Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Nem bírtunk a Rush-sal sem

2013.02.20. 16:45 - Filip89

Először szenvedett az idei szezonban egymás után két vereséget a Colorado Mammoth csapata, mivel múlt szombaton hazai környezetben kapituláltunk 14-7-re az Edmonton Rush ellen a 'Military Appreciation Night' keretein belül a Pepsi Centerben.



A hazai csapat a különleges alkalomra készített katonai szerelésben lépett pályára ezen a mérkőzésen és a lelátón is összegyűlt több mint 17 ezer helyi fanatikus, akik igyekeztek minél jobb hangulatot teremteni az NLL leghangosabb csarnokában. Prout-ék mindenképpen szerették volna feledtetni az egy héttel ezelőtti sima vereséget, melyet a Stealth otthonában szenvedtünk el. Erre minden esélyünk megvolt, mivel egyrészt korábban minden egyes vesztes mérkőzést egy-egy győzelem követett, másfelől a Rush többnyire elég szerény eredményeket produkált eddig az új szezonban. Lassan lendületek játékba a csapatok, hat és fél percet kellett várni az első találatra, amikor Mat MacLeod lapos távoli átlövéssel vette be Bold ketrecét első ízben. Igazi erőre kaptak mieink, a következő bő egy minutum alatt további két alkalommal voltunk eredményesek, előbb Jones kapu mögül visszatett passzát John Grant Jr ragasztotta a kapuba, majd Richard Morgan betörését sem tudták feltartóztatni. Villámgyorsan elhúztunk 3-0-ra, de aztán szép lassan felébredtek a kanadaiak, és nem sokkal később Ward remekül eltalált lövésével szépítettek. A gól után Conway és Gallant jutott a páros kiállítás sorsára, majd több hazai kihagyott lehetőséget követően a játékrész utolsó percében az egykori Pioneers-növendék Matthews vette be Roik ketrecét egy óriási erejű lövéssel, ezzel a Rush egyetlen gólra zárkózott fel a nyitó negyed végére.

3-2-es előnyben indult a második felvonás, azonban továbbra is lendületben maradtak a vendégek, és rögtön az első labdabirtoklásukat találattal zárták le, Ward átadásából Matthews ezúttal futtában volt eredményes. Csak néhány percig volt egyenlő az állás, mert aztán Greer és Small jóvoltából a Rush 19 másodperc alatt újabb két gólt szerzett, így a meccs folyamán először jutottak vezetéshez. Egyre jobban játszottak a kanadaiak, egyre inkább ráerőltették az akaratukat a mieinkre, sorozatban öt megválaszolatlan gólt szereztek, miközben a coloradói támadások fokozatosan elhalványultak, és az ötödik edmontoni találatot követően Roik-ot Lewis váltotta a hazai ketrec előtt. A kapuscserével átmenetileg sikerült megfékezni a Rush rohamait, majd kisvártatva Mydske kapott ötperces kiállítást egy magas botos szabálytalanságért, bár a PP nagy részében kevés lehetőséget voltunk képesek kialakítani, azért csak sikerült egy találatot beerőszakolnunk Prout és Adam Jones tökéletes összjátékát követően, a másodéves támadó közelről húzta be a kapitány elegáns passzát. A szünet előtti percekben pedig már nem történt változás, az Edmonton 5-4-es vezetése mellett vonulhattak le a hosszú pihenőre a csapatok.

Az elsőhöz hasonlóan, a második félidő is nyugodt körülmények között vette kezdetét, megint sokáig kellett várni a gólra, mert Jones közeli bevetődéses találatát érdekes körülmények között érvénytelenítették a kapus területére való belépés miatt, pedig még a visszajátszások alapján is merőben szabályosnak tűnt a találat. Végül bő három perc után a Rush volt először eredményes a harmadik negyedben, melyet Corbeil jóvoltából szereztek egy ziccert követően. Rögtön a soron következő támadás alkalmával visszazárkóztunk újra egyetlen találatra, az offense-ben egyre többet feltűnő Gajic tökéletes bejátszását Adam Jones húzta be a kapu közeléből karrierje századik pontja formájában. Ezt követően akár egyenlíthettünk is volna, mert a kapus akadályozásáért emberelőnyt kaptunk, nem tudtunk azonban élni az ordító lehetőségekkel, továbbra is egygólos lemaradásban maradtunk. Ehelyett megint hosszabb ideig nem esett egyetlen találat sem, majd másfél perccel a menet vége előtt Knight köszönt be egy hátvéddel a nyakán a kapu torkából. Így aztán a befejező játékrészt megelőzően is őrizte vezetését a Rush, az állás 7-5 volt a javukra.

Nem kezdtük valami fényesen a negyedik negyedet, sőt néhány perc alatt minden reményünk szertefoszlott, az edmontoniak a játékrész első 2:37 minutumában négy gólt szereztek. A gólgyártást Dilks kiugrásával kezdték, aki az ifjú kapus lábai közé helyezve volt eredményes; aztán Matthews gyönyörű egy-egyezést követően fordult le Sullivan-ről és talált be; másodpercek múlva Denver University korábbi üdvöskéje önmaga negyedik gólját is megszerezte egy átlövéssel; végül Roik visszacserélését követően rögtön az első helyzetet Conway használta ki ajtó-ablak szituációban. 5-11-re álltunk már, amikor némileg sikerült megrázni magunkat, és John Grant Jr Rubisch-t megverve helyezett közelről a hálóba. Megtartva a lendületet, bő egy perc múlva újra a legendás John Grant Jr bombázott a Bold hálójába, ezúttal kettő-az-egyben ugorhattak ki Sullivan-nel, és a tavalyi pontrekorder megszerezte a mesterhármast a mérkőzésen. Újra megközelítettük négy gólra a Rush-t, és elkezdhettünk ismét reménykedni benne, hogy még talán felzárkózhatunk az ellenfélre, de a remények rövid életűek voltak, pár perc múlva Matthews és Turner találatai végképp szertefoszlatták a coloradói esélyeket. Sajnos, teljesen szétestünk erre az időszakra, és elvesztettük a hitünket, hogy még visszajöhetünk a mérkőzésbe, így a záró 6-8 minutum már teljes nyugalomban telt el. A hajrához közeledve Knight napi második góljával alakította ki a végeredményt az ellenfél, ezzel a Mammoth 14-7 arányban szenvedte el a szezonbeli negyedik vereségét, egy újabbat hazai környezetben.



A Pioneers korábbi klasszisa 1/1-es létére nem hazudtolja meg magát az NLL-ben, Matthews öt góllal szomorította el a denveri közönséget, összetettben 23 találattal továbbra is éllovas a bajnokságban. Ami a mieinket illeti, a negyedik negyedre teljesen szétestünk, előtte hiába tartottuk magunkat ígéretesen, a vége csak sima vereség lehetett. John Grant Jr azért egy mesterhármassal igazolta klasszisát, mellette a 2+2-ig jutó Adam Jones játszott még eredményesen, a további találatokon MacLeod és Morgan osztoztak. Mindkét kapusunk lehetőséget kapott, kettejük közül meglepetésre talán a másodéves Dan Lewis védett ígéretesebben, de a negyedik negyed elején bekapott gyors három góllal ellene úszott el a mérkőzés, azért így is 22/27-es statisztikával zárt jó 28 perc alatt.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 5-3
2. Washington Stealth 4-4
3. Edmonton Rush 3-4
4. Colorado Mammoth 2-4
5. Minnesota Swarm 2-4

A csapat következő pályára lépésére magyar idő szerint, vasárnap este 22 órakor kerülhet sor a Philadelphia Wings otthonában, akik 2013-ban első keleti csapatként keresztezik majd az utunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr545094415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.02.20. 17:49:56

három negyeden át megvolt az esélyünk rá hogy győzzünk,a végén viszont mindent eldöntött az edmonton.

milo_hedgie#23 2013.02.20. 17:57:46

nem lesz egyszerű a folytatás,a wings gyengén kezdte a szezont,de otthon erősek. ráadásul mundorf szereti megszórni a mammothot. öt meccs jön most keletiekkel szemben

milo_hedgie#23 2013.02.25. 06:46:28

14-12re megint vesztettünk. az első negyed után még mi vezettünk,utána csak bottal ütöttük a nyomukat. három vereség zsinórban. kezdem azt hinni,hogy mi leszünk azok akik lemaradnak a rájátszásról

milo_hedgie#23 2013.02.26. 15:15:07

kivágtuk roikot és a pupról aktiváltuk belangert. maradt a két fiatal kapus,govett nagyon bizik bennük


süti beállítások módosítása