt erre a meccsre a Baltimore, motiváltabbak voltak nálunk. Azóta pedig már bejutottak a SB-ba. Az lenne az igazi csattanó, ha meg is nyernék.

foppa21 2013.01.28. 07:57:07

öt bronco volt ott tegnap a pro bowlon:
blog.denverbroncos.com/denverbroncos/broncos-appear-in-2013-pro-bowl/

persze, tudom nem érdekel senkit mert fos amerikai hancúr:-D

Black_Adder 2013.01.28. 11:26:17

hát, a pro bowl talán még a többi AllSzar gálát is alulmúlja :P

Black_Adder 2013.01.30. 13:01:31

Grigson 1 szavazattal megelőzte Elwayt az év sportvezetője szavazáson...
Von Miller és Manning esélyesek még valamilyen címre, de várhatóan ők is runnerupok lesznek, előbbi a DPoY-ben Watt mögött, utóbbi az MVP címért AP mögött...
Ugyanakkor Manning begyűjtheti az év visszatérője címet, és nagyon kis eséllyel de valamelyik coordinátorunk is díj közelébe kerülhet az év segédedzője címért folytatott versenyben...

Ami Elwayt illeti, neki egy ideig nem lesz esélye, h sportvezetőként is megkapja az elsimerést, mert egyrészt a tavalyi csapaton nem nagyon lehet hová javítani, márészt a mozgástér is jóval kisebb a cap helyzet miatt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.30. 17:25:31

Elway LOL. Semmi köze nincs a csapat eredményeihez, amelyek nem mellesleg semmivel nem lettek jobbak a tavalyinál. Egyáltalán nem erősítette meg a tavalyi csapatot, csak átszervezte, ami - egyelőre legalábbis biztosan - nem lett erősebb. Indokolatlan lett volna, ha megkapja, de én a jelöléssel sem igazán értek egyet, csupán annyit tett, hogy idecsábította a Pay-a-ton-t, amivel legfeljebb a reklámbevételeket és a média érdeklődést javította, semmi mást nem.

foppa21 2013.01.30. 17:56:36

@Filip89: súlyos a helyzet:-D vagy ez nálad alapjárat?

Black_Adder 2013.01.30. 19:06:27

@Filip89: LOL úgy látom, tényleg nagyon kéne már írni a csapat szerepléséről, meg az FO munkáját is értékelni kéne, mert mintha kicsi zűrzavar lenne a fejekben :D

Tomi_Tanguay 2013.01.30. 19:14:10

@Filip89: na mi a geci van? nem jött még meg a brazil anyukád?:D hogy ennyire ráérsz. látom a bowl.hun is disszertációt tartassz:DDD

Tomi_Tanguay 2013.01.30. 19:15:00

ja a "pay-a-ton money" becenév viszont üt:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.30. 20:03:41

@Tomi_Tanguay: Itt van, de alszik délután óta. Lassan öt hónapos már, szóval alakul, kezdek én is izgatott lenni. Majd egyszer a GITR-be mesélek róla. :)

Black_Adder 2013.01.30. 20:11:48

mielőtt cikket is írnék, csak egy névsor, akiknek szerepe volt az idei menetelésben, és Elway csődítette ide:
Manning
Dressen
Tamme
adams
Bannan
Brooking
Hollyday
Wolfe
trevathan

Nem beszélve azokról akiket szintén Elway hozott, csak tavaly...

tavaly minden híreszteléssel ellentétben 8-8-cal végeztünk, annak köszönhettük, h a rájátszásba jutottunk, h a végén a Köcsögz egy számára tét nélküli meccsen elverte a Gayderst, mert mi összesen 3 db pontot tudtunk szerezni a harmatgyenge Chiefs ellen. Ehhez képest idén 30 pont fölött átlagultunk, de igazából nem is tudom minek sorolom, úgyse talál megértő füleket, de ettől még az idei Broncos ronggyá verné a tavalyit, és ebben lehet mérni Elway teljesítményét. 2 év alatt a legszarabb csapatból az egyik legjobbat hozta össze.

Alapvetően nem zavar ha valaki itt ragaszkodik Tebowhoz Manninggel szemben, sőt kicsit jó érzéssel is tölt el, mert a sport nem csak arról szól, h ki mennyire jó, de ha Tebow vs Elway vitára kerülne sor, nem állok jót magamért :P :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.30. 20:30:21

A védelem valóban kurva jól össze lett rakva erre a szezonra, azt elfogadom, bár a tavalyi hiányposztok faszán ugyanúgy előjöttek a PO-ban, ahogy egy éve. Mert ugye másra kellett a pénz.
Az offense-be az újak PM köré jöttek, azzal hogy átálltunk run heavy-ből pass heavy-vé, nyilván a stílusváltással annak megfelelő emberek kellettek. Magyarul a pénzes nagy bölényt idehozta, meg egy pár zsoldost mellé, akiket nyilván Pay-A-Ton jelölt meg neki, hogy kikkel óhajt játszani. Ez így nálam nem olyan emberfeletti GM teljesítmény. Emberileg pedig továbbra is egy törtető, önző fasznak látom a Tebow-val szembeni magatartása miatt, hogy eltakarította, csupán mert az előző rezsimből való, és mert félt, hogy lehet a városban egy nagyobb irányító nála.

foppa21 2013.01.30. 20:36:51

@Black_Adder: persze hogy sokkal erősebb lett idénre a csapat. én is abszolút így gondolom. szerintem senki nem ért egyet filip eltorzult gondolkodásával, csak nevetünk a nézetein, mégis csak ő a kormányzónk:-)

Tomi_Tanguay 2013.01.30. 21:14:27

@Filip89: mekkora troll vagy gecc:D
jól van írjál mivan a trónörökössel mert kíváncsiak leszünk rá:)

Black_Adder 2013.01.30. 23:46:03

@Filip89: Akkor Elway nagyon elszámolta magát, mert míg tebow 1500 yard passer volt, addig Manning minden single season rekordját megdöntötte. :P

tudod, h Tebow előtt is volt Broncos? Törtető fasz lol, senki nem tett többet a csapatért, mint ő...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.01.31. 20:09:32

@Black_Adder: Tisztában vagyok Elway múltjából, és hogy minden idők legnagyobb denveri sportolója volt, ezt soha nem vitattam. A manageri munkásságáról és a Tebow-ügy kezeléséről formáltam véleményt.

Black_Adder 2013.02.01. 10:54:30

nézzél meg néhány meccset 2010-ből, h lásd a kontrasztot, mit is vitt végbe Elway 2 év alatt FO vezetőként csapatépítés tekintetében....

milo_hedgie#23 2013.02.01. 22:04:23

nem tudom ilyenkor eldönteni hogy filip komolyan gondolja ezeket vagy csak a tömeg uszítása a célja. tekintve hogy tudjuk hogy értelmes is tud lenni (ugye?:))),jogosak a kételyek. most olvastam a bowl.hu fórumon az ámokfutást,gyöngyszemek,kár hogy nagyközönség előtt ritkábban mutatkozik már meg mint anno:)))

foppa21 2013.02.04. 07:03:36

a ravens nyerte a super bowlt! nem tudom hogy ez nekünk most jó-e, hogy elmondhatjuk a győztes ellen estünk ki

Black_Adder 2013.02.04. 10:01:28

@foppa21: engem csak még jobban fusztrál, mert ha Rahim Moore tudja mi az a prevent D, amit néhány középiskolás is megoldott volna, akkor ugye legyőzzük őket. Ilyenkor csak még fájdalmasabb a "mi lett volna ha"
Viszont a 49ersnek már nagyon kijárt, h egyszer ők is elbukjanak egy SB-t...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.02.04. 11:54:25

Szerintem az egész ligát degradálja, hogy egy Flacco-féle sületlen senkiházi SB-t nyerhet. Majdnem olyan durva, mintha Grossman-nak sikerült volna.
Persze, Lewis-ék miatt ezerszer szimpatikusabb csapat a Ravens, és még mindig jobb, mintha újra egy fuckniai horda nyert volna valamit.

Black_Adder 2013.02.04. 16:09:07

mondjuk azt nem mondanám, h Flacco nyerte meg, bár az egész PO-ban megmagyarázhatatlanul jól játszott, legalábbis magához képest mindenképp...

Majd jövőre Ray Lewis nélkül kiderül vállára tudja-e venni Flacco a csapatot. Meglepne ha igen...


süti beállítások módosítása