Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: O'Reilly maradt Denverben

2013.03.10. 18:08 - Tomi_Tanguay

A csapat eredményessége továbbra is hagy kivetni valót magában, de legalább végre sor került egy hosszú ideje húzódó ügy végére a Colorado Avalanche háza táján.























A február 26i napon a San Jose Sharks otthonában fejeztünk be egy rövid kaliforniai túrát, méghozzá 3-2es szétlövéses vereséggel. Duchene és Johnson sérülés miatt hiányoztak, Elliott tartalék volt. 25 másodperc alatt megszerezte a vezetést a SJ, nem sikerült felszabadítani a saját harmadunkban, Thornton mintaszerű beadását Couture helyezte a kapuba. Még az első játékrész derekánál egyenlítettünk, a negyedik sorunk nagyon szépen brusztolt az ellenfél zónájában, Hejda lövése után a kippattanót Chuck Kobasew kotorta be a vert helyzetben lévő Nieminek. A továbbiakban is a Sharks játszott fölényben és a középső harmad elején egykori játékosunk Galiardi révén vették vissza a vezetést. Hosszú időn keresztül folyamatosan csak a hazaiaknál voltak lehetőségek, Varlamov bravúrjainak hála azonban tartottuk az egy gólos lemaradást. Egyre fogyott az időnk és kevés esély volt az egyenlítésre, ám három perccel a rendes játékidő vége előtt mégis betaláltunk. Ismét Hejda távoli lövéséből voltunk eredményesek, az első kipattanót McLeod lövését még védte a kapus, a második ismétlést viszont Mark Olver már a hálóba tudta juttatni. Egy pontot megmentettünk, többet sajnos nem sikerült, mert a SOban három hiba közt egyedül Parenteau tudott betalálni. Szokás szerint nem ment a Sharks ellen, a cápák voltak fölényben, de Semyon Varlamov 39 védésével legalább egy pontot el tudtunk hozni tőlük.

Aztán a Calgary Flames elleni 5-4re megnyert hazai mérkőzés napján a kanadai rivális kínált egy offer sheetet Ryan O'Reilllynek. Ez jelentette végre a megoldást a center ügyére, a csapat ugyanis kis gondolkodás után tartotta a 2 év, átlag 5 milliós ajánlatot és így aláírhatott hozzánk. Duchene visszatért a kisebb húzódásból, Palushaj maradt ki a csapatból. Reménykedtünk benne, hogy a kiváló játékos maradása jó hatással lesz a csapatra, mégis egész pocsékul kezdtük a mérkőzést. Öt perc alatt két gólt kaptunk, többször fellazult a védelmünk, Bouwmeester és Cammalleri könyörtelenül bevette a kapunkat. Végre úgy tűnt, hogy rendezni tudjuk a sorokat, erre a harmad utolsó percében Iginla góljával már 0-3ra álltunk. Aztán csak elindult a felzárkózás, a 26. percben Ryan O'Byrne lövése talált utat a kapuba, kisvártatva pedig David Jones is betalált közelről Stastny kapu mögüli vissza passzát követően. Néhány perc múlva megint a kapitány Iginla gondoskodott a mieink lejjebb taszításáról, a veterán hokis második gólját PPből szerezte. Két gólos hátrányból kezdtük el a harmadik harmadot, ahol 23 másodperc elteltével betaláltunk, Gabriel Landeskog gyönyörűen húzott el a jobb oldalon és a kapu elé kanyarodva volt eredményes. A lendületes játék hamarosan meghozta az eredményét és végre sikerült kiegyenlíteni, Landeskog tanári passzát Paul Stastny nagyszerűen simította a hálóba. A győztes gól az 51. percben született meg Matt Duchene jóvoltából, aki egy gyors ellentámadást találattal fejezett be egy kipattanóból. Három gólos hátrányból nagyon szép hazai győzelmet arattunk, volt tartása a csapatnak és a hátrány ellenére se adtuk fel. Landeskog 1+2t jegyzett, a többi gólszerző közül Duchene, Stastny, Jones is két ponttal zárt, Varlamov 19/23at ért el.



Két nap szünet után legközelebb a Columbus Blue Jackets ellen újra túlórára került sor, ellenük hirtelen halálban kaptunk ki 2-1re. O'Reilly most mutatkozott be a csapat színeiben az idén, Palushaj mellé Olver ült ki a lelátóra. A házigazdák már a találkozó első felében fölényben játszottak, de Varlamov nagyszerű védéseivel megóvta kapuját a góltól. Aztán kisebb meglepetésre a 33. percben O'Brien lekészítéséből P.A. Parenteau távoli ravasz lövése kötött ki a hálóban, a kapu előtt keresztbe korcsolyázó Duchene mozgása biztosan megzavarta Bobrovskyt, de a center nem ért hozzá a koronghoz. A záró harmadra előnnyel fordultunk, ott azonban nem tartott sokáig a coloradoi vezetés, percek alatt kettős emberhátrányba kerültünk, a CBJ sakk-mattig játszotta ki a helyzetet és Prospal találatával egyenlítettek. A hátralévő bő negyedórában nem született döntés, Varlamov továbbra is bevehetetlen falat húzott maga előtt. Aztán a hosszabbításban Parenteaut állították ki, a hazaiak pedig a 4-on-3t könnyen kihasználták Anisimov révén, megint egy ponttal kellett búcsúznunk. Semyon Varlamov a meccs egyes szakaszaiban egy emberként tartotta a csapatot, 32 védéssel zárt.

Aztán a Detroit Red Wings elleni 2-1es fiaskóval folytatódott tovább a túra. A meccs előtt több változás történt az összeállításban, a CBJ ellen megsérülő Hejduk nem tudta vállalni a játékot, Olver és Palushaj újra játszott, Bordeleau kimaradt és végre Zanont nélkülöztük Elliottal szemben. A gól nélküli első harmadban a Red Wings állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, melyet végül a 28. percben le is tudtak, kicsit fellazultunk hátul a lassú cserék miatt, Brunner kiugratásából Franzen szerzett könnyű ziccer gólt. Hiába igyekeztünk, sajnos a helyzetek mindig kimaradtak, a harmad vége előtt a vörösök tovább növelték az előnyt Kronwall nagy lövésével. A harmadik harmadra látványosan felszívtuk magunkat, szinte egy kapura játszottunk, mégis egyre kevesebb sansz volt az egyenlítésre. Azért másfél perccel a vége előtt legalább egy szépítő gólt össze tudtunk hozni, Paul Stastny első kísérletét még Howard védte, az ismétlés azonban már beakadt. Kicsit a végét izgalmassá tettük, de újra vereség lett a vége. Giguere az első zakóját szenvedte a szezonban, rajta nem múlott semmi, 31 detroiti próbálkozást állított meg.

Másnap a Chicago Blackhawsnál vendégeskedtünk és újabb szoros vereség lett a vége, a szeles városban 3-2re kaptunk ki. Az első harmad derekánál McLeod kiállítása közben szerzett vezetést a Hawks, Seabrook távoli lövésébe Shaw piszkált bele. Nem játszottunk túlzottan alárendelt szerepet, több helyzetünk is kimaradt egészen a 19. percig, akkor egy szépen megrajzolt akció végén Kobasew passzából John Mitchell volt eredményes, O'Reilly is megszerezte első pontját. A második harmad során jó darabig mindkét csapat kihagyott helyzetekig jutott, aztán a 34. minutumban Parenteau és Matt Duchene tökéletes összjátékából szereztünk 2-1es vezetést, nagy szükség volt persze közvetlen előtte Varlamov hatalmas védésére. Előnnyel kezdhettük a záró játékrészt, de hiába jutottunk pár perc alatt PPhez, nem hogy növeltük volna a vezetést, hanem SHGlal egyenlített a Chicago Toews jóvoltából. Lendületben maradtak a házigazdák, sokáig jól tartottuk magunkat és igyekeztünk megfojtani a Hawks próbálkozásait. Közeledtünk a meccs végéhez és talán lélekben már a hosszabbításra készültünk, amikor 50 másodperccel a vége előtt a hazaiak behúzták a győztes találatot, a hatalmas kapu előtti kavarodásból Carcillo talált be, üres kézzel távoztunk sajnos.

Múlt pénteken a két csapat újra megküzdött egymással, másodszor immár a Pepsi Centerben és elképesztő meglepetésre 6-2re kiütöttük a rendes játékidőben még veretlen Chicago Blackhawkst. Johnson visszatérésével Elliottot visszaküldtük az AHLbe, Barrie meglepetésre scratch volt. Az első öt perc elteltével előnyhöz jutottak a vendégek, egy hatalmas védelmi hibából fordulhattak le, Toews pedig kihasználta a lehetőséget. Egyre többet támadtunk és a 17. percben PPből a válasz is megérkezett, a gyönyörű korongjáratás végén Duchene átadásából Paul Stastny talált be. A második harmad elején is folytatódott a lendületes játék, EJ tökéletes bejátszását Matt Duchene továbbította közelről a kapuba. Fél perc elteltével a harmadik gólunkat is bevittük, nagyszerű ellentámadást vezettünk, ezúttal O'Reilly adott forintos átadást John Mitchellnek. Fantasztikusan játszottunk, a Blackhawks sokszor csak nyomozta a korongot, nagyon elemében volt az Avs. Kisvártatva PPhez jutottunk és előnyben újra remekül megjárattuk a korongot, Ryan O'Reilly pedig megszerezte első gólját a szezonban. A fantasztikus középső harmad végén pedig már 5-1 volt az állás a  javunkra Jamie McGinn találatából, hatalmas szerepe volt a gólban Duchenenek, aki megakadályozta az icinget és két chicagoi védő szorításában passzolt a kapu elé. A harmadik menetben a nagy igyekezet ellenére csak Bickell révén piszkált be egyet a Chicago, a végeredményt az 56. percben P.A. Parenteau állította be egy 4-on-4 találattal. A három centerünk tökéletesen játszott: Matt Duchene 1+3al beállította karrierje legjobb pontszerző meccsét, Stastny három (1+2), O'Reilly kettő (1+1) pontot szórt, Semyon Varlamov kapus 31/33as statisztikával zárt.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Vancouver Canucks 11-6-6, 28 pont (23 meccs)
2. Minnesota Wild 12-9-2, 26 pont (23 meccs)
3. Calgary Flames 9-10-4, 22 pont (23 meccs)
4. Colorado Avalanche 9-10-4, 22 pont (23 meccs)
5. Edmonton Oilers 8-11-5, 21 pont (24 meccs)

A közeljövő programja:

Március 11., hétfő, 01:00 Colorado Avalanche - San Jose Sharks
Március 13., szerda, 02:00 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers
Március 15., péntek, 01:00 Minnesota Wild - Colorado Avalanche
Március 16., szombat, 20:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild

A Chicago legyőzése hatalmas dolog volt, az a második harmad pedig egyértelműen a szezon legjobb harmada volt a csapattól. Fellélegezhetünk, hogy megtartottuk O'Reillyt, mert szerintem hiába sok érte a pénz, örüljünk hogy itt maradt, ezt a vezetőség cseszte el, hogy korábban nem íratták alá. Biztosan jó hatással lesz a csapatra, de ha rájátszásért akarunk versenyezni, akkor sokkal kiegyensúlyozottabban kéne játszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr145126626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.03.10. 20:30:26

mostanra készültem el vele (tudom felesleges volt:D), ma megint sharks, ellenük nem megy jól.

foppa21 2013.03.12. 11:06:18

nem semmi volt a sharks elleni győzelem, duchene a hosszabbítás utolsó másodpercében döntötte el:-)


süti beállítások módosítása