Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Szerény eredmények

2013.02.16. 17:26 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt időszakban is változó eredményeket produkált a Colorado Avalanche csapata, közben sajnos több a sérülés, voltak a változások a játékoskeretben és O'Reilly napjai egyre inkább meg vannak számlálva az egyesületnél.






















A négy meccses hazai sorozatunkat az Oilers legyőzésével kezdtük meg, ahogy arról a múltkori összefoglalóban beszámoltam, majd február 4én hétfőn a Dallas Stars elleni meccset 3-2 arányban vesztettük el. A védők közül Barrie, a csatársoról Jones maradt ki, Sgarbossa ismét lehetőséghez jutott. Két perc után máris vezetést szerzett a Stars, Benn könnyű gólt, nem sokkal később pedig a veterán Morrow is betalált. Az első harmad hajrájában sikerült szépíteni Milan Hejduk jóvoltából, a rutinos cseh szélső idei első találatát egy könnyű kipattanóból húzta be. A második harmadra egyre jobban belelkesültek a srácok, többet veszélyeztettünk, Lehtonen azonban jól védett, a 32. percben mégis kiegyenlítettünk, PP alatt Stastny felpattanó keresztbe tett korongját P.A. Parenteau ütötte be a levegőből a kapuba közelről. Hiába játszottunk jól ebben az időszakban és veszélyeztettünk többször, egy késleltetett kiállítás közben a Dallas megindult előre és Benn lendületből megeresztett lövése védhetetlenül kötött ki a hálóban. Az utolsó felvonásban sajnos nem sikerült jelentősen újítani, hiába igyekeztünk, a helyzetek kimaradtak, majd ahogy megszoktuk a végén két kiállítást is kaptunk, nehogy legyen esélyünk az egyenlítésre, ezzel elvesztettük a hazai veretlenségünket. Hejduk pályafutása ezredik meccsét játszotta az NHLben (mindet az Avsben) és góllal ünnepelt. Parenteau már a hetedik gólját szerezte a szezonban, Varlamov pedig 23 védést vállalt három kapott találat mellett.

Két nappal később egy másik pacific csapattal találkoztunk a Pepsi Centerben, ám az Anaheim Ducks is átgázolt rajtunk sima 3-0val. A meccs előtti órákban a waiverről lecsaptunk Aaron Palushaj játékjogára, több év után az első alkalom volt, hogy valakit az átadólistáról szereztünk meg. A 23 éves center 2007ben második körös választás volt, nagy tehetségnek indult, de az NHLben nem tudott megragadni, jobbára csak az AHLben alkalmazták eddigi csapatai. A Ducks ellen egyelőre nem öltözött be, ahogy VDG és Barrie se. A meccs már az első harmadban eldőlt, hiszen Souray bombájával és Koivu kettős előnyös góljával 15 perc alatt kétszer betaláltak a vendégek, az pedig nyilvánvaló volt, hogy két gólos hátrányból nem fogunk fordítani, hiába próbálkoztunk ígéretesen. Az első játékrész felejthető védekezését követően a másodikra vettük fel a játék ritmusát és többet támadtunk, ám a szépítés helyett féltávnál a Ducks szerzett újabb gólt, az ex-Av Winnik lekészítéséből az előre húzódó Beauchemin helyezett a hálóba. 0-3 után minden lefutott, a hajrában már csak O'Brien balhéja jelentett hírértéket. Lőtt gól nélkül kaptunk ki hazai pályán, ráadásul Varlamov jó formája is alaposan megdőlt a mérkőzésen, kevés lövésből relatíve sok gólt kapott, 17/20as mutató, Souray gólját nagyon benézte kötényben.

Ezután négy pihenő nap jött a csapat számára, próbáltuk edzésekkel tölteni az időt és kijavítani az előző két meccs hibáit, de jelentősebb változás nem történt, a javuló játék ellenére 3-2es OT vereség következett a Phoenix Coyotes ellen. A kék vonalról végre Hunwick pihent, Mitchell betegség miatt hiányzott. Szokás szerint lassan kezdtük a játékot és tíz perc után a saját harmadunkban elvesztett korongból Doan volt eredményes a kaput megkerülve. A második harmadra tempót váltottunk és a menet elején alig több mint három perc alatt fordítani tudtunk. Először Hejduk hátra tett passzát Mark Olver nagy erővel bombázta a kapuba az évi első góljáért, majd nem sokkal később PAP kiugratásából Matt Duchene szerzett elegáns ziccergólt a kapust elfektetve. A két gól közt Bordeleau és Bissonnette mérkőzött meg egymással, több érdekesség viszont nem történt a harmadban, jól játszottunk és őriztük az egy gólos előnyt. A záró felvonásban sokáig 2-1 volt az állás a javunkra, de az 52. minutumban Ekman-Larsson lövése valahogy átcsúszott Varlamovon keresztül és egyenlített a Yotes. A hajrában egyik fél se tudta bevinni a harmadik találatot, hosszabbítást kellett játszani. Az OTban előnyben játszhattunk több mint másfél percig Moss áthúzódó büntetése miatt, több meccslabdát is elpuskáztunk, aztán a Phoenix a 4-on-3 kivédekezése után eldöntötte a meccset, egy perccel a hirtelen halál befejezése előtt Doan szerzett könnyű gólt. Balszerencsénk volt, mert Zanon körbe lőtt felszabadítása a palánk mellett a bíróról pattant le és került ajtó-ablak helyzetbe az ellenfél. Olver az első, Duchene a harmadik gólját ütötte, Varlamov pedig 30ból 27 hárítással elérte a 90 %ot, de a bravúrok mellett ismét akadtak hiányosságai.






















A hazai sorozat végeztével csütörtökön már a Minnesota Wild otthonában próbálkoztunk és győztünk is 4-3ra szétlövésekkel. Johnson az előző meccsen szenvedett fejsérüléssel kiesett és csatlakozott Landeskoghoz az IRen. A visszafogott első harmadban egyetlen találat se esett, a második etap harmadik percében Jones előretörését követően Aaron Palushaj juttatta be a pakkot a hálóba közelről, a második meccsén rögtön megszerezte első gólját az új csapatában. Nem tartott sokáig az öröm, hat perc múlva válaszolt a Wild, a megállíthatatlan első soruk volt eredményes Parise jó meglátásából. Kiegyenlítetten alakult a mérkőzés, nem úgy tűnt, hogy egy hamar döntés születhet, ám a harmad vége előtti percekben sikerült kihasználni egy létszámfölényt Milan Hejduk könnyen piszkálta be a Backstromről messzire pattanó korongot. 2-1re vezettünk a záró felvonás előtt, ahol két és fél perc alatt válaszoltak a házigazdák, addig szerencsétlenkedtünk a saját kapunk környékén, amíg Rupp be nem kotorta a játékszert. S nem sokkal később már az előnynek örülhetett a hazai publikum, az utolsó tíz percen belülre fordulva megint az első sort nem tudtuk feltartani, Heatley passzából Koivu köszönt be. Szerencsére gyorsan válaszoltunk, Matt Duchene a kapu mögül húzta be a pakkot a kapuba az egyik hátvéd korcsolyájának segítségével. A hátralévő 6-8 percben lendületben voltunk, több helyzetünk volt a győzelemért, de nem tudtunk élni azokkal. A hosszabbítás öt percében is végig rohamoztunk, hiába. Viszont a szétlövésben is jobbak voltunk, hiszen amíg hazai oldalon Parise és Koivu hibázott, addig a mieinknél Hejduk és Duchene értékesítette a kísérletét, miénk lett a két pont. Giguere a második meccsén a második győzelmét szállította 90 % alatti mérleggel. Duchene és Hejduk a regularban és a SOban is eredményes tudott lenni, javult a játékunk és az egyik rivális otthonában értékes sikert arattunk.

Sajnos Ryan O'Reilly helyzetében nem történt előrehaladás. Az RFA játékos továbbra se hosszabbított a csapattal és mivel az álláspontok nem közeledtek egymáshoz, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a klub hamarosan megpróbálja elcserélni a tehetséges centert. Mondanom se kell, hatalmas érvágás lesz a szimpatikus küzdő játékos távozása és ismerve Sherman üzletpolitikáját, előre félhetünk, hogy vajon miféle félnótást kapunk majd helyette.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Vancouver Canucks 8-3-2, 18 pont (13 meccs)
2. Minnesota Wild 6-6-2, 14 pont (14 meccs)
3. Edmonton Oilers 5-5-3, 13 pont (13 meccs)
4. Colorado Avalanche 5-6-1, 11 pont (12 meccs)
5. Calgary Flames 4-5-3, 11 pont (12 meccs)

A közeljövő programja:

Február 17., vasárnap, 04:00 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
Február 18., hétfő, 21:00 Colorado Avalanche - Nashville Predators
Február 21., csütörtök, 04:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues
Február 23., szombat, 22:00 Los Angeles Kings - Colorado Avalanche
Február 25., hétfő, 02:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche

Kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok a divízióban, a Flames magára találásával pedig egyre valószínűbb, hogy rövidesen az utolsó helyen találjuk magunkat. Ennek elkerülése érdekében kéne jobban igyekezni a következő meccseken, közvetlen riválisokkal és erős nyugati vetélytársakkal egyaránt találkozunk a folytatásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr365083743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.02.16. 17:47:06

na itt a legfrisebb összefoglaló:)
ma éjjel az oilers ellen varlamov fog védeni. giguere személyes okokból kimenőt kapott, pickard lesz a backup.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.02.16. 20:45:57

Egy Winter Classic-ot megnéznék a Coors Field-en, persze, ha nem a shitlanche játszik rajta.

foppa21 2013.02.17. 04:07:12

@Filip89: :-D valószínű akkor nem itt rendeznék

foppa21 2013.02.17. 09:18:20

3-0s előnyről 6-4re kikaptunk. nem mondok már semmit. az oilers klasszisokkal jobb csapat nálunk, mondjuk lassan ki nem az....

milo_hedgie#23 2013.02.19. 08:10:41

6-5re legyőztük a nashvillet,nem mindennapi eredmény. úgy látszik elkezdtünk sok gólos meccseket játszani


süti beállítások módosítása